Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Yüklü bir nafaka almak için ne tür bi ayrılık sebebi yaşandı merak ettim doğrusu.

Abinizin parasıyla yaptığını nerden biliyorsunuz ayrıca? Vallahi ben boşansam alabildiğim kadar alır sağa sola dağıtırdım. Siz böyle şeyleri hesaplamaktan vazgeçin artık.

Kadin bosanmis. Mahkeme tarafindan nafaka baglanmis. Ne yazik ki bosanan kadinlarin hep sürünmelerini bekliyor bazilari. Sürünmediklerini görmek de o zaman böyle zorunuza gider. Belkide sevgilisi yok,ama sizin onu halen takip ettiginizi bildigi icin öyle yaziyordur. Kadin artik kimseye hesap vermek zorunda degil. Yasalar neyise o. Evleninceye kadar mecbur ödeyecek abiniz

Öyle mi inşallah
Kesinlikle.
Ailemden nafaka alan biri var.
3yıl evli kaldı.
Çocuk yok.
3.000 tl maaşı olan boşandığı eşinden 6 yıl önce bağlanan nafaka 600 tl.
Karşı tarafın kusuru çok etkiliyor.
Ayrıca davalarda kadınlar hep öncelikli.
Erkeklerin ne mal olduğu ortada olduğu için.
Yüz kızartıcı bir suç olmadığı taktirde paşa paşa nafaka ödemek zorunda.
Ayrıca bunun yıllık tefe - tüfe ile artışı da vardır.
SEVGİLER :KK45:

Ben saglam ozellikle de calisan kadınlarin cocuklari yoksa eski eş üzerinden gecinmelerine karşıyım. Evlendiniz olmadı bitti elin ayağın tutuyorsa çalış bir zahmet. Mesleği yoktur garibandir kimsesi yoktur ya da ailesi destek olmaz gerçekten ihtiyacı vardir o zaman tabiki olur. Ya da evlilik dolayısı ile calismamistir toparlanana iş kurup düzenini oturtana kadar anlarım uzun yillar sürse de. Ama çalışacak durumdaysan gerek yok ki. Bir de cezalandirma olarak gormek saçma. Madem boşandık para ödesin cezasını çeksin mantığını anlamıyorum. adam eşini dovduyse psikolojik siddet varsa vs bu gibi durumlarda da anlarım hadi parayla cezalandırılsın. Kisacasi kadin haklarini korumak amaci ile guzel fakat kotuye kullanilmasi sacma. Konu sahibi bir bilgim yok. Belki avukata danışabilirsiniz.

Kesinlikle.
Ailemden nafaka alan biri var.
3yıl evli kaldı.
Çocuk yok.
3.000 tl maaşı olan boşandığı eşinden 6 yıl önce bağlanan nafaka 600 tl.
Karşı tarafın kusuru çok etkiliyor.
Ayrıca davalarda kadınlar hep öncelikli.
Erkeklerin ne mal olduğu ortada olduğu için.
Yüz kızartıcı bir suç olmadığı taktirde paşa paşa nafaka ödemek zorunda.
Ayrıca bunun yıllık tefe - tüfe ile artışı da vardır.
SEVGİLER :KK45:
Sevindim kimsenin özellikle kadınların mağdur olmasını istemem.Sevgiler...

Valla çocuk filan yoksa nafaka bana da çok saçma geliyor. Bu nafakayı da normal bulanlar da hep koca evi geçindirir diyenler. Az ayaklarınızın üstünde durun ya. Kendi kazandığınız ile hayatınızı idame ettirmeyi bilin. Ondan sonra evlenin. Kimsenin parasına ihtiyaç duymadan kendi paranızı çatır çatır yiyin

Ben saglam ozellikle de calisan kadınlarin cocuklari yoksa eski eş üzerinden gecinmelerine karşıyım. Evlendiniz olmadı bitti elin ayağın tutuyorsa çalış bir zahmet. Mesleği yoktur garibandir kimsesi yoktur ya da ailesi destek olmaz gerçekten ihtiyacı vardir o zaman tabiki olur. Ya da evlilik dolayısı ile calismamistir toparlanana iş kurup düzenini oturtana kadar anlarım uzun yillar sürse de. Ama çalışacak durumdaysan gerek yok ki. Bir de cezalandirma olarak gormek saçma. Madem boşandık para ödesin cezasını çeksin mantığını anlamıyorum. adam eşini dovduyse psikolojik siddet varsa vs bu gibi durumlarda da anlarım hadi parayla cezalandırılsın. Kisacasi kadin haklarini korumak amaci ile guzel fakat kotuye kullanilmasi sacma. Konu sahibi bir bilgim yok. Belki avukata danışabilirsiniz.

O zaman siz gün gelirde bosansaniz karsi taraftan nafaka talep etmezsiniz olur biter. Ama benim bildigim kadariyla Türkiyede ödenen nafakalar o kadar düsük ki. Tek onnla gecim saglamak pek mümkün degil. Yalnisim varsa düzeltin

Bir de olaya şu açıdan bakın kadın ve erkek boşanınca erkek çok rahat ikinci evliliğini yapabiliyor hatta hiç evlenmemiş bir bayanla evlenebiliyor fakat kadınlar öyle değil boşandıktan sonra bekar bir erkekle evlenmesi ya da hiç evlenmemiş bir bayan gibi istediği kişiyle evlenme şansı çok olmuyor.Bunun bedelini de hiç değilse maddi bir kayıpla erkek ödemelidir

merhaba hanımlar
Abim genç yaşta boşandı ve yüklü miktarda nafaka ödüyor. Eski eşi durumu iyi olduğu halde nafaka alıyor ve aldığı nafakayı sevgilisiyle yemeye çok geçmeden başlamış bile. sosyal medyasında aşk sözleri beraber gttikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Kim olduğunu da biliyoruz.ama beraber resim koymuyorlar nafaka gitmesin diye. Bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? Sapasağlam gencecik üstelik kusursuz bir boşanmada bu kadına sevgilisiyle yesin diye her ay yüklü miktar da nafaka mı vereceğiz? İnanın muhtaç olsa içimize dert olmazdı ama abimin parasıyla bu yaptıklarına göz yummak istemiyoruz. Şimdiden sağolun
Durumu iyi olduğu halde nafaka vermişlerse hak etmiştir ,beraber resim koymuyorlarsa nasıl bu kadar eminsiniz bilmiyorum ama hiçbir şey yapamazsınız boşanma olmuş bitmiş herkes kendi hayatına bakıyor tabi ki yeniden sevecek gezecek hatta evlenecek aldığı parayla da istediğini yapabilir ona o hak tanınmış

Bir de olaya şu açıdan bakın kadın ve erkek boşanınca erkek çok rahat ikinci evliliğini yapabiliyor hatta hiç evlenmemiş bir bayanla evlenebiliyor fakat kadınlar öyle değil boşandıktan sonra bekar bir erkekle evlenmesi ya da hiç evlenmemiş bir bayan gibi istediği kişiyle evlenme şansı çok olmuyor.Bunun bedelini de hiç değilse maddi bir kayıpla erkek ödemelidir
Bunun bedeli maddi olamaz ki. parası olup istediğini alınca evlenememesinin acısı mı geçiyor. evet kadına destek sağlanmalı ama toplum tarafindan artık defolu görüldüğü için değil. Ayaklarının üzerinde durabilmesi için. Yani nafaka kadının yeniden evlenemeyecek olmasının bedeli olamaz

Lafa gelince burda herkes vay efendim kadın kendi ayakları üzerinde durmalı erkeğe muhtaç olmamalı , kadın erkek eşit diye ahkam keser ama nafakaya gelince hakkı deniyor? İhtiyacı olanları vb. tenzih ederek söylüyorum bazı kadınlar üç beş ay evli kalıp ömür boyu adamı nafakaya bağlayıp resmî nikah yapmadan gününü gün ediyor ,adamın eline kalan üç kuruş parayla yeni yuva kurması bile imkansız ,kendine bile yetmiyor revamı bu , anlamak için abinizin ,evladınızın ,kardeşinizin başına mı gelmesi gerekiyor at gözlüğüyle bakmayın ,insan olarak değerlendirin!
Konu sahibi ;abiniz gelir durumunu belgeleyip yeniden nafakanın düşürülmesi için dava açabilir , iyi bir boşanma avukatıyla görüşüp çözüm bulabilirsiniz. Allah kurtarsın :KK59:

Son düzenleme:
Bunun bedeli maddi olamaz ki. parası olup istediğini alınca evlenememesinin acısı mı geçiyor. evet kadına destek sağlanmalı ama toplum tarafindan artık defolu görüldüğü için değil. Ayaklarının üzerinde durabilmesi için. Yani nafaka kadının yeniden evlenemeyecek olmasının bedeli olamaz
Bütün canlılar sebep oldukları olumsuzlukların bedelini ödemek zorundalar.Geçmişi silmek mümkün olmadığına göre yani manevi bir bedel ödeyemiyorlarsa ancak bu şekilde ödemeleri mümkünse bu şekilde ödemeliler.

Bütün canlılar sebep oldukları olumsuzlukların bedelini ödemek zorundalar.Geçmişi silmek mümkün olmadığına göre yani manevi bir bedel ödeyemiyorlarsa ancak bu şekilde ödemeleri mümkünse bu şekilde ödemeliler.
Ödeyebilir ama ömür boyu değil. şiddet durumlarindan bahsetmiyorum daha normal sebeplerden bosanmalarda neyin bedelini ömür boyu ödeyecek. Kadın da kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek.

Lafa gelince burda herkes vay efendim kadın kendi ayakları üzerinde durmalı erkeğe muhtaç olmamalı , kadın erkek eşit diye ahkam keser ama nafakaya gelince hakkı deniyor? İhtiyacı olanları tenzih ederek söylüyorum bazı kadınlar üç beş ay evli kalıp ömür boyu adamı nafakaya bağlayıp resmî nikah yapmadan gününü gün ediyor ,adamın eline kalan üç kuruş parayla yeni yuva kurması bile imkansız ,kendine bile yetmiyor revamı bu , anlamak için abinizin ,evladınızın ,kardeşinizin başına mı gelmesi gerekiyor at gözlüğüyle bakmayın ,insan olarak değerlendirin!
Konu sahibi ;abiniz gelir durumunu belgeleyip yeniden nafakanın düşürülmesi için dava açabilir , iyi bir boşanma avukatıyla görüşüp çözüm bulabilirsiniz. Allah kurtarsın :KK59:

Simdi biz olayin bir tarafini dinledik. Abisinin siddet uygulamadigini veya herhangi baska haltlari yemedigi ne malum. Yok kadinin sevgilisi varda suydu buydu. Adamlara o kadar aciyorsunuz,ama burdaki tüm magdur baynlari da görüyoruz. Mahkeme nafaka bagladiysa bi zahmet de ödensin. O 3-5 ay evli kalanlar 100 bosanmadan kac tanesi acaba?

Back
X