Abimden sonra bende onun evlenmesinden umudu kestim galiba...

abim evlenebilir mi?

• evlenir

OY: 37 56,1%
  • evlenemez

OY: 29 43,9%

• Ankete Katılan
    66

Yanlış anlamayın ama sanki abinin evlenmesi halinde annenin evindeki bütün düzen genel akış devam etsin sadece evdeki birey sayisi artsin gibi bir izlenim uyandi bende. Annen çarşı pazar işini bilmiyor olabilir ama haftalık evine alınan erzaga ödenen faturalara bakar yani bu mu daha önemli yoksa abinin evlenmesi mi üstelik bir abiniz daha varmış. Bence şartları biraz zorlamalisiniz. Aksi halde ev üstüne ev olmaz annen istediği kadar iyi olsun.

Siz kızı olarak yanınıza almaya ikna edemiyosunuz gelin mi edicek ?
Diğer erkek kardeşiniz niye almıyo kıdrmli gelin diye mi ?
Annenizin evi var mı kirada mı oturuyo ?

Alışverişe gelince annemin arkadaşı kızı hastaydı yıllarca evden çıkmadı bırak mutfak alışverişini giydiği kıyafeti parmağındaki ojeyi orkidini bile kocası aldı getirdi. 10 yıl önce kızı öldü kadın bunalıma girdi dışarı çıktı ama yine bişey almadı . 3 yıl öncede kocası öldü küçük kızı yaptı alışverişini faturasını ödedi.
Kızıda başka şehire tayini çıktı gitti sonra bana sardı kadın annecim alışveriş yapar mısın diye . Düşünki kadın liste bile yapamıyo çünkü ona ne getirilirse onla yapmış hep.
Annemle ben bir olduk cici annemi öyle bi hale getirdikki hergün dışarı çıkardık alışverişe götürdük ben bilmiyorum hiçbişeyi diye ağladı çok ama şimdi tekbaşına faturasınıda ödüyo alışverişinide yapıyo
Herkes yapıyo anneniz niye yapamasın ?

benim kv de de 4 ay kaynım kaldı
sonra kendileri toplu birlik gelip aylarca kaldı
yani şöyle diyeyim 2 yıllık evliliğin 1,5 yılını hep beraber geçirdik
ev tutalım dediğimizde de ağladı
ahhh oğlu bakamadı da ayrı ev tutmuş derler dedi (4 kişiler 1 kayın 2 görümce kendiside genç)
bende eşime tamam peki boşanalım
madem el ne der diye düşünüyor
kendisi yüzünden boşandığımızda el ne der acaba demiştim
ahh hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor

Benim k.v tek ama anlasamiyoruz yillardir
Esimden baska 5cocugu var
Onlarda az kalio cogunlukla bende ve inadina kaliyodu
Hani anlasamiyoruz ya sirf inatlasmak icin
Soyluyoduda
İnadina burada kalicam oglumun evi burasi diyodu.
Surekli laf sokmalar vs vs
Bende anlasamadim malesef suan gorusmuyorum diger cocuklarinda köyde falan kaliyo

Ooo neler dedi
Beni kapiya attilar
Bana bakmadilar
Neler neler.

Cok laf sokuldu sahsima
Cok insanlar icinde rencide edildim assagilandim
Hep yuttum ama insanlarin bir raddesi var tasti artik.

Suan diger cocuklariyla kalabiliyo ozaman niye kalamiyo rahat edemiyodu bende bunu merak ediyorum hep.

Ben bosanmayi goze aldim sahsen
Kaynanamla ayni evde yasamakdansa bosarim
Net!

benim ki beni uzaktanda olsa sinir hastası etmeye çalışıyor
Kendi hakim olmak istiyor evime
bende buna fırsat verecek göz yok artık
bende boşanma resti çektikten sonra eşim bir daha öyle uzun uzun gelemeyecekler dedi
Benimde annem var kırmak saygısızlık yapmak istemiyorum ama
Her insanın bir sabrı var
ve benim ki çatladı
eşimin ailesine hiç sabrım kalmadı
bende sizin kadar netim bu konuda
Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın inşaallah

Ev kendininse ve 700 tl maaş varsa ağabeyiniz kendi maşıyla ev kurabilir. Ayrıca bir ağabeyiniz daha varmış o nasıl evlendi ayrı yuva kurabildi? babanızdan kalan borçlara hiç yardım etmedi mi. Annenize yakın bir ev tutar. Siz üç evlat yardımda bulunursunuz gider gelirsiniz yani annenizle oturmasına gerek yok ki. Hem zamanı gelince olur o işler merak etmeyin.

kader kısmet işi evlilik

Allah gönüllerine göre versin inşallah
Böyle iyi niyetli birinin karşısına inşallah iyi birini çıkarır Mevlam

Abiniz için çok üzüldüm. Tüm yükü onun üzerine yüklemişsiniz. Sizin ve annenizin tutumu hayatı boyunca mutsuz olmasına neden olabilir. Hiç biriniz düzeninizi bozmak istemiyor gibisiniz. Annenizi kendi işlerini görmeye, gelip sizlerde de kalmaya ikna etmeniz gerekiyor. Edemiyorsanız siz gidip annenizde kalın. Neden tüm sorumluluğu tek çocuk üstlensin ki.

Bu arada bence de 32 yaş evlilik için ideal yaş. Ancak bu şartlarda evlenmesi zor, evlenirse de karşı taraftaki insana da haksızlık.

Herkes evlenmiş gitmiş abinize kalmış herşey ama evlenirse gelin kaynanayla yaşasın neden? Çünkü herkes kendi keyfini düşünüyor evlenemez bu kafayla zor kimse aynı evde yaşamasın sakın
eşimle benim annemle yaşamak için ikna çabalarımızı görseydiniz böyle demezdiniz

annem tabiki istemiyor ama 700 lira gelirle ev kirası faturası vs. hayal oturduğumuz ilde 700 liraya kiralık ev yok doğru düzgün

e diğer abin neden bakmıyor ? abin evlenir durumu konuşur kabul edenler olacaktır ama sadece küçük abinde diye bir durum adaletsiz iki abinde de dönüşümlü kalmalı
diğer abim üniversiteden itibaren bizden ayrı durumları iyiydi ama şuan kötü oldu kendilerine bakacak durumları yok şuan

diğer abimde kalamaz keşke gelse bizle hep yaşasa

ben annemin bizle yaşamasına razıyım

annem tabiki istemiyor ama 700 lira gelirle ev kirası faturası vs. hayal oturduğumuz ilde 700 liraya kiralık ev yok doğru düzgün

Su an oturduklari ev kira mi, kendilerinin mi?
Diğer abiniz bu kinuda ne düşünüyor?
Bir süre onun yaninda kalsin maasini da onlara versin. Sonra size.. sonra abinize..
bakin durum bu kadar çözümsüz değil.
Anneniz bu kadar ben yapamam edemem diyerek fedakarlik yapmış olmuyor. Bir kişinin evliligine aile kurmasina mani oluyor.
Benim anneannem var. 5 çocuğu var 85 yasinda. Hala kimseyle oturup düzenini bozayim istemez. Baska bir arkadasimin anneannesi var, kirasi az olsun diye cati katinda kendine göre bir ev tuttular. Teyze orada yasiyor. Kizina yakin bir semtte oturuyor. Bir ihtiyacı olunca oglunu ariyor oglu hallediyor. Kizi torunlari damadi uğrayıp ilgileniyor.
Muhtemelen anneniz 70 yasindan küçüktur.
Bu bahsettigim insanlarda erken yasta eslerini kaybedip cocuk büyütmusler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…