Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Namusuyla oynamak derken neyi kastettiniz?

Bosanmis erkek hayatina bekar erkek olarak devam ediyor hayati zorlasmiyor.Ama bosanmis kadin maddi manevi baskilar yasiyor gerek sosyal çevresi gerek aile cevresi kadina kotu muamele ediyor. Erkekler bunları bilerek evlilikte daha sorumsuz ve bencilce davranıyorlar.Nasilsa enkazin altinda kalacak olan kadin ve cocuklar. Erkek alip başını gidiyor rahatina bakiyor.

Burada konu sahibi, boşanmanın sebebinden hiç bahsetmemiş, bahsetmediği içinde bütün yorumlar havada kalıyor.
Bence nafaka olayı yaşanılan evlilikte kimin haksız olduğuna göre şekillenmeli.

Fakat konu sahibi gördüğüm kadarıyla boşanma sebebinden bahsetmemiş, bu durumda nasıl buradan sağlıklı yorumlar bekliyorsunuz, buradaki kadınlar bilip bilmeden böyle şöyle konuşmuş demişsiniz, fakat buna imkan verende sizsiniz. Kaç kişi sormuş, gördüğüm kadarıyla hiç yanıt vermemişsiniz, boşanmanın sebebi nedir? Eminim abinizin ve ya yengenizin haklı/haksız olmalarına göre yorumlar yapılacaktır. Hem sebepten bahsetmeyip, buradaki insanları şöyle böyle suçluyorlar demeniz de garip doğrusu. Kısacası sebepten bahsetmediğiniz içinde evliliklerde genelde kadınlar ezildiği için insanlar ona göre yorum yapmış.

Her kadını aynı kefeye koyamazsınız .

Durumu olmayan aynı zamanda aciz olan kadının durumu farklıdır ekonomik özgürlüğü olan ve ayaklarının üzerinde durabilen kadının durumu farklıdır.

Şu istediğiyle istediği gibi yiyecek tabi diyenler empati duygunuzu kullanın farz edinki siz erkeksiniz ve boşandığınız eşinize nafaka ödüyorsunuz o da senin paranı çatır çatır sevgilimle yiyorum profili sergiliyor. Bana göre ağır bir durum resmen kışkırtıyor.

Ekonomik özgürlüğü var bu kadının nafakaya mı ihtiyacı var ? Belli ki çıldırtmak için inadına yapıyor.

Erkek olsam bende gururuma yediremezdim böyle bir olayı.

merhaba hanımlar
Abim genç yaşta boşandı ve yüklü miktarda nafaka ödüyor. Eski eşi durumu iyi olduğu halde nafaka alıyor ve aldığı nafakayı sevgilisiyle yemeye çok geçmeden başlamış bile. sosyal medyasında aşk sözleri beraber gttikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Kim olduğunu da biliyoruz.ama beraber resim koymuyorlar nafaka gitmesin diye. Bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? Sapasağlam gencecik üstelik kusursuz bir boşanmada bu kadına sevgilisiyle yesin diye her ay yüklü miktar da nafaka mı vereceğiz? İnanın muhtaç olsa içimize dert olmazdı ama abimin parasıyla bu yaptıklarına göz yummak istemiyoruz. Şimdiden sağolun
boşanma sebeplerini bilemem ama evet haklısınız ben kadınla erkek boşandıktan sonra eğer ortada bir çocuk yoksa nafaka olayına karşıyım bi kere zaten ayrılmışım o adamdan artık hiç bişeyim değil nafakasını neden isteyeyim ayrıca bu takılar ya da mihir falan var onlar hep kadının hakkı onları aldıysa bence nafakaya gerek yok hele hele eski kocasından aldığı nafakayı dışarda yeni erkek arkadaşıyla yiyor olması gerçekten omurgasızlık bizim devletin kanunları gerçekten çok farklı işliyor

Ben de bosandim. Avukatimun dedigi nafaka maasin dortte birini gecemez cunku karsi tarafin da yasama hakki var demisti. Neden temyize vermediniz madem?
Ikincisi bosandiktan sonra yani bosanma karari ciktiktan sonra kadin 3 ay sonra evlenebilir. Evlenince nafaka duser. Beraber yasiyorlar diyorsun. Artik zina suc kapsamindan cikti. Bossnmis biri de bekardir ve sevgilisi de olabilir. Bu onun nafakasini dusurmez. Nafakanin dusmesi icin evlenmeleri gerekir.
Bizim danıştığınız avukatlar direk maaşın üçte birini söyledi bir de 300 gün bekleme süresi deniyor 3 ay olduğuna emin misiniz

Her kadını aynı kefeye koyamazsınız .

Durumu olmayan aynı zamanda aciz olan kadının durumu farklıdır ekonomik özgürlüğü olan ve ayaklarının üzerinde durabilen kadının durumu farklıdır.

Şu istediğiyle istediği gibi yiyecek tabi diyenler empati duygunuzu kullanın farz edinki siz erkeksiniz ve boşandığınız eşinize nafaka ödüyorsunuz o da senin paranı çatır çatır sevgilimle yiyorum profili sergiliyor. Bana göre ağır bir durum resmen kışkırtıyor.

Ekonomik özgürlüğü var bu kadının nafakaya mı ihtiyacı var ? Belli ki çıldırtmak için inadına yapıyor.

Erkek olsam bende gururuma yediremezdim böyle bir olayı.
Çok doğru anladınız aynen öyle yapıyor kulağımıza geleceğini bilerek beraber olduğu biri olduğunu ima eden paylaşımlar yapıyor

Abin nafakanın kaldırılması talebiyle dava açsın.. birlikte olduğu bir erkek var, kaldı ki genç ve sağlıklı bir kadın, çalışabilir, benim ödediğim nafakaya ihtiyacı yok vs bunları bir avukatla görüşsün, davayı açsın.. bu aralar nafaka konusunda çok güzel güncel haberler, çalışmalar var.. öyle 2 ay evli kalıp ömür boyu parazit gibi eski eşten beslenme dönemi bitmek üzere, tamam ülkede kadın hakları yerlerde ama mağdur durumda olan erkek sayısını da tahmin edemezsiniz.. bütün hayatını eşini adamış, çalıştırılmamış kadınları bu söylediklerimin dışında tutuyorum tabii ki.. ama çocuğunu icrayla gören, 2 ay evli kalıp ömür boyu nafaka ödemek zorunda bırakılan erkeklerin mağduriyetine susmak da olmaz..
Avukatlar da birşey yapamıyor ya anlamıyoruz çalışmıyor işsizse yaşını bile sormuyor ödenecek deniyor. Ama kadın olsa dava açan para koparmak için her yol gösterilir

3 yıl ayrı yaşadıktan sonra davayı kimin açtığının önemi var mı ?
Nafakayı illa erkek mi ödüyor ( bazı durumlarda kadınlar da ödüyormuş ya )

Öyle de böyle de abiniz nafaka ödeyecekse , bir kaç yıl bekleseymiş daha iyi değil miydi , en azından o beklediği sürede ( ayrı yaşadıklarında ) nafaka vermemiş olurdu , hem de hakim daha az nafaka bağlardı muhtemelen . ( bilmediğim için anlamak için soruyorum )
Nafaka ödememek diye birşey yok dava açıldığı tarihten itibaren hemde birikmiş bir şekilde alıyorlar dava red bile olsa ödüyor mahkemeye 5 ay önce verdiniz diyelim duruşma günü 5 aylık şu kadar borcun oldu diye önüne koyuyorlar

Avukatlar da birşey yapamıyor ya anlamıyoruz çalışmıyor işsizse yaşını bile sormuyor ödenecek deniyor. Ama kadın olsa dava açan para koparmak için her yol gösterilir
Boşanma sebepleri nedir?
Bu soruyu gözden kaçırıyorsunuz.

Abiniz eşşek kadar adam kendi ne yapacağını kendi bulamıyor mu? Neden size bu kadar dert oldu?

Çok gocunuyorsa mahkemeye başvursun abiniz. Kaldı ki burda yüklü nafaka yazmışsınız ya onun da 100tl vb bir şey olduğunu düşünüyorum 1tl verse üstünüze vazife olmasa da size batar burdan o görünüyor. 500tlyi hakimler çocuklu kadıba veriyor, sizin ex gelinin 500tl falan aldığını hiç sanmıyorum. Abi kardeş kimbilir neler ettiniz kadına da kaçmış, umarım ardına bakmadan kaçar.
Pes doğrusu bilmediginiz konular hakkında haddinizi aşan yorumları kendinize saklayın iyi günler

Bosanmis erkek hayatina bekar erkek olarak devam ediyor hayati zorlasmiyor.Ama bosanmis kadin maddi manevi baskilar yasiyor gerek sosyal çevresi gerek aile cevresi kadina kotu muamele ediyor. Erkekler bunları bilerek evlilikte daha sorumsuz ve bencilce davranıyorlar.Nasilsa enkazin altinda kalacak olan kadin ve cocuklar. Erkek alip başını gidiyor rahatina bakiyor.
Bu konuda haklisiniz.
Namusuyla oynamak olarak tabir edince daha farkli cagrisimlar yapti bende

Ay dayanamicam bu aksam acildim yazicam vallahi
Konu sahibesi ayni durumda olan ve bosanmis bir kadin olsaydi nafaka almamazlik eder miydi acaba cok merak ettim? Sorun ex yengenizin yiyip icip gezmesi mi yoksa yeni birini mi bulmasi? Ohh valla bence yiyosa iciyosa iyi ediyo !!
Almazdım iş bulduysam eğer sırf nafaka alayım diye işimden cıkmaz kendimi geliştirirdim karşımdakinin parasına tenezzül etmezdim kalacak yerim dahi varsa ne münasebet o parayı yiyen sevgiliden de tiksinirdim. İyi günler

Çatır çutur yiyecek tabii ister sevgilisiyle ister aşığıyla...hiç bir şey yapamazsınız. Hatta isterse nafaka artırımına bile gider.
Boşanmalar erkek eksenli problemler nedeniyle gerçekleşiyor. Aldatma, şiddet, erkeğin ailesi, ekonomik şiddet sorumsuzluk kötü alışkanlıklar vs vs liste uzar. Erkek evliliğini ciddiye almayacak, kadının hayatıyla namusuyla oynayacak sonra da arkasını dönüp gidecek öyle mi?
Ne kadar taraflı iğrenç yorumlar yapmışsınız Önyargıyı bırakın her kadın sandıgınız gibi değil

Geçimsizlik özel bi bosanma sebebi yok kadın sevmiyordu hareketleri evlilik içinde zamanla geçimsizliğe gitti evi terk etti filan uzun hikaye
Kadınlar boşanmayı en son kapı görürler. Kolay bırakmazlar. Ne kadar ödüyor abiniz? Sadece nafakayla geçinmiyor herhalde eski yengeniz.

hiç öyle düşünmeyin. adımız dula çıkıyor. özel sektörde doğru düzgun bir yer olmadıkça çalışamıyoruz bile. ve 1 gün bile evli kalsa ödemek zorunda. sonuçta karılık yaptı... hiç dul kalmadıysanız bunu anlamanız zor. ailesinin yanına dönmediyse tek yaşıyorsa kira veriyorsa asgari ucretle nasıl geçinecek bu kadın!
Döndü ailesinin de kendi evi var

Valla bayanlar beni taslayacaksiniz belki ama ben arada cocuk olmadiktan sonra nafaka baglanmasina karsiyim kadina. Eli ayagi tutan bir insan gider calisir yani bence cocuk yoksa nafaka sacma.
Bir de bu kadının evlilikten bir kaybı olmadı ki okuma çalışma filan denmedi her imkan sunuldu elindeki kredi kartının bile borçlarını üstlendik

Back
X