abimin düğünü için nişan kıyafetimi giysem olmaz mı?

toprak39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
140
1
46
Adana
merhaba kızlar... abimin düğününde geçen seneki nişan kıyafetimi giyeyim diyorum ama annem millet ne der? parası yok bir kıyafet alamamış gibi yorumlar yapar.. abin bir kez evleniyor yeni bir kıyafet al diyor. ee kıyafet almaya kalksam nerden baksan 400 TL gibi bir miktar tutacak, ee ayakkabısı çantası derken hiç yoktan masraf olacak.. ben de bir gece için belki de ömrümde ilk defa bu kadar para harcamak istemiyorum. yeni evlendiğimiz için bir takım borçlarımız da var. napsam ki? annemmi mi dinlesem yoksa bana mantıklı geleni mi yapsam?

Bence de aynı kıyafet çok hoş olmaz ama eğer elbisenin değiştirilebilir tarafları varsa mesela boyunu kısaltmak gibi veya başka şekilde terzi ile değiştirip giyebilirsin diye düşünüyorum tabii elbisenin nasıl olduğunu bilmediğim için pek yorum yapamıyorum...

bir sene geçmiş üstünden çok yakınların dışında kimse nişanda ne giydiiğini hatırlamaz bence...şahsen ben olsam o elbiseyi beğenerek aldıysam giyerim yada ufak değişiklikler yaptırabılırsın elbisende mümkünse

benim abimde bu yaz evlendi canım,kına gecesi düğün salonunda düğün gibi oldu,tabi düğünde ertesi günü başka biryerde düğün salonunda oldu.eee haliyle damadın kız kardeşi olarak ikisindede aynı kıyafet giyilmez diye düşündüm ve kına için ayrı düğün için ayrı kıyefet aldım,kınada elimde var olan ayakkabı ve çanta kullandım,düğün için ayrı ayakkabı aldım.ama şimdi sorsan 2 ayrı kıyafet alırmıydın,hayır almazdım,şu anda ikiside dolapta bekliyor,birisi belki başkasının düğününde ve günlük giyilebilir belki ama düğünde aldığım önü mini arkası uzun kuyruklu olanlardan olduğu için birdaha giyebileceğimi sanmıyorum.anlayacağın 1 gece için tonlarca para verdim.bence abinin kına gecesinde nişanlığını giyebilirsin,millet hatırlamaz bile,yada nişan elbisen üzerinde küçük oynamalar yaparsan farklı bir elbise gibide giyebilirsin.hem başkaları hatırlasa ne olacakki sanki,aman millet ne der yüzünden olan bize oluyor,kimse cebine 5 kuruş paramı koyuyor.yalnız benim anlamadığım aslında damat kız kardeşine elbise alması gerekmiyormu,benim abimde bana almamıştı işte,bekara alınıyorda evliye alınmıyormu acaba.

Bizim oralarda giyilir valla, kimse de yadırgamaz.Hem millet paranız yok diye düşünse ne olcak, borcunuz var zaten.

bence de giyebilirsin,yakınlarından başka kimse kıyafetini hatırlamaz.ama ben olsam abi,kardeş düğünü olduğu için yeni bir kıyafet almak isterdim.

valla bizim burada damat kardeşine elbise alır gibi bir adet yok, ki olsa ben istemezdim dünya kadar borca harca girecekler.. benim de gönlüm yeni elbiseden yana aslında ama işte dünyanın parasını vericem ve bir daha giyemeyeceğim o aldığım elbiseyi.
nişan elbisem ipek saten gece elbisesi, hani şu kabarıklardan değil. bu neden ile üzerinde bir oynama yapma gibi birşey söz konusu değil. hem de alırken çok beğenerek aldım ve sadece 1 kez giyebildim. şimdi abimin düğününde giymez isem bir daha da hiç giyemem =( şu düğünlerdeki ne giycem derdi çok zor yahu =((

bence elbiseni giy kimse hatırlamaz. hoş hatırlasa da hiç problem değil.
ben nelere yanıyorum biliyor musun evliliğimin ilk yıllarında ve nişanlılığımda millet ne der diye kendimi yıprattığıma yanıyorum. oysaki sen kimsenin umrunda değilsin. herkes bir nevi kendini düşünüyor.
annen olmaz diyorsa kıyafeti o alsın bizim buralarda oğlanın annesi alır kıyafetleri kızlarına, gelinlerine.. madem yeni evlisiniz evliliin ilk yılları maddi açıdan çok zordur bilirim.

olmupr ya, bende kuzenimin düğününde giyecektim nişanlım giydirmedi, olur mu dedi.
bana göre olur valla, neden olmasın :52:

ama giyemedim. :44:

maddi imkan yoksa elbette giyilir
ama bana maddi imkanınız var ama bu işe harcamak yerine kendi evliliğinize harcamak istiyormuşsunuz gibi geldi:26:
Bence yeni elbise alın bir kez olacak bir şey sonuçta ayrıca 400 TL den aşağı da elbise bulabilirsiniz

Tabiki giyinebilirsin !! Sonucta begenerek ve severek aldigin bi elbise, neden sadece

bi kez giyesin ki ?

Onun bunun ne düsünecegini hic takma kafana, elbiseyi kendine yakistiriyorsan ve ve kendini iyi hissediyorsan istedigin

kadar giy. Abiye'de olsa bi kere giymek icin üretilip alinmiyor ki...

Milletin ne dediği pek umrumda olmazdı açıkçası:31:Durumum müsait değilse almazdım giyilir bana göre ama 150 200 tl yede abiye bulabilirsin

ben nişanımdan 1 hafta sonra kuzenimin düğününde giymiştim. hiç kimse de aa nişan elbisen mi demedi.

Tabiki giyilir, neden giyilmesin? Yeni bir elbise israftan başka bir şey değil. 1 gün giyeceğiz diye aldığımız o elbiseler dolapları süslemekten başka bir işe yaramıyor.

Eee fotoğraflarda nişan fotoğraflarındaki kıyafetinle mi çıkacaksın?
Bence olur iş değil, çok uygun fiyata çok güzel abiyeler bulabilirsin.

komşundan ya da yakın oldugun birinden ödünç kıyafet alsan bedenine uyan. Ama samımıyetın oldugu biri olması lazım o da yoksa eger 400 tl lik alısverıs yapmana gerek yok butcene gore uygun fıyata cok guzel seyler var... Bence aynı kıyafeti giyme fotograflarda aynı çıkacak sonuçta ama tabı sen bılırsın :)

merhaba kızlar... abimin düğününde geçen seneki nişan kıyafetimi giyeyim diyorum ama annem millet ne der? parası yok bir kıyafet alamamış gibi yorumlar yapar.. abin bir kez evleniyor yeni bir kıyafet al diyor. ee kıyafet almaya kalksam nerden baksan 400 TL gibi bir miktar tutacak, ee ayakkabısı çantası derken hiç yoktan masraf olacak.. ben de bir gece için belki de ömrümde ilk defa bu kadar para harcamak istemiyorum. yeni evlendiğimiz için bir takım borçlarımız da var. napsam ki? annemmi mi dinlesem yoksa bana mantıklı geleni mi yapsam?

Nerede oturduğunu bilmiyorum ama İstanbuldaysan etilerden filan mı alışveriş yapmayı düşünüyorsun ne 400 ? Ben 200 liraya elbisemi, ayakkabımı ve çantamı alırım. Annen çok haklı nişan elbisenle gidersen olmaz yani ne bilim olmaz değilde bir garip olur. Daha makul fiyatları olan mağazaları dolaşırsan fazla da para harcamamış olursun..

Son düzenleme:
nişan elbisenin üzerinde oynamalar yaptırsan?? ipek saten bi elbise demişsin, bu işlerden çok anlamam ama belki bi kısmına taş işletebilirsin ya da boyu uzunsa kısaltabilirsin...

Tabii ki giyilebilir bence. Maddi imkanın kısıtlı olduğunu da belirtmişsin, hiç kendini sıkıntıya sokma. Bakımlı ve temiz olduktan sonra gerisini boşver. Elbiseni değiştir diyen arkadaşlar alınmasın ama, bana eskiden beridir böyle şeyler lüzumsuz masraf gelir. Çeşit çeşit elbise alacak param olsaydı bile, daha gerekli şeyler var

Back
X