Abimin eşi cocugunu aileme ve bana gostermiyor

hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik.
Kadın yani haksız mı? İki yıllık evli, 8 aylık bebek var, hamilelikten sonra böyle oldu diyorsunuz. Yani daha yeni evlilikten 6 aylığa kadar miç miç miç her yere çağırmaya baslamissiniz, her haftasonu cagirmissiniz. Kadın da yeni gelinim diye ses etmemiş. Eşine söylemiş,eşi de ortayı bulamamış sonda da patlamis.
Ben kizamadim kadına. belli ki düşüncesiz bir ailesiniz ki 'yeni evlileri rahatsız etmeyelim' demediniz..imkaniniz olsa balayına gidecekmişsiniz. Hoş mu yani?
Bir de 'evini arabasını biz aldık,maddi yardım yaptık' diyorsunuz. Anneniz babanız resmen 'parasiyla değil mi' demiş, oğlu kaçacak diye sıkı sıkı sarılmış.
Kadın bunu yapmasa belki evinden cikmayacaktiniz,annen kırkı çıkana kadar yerlesecekti falan..işin sonu bosanmaya bile giderdi.
Hala 'bizde hata olabilir mi' demek yerine 'gelin çocuğu gostermiyor' diyorlar.
Bence bir kadın olarak empati yapın. Hiçbir anınız ya da sevginizin olmadığı,sadece eşinizin ailesi olduğu için birkac senedir tanıdığınız insanlar siz yeni evliyken zırt Pirt cagirsa, karı koca ne zaman plan yapsaniz bozulsa, siz alttan aldıkça daha çok cagirsa, siz başbaşa tatil yapmak isterken onlar şehir dislarina da sizi cagirsa romantik anlarinizi baltalasa "ay ne güzel beni dusunuyorlar' mi derdiniz? Geçen aylarda biriyle tanıştım, o gün çok güzel geçti,birkaç hafta sonraki bir etkinlige sözleştik. Ertesi gün bana yakın güzel bir yer var,oraya gelmek istedi,buluştuk. Erteis gün yine arası buluşmak için. Sonraki gün yine arası. Haftasonu yine aradı. İsrarla bahaneler bulmama rağmen pazartesi yine aradı o gün buluşmak için. ilk tanıştığımda çok sevmistim ama şimdi 'manyak mi yaaa,çattik' diyroum. Bu kadar ısrarı kimse sevmez. Kadına biraz zaman verin.
Hala babam yardım yapıyor, demişsiniz. Bir zahmet babanız da yardımı kessin. Belki o zaman artık para akmayinca kıymetini anlarlar biraz

Bence 1anda olmaz böyle.Yaşananlar birikmiştir.Rahat bırakın insanları.Torun gorucez yeğen gorucez diye aile faciasına sebep olmayın.Boşansalar memnun mu olacaksınız?Bir çok aile yılda 1kere görüyor torunu yeğenini.Herkesin iş, aile durumu ayni değil.Sizde anne babanızda bunu hayatınızın merkezi temel amacı yapmayın.hayatınıza bakin.İlerde zamanla yoluna girer herşey.Israrcı olursanız iş inada biner.

Merhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Allah ıslah etsin. Ama bıde karşı tarafa sormak lazım.

Yengenizin düğünü hamileliği doğumu hep salgın , önlem , kapanma dönemine denk gelmiş acaba bir kendini sakınma davranışı sonradan alışkanlığamı dönüştü

Arada ne yaşanmışsa yaşasın, konu sahibi ne kadar eksik anlatmış olursa olsun.
O çocuk sadece yengesinin değil. Yeri gelince ben bu çocuğu baba evinden getirmedim diyor ama kadınlar.
Çocuğu babasının ailesine göstermemek kadar saçma bir durum olamaz. Kendisi konuşmasa bile baba ile birlikte gönderir. Benim en çok kızdığım olay, çocukların bu gibi durumlarda bi taraftan mahrum bırakılması.

Sürekli gorusmekten çok bunaldım ama ne yapacağımı bilmiyorum​

ahanda sizin gelin konu açmış bir okuyuver bakış açını değilştirebilir

Ailem cok sosyal insanlar hep gezmek istiyorlar ve heryere cagiriyorlardi onlarida bu ondan bunalmis yuzlerine gormeye tahamulu yokmus en buyuk sebebp bu birde haliyle cok gorusulunce ufak tefek ucu acik cumlelerede takilmalar olmus sebep bundan ibaret
Ablacım bence sen bu işin doğrusunu bir anlat. Para veriyoruz diye habire kızı çağırıp çağırıp abuk subuk laf mı ettiniz? Ne tek taraflı kız asosyal siz harika öyle mi?

Ablacım bence sen bu işin doğrusunu bir anlat. Para veriyoruz diye habire kızı çağırıp çağırıp abuk subuk laf mı ettiniz? Ne tek taraflı kız asosyal siz harika öyle mi?

Valla kim bilir neler yaptılar o kzıa sonra da adı gelin bize yeğenimi göstermiyor .. göstermek zorunda da değil ayrıca, çok meraklıysan yeğenine ara kardeşini bir yete getirsin. Bunların dertleri o kızın hayatına burunlarını sokmak.

Bir de sen bu bakış acinla hiçbir şeyi cozemezsin. Bak ben çocuğu gostermiyorum. Anlatayım niye?
Narsist kv ve borderline görümcem ben eşimle çıktığımdan bu yana büyük küçük nisan, tanışma, düğün, evlilik hep kapris yaptılar. Çünkü hayatında bir oğlan doğurdu diye bana, benim aileme istedigi lafı söyleme hakları çıktı sanıldı. En başta mesafe koymaya çalıştım vs ama yok sürekli ağızlarında bir gelin şöyle, gelin böyle lafı. Ha yanlış anlamayın. Sosyoekonomik olarak, eğitim olarak onlardan 5 kalemde üstünüm. Ama hiç yüzlerine vurmadım. Ben mütevazı oldukca bir eksiğim var sanıldı. Çok uzun süre gorusmedim. Uzatmayim bu kaprisler hamilelik, lohusalık boyunca devam etti. Bir küs bir barışık devam etti. Bebeği görme amaclari sözde çok seviyorlar ama baktım foto cektirmek. Akrabalarına hava atmak. Bir altını değiştireyim diyen yok. Ben de aman kızım babaanne sevgisinden mahrum kalmasın vs kafasindayim. Galiba kızım 8 aylıkken lüks bir yere yemeğe davet ettim. Baktım kendileri götürmüş gibi havalar, bir teşekkür yok, aşağılık kompleksindeler, aman biz çok kıymetliyiz gelin yine bizi agirlamak zorunda tavırları, laf sokmalar vs. O son oldu. Dedim yok. Kızı da zaten gösteriş için seviyorlar. Bana gelemezler, dışarı goturmem, istediğim zaman onlara götürürüm. O daaa neeee zaman pasaaaa gönlüm isterse. Yap yap özür de yok, karşındaki de insan ya. Torununu seven, annesine saygı duyar. İnsan çocuğu olunca eskisi gibi ya neyse demiyor. Eğer gerçekten çözmek isterseniz gerçek bir özür ile başlayın ise. Kız asosyal damgası vurarak değil. Belki sizin aile kadar fingir fingir gezmiyordur, agirbaslidir. Olgundur.
Tek farkımız benim Allah'a şükür onların tek kuruşuna ihtiyacım yok, gelininizin gerçek bir tavır için parayı da almaması lazım.

Bu gelin kv konularında kendimi tutamiyorum. Çok uzun yaziyorum. Çünkü evlenmeden asla inanmazdım. Benim babaannemle aram çok iyiydi, halalarimla da. İki erkek kardeşim var onlarin eşiyle de. Alaturka kafalar bunlar derdim. Saygı göster, saygı gör derdim. Ama işin içine ruh hastası insanlar girince öyle olmuyormuş. Kim çocuğu babaanne, hala sevgisinden mahrum kalsın ister. Ama sizi ezip geçen, laf sokan, saygı duymayan, boş kapris yapan insanlar bir zahmet sizin doğurduğunuzu da görmesin.

Kız asosyal içine kapanık sessiz sakin diye rahat rahat konuştunuz sanırım. Nasıl olsa ağzınızın payını vermiyor diye. Sonunda da kadının gırtlağına kadar geldi ve hepinize resti çekti herhalde. Yavaş atın tekmesi pek olur. Gerçekten de öyle olmuş iyi olmuş

Back
X