ben hep şey derim ona; sen bizim sülalenin en güzel gelinisin derim. sevinir ama iki dk snra bunu kullanr derki babama baba ben en güzel gelinim bana sunu al bunu al yada saka yapmaz yaniii illa götürtür o an aldırır fazla yüz vermeye gelmez cidden görmenz lazm anlamanz içn.
hmm tamam sorun şimdi daha iyi anlaşıldı =) bak arkadaşım, duygusal vampirler diye bir kitap var. O kitapta tam olarak gelin hanıma benzer, insanları duygusal yönden sömüren insanlarla nasıl baş edebileceğiniz anlatılıyor. Bir ara okuyun isterseniz.
Bunun haricinde aklıma gelen ise karşı tarafın hala yeterince olgunlaşmamış ve bu yüzden de kıskançlığa giren birisi olduğu. yani gelin hanımın özgüveni çok düşük. öyle olmasa sizin üzerinizde bu kadar etki kurmaya çalışmaz, böyle biraz ilgi ve sevgi için kendini paralamazdı. Açıkçası etrafımda da var böyle insanlar, uygulanacak en iyi yöntem az muhabbet ve uzak durmak.
Ek olarak siz gelin hanımı seviyorsunuz bu yüzden yaptıkları sizi daha fazla incitiyor. Bu yüzden size önerim bu konuda sevginizi ve beklentinizi azaltın. Ondan neler bekliyorsunuz? Bunlara bir bakın ve ona göre odak noktanızı azaltın. Eğer hiç birşey beklemezseniz acı da çekmezsiniz.
Bir de oturup otomatik düşüncelerinizi yazın isterseniz. Mesela
---''ben onu takdir ediyorum ama o karşılığını vermiyor'' -
ve buna mantıklı cevaplar verin
---''evet, karşılık verse güzel olurdu ama bunu yapmak zorunda değil. İnsanlar onları övdüğümüz için bizi takdir etmek zorunda değiller''
gibi gibi kendi düşüncelerine mantıklı cevaplar verirsen işi daha rahat çözersin.
ayrıca buna ek bir taktik olarak
''ben onu takdir ediyorum ama o karşılığını vermiyor'' gibi düşüncenizde şunu sorun; ''ben takdir etmese ve sevmese bile bunun benim için anlamı ne?'' yani hep ''öyle olsa bile bunun benim için anlamı ne?'' gibi sorularla derine inmeye çalışın.
bu durumda vcerilen cevaplar sizi bilinçaltınızda bu konuyu neden böyle önemsediğinize götürecek. Yani gelin hanım sizi önemsemesin, sevmesin, ailenize birşeyler yaptırısın fakat bunlar sizi tam olarak neden rahatsız ediyor.
Sonuçta bu evin babası siz değilsiniz, maddi olarak sıkıntı sizi meşgul etmemeli. Abiniz ve babanız zaten bu konu ile ilgileniyor. Fakat asıl olarak siz neden rahatsız oluyorsunuz? Bilinçaltınızdaki kendi özgüvensizlik nedeninizi bulursanız sorun çözülür...
Selamlarımla