Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Samimi bir arkadasim bosaniyor, 6 ay evli kaldilar,cocuklari yok, kusurlu taraf diye bir sey hic konusulmadi gorusulmedi ama arkadasim esine 1750 lira nafaka verecek kadin tekrar evlenene kadar, 40bin tazminat odeyecek ve ev ile arabayi da kendisine bagislayacak bunlarin bedeli yaklasik 1 milyon. Yani yuklu miktar nafaka odeyen erkeklere acimaniza gerek yok arkadaslar,koymaz onlara o miktarlar. Erkekleri neredeyse fanusta saklayacaksiniz masallah,calisiyor ay ayaginin altina kece olayim,bosaniyorum cocugum yok ay parasini almayayim. He o zaman cok guzel ayaklariniz yere basar. Alin parayi bagislayin hayir kurumlarina, sokak hayvanlarina. Kendisinde kalmasindan iyidir

yuklu nafaka nasil oluyor ?
cocuk yoksa zaten hakimin baglayacagi nafaka max 500 lira olur o da harca harca bitmeyecek bir para degil
ne kadar nafaka oduyor abiniz? ve cocuk yoksa neden oduyor?

Simdi biz olayin bir tarafini dinledik. Abisinin siddet uygulamadigini veya herhangi baska haltlari yemedigi ne malum. Yok kadinin sevgilisi varda suydu buydu. Adamlara o kadar aciyorsunuz,ama burdaki tüm magdur baynlari da görüyoruz. Mahkeme nafaka bagladiysa bi zahmet de ödensin. O 3-5 ay evli kalanlar 100 bosanmadan kac tanesi acaba?
Emin olun çok var böyleleri ,bu arada yazdıklarımı okuduysanız bazılarını tenzih ederek söyledim?

Valla çocuk filan yoksa nafaka bana da çok saçma geliyor. Bu nafakayı da normal bulanlar da hep koca evi geçindirir diyenler. Az ayaklarınızın üstünde durun ya. Kendi kazandığınız ile hayatınızı idame ettirmeyi bilin. Ondan sonra evlenin. Kimsenin parasına ihtiyaç duymadan kendi paranızı çatır çatır yiyin
O öyle olmuyor.
Koca parası diye birşey yok.
İnsanlar nice hayaller ile evleniyor.
Ama karşıdaki şerefsiz çıkabiliyor.
O hayalleri yıkan kişi it gb bedelini ödemek zorunda. Çok istisnadir evliliklerin bitmesinden kadının hatalı olması.
İçen koca,
Döven koca,
Geç gelen koca,
Günü gün eden koca,
Aldatan koca. . .
Uzar gider alternatifler.
BİRAZ EMPATİ !

Ben saglam ozellikle de calisan kadınlarin cocuklari yoksa eski eş üzerinden gecinmelerine karşıyım. Evlendiniz olmadı bitti elin ayağın tutuyorsa çalış bir zahmet. Mesleği yoktur garibandir kimsesi yoktur ya da ailesi destek olmaz gerçekten ihtiyacı vardir o zaman tabiki olur. Ya da evlilik dolayısı ile calismamistir toparlanana iş kurup düzenini oturtana kadar anlarım uzun yillar sürse de. Ama çalışacak durumdaysan gerek yok ki. Bir de cezalandirma olarak gormek saçma. Madem boşandık para ödesin cezasını çeksin mantığını anlamıyorum. adam eşini dovduyse psikolojik siddet varsa vs bu gibi durumlarda da anlarım hadi parayla cezalandırılsın. Kisacasi kadin haklarini korumak amaci ile guzel fakat kotuye kullanilmasi sacma. Konu sahibi bir bilgim yok. Belki avukata danışabilirsiniz.

Ülkemiz için bu nafakayı çok gerekli buluyorum. Genç yaşta ve baskıyla evleniyor çoğu, eşleri üniversite okutmuyor ya da üniversite mezunu olsa bile çalışmasına izin vermiyor. Kadının tek güvencesi eşi ve onun vereceği para oluyor. Boşandıklarında kadının yaşı ilerlemiş, bir de çocukları olmuşsa bundan sonra üniversite mi okusun, iş mi bulsun? Ne eğitimi ne tecrübesi var, üstüne bir de çocuklarına hem anne hem baba olacak. Erkeklerin çoğu boşandıktan sonra çocuklarıyla evliyken oldukları kadar ilgilenmiyor tüm yük annede olacak. Çevre baskısını saymıyorum bile. Evlilik erkeklerden kaynaklanan sebeplerle bitiyor çoğu zaman, buna rağmen öyle büyük miktarlara hükmedilmiyor, kadın hayatını devam ettirebilmek için mecburen çalışacak. Bu bile gözlerine batıyor erkeklerin, kadının o kadar yıl yıkadığı kirli donlarına saysınlar ne diyim.

Ödeyebilir ama ömür boyu değil. şiddet durumlarindan bahsetmiyorum daha normal sebeplerden bosanmalarda neyin bedelini ömür boyu ödeyecek. Kadın da kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek.
Olaylara aynı bakış açısıyla bakmak zorunda değiliz.Ben çalışan bir bayanım 21 yaşından bu yana çalışıyorum saygın bir kariyerim var her zaman üretmekten yanayım tembelliği savunan bir kimse hiç olmadım ama böyle bir duruma sizinle aynı bakış açısıyla bakamıyorum üzgünüm...

Sağlam bir kadının çocuk yoksa böylr nafaka yemesine karşıyım.

Geçenlerde haberlerde vardı.
Birkaç ay evli kalmış,çoluk çocuk yok,hâlâ ona nafaka ödüyor,nedenki?
Baksın herkes yoluna.

Sırf o parayı yemek için sevgilisini gizliyorsa bu ahlaksızlıktır bana göre.
Başka sebeple gizliyorsa bu da kimseyi ilgilendirmez elbette.
Ama niyetinden emin olamazsınız haliyle.

Lafa gelince burda herkes vay efendim kadın kendi ayakları üzerinde durmalı erkeğe muhtaç olmamalı , kadın erkek eşit diye ahkam keser ama nafakaya gelince hakkı deniyor? İhtiyacı olanları vb. tenzih ederek söylüyorum bazı kadınlar üç beş ay evli kalıp ömür boyu adamı nafakaya bağlayıp resmî nikah yapmadan gününü gün ediyor ,adamın eline kalan üç kuruş parayla yeni yuva kurması bile imkansız ,kendine bile yetmiyor revamı bu , anlamak için abinizin ,evladınızın ,kardeşinizin başına mı gelmesi gerekiyor at gözlüğüyle bakmayın ,insan olarak değerlendirin!
Konu sahibi ;abiniz gelir durumunu belgeleyip yeniden nafakanın düşürülmesi için dava açabilir , iyi bir boşanma avukatıyla görüşüp çözüm bulabilirsiniz. Allah kurtarsın :KK59:
+1000

Ülkemiz için bu nafakayı çok gerekli buluyorum. Genç yaşta ve baskıyla evleniyor çoğu, eşleri üniversite okutmuyor ya da üniversite mezunu olsa bile çalışmasına izin vermiyor. Kadının tek güvencesi eşi ve onun vereceği para oluyor. Boşandıklarında kadının yaşı ilerlemiş, bir de çocukları olmuşsa bundan sonra üniversite mi okusun, iş mi bulsun? Ne eğitimi ne tecrübesi var, üstüne bir de çocuklarına hem anne hem baba olacak. Erkeklerin çoğu boşandıktan sonra çocuklarıyla evliyken oldukları kadar ilgilenmiyor tüm yük annede olacak. Çevre baskısını saymıyorum bile. Evlilik erkeklerden kaynaklanan sebeplerle bitiyor çoğu zaman, buna rağmen öyle büyük miktarlara hükmedilmiyor, kadın hayatını devam ettirebilmek için mecburen çalışacak. Bu bile gözlerine batıyor erkeklerin, kadının o kadar yıl yıkadığı kirli donlarına saysınlar ne diyim.
Zaten dikkat ederseniz çocuk hariç yazdım yazimi tabiki çocuğuna mecbur bakacak. Ve ihtiyaç dahilinde tabiki nafaka alacak. Ben sağlam işi gücü olan ya da istese çalışabilecek yada evlenmeden once oldugu gibi ailesinin tekrar bakimi altina girebilecek insanlardan söz ediyorum

Olaylara aynı bakış açısıyla bakmak zorunda değiliz.Ben çalışan bir bayanım 21 yaşından bu yana çalışıyorum saygın bir kariyerim var her zaman üretmekten yanayım tembelliği savunan bir kimse hiç olmadım ama böyle bir duruma sizinle aynı bakış açısıyla bakamıyorum üzgünüm...
Olabilir tabiki sizin tercihiniz yargılayamam. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz ki

Bir de olaya şu açıdan bakın kadın ve erkek boşanınca erkek çok rahat ikinci evliliğini yapabiliyor hatta hiç evlenmemiş bir bayanla evlenebiliyor fakat kadınlar öyle değil boşandıktan sonra bekar bir erkekle evlenmesi ya da hiç evlenmemiş bir bayan gibi istediği kişiyle evlenme şansı çok olmuyor.Bunun bedelini de hiç değilse maddi bir kayıpla erkek ödemelidir

Yani diyorsunuz ki ben iki bacağımız arasındakini ona verdim. O da bana ömür boyu bakacak.

Bunu kendine yakıştırıyorsa alsın tabi o parayı. Ama adına nafaka değil zar parası desin

O öyle olmuyor.
Koca parası diye birşey yok.
İnsanlar nice hayaller ile evleniyor.
Ama karşıdaki şerefsiz çıkabiliyor.
O hayalleri yıkan kişi it gb bedelini ödemek zorunda. Çok istisnadir evliliklerin bitmesinden kadının hatalı olması.
İçen koca,
Döven koca,
Geç gelen koca,
Günü gün eden koca,
Aldatan koca. . .
Uzar gider alternatifler.
BİRAZ EMPATİ !

İşte o koca parasını da alsın defolup gitsin hayatımdan. Yüzünü şeytan görsün, benden uzak Allah’a yakın olsun derim.

Aman bana bunları yaşattı, nafaka alim de neymiş görsün demem.

Farklı tarz beklentiler

Yani diyorsunuz ki ben iki bacağımız arasındakini ona verdim. O da bana ömür boyu bakacak.

Bunu kendine yakıştırıyorsa alsın tabi o parayı. Ama adına nafaka değil zar parası desin
Ne kadar igrenc ve hemcinslerinizi aşağılayıcı bir yanıt.
SİZİ KINIYORUM !

Back
X