• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin eşi ile anlaşamıyorum.Evlendiği günden beri, benimle zıt düşünceler içinde..

:77:bende bugün gelinzede oldum da azcuk

hmmm okudum tatlım konunu
bir de üstüne bunu okuyunca amaaaan kk da gelin çekiştirmesi de mi olacaktı noluyor gelinlerimize dedim yani:)))
yanlış anlama hani hep kaynana çekiştirmesi vardır ya:1:
canım yaa boşver sende takılma ayıp etmiş aslında sana da
bikaç kişi demiş ya hani bi daha fotoğraf çekilirse aaa ben çekilmem sonra silinio dersin
yeri gelince yapıştırırsın lafını
şimdi de yerini belirlemiş olursun
boşveer sıkma canını:))

gülüm ya bu size çok kötü bir deneyim yaşatıyor bende gelinim ama inan ki görümcemi el üstünde tutarım arar sorarım.hatta 1 ay önce gittik kayınvalidemle altlı üstlü oturuyor ,cocuğunun doğum gününe denk getirdim süpriz yaptım ,ne bilim onlarla olmak bana büyük keyif veriyor.onun cocuğunuda kendim çocuğum gibi bilirim bunuda kendine her zaman söylerim.ne eksiği varsa onu alayım dedim doğum gününde en pahalısından mama sandalyesi aldım ki kuzu kullansın ,gittik pastayla güzelce kutladık resimler çektirdik ,bende çektim poz poz kendinin facedne duvarına da ekledim .hiç aklıma öyle fesatlıklar gelmez nasıl gelinmiş onuda bilmem hatta benim çirkin çıkmış bir resmim dahi v ar o güne ait.ne olacak ki işte .sizin gelinin arsızlığından canım .ama üzülme şans işte.
abinin parası onun çenesini öttürüyor napacaksın.bence çok geri çekme kendini olur mu .

hakketten ayni fatmagulun yengesi, demek gercek hayattada oluyor boyleleri.
oda fatmagulu kiskandigi icin surekli onu kucuk dusurmeye calisiyoyaa,
seninkide ayni:47:
sanki seni kiskaniyor gibime geldi anlattiklarindan
oyuzden sana satasip duruyor heralde
kendini o sekilde rahatlatiyor
fatma gulu izlerken bence yollama yapabilrsin yengene
birine benzetiyorum bu kadinin hareketlerin de pis pis gulrek:27:

Niye bu kadar takıpta kalbini sinirlerini yıpratıyorsun seni çok kıskanıyor anlaşılan herkesle gider herkesle gelirsin sen bekar ve güzelsin boşver herşeyi kafanı takıpta hayatı kendine zehir etme gelecek güzel günlere bak

kusura bakma ama herkes cok yuz vermis..o da hayatinda hic gormedigi ilgiyi ve rahatligi gorunce simardikca simarmis..insanlari kontrol etmeye calismis..en buyuk sucta abinde senin yaninda yapmasin ama sen yokken onun agzini kapatsa bak bir daha cesaret edebiliyor mu..ne gicik bi kadin..okurken gerildim..hic tahammul edemem oyle ikiyuzlu ve onda var bende de olmali diyen sonradan gorme tiplere..
ben olsaydim ooyle sacma sapan hareketler edip,konusuyorsa kucumseyerek bakip gulumserdim ona,laf sokusturursa bozuldugumu belli etmez esprili bir sekilde karsiligini verirdim.
.kesinlikle kenara cekilme,sinirlerinide bozma..onun silahiyla onu vur sende..
birde baskalarinin yaninda da iyi gorun ki sen onu sikayet ettiginde insanlar aa ama o sana cok iyi demesin..
sinir bozucu bu durumu eglenceli bir oyuna donustur boylelikle hem icinde kalmamis olur hemde onun sinirlerini bozmus olursun..

Gelin geldiginde dayalı döşeli kocaman bir ev bir araba ve abimin süper işine sahip oldu babam temin etti hepsini. 2ablamda evli birtek ben evdeyim.

yada mesela onlardayız bişe koycaksam buzdolabına hayıırr acma ben koyarm... veyaa salonunu toplamak için dagıttıklarımızı girerdim arkamdan gelrdii dikilirdi..

Amacı bi an önce evlenip gitmem cnküü babamn parasının tamamı onlaraa gitcek cnkü babam cocklarınaa asırıı bonkerdirr bana 10tl bile werse diokii banada verceksn baba bnde kıznım dio yaa..

Sahip olduklarına hiç şükrettigini görmedm aksinee istedkce ister.. istesin dee bna bulasmasınn.. naparsa yapsnn.. komsuları bilee diokii siz buna nasl para yetştiriyosnz dioo annemde dioki gencler harcasnlar tbi dioo dogru bi anlamdaa ama hesap bilmedenn ay sonunu getiremeyncee baabmdan ikikat cıkarıolar..

Yorumları okudum,herkes sana destek olmuş,belki beklediğin de sadece buydu.
Ama ben sana durumu başka açıdan göstermek istiyorum.

Yukarıda yaptığım alıntılarda,maddi açıdan gelini kıskandığını gördüm.
Bu konu senin için önemli olmasaydı,sorunu yazmaya en üstteki cümleyle başlamazdın.
Sanırım gelin geldi,ailemin parasını yiyor gibi bir fikrin var.
Ev toplama meselesine gelince,ben de hiç sevmem evimde misafirin teklifsizce dolanmasını,dolabımı filan açmasını.

Gelin açısından bakarsak,size her gün gelmeleri,annenin veya abinin talebi olabilir.
Belki kendisi de o kadar sık gelmek istemiyordur.
Geldiği zaman surat yapıyor olabilirsin,en azından negatif olduğunu belli ediyorsundur.
Sana evlen demesi de bu yüzden olabilir.Evlenip gitse,kurtulsam diye düşünüyordur.

Ve şu alttaki kıyası kimin eşi yapsa eminim bozulur.Hatta daha ağır cevap verenler bile çıkar :

Mesela benim fizigimi begenir abim asırı derecede. yada arkadaslarm iltifat eder hepsinin yannda dedigi şudur.. Evlensn cocuk yapsında görün der. oysa onn fizigide kötü deil. ama ugrasmak içn işte..yada bunu dedktn snraa abim bidahaki geldklernde yine der baaana süper fizige bak die aynı lafı bininci tekrrlayısı yaaa hele bi cocuk yapsnnn.......

Gelin hanımla anlaşmak için çoğu arkadaşın dediği gibi fazla muhatap olmamanızı, uzak durmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca,

-gözüne girme beklentinizi,
-tarafından sevilme ve takdir edilme arzusunu yok edin.

Siz sadece saygınızın gereğini yerine getirin, bundan fazlasına ise karışmayın.

Ha şöyle bir durum var, bazen insanlar çevrelerine psikolojik ihtiyaçlarından dolayı eziyet ederler. Bir süre sorunun benlikten kaynaklanma ihtimaliyle benliğini doldurmayı deneyebilirsiniz. Özsaygısını besleyebilirsiniz.

Benim de sizin anlattığınız kişiye benzer bir yengem var. Kendisi ile olabildiğince az muhatap olurum ama bir araya geldiğimiz bayram gibi bazı durumlarda üste çıkmaya ve bizi ezmeye çalıştığını görüyorum. Bir kaç defa tersledim aslında, sonra da baktım laftan anlamıyor bu yönden daha fazla tahrik oluyor, ben de söylediklerine he deyip geçtim, arada biraz da evet öylesin yenge diyerek biraz pohpohladım, baktım hemen tavır değiştirdi :34: yani anlayışlı davranıp biraz övün, insanlar kendilerini övenlere iyi davranmak zorunda hisseder, övülmediği kişiden ise rahatsızlık duyarak onu aşağılamak suretiyle otoritesini göstermek ister... bu noktayı unutmayın ve gelin hanımı arada övün :10:

Son düzenleme:
Bebeğim ben de başlığı okuyunca çok ağır bi durum var zannettim.

Sakın yanlış anlama ama böyle kötü bi durumda hissediceğine kendini, takmayacaksın.

Böylelerine en iyi cevap bu olur o konuşacak sen duymayacaksın, o sana bişey mi diyo geç karşısına gül yada planlarını falan anlat ya da madem takmış sen hala evlenmemişsin - ki yaşın kaç bilmiyorum- kendine cici cici çeyizler al göster, aynısından almak için çıldırmazsa ne olayım.

Zamanla öğrenirsin eminim herkesin dediğini takarsan hayat geçmez.

Tın tın tınn, salla gitsin:90:

niye bu kadar takıyorsun ki söylediklerini:44o ne derse desin gül geç.sen ne kadar takarsan kafana o daha çok bu şekilde konuşacaktır emin ol:31:
söylediklerini bazen duyma bazen gülerek cevap ver yada doğru söylüyorsun yenge de olsun bitsin
yani bu kadar sinirlerini harap edecek bir durum yok ortada canım yaaa
kendini yıpratma boşuna

bigünbuna dedimki bak anlasamıoruzz en iisi uzak kalalım dedim. bir süre muhatap olmayalm belki özleriz dedm düşünün halen ikinci gün bnmle bişi olmamıs gibi konusmalar sataşmalar.. her an tetikteyimm geliomu diee korku kaplıo içimii evi ayrı ama hergün bizde yemek yapmazz brda yerlerr cocugunuda bırakırr gelmese bile kendii.. rahatlıga cok alısık ama beni mahvetti abartıyorsam gencligimin hayrını görmeyim bakın aslaa abartı yok..

Abartmadığına inanıyorum kendi adıma..
Vardır öyle tipler!
Benim anlamadığım,bir gelin yüzünden,neden bu kadar hırpalıyorsun kendini?
Bu devirde abla,kardeşle bile anlaşılmıyorsa görüşmeler kesiliyor.
Sık sık gitmiyorum demişsin..Belki evine gitmiyorsun amenna ama gitmiş kadarda yoruyorsun kendini.
Abinin eşi diye her yaptığınıda eleştirmek zorunda değilsin.Bırak iki tarafta nesef alsın.
Kötüyse adını bile anma..Burdan sonrasını şekillendirmek senin elinde.
Eğer gelini sürekli kafaya takıp,onu düşünür her yaptığını birilerine anlatırsan,
karşı tarafla uğraşan taraf sen olursun..Madem farklı iki insansınız,bu kadar neden kafaya takıyorsun yahu..

Anlattıklarınızı okuyunca kuzenlerimin eşleri hatrıma geldi.

Onlarda gelinlerini iyi tutacağız diye çocuklarını hep hatalı buldular(görümceleri yani) hee evet görümce hatalıyken hatalı denmeli fakat her defasında gelinde el üstünde tutulmaz.Benim kuzenimi babası evden kovmuştu, sebep gelinlerinin ona ettiği kötülüktü.Ama babsı gelinini tuttu, kızını attı.Şimdi mi ? gelinlerinin kazığını yavaş yavaş yiyolar ! keşke zamanında tepki erebilseydiler, kötü etmeden haklıyken haklı haksızken haksız.Hep 1 taraftan beklentiye girmek yerine karşılıklı hata telafilerine bakılsaydı şimdi ortalama iyi olunurdu.Hala gelinlerini seviyolar o da ayrı.Şu da bir gerçek ki gelinler gelin değil resmen yılan, ailemizde birbirlerine düşürmediği insanlar kalmadı !! Bizde kendi k.validelerimize takla atsak melek olsak kanat taksak yine yaranamıyrouz, yok ya bu evlilik işi şans diyolar ya boşuna demiyolar.Eşimden çok şükür şanslıyım ama aileden yana hiç şansım gülmedi !!!

Allah razı olsunn yazan herkesten içimi döknce sanki yasamamıs gibii hafifledmm ohhh:)) Canım bazen diyorumki annemee 24 25 gibi anne olmak isterm diorm hemen lafa atlıo diokii 24 25 miiiii ayy kendimi sewiyorumm genccc anneymm cıglık bu resmen.. utanmadan yapabiliyor canım vallahi bak. ben rolde bile yapamam bnları

komik başka da bişey diyemiyorum. 28 yaşındayım daha yeni evleneceğim. 22 yaşında çocuktum resmen. her yaşın ayrı güzelliği var. herkes aynı yaşta hazır olmaz evliliğe. zaten zamanı gelince evleneceksin, çocuğun da olacak. o zamana kadar hayatını yaşa gez toz.

Çok tasa etmeyin ne olur.
Her insan bir değil ki...
Ayrıca bilemezsiniz ağabeyinizin bizimkilere hergün uğra bir hal hatır sor demediğini belki ondan geliyordur.
Belki yapınız gereği, hani havalı deriz ya şöyle bir bakınca dikkat çeken bir aurası olan insanlar vardır, onlardansınızdır belki de size öykünüyordur...
Belki sizi kendine çok yakın görüp ondan şaka yapıyordur.
Evinde bir şey kaldırmanıza izin vermeyişi belki "bana iş yaptırıyor iki dakika geldim de" diye düşünürsünüz telaşındandır.
Elbette gelininizi tanıyan sizsiniz, onun davranışlarının amacını bilirsiniz; ama yine de çok takmayın.
Eviniz ayrı yolunuz sapa...

Benim arkadasımın yengesi de cok fena abisinin karısı degil hem dayısının esi. Aynı bina da oturuyorlar ve calısan bayanlar olduklarından dolayı aksam yemeklerini bir yedikleri cok oluyor. Lise caglarından beri arkadasımla sidik yarıstırır resmen!

Arkadasımın dostlarını kıskanır. Hatta sevmiyorum su kızı diyor mesela ve o kızın arkadasıma oturmaya gitmesini de istemezdi. Arkadasımın sadece ailesinden izin alması yetmiyordu ailesi verse izini, yengesi vermeyince cıkamıyordu dısarı.. Belki inanmayacaksınız ama arkadasımın annesi, babası da sessizdir yani kötü olmamak icin birsey demezler.

Son düzenleme:
gülüm ya bu size çok kötü bir deneyim yaşatıyor bende gelinim ama inan ki görümcemi el üstünde tutarım arar sorarım.hatta 1 ay önce gittik kayınvalidemle altlı üstlü oturuyor ,cocuğunun doğum gününe denk getirdim süpriz yaptım ,ne bilim onlarla olmak bana büyük keyif veriyor.onun cocuğunuda kendim çocuğum gibi bilirim bunuda kendine her zaman söylerim.ne eksiği varsa onu alayım dedim doğum gününde en pahalısından mama sandalyesi aldım ki kuzu kullansın ,gittik pastayla güzelce kutladık resimler çektirdik ,bende çektim poz poz kendinin facedne duvarına da ekledim .hiç aklıma öyle fesatlıklar gelmez nasıl gelinmiş onuda bilmem hatta benim çirkin çıkmış bir resmim dahi v ar o güne ait.ne olacak ki işte .sizin gelinin arsızlığından canım .ama üzülme şans işte.
abinin parası onun çenesini öttürüyor napacaksın.bence çok geri çekme kendini olur mu .

keske senin gibi bi yengem olsaydıı ona ömrümü bile verrdmm mutlu olsn die..

Back
X