Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Çocuk yoksa ben sırf kadın diye birinin birine nafaka ödemesini doğru bulmuyorum..

Çocuk ortaktır ve anne babalık ömür boyu devam eder, ama çocuk yoksa sırf evlenip ayrıldılar diye birisine yıllarca para yardımı yapılması aşırı saçma bir olay..

Tabi bu durum adam kadının mesleğini yapmasını engellemesi gibi ekstrem durumlarda istisnadır. Boşanma durumunda herkes kendi yoluna gidip çalışıp emek verip kendi hayatını kazanmalıdır..

Kesinlikle. Belki işsizlik maaşı gibi bir süre ödenebilir. Ama sonra nafaka kesilmelidir

Kadının durumu iyi, ortada zina,terk gibi bir boşanma sebebi yok, kadın sırf nafaka kesilmesin diye sevgilisini saklıyor. Kim ne derse desin bu tip kadınlar benim için asalaktır. Biriyle evleneyim, olmadı boşanır onun parasıyla ömür boyu çalışmadan yatarım diyen kadınlar çok fazla. Bir de kadının aldığı haksız nafakayı meşrulaştırmak için suçu erkeklere atmaya hazır bir güruh olduğunu görmüş olduk.

Valla bence onurlu bir insan, kendi çalışır, başkasının parasına tenezzül etmez. Bu kadın, erkek farketmez.

Burada feminizm borazanları öttüren kadınlar, konu nafakaya gelince neden böyle oldunuz yaaa? :110:

Kadının durumu iyi, ortada zina,terk gibi bir boşanma sebebi yok, kadın sırf nafaka kesilmesin diye sevgilisini saklıyor. Kim ne derse desin bu tip kadınlar benim için asalaktır. Biriyle evleneyim, olmadı boşanır onun parasıyla ömür boyu çalışmadan yatarım diyen kadınlar çok fazla. Bir de kadının aldığı haksız nafakayı meşrulaştırmak için suçu erkeklere atmaya hazır bir güruh olduğunu görmüş olduk.

Valla bence onurlu bir insan, kendi çalışır, başkasının parasına tenezzül etmez. Bu kadın, erkek farketmez.

Burada feminizm borazanları öttüren kadınlar, konu nafakaya gelince neden böyle oldunuz yaaa? :110:
Siz konuya faydali ne yorum yaptiniz baskalarinin goruslerini elestirmek disinda.

Siz konuya faydali ne yorum yaptiniz baskalarinin goruslerini elestirmek disinda.

Bdv'ye faydalı yorum yapma zorunluluğu mu geldi acaba? Haberim yok da.:)
Siz yaptığınız faydalı yorumları alıntılayın da okuyayım, ben bu kadarlık yorum yapabiliyorum çünkü.

Asgari ücretmiş canım.
Mağdur %95 kadın evliliklerde. Mahkemede bağladıysa vardır birşeyler. Sevgilisi var diye yedirdiği ne malum? Boşanırken sevgilim olmucak diye kağıtmı imzaladı? Ödeyecek abiniz mecburen. Tek taraflı anlatıyorsunuz abim küfretmezdi kendisi ederdi diyosunuz.
Ben hiç karısı küfredipte susan erkek görmedim. Muhtemelen eşi küfredince abin şiddet uygulamıştır. Başınıza gelmeden anlamanız zor. Tipik görümce
Katiliyirum sana canim banada eksik biseyler var gibi geldi tum yorumlarida okumadim onun icin cok yorum yapmak istemedim

Bdv'ye faydalı yorum yapma zorunluluğu mu geldi acaba? Haberim yok da.:)
Siz yaptığınız faydalı yorumları alıntılayın da okuyayım, ben bu kadarlık yorum yapabiliyorum çünkü.
Konuya konu hakkinda yorum yapma zorunlulugu var.
Her konuya girip alakasiz dusunceleri elestirirsek konu sahibine ne gibi bir faydaniz olur.

Okumak guzeldir son mesajlarimdan bulursunuz yorumlarimi.

Kesinlikle. Belki işsizlik maaşı gibi bir süre ödenebilir. Ama sonra nafaka kesilmelidir

Kesinlikle.
Kadın evlilik içinde çalışamamış, mesleğine hemen geri dönemeyecek durumda olabilir. Bu konuda bir süre desteklenmeli. Hem hamilelik şüphesi vs. ortadan kalkar.

Ama ben 5-6..10 yıl evlenmezsem bana artık yabancı olan adam bana neden her ay para versin?
Galiba ben çok enayiyim. Ve bazı üyeler beni çok şaşırttı.
Abim yok ama olsaydı da böyle kullandırılmasını istemezdim..

Kadın çalışsa da eski eş itiraz etmediği sürece nafaka da kesilmiyormuş. Yok böyle bir rahatlık..
Evlilik içinde pozitif ayrımcılıktan yanayım ama çocuksuz boşanmalarda değilim :)

Konuya konu hakkinda yorum yapma zorunlulugu var.
Her konuya girip alakasiz dusunceleri elestirirsek konu sahibine ne gibi bir faydaniz olur.

Okumak guzeldir son mesajlarimdan bulursunuz yorumlarimi.

Faydalı yorumların havada çarpıştığı bu konuda, eleştirel bir yorum yaptığım için kusura bakmayın. Böyle bir kural olduğundan habersizdim. :)

Boşanmak kötü kafasında olsam ben boşanmam.

Yaşadığımız toplumun buzz gibi gerçeklerini size burada anlatacak değilim, ben bile çok uzak olmama rağmen bu zihniyetten, ister istemez mağruz kalıyorum bu etikete. Çünkü aile ve sosyal çevremde olmasa bile iş çevremin tamamı bu zihniyetteki insanlardan oluşuyor.

o buzz gibi gerçeklerden haberdarım gayet de sadece o iş çevrenin halt etmesidir. o salaklar başka bakacak diye kendimi kısıtlayamam ya da boşandım o zaman bana nafaka diye tutturmak anlamsız. kocandan yüklü nafaka alınca o iş çevrendeki yobazlar durulmayacak.

Pardon da kime ne kadar nafaka bağlanacağına hakim karar veriyor demek ki o nafakayı esli eşine ödemesi gerekiyordu ki karar verilmiş kimbilir ağabeyiniz ne yaptı demek ki sizde herşeylerine böyle müdahale ediyordunuz kaldı ki sevgilsii var diyorsunuz ama fotoğraf falan birşey yok nereden biliyorsunuz o zaman sevgilisiyle yediğini nereden biliyorsunuz gittiği yerlerde hep onun ödeme yaptığını herşeyi geçtim aldığı nafakayı kimlerle nerede yiyeceği sizi hiç ilgilendirmez o evlilikte verdiği emeğin karşılığını alıyor. Niye kadını takip ediyorsunuz ki çok tehlikelisiniz belli sizi de hiç ilgilendirmez durumunun iyi olmasıyla nafakanın hiç alakası yok ayrıca sizin cebinizden mi çıkıyor kadın ayrılmış sevgilisi de olabilir çok dediğiniz parada kimbilir ne kadardır

kimse durduk yere yuvasını dağıtmaz demek ki büyük sorunları vardır verecek nafakayı tabi

o buzz gibi gerçeklerden haberdarım gayet de sadece o iş çevrenin halt etmesidir. o salaklar başka bakacak diye kendimi kısıtlayamam ya da boşandım o zaman bana nafaka diye tutturmak anlamsız. kocandan yüklü nafaka alınca o iş çevrendeki yobazlar durulmayacak.

İyi de benim anlatmaya çalıştığım şu, erkek milleti o sosyal baskı nedeniyle kadınlar nasılsa boşanamaz diye güvenerek böyle davranıyorlar, bu baskıyı kullanıyorlar. Bir nevi caydırıcı ceza olarak kullanmak için nafaka ve tazminat da zaten. Kusurlu olan taraf olarak elini kolunu sallaya sallaya bu hatasından sıyrılırsa, neden bidaha aynı şeyi yapmasın ki? Yoksa hiç bi kadın aylık alacağı 500 tl nafaka ve 50bin tazminatla ömür boyu yaşayamaz.

Yani bunun şundan farkı yok. Bi arkadaş yazmış, işten ayrılırken işveren kusurluysa nasıl tazminat alıyoruz, iş kazası geçirsek tazminat alıyoruz, bu da öyle bi şey. Kusurlu olan taraf ceza ödüyor.

Yoksa ben zaten o baskıya etikete boğun eğen bi tip değilim, bunu savunmuyorum.

Erkeklerde Para için evlenip kisa sürede bosanarak para yiyecek kadinlara tav olacak kadar gerzek olmasinlar o zaman.zaten jet sosyete filan degilsede ayda verilecek uc kurusla ne yasanir ne para yenir ya

Yorumların hepsini okumadım ancak görüyorum ki kadın erkek eşit denilen yerde iş nafakaya gelince birden durumlar değişiyor. Konuyu bir ex görümcenin açması da cabası olmuş herhalde saldırmak için. Peki görümce değil de yeni eş açsa böyle bir konu hatta çocukları bile olsa ama çocuğuna eşine vereceği parayı asalak bir insan yese, böyle bir durumda olduğunuzu hayal edin. Her boşanan kadın da mağdur değil bunu da unutmayalım, her zaman erkekler suçlu değil boşanmalarda.

Eli ayağı tutan, istisnai durumlar dışında olan her kadın çocuk yoksa nafakaya tenezzül etmemeli, çalışabilir.

zaten jet sosyete filan degilsede ayda verilecek uc kurusla ne yasanir ne para yenir ya

Aynen katılıyorum. Üç kuruş için, başkasının parasını sevgilisi ile eziyor dedirtilmez. Tenezzül bile etmem, açlıktan ölmüyorsam.

Erkeklerde Para için evlenip kisa sürede bosanarak para yiyecek kadinlara tav olacak kadar gerzek olmasinlar o zaman.

Herkes için geçerli olmamakla birlikte, bazen evlenmeden kimin ne olduğu anlaşılmıyor, kadınlar kulübünde de defalarca okuduğumuz üzere.

Hakkıdır tabiki alacak kiminle yerse yesin hakim nafaka hakkını vermişse sizin yapacağınız bişey Yok

Kadının düşmanı yine kadın. kendi kız kardeşiniz olsaydı aynı düşünür müydünüz acaba ?????

Back
X