• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin eşi ile anlaşamıyorum.Evlendiği günden beri, benimle zıt düşünceler içinde..

Yorumları okudum,herkes sana destek olmuş,belki beklediğin de sadece buydu.
Ama ben sana durumu başka açıdan göstermek istiyorum.

Yukarıda yaptığım alıntılarda,maddi açıdan gelini kıskandığını gördüm.
Bu konu senin için önemli olmasaydı,sorunu yazmaya en üstteki cümleyle başlamazdın.
Sanırım gelin geldi,ailemin parasını yiyor gibi bir fikrin var.
Ev toplama meselesine gelince,ben de hiç sevmem evimde misafirin teklifsizce dolanmasını,dolabımı filan açmasını.

Gelin açısından bakarsak,size her gün gelmeleri,annenin veya abinin talebi olabilir.
Belki kendisi de o kadar sık gelmek istemiyordur.
Geldiği zaman surat yapıyor olabilirsin,en azından negatif olduğunu belli ediyorsundur.
Sana evlen demesi de bu yüzden olabilir.Evlenip gitse,kurtulsam diye düşünüyordur.

Ve şu alttaki kıyası kimin eşi yapsa eminim bozulur.Hatta daha ağır cevap verenler bile çıkar :
anlayısla karsılıorm yorumunuzu. fakat o bişe aldıgında en cok destekcisi ben olurken cok sever beni. ama babam anneme karsı okadar nankörki ben sunu anlatmak istedm orda babam okdr şey yaptı ama iyi davranısı bırakın gelin geldiginde derin dondurucusu ekskmiş ceyzdee babam borc batagndayken o lükse kacan şeyi bile aldırdı. bize acımadı benm maddi beklentm olsaydı suan her kuruşun keyfini cıkarıp gezer tozardm brda dert anlatmak yernee benm amacm iyi bir gelnmz olsun du.. nankör olmayan

Gelin hanımla anlaşmak için çoğu arkadaşın dediği gibi fazla muhatap olmamanızı, uzak durmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca,

-gözüne girme beklentinizi,
-tarafından sevilme ve takdir edilme arzusunu yok edin.

Siz sadece saygınızın gereğini yerine getirin, bundan fazlasına ise karışmayın.

Ha şöyle bir durum var, bazen insanlar çevrelerine psikolojik ihtiyaçlarından dolayı eziyet ederler. Bir süre sorunun benlikten kaynaklanma ihtimaliyle benliğini doldurmayı deneyebilirsiniz. Özsaygısını besleyebilirsiniz.

ben hep şey derim ona; sen bizim sülalenin en güzel gelinisin derim. sevinir ama iki dk snra bunu kullanr derki babama baba ben en güzel gelinim bana sunu al bunu al yada saka yapmaz yaniii illa götürtür o an aldırır fazla yüz vermeye gelmez cidden görmenz lazm anlamanz içn.

Son düzenleme:
Bebeğim ben de başlığı okuyunca çok ağır bi durum var zannettim.

Sakın yanlış anlama ama böyle kötü bi durumda hissediceğine kendini, takmayacaksın.

Böylelerine en iyi cevap bu olur o konuşacak sen duymayacaksın, o sana bişey mi diyo geç karşısına gül yada planlarını falan anlat ya da madem takmış sen hala evlenmemişsin - ki yaşın kaç bilmiyorum- kendine cici cici çeyizler al göster, aynısından almak için çıldırmazsa ne olayım.

Zamanla öğrenirsin eminim herkesin dediğini takarsan hayat geçmez.

Tın tın tınn, salla gitsin:90:

Bakın nasl bildiniz. gecen ceyizime ilkkez nevresm aldm nakıslı.. dediki hemen yaa bende alcakytm bndan bulamadmm dedi kostu aldı ve ben dedmki onaa valla cok ii ettn almakla cok hos duruo dedmm. snraaa ceyizee bi fincan takımı almstk annemlee ondn istedi annemden illa banada al bnde kıznm die bosuna sinirlenmiyorum ben:(

Abartmadığına inanıyorum kendi adıma..
Vardır öyle tipler!
Benim anlamadığım,bir gelin yüzünden,neden bu kadar hırpalıyorsun kendini?
Bu devirde abla,kardeşle bile anlaşılmıyorsa görüşmeler kesiliyor.
Sık sık gitmiyorum demişsin..Belki evine gitmiyorsun amenna ama gitmiş kadarda yoruyorsun kendini.
Abinin eşi diye her yaptığınıda eleştirmek zorunda değilsin.Bırak iki tarafta nesef alsın.
Kötüyse adını bile anma..Burdan sonrasını şekillendirmek senin elinde.
Eğer gelini sürekli kafaya takıp,onu düşünür her yaptığını birilerine anlatırsan,
karşı tarafla uğraşan taraf sen olursun..Madem farklı iki insansınız,bu kadar neden kafaya takıyorsun yahu..

bitanem bak biyerde dedm ben bu sayfadaa içimi döktüm rahatladm dedm. yani kmseye anlatmadımki ben. en yakn arkadasmdaa onu sevmiyor ama onada demişki ya sen kırmızı ruju sürünce şeylere benziosn demiş arkadasm onu anlattı sokoldm. birde ablamlada kavga ederzz ama üstelemeyz huyumuzu biliriz birbirimizn.. cnm öle deme hergn gelio ve bana hzmetci mualemesi yapıo. odama ceklsem abimee bişiler dioo abim bana kızıo ben abime onu hiç eleştrmedm gecen gün abim aranzmı kötü dedi bende dedmki ya ben cok ii olunca cok sahipleniorm ondann dolayıı uzak duruormkii rahat olsn die dedm düşününn

Çok tasa etmeyin ne olur.
Her insan bir değil ki...
Ayrıca bilemezsiniz ağabeyinizin bizimkilere hergün uğra bir hal hatır sor demediğini belki ondan geliyordur.
Belki yapınız gereği, hani havalı deriz ya şöyle bir bakınca dikkat çeken bir aurası olan insanlar vardır, onlardansınızdır belki de size öykünüyordur...
Belki sizi kendine çok yakın görüp ondan şaka yapıyordur.
Evinde bir şey kaldırmanıza izin vermeyişi belki "bana iş yaptırıyor iki dakika geldim de" diye düşünürsünüz telaşındandır.
Elbette gelininizi tanıyan sizsiniz, onun davranışlarının amacını bilirsiniz; ama yine de çok takmayın.
Eviniz ayrı yolunuz sapa...

keşke canım dedigin gibi olsa. hergün gelmesinin sebebiini anneme söledi.. itiraf etti.. yemek yapmayı sevmiomuş ondan hergn anne sen yap yiyelm dedi.annmnde toplantıları olur gider ozamanlardaa babamla cocugu yollar azck bakta iş yapıyım die. güzellkle desee can feda ama görsenz o alaycıı konsmayı. babamda onu tutar bak ne olms derr gelnle kötümü olalım derr acıkcası herkes halnden menmun cnkü hizmetcileri emirlerinde.

Öncelikle sakın ağlama kendini üzme değmiyor çünkü sen üzüldüğünle kalıyorsun ben çok ağladım yengem yüzünden üzüntüden kilo kaybetmiştim sonradan düşününce niye ben kendimi üzeyim ki dedim onu takmadım sende saygını koru ama samimi olma
Aldırma ona isterse dünya güzeliyim desin evet öylesin de geç bir süre sonra sıkılıp böyle şeyler demiyecek zaten
İçine de çok atma bir gün patladığın da bazı şeylerin geri dönüşü olmayabiliyor
Allah sabır versin

ben hep şey derim ona; sen bizim sülalenin en güzel gelinisin derim. sevinir ama iki dk snra bunu kullanr derki babama baba ben en güzel gelinim bana sunu al bunu al yada saka yapmaz yaniii illa götürtür o an aldırır fazla yüz vermeye gelmez cidden görmenz lazm anlamanz içn.

hmm tamam sorun şimdi daha iyi anlaşıldı =) bak arkadaşım, duygusal vampirler diye bir kitap var. O kitapta tam olarak gelin hanıma benzer, insanları duygusal yönden sömüren insanlarla nasıl baş edebileceğiniz anlatılıyor. Bir ara okuyun isterseniz.

Bunun haricinde aklıma gelen ise karşı tarafın hala yeterince olgunlaşmamış ve bu yüzden de kıskançlığa giren birisi olduğu. yani gelin hanımın özgüveni çok düşük. öyle olmasa sizin üzerinizde bu kadar etki kurmaya çalışmaz, böyle biraz ilgi ve sevgi için kendini paralamazdı. Açıkçası etrafımda da var böyle insanlar, uygulanacak en iyi yöntem az muhabbet ve uzak durmak.

Ek olarak siz gelin hanımı seviyorsunuz bu yüzden yaptıkları sizi daha fazla incitiyor. Bu yüzden size önerim bu konuda sevginizi ve beklentinizi azaltın. Ondan neler bekliyorsunuz? Bunlara bir bakın ve ona göre odak noktanızı azaltın. Eğer hiç birşey beklemezseniz acı da çekmezsiniz.

Bir de oturup otomatik düşüncelerinizi yazın isterseniz. Mesela

---''ben onu takdir ediyorum ama o karşılığını vermiyor'' -
ve buna mantıklı cevaplar verin
---''evet, karşılık verse güzel olurdu ama bunu yapmak zorunda değil. İnsanlar onları övdüğümüz için bizi takdir etmek zorunda değiller''

gibi gibi kendi düşüncelerine mantıklı cevaplar verirsen işi daha rahat çözersin.

ayrıca buna ek bir taktik olarak

''ben onu takdir ediyorum ama o karşılığını vermiyor'' gibi düşüncenizde şunu sorun; ''ben takdir etmese ve sevmese bile bunun benim için anlamı ne?'' yani hep ''öyle olsa bile bunun benim için anlamı ne?'' gibi sorularla derine inmeye çalışın.

bu durumda vcerilen cevaplar sizi bilinçaltınızda bu konuyu neden böyle önemsediğinize götürecek. Yani gelin hanım sizi önemsemesin, sevmesin, ailenize birşeyler yaptırısın fakat bunlar sizi tam olarak neden rahatsız ediyor.

Sonuçta bu evin babası siz değilsiniz, maddi olarak sıkıntı sizi meşgul etmemeli. Abiniz ve babanız zaten bu konu ile ilgileniyor. Fakat asıl olarak siz neden rahatsız oluyorsunuz? Bilinçaltınızdaki kendi özgüvensizlik nedeninizi bulursanız sorun çözülür...

Selamlarımla

Son düzenleme:
şımarık bir karakter, lüks hayat tutkusu, kıskançlık...tipik bir 'ferhunde' vakası :27: Allah sabır versin.çok yüz göz olmayın.he he de geç..böyleleri pişkin olur hiçbişeyden anlamaz.konuşsan anlamaz kızsan anlamaz küssen anlamaz.o yüzden o yokmuş gibi davranın.onu duymayın görmeyin.önemsemeyin derim ben.başka türlü baş edemezsin :34:

böylesini ya haklıyıp susturacan.. ya susup haklayacan :)
sen daha çok sessiz kalan biriymişsin.. öyleyse hiç cevap verme bişey sorarsa bilmem ki de öyle genel cvplar ver ağzına laf verme o evdeyken komşuya falan git :)
buna katlanamazsın sen baksana üzülüyormuşsunda.. kıyamam ya..

niye üzüyorsun kendini bukadar
hiç takma kafana gitme evine görüşme
mecbur kalırsanda duymamalızlıktan gel
senin yerinde olsam o ben ikinciyi düşünüyorum
sen evlenemedin dediğinde sen çocuklarla uğraş ben böyle mutluyum
rahatım derdim lafını esirgeme sen altan aldıkça üzerine gelir böyleleri

Bakın nasl bildiniz. gecen ceyizime ilkkez nevresm aldm nakıslı.. dediki hemen yaa bende alcakytm bndan bulamadmm dedi kostu aldı ve ben dedmki onaa valla cok ii ettn almakla cok hos duruo dedmm. snraaa ceyizee bi fincan takımı almstk annemlee ondn istedi annemden illa banada al bnde kıznm die bosuna sinirlenmiyorum ben:(

Tatlım bak,

Sen bu kadını görmek takmak zorunda değilsin,ama arada da olsa görüşüyosanız 2 seçeneğin var ya sinir krizleri geçireceksin ya da eğleneceksin, hatta bunlar nasıl kendilerini böyle tatmin ediyosa sen de onun seni çekememesiyle eğlen dalganı geç,demek ki kıskanıyo de ya da mutlaka sende olup onda olmayan bişey var ki sana sarıyo, bu durum güzel bişey değil ama idare etmek için görebileceğin olulu şeyler bunlar, düşünsene kendi içinde sorunlu olmayan biri böyle davranır mı, bizim işyerinde bi kadın vardı durup durup herkese sataşırdı, onun yaşadığı sinir harbini görünce gerçekten öyle olup kendimi yormadığım için şükürler ederdim. kendine güzel şeyler telkin et yoksa hayat tahammül edilemez olur.

Herkesle iyi geçinemezsin ya da herkesin seni mutlu etmesini bekleyemezsin.

Mutluluğu kendin oluşturursun, ve kendini üzdüğün sıktığın boşa vakit geçirdiğin her andan da sorumlusun, enerjini daha önemli şeyler için harca tatlım..

abinin karısı isterse kardeşin olsun.....anlaşamıyorsan mesafe koycaksın...ağırlığını koycaksın anlıycak.
çok sinir olurum ben birşey alsam almak isteyen insanlara benimde çevremde var!!!!

bak bu sitede yüzlerce görümceden ve kaynanadan şikayet eden kadın var kii

ona göre konuş hee :52:
döveriz seniiii hepimiz toplanırız da :27:

şaka bi yana
esas durum şudur ki
insanları haddini aşma fırsatı verdiğinde hadlerini aşmayı bir hak olarak görürler
sende gelininize haddini aştırma sana karşı
mesafeni koy....

ne sen ne bir başkası ne gelininiz herkes haddini ve yerini bildikten sonra sorun çıkmaz

benim tavsiyem kendini ezdirme mesafeni koy
kötü olmaktan korkma. seni aşşağılamaya kimsenin hakkı yok
kötü olunacaksa böyle olursa bir gün muhakkak ki olacak
bu sefer emin ol bir gün terbiyesizleşen o olur sen böyle sessiz kalırsan

Kızlar son durum şu; mesafemi koymustum gerektiginde konusuyordum gerektiginde susup oturuyordum laflarına karısmayıp sinirlensemde duymazlaşmıştım. ama bugün bi baktımm benim yüzüme bakmıyor konusmuyor benimle küs gibi mesela yemek uzatırken fırlatır gibi oysa sadece ara verdm mesafe koydum yani. sizce suan ne yapmalıyım ben bu durum abimlerede vurdu o küsünce anladılar babamda farkında kızıo onada banada.. akıl verin lütfen..

bak bu sitede yüzlerce görümceden ve kaynanadan şikayet eden kadın var kii

ona göre konuş hee :52:
döveriz seniiii hepimiz toplanırız da :27:

şaka bi yana
esas durum şudur ki
insanları haddini aşma fırsatı verdiğinde hadlerini aşmayı bir hak olarak görürler
sende gelininize haddini aştırma sana karşı
mesafeni koy....

ne sen ne bir başkası ne gelininiz herkes haddini ve yerini bildikten sonra sorun çıkmaz

benim tavsiyem kendini ezdirme mesafeni koy
kötü olmaktan korkma. seni aşşağılamaya kimsenin hakkı yok
kötü olunacaksa böyle olursa bir gün muhakkak ki olacak
bu sefer emin ol bir gün terbiyesizleşen o olur sen böyle sessiz kalırsan

Bitanem görsen buradaki gelinler bana hayran mesela yegenime bakıp gezdirmeme sonra davranıslarıma cnkü onu burda herkes tanıdı kmse sewmiyor davranıslarını annemse övüyor bana diyoki kızım övmezsem millet laf eder dio oda haklı. kötülemesini bnde hazmedemem. burda biri demiş ya bana sen onu sewiosun ondan koyuyo davranısları sana die evet cidden öyle cok sewerdm ama zorla soguttu halende kinim öfkem yok içmde.. sadece cok daha kötü oldk kafam allak bullak..

Kızlar annem haftada 2kez yemege cagırır abimleri. hanım efendi gecen gelmiş diokii benim komsumun kaynanası hergn cagırıyoo falan dio annemde dedi kızım ozaman snde gel hergün dedi ayyyy yok öle olmazzz tel etmen lazm diooo ya ben neden hergn onlarla olayımki bu evde bende varım yaa arkadaslarmda gelio ama kzzz beni yok saymıs ewdeee

evlenmedigin icin seni bu sekilde biktirip evden kacirmak istiyor olabilir..sen evden gittiginde o da istedigi gibi at kosturacakkk:52:

evlenmedigin icin seni bu sekilde biktirip evden kacirmak istiyor olabilir..sen evden gittiginde o da istedigi gibi at kosturacakkk:52:

Bazen bende böyle düşünüyuorum canım ama bazende aslında gidişim en cok ona yaramayacak gibi. cünkü yegenime okadar iyi bakarımki vakti boşa kalır buna cok sevinir yada yemekten sonraa ben varsam bulasıklar benimdir o oturur ama ben yokken yapar. daha bi cok kücük sey yani çözemedim mesela derki kızım olursa huyu ve güzelligi sana benzesn der sewmese demez çekememezlik yapacak bişeymde yok ondan üstün. anlayamıyorumki

Bazen bende böyle düşünüyuorum canım ama bazende aslında gidişim en cok ona yaramayacak gibi. cünkü yegenime okadar iyi bakarımki vakti boşa kalır buna cok sevinir yada yemekten sonraa ben varsam bulasıklar benimdir o oturur ama ben yokken yapar. daha bi cok kücük sey yani çözemedim mesela derki kızım olursa huyu ve güzelligi sana benzesn der sewmese demez çekememezlik yapacak bişeymde yok ondan üstün. anlayamıyorumki

Canım ya senin ne iyi bi kalbin var hala müsbet düşünüyosun....bencede doğru olabilir seni ewden kaçırıp kendi iktidarını kurmak isteyebilir....

Canım ya senin ne iyi bi kalbin var hala müsbet düşünüyosun....bencede doğru olabilir seni ewden kaçırıp kendi iktidarını kurmak isteyebilir....

Olayları kendime deilde karsımdakine göre yorumlama huyum vardır canım mesela birinin kalbini kırdıysam sabaha kadar uyuyamam hatalı o bile olsa. sabah kalkarm hayat kısa deyip barısırımm arkadaslarım arasnda cok sevilirim cnm ama bir türlü gelini sindiremedim. basta neler yaptm hizmetcisiydim resmen düşünün meyve tabagı yapar götürürdümm özel ona.. ama kıymetimi bilemedi.:(

Back
X