Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

ben 2,5 sene dul kaldım. çalışıyordum da. ama keşke alsaymışım. hakkım vardı ama gurur yaptım almadım. başını yesin parası dedim.
şimdi keşke alsaydım diyorum. çünkü bir kadın olarak maddi manevi ruhi bedeni çok zararlar gördüm

nafaka alması için zarar görmesi şart demiyorum. hiç zarar görmese bile nafaka hakkıdır. devletimiz vermiş bu hakkı.
Türkiyede dul olmanın tazminatı olarak görsün. çatır çatır yesin. afiyet olsun
Bu bakış açılarının değişmesi lazım nikah kıyılmış anlaşamıyorlarsa sırf ad çıkmasın diye her iki tarafta zorlamamalı ayrıca helal edilmeden verilen parayı iyi ki yememişsiniz

Bosanmis erkek hayatina bekar erkek olarak devam ediyor hayati zorlasmiyor.Ama bosanmis kadin maddi manevi baskilar yasiyor gerek sosyal çevresi gerek aile cevresi kadina kotu muamele ediyor. Erkekler bunları bilerek evlilikte daha sorumsuz ve bencilce davranıyorlar.Nasilsa enkazin altinda kalacak olan kadin ve cocuklar. Erkek alip başını gidiyor rahatina bakiyor.
Şimdi kadınlar da kalmıyor hanfendi kimseden kötü muamele görmüyor kim ne diyebilir çok rahat işini bile buldu ama çalışmadı birileri laf attığı için değil nafaka bağlansın diye

Çocuk var mı ? Çocuk yoksa zaten belli bir süre alıyor bildiğim kadarıyla ve çalışmıyor mu eski eşi ? Kaç yıllık evlilikti ?

Burada konu sahibi, boşanmanın sebebinden hiç bahsetmemiş, bahsetmediği içinde bütün yorumlar havada kalıyor.
Bence nafaka olayı yaşanılan evlilikte kimin haksız olduğuna göre şekillenmeli.

Fakat konu sahibi gördüğüm kadarıyla boşanma sebebinden bahsetmemiş, bu durumda nasıl buradan sağlıklı yorumlar bekliyorsunuz, buradaki kadınlar bilip bilmeden böyle şöyle konuşmuş demişsiniz, fakat buna imkan verende sizsiniz. Kaç kişi sormuş, gördüğüm kadarıyla hiç yanıt vermemişsiniz, boşanmanın sebebi nedir? Eminim abinizin ve ya yengenizin haklı/haksız olmalarına göre yorumlar yapılacaktır. Hem sebepten bahsetmeyip, buradaki insanları şöyle böyle suçluyorlar demeniz de garip doğrusu. Kısacası sebepten bahsetmediğiniz içinde evliliklerde genelde kadınlar ezildiği için insanlar ona göre yorum yapmış.
Konuya girişte bahsetmemişim sanırım aradaki yorumlar da bahsettim ama ne anlatsam da burda yalan söylüyorsun oluyor erkek tarafı olunca. Geçimsizlik vardı kadın abimi sevmiyordu davranışlarıyla evde huzursuzluk çıkarıp evi terk ediyordu en son da abim geri dön demedi ipler koptu sonrasında neler yaşattı Allah biliyor kısaca böyle

Kadınlar boşanmayı en son kapı görürler. Kolay bırakmazlar. Ne kadar ödüyor abiniz? Sadece nafakayla geçinmiyor herhalde eski yengeniz.
Asgari ücret kadar .sadece nafaka ile geçiniyor ailesinin kendi evinde kalıyor çalışmaya ihtiyaç duymuyor genç iş bulduğu halde çünkü işe girse yine aynı parayı alacak neden çalışsın

Eşit kusur dahi olsa cocuk olmasa da nafaka süresiz bağlanıyor iki yıl kaldı geliri yüksek değil
Iyi bari Kadınları korumak adına böyle bir kanun yapmışlar . Hakkıysa adalet öyle uygun görmüşse malesef bşy yapamazsınız . Çok çok dava acar abiniz vermek istemiyorum diye .

Iyi bari Kadınları korumak adına böyle bir kanun yapmışlar . Hakkıysa adalet öyle uygun görmüşse malesef bşy yapamazsınız . Çok çok dava acar abiniz vermek istemiyorum diye .
Hakkı değil bu kanunları açıkgözlük yapmaya çalışıp kullanan kadınlardan biri

Benimde erkek kuzenin boşandı. Gelin hanım bi o kadar nafaka alıyor. Aldatma vs yok. Ama anlaşamıyorlardı. Evlilik başka bişey. Dünya görüşün hayat felsefen taban tabana zıtsa olmuyor. Uzun süre flört falan olmadıkça olmuyor. İlk zamanların aşkı bitince gerçeklerle karşı karşıya kalıyorsun. Gelin için kötü diyemem kuzen içinde. Ama birlikte bi uyum yakalayamadılar. Kuzenin ve ailesinin durumu iyi gelin hiç çalışmadı. Boşanırken birde yüklü bi para verdi. 4 sene boyu ödedi nafaka. Bu sene çalışmaya başlamış kesildi. Nafaka verme öyle böyle diyenlere heeeep "olsun bi çatı altında kaldık iyi gümlerimiz oldu hayatını kurana kadar destekliycem " derdi.
Kim ne derse desin. Bu toplumda boşanmış bir kadın olmak çok zor. Hayata geri dönene kadar çok zorluk çekiyorsunuz. Erkekler için durum daha kolay. Kuzenim boşandı sabah öğlen işe gitti Akşamına arkadaşlarıyla kahveye. Yani bi kadın böyle yapabilir mi zor.

Ha bu da onun için bir koruma değil aksine sırf nafaka için çalışıp kendini geliştirmekten kaçıyor 20li yaşında Biz Allaha havale ettik artık

Benimde erkek kuzenin boşandı. Gelin hanım bi o kadar nafaka alıyor. Aldatma vs yok. Ama anlaşamıyorlardı. Evlilik başka bişey. Dünya görüşün hayat felsefen taban tabana zıtsa olmuyor. Uzun süre flört falan olmadıkça olmuyor. İlk zamanların aşkı bitince gerçeklerle karşı karşıya kalıyorsun. Gelin için kötü diyemem kuzen içinde. Ama birlikte bi uyum yakalayamadılar. Kuzenin ve ailesinin durumu iyi gelin hiç çalışmadı. Boşanırken birde yüklü bi para verdi. 4 sene boyu ödedi nafaka. Bu sene çalışmaya başlamış kesildi. Nafaka verme öyle böyle diyenlere heeeep "olsun bi çatı altında kaldık iyi gümlerimiz oldu hayatını kurana kadar destekliycem " derdi.
Kim ne derse desin. Bu toplumda boşanmış bir kadın olmak çok zor. Hayata geri dönene kadar çok zorluk çekiyorsunuz. Erkekler için durum daha kolay. Kuzenim boşandı sabah öğlen işe gitti Akşamına arkadaşlarıyla kahveye. Yani bi kadın böyle yapabilir mi zor.
Durumu varsa gönlünden geçer verir demek gelin hanımda husumete varacak olaylar yaşatmamış ki gönlünden geçmiş kadınlar da artık rahat yaşıyor yiyip içip geziyor istese çalışır da niyeti kötü olan bekara da boşanmış a da aynı muameleyi zaten yapar

Hakkı değil bu kanunları açıkgözlük yapmaya çalışıp kullanan kadınlardan biri

Kanun hükümleri karşısında kimse açıkgözlülük yapamaz hanımefendi. Hakkı nasıl olmuyor? ne nedenle ayrıldılar bir de onu açıklasanız nasıl olur yani ağabeyiniz sütten çıkma ak kaşık da tüm suç eşinde miydi. Maaşının 3/1 nafaka olarak verildiyse buna hakkı olduğu öngörülmüş demek ki değil mi. Çünkü ona göre karar veriyorlar herkes için demek ki ağabeyinizinde evlilikte hataları olmuş. Söylediğiniz şeyler çok farazi şeyler fotoğraflarını bile görmediğiniz halde sevgilisiyle yiyor diyorsunuz bu aşamada sizi ilgilendiren birşey yok ağabeyiniz tekrar dava açabilir. Hem çalışmıyorsa nasıl maddi durumu iyi oluyot çalışıyorsa zaten bu kadar nafaka bağlamazlar

Hanımlar konumun kapatılması için mesaj attım buraya da yazdım ama olmadı. kimseye helal etmeden gönderilen paranın hayrını görmez bir suçlu varsa cezasını ilahi adalet elbet verecek biz Allah a havale ederek sabrediyoruz şuan umarız evlenir de daha fazla rezilliğini sürdürmez gerekirse bir dava daha açarız nikahsız yaşama başlarsa umarım uğraşmayız bunlarla.herkese teşekkürler

Kanun hükümleri karşısında kimse açıkgözlülük yapamaz hanımefendi. Hakkı nasıl olmuyor? ne nedenle ayrıldılar bir de onu açıklasanız nasıl olur yani ağabeyiniz sütten çıkma ak kaşık da tüm suç eşinde miydi. Maaşının 3/1 nafaka olarak verildiyse buna hakkı olduğu öngörülmüş demek ki değil mi. Çünkü ona göre karar veriyorlar herkes için demek ki ağabeyinizinde evlilikte hataları olmuş. Söylediğiniz şeyler çok farazi şeyler fotoğraflarını bile görmediğiniz halde sevgilisiyle yiyor diyorsunuz bu aşamada sizi ilgilendiren birşey yok ağabeyiniz tekrar dava açabilir. Hem çalışmıyorsa nasıl maddi durumu iyi oluyot çalışıyorsa zaten bu kadar nafaka bağlamazlar
Herşeyi biliyor gibi yorumlarınıza artık cevap vermekten yoruldum kaç defa yazdım boşanma nedenlerini siz önyargıyla yorum yaptığınız için cevap vermiyorum artık sağolun

Durumu varsa gönlünden geçer verir demek gelin hanımda husumete varacak olaylar yaşatmamış ki gönlünden geçmiş kadınlar da artık rahat yaşıyor yiyip içip geziyor istese çalışır da niyeti kötü olan bekara da boşanmış a da aynı muameleyi zaten yapar

Çok kötü günler geçirdiler. Bardaklar havada uçuştu. Yengem dediki eve bi girdim mutfakta kırılmadık tabak kalmamış. Kaç kere gitmiştir baba evine kaç kere gelmiştir sayısını bile unutmuşlardır. En son işte sizdeki gibi gidip almadılar. Boşandılar. O da aldığı parayı biriktirmemiştir tabi yiyip içip gezmiştir.

Back
X