- Konu Sahibi Quennhazel
-
Bizde kadın tarafından o saydıklarınız yapıldığı halde kaç kere alındı. İnsan olarak bakmalı kadın sakindir erkek şiddete meyillidir diye değil.çoğunluk erkek öyle olunca hepsi öyle sanılması da normal tabi.ilahi adalet diyoruz artıkÇok kötü günler geçirdiler. Bardaklar havada uçuştu. Yengem dediki eve bi girdim mutfakta kırılmadık tabak kalmamış. Kaç kere gitmiştir baba evine kaç kere gelmiştir sayısını bile unutmuşlardır. En son işte sizdeki gibi gidip almadılar. Boşandılar. O da aldığı parayı biriktirmemiştir tabi yiyip içip gezmiştir.
Bu nasıl bir yorum böyleYani diyorsunuz ki ben iki bacağımız arasındakini ona verdim. O da bana ömür boyu bakacak.
Bunu kendine yakıştırıyorsa alsın tabi o parayı. Ama adına nafaka değil zar parası desin
Zaten böyle zihniyetler biz haram edilen paranın hakkı olduğundan nasıl emin oluyorsa yesin bakalımBu nasıl bir yorum böyle
Kesinlikle Katılıyorum . Boşanmış ama çocuğu yoksa bir erkeği bekar sayılır kızı da Nişan atmışsa bile defolu sayan bir zihniyet var en nihayetindeBenimde erkek kuzenin boşandı. Gelin hanım bi o kadar nafaka alıyor. Aldatma vs yok. Ama anlaşamıyorlardı. Evlilik başka bişey. Dünya görüşün hayat felsefen taban tabana zıtsa olmuyor. Uzun süre flört falan olmadıkça olmuyor. İlk zamanların aşkı bitince gerçeklerle karşı karşıya kalıyorsun. Gelin için kötü diyemem kuzen içinde. Ama birlikte bi uyum yakalayamadılar. Kuzenin ve ailesinin durumu iyi gelin hiç çalışmadı. Boşanırken birde yüklü bi para verdi. 4 sene boyu ödedi nafaka. Bu sene çalışmaya başlamış kesildi. Nafaka verme öyle böyle diyenlere heeeep "olsun bi çatı altında kaldık iyi gümlerimiz oldu hayatını kurana kadar destekliycem " derdi.
Kim ne derse desin. Bu toplumda boşanmış bir kadın olmak çok zor. Hayata geri dönene kadar çok zorluk çekiyorsunuz. Erkekler için durum daha kolay. Kuzenim boşandı sabah öğlen işe gitti Akşamına arkadaşlarıyla kahveye. Yani bi kadın böyle yapabilir mi zor.
Yaşarsanız daha fazla kullanırsınız diyecek söz yokO kadar çok ex yengeniz için "haksız" kelimesini kullanmışsınız ki, kadın gözümde hiç tanımadığım ve konusunu bilmediğim halde "haklı" pozisyonuna girdi.
Açıkçası karar verilmiş ve nafaka bağlanmış yargı önünde.
Uzatacak birşey yok.
Size de onun özel hayatını takip edip, nafakayı nereye harcadığını takip etmek düşmüyor sanırım.
Boşanmış ve yollarını ayırmış, yasal yollardan da kendince haklarını almayı seçmiş, yargı da onaylamış bu durumu.
Diyecek çok fazla birşey yok.
Asgari civarı bşy o zamsn gelinin aldığı . Iyi kötü günleri olmuş by toplumda ayrılmış bir kadın olarak yaşayıp yeniden bi hayat inşa etmek Erkeğe göre daha zor . Birgün sizde ayrılmak zorunda kalabilirsiniz ya da kızınızda o Yüzden çok görmeyin .Hayır maaşın üçte birini nafaka bağladılar bir de haksız görülse tazminat eklenecekti
Haksız oldupu halde alıyorsa öyle ya da böyle kalmaz ahı kimsenin çıkar zaten .Hakkı değil bu kanunları açıkgözlük yapmaya çalışıp kullanan kadınlardan biri
Nesi zor borç yok birşey yok ailesinin kendi evinde yaşıyor parayla kendine çeyiz alıp evlense yeridir biz sadece imam nikahlı yaşarsa ispatla zorunluyuz ondan duyuyoruz bunları yoksa hakkımızı haram ettik ne hali varsa görürAsgari civarı bşy o zamsn gelinin aldığı . Iyi kötü günleri olmuş by toplumda ayrılmış bir kadın olarak yaşayıp yeniden bi hayat inşa etmek Erkeğe göre daha zor . Birgün sizde ayrılmak zorunda kalabilirsiniz ya da kızınızda o Yüzden çok görmeyin .
Bizde ilahi adalete teslim ettik artık sadece imam nikahlı yaşamadan evlenir umarım onu bekliyoruzHaksız oldupu halde alıyorsa öyle ya da böyle kalmaz ahı kimsenin çıkar zaten .
Yaşarsanız daha fazla kullanırsınız diyecek söz yok
Ne hali varsa görsün imam nikahlı yaşamadığı sürece.Nikahtan çıktığına göre artık tabiki harammerak ettim acaba nafaka hangi yoldan yenilirse helal olur? illa sakat anne babaya mı bakmak gerekiyor nafakanın hak edilmesi icin ya da açlıktan sürünülmesi mi gerekiyor. kadının hayatına devam etmesi sizi rahatsız etmis olabilir mi..
O kendi bileceği iş belki de kendine zaman veriyordur . Sizin o konuda yorum yapmamanız gerekir bence . Sonuçta o da bir kadın boşanmış kadın hayatına boşanmış erkek gibi kaldığı yerden devam edemiyor malesefHa bu da onun için bir koruma değil aksine sırf nafaka için çalışıp kendini geliştirmekten kaçıyor 20li yaşında Biz Allaha havale ettik artık
Sizin yorumunuza göre karşılık verdım insanların dertlerine tuz basmayın tavsiye amaçlı açtım ve aldım gerekli önerileriNegatif bir insansınız malesef ki.
Yaptığınız yorum da çok itici.
Yorum almak istemiyorsanız konu açmayın.
Zaten böyle zihniyetler biz haram edilen paranın hakkı olduğundan nasıl emin oluyorsa yesin bakalım
Zaman gösterecek öyle yapıyorsa iyi yapmıyorsa zararı kendineO kendi bileceği iş belki de kendine zaman veriyordur . Sizin o konuda yorum yapmamanız gerekir bence . Sonuçta o da bir kadın boşanmış kadın hayatına boşanmış erkek gibi kaldığı yerden devam edemiyor malesef
Nikahtan çıkan birine tabikş haram imam nikahlı yaşamasın diye bakıyoruz o evliliğe sadece kadın emek vermiyor verdiği bir emek de yoktu zaten.ben bu konuyu bilmediginiz evlilik için yorum yapın diye değil konum hakkında tavsiye verebilecek kişilerden yorum almak için açtm aldım dasiz haram ettiniz diye o para haram olmuyor ama bu nedir yahu bir de o kadını dinleyelim bakalım ne diyecek acaba sizin hakkınızda? bu para sadece o kadına değil her kadına veriliyot evlilikte emeği için veriliyor o evlilikte gördüğü zarar için veriliyot hele hele iki bacağının arasındaki için mi alıyorlar yorumu var birinin ve bir hemcinsin bunları yazabildiğine inanamıyorum. Bana siz hiçte masum gelmediniz hala sosyal medyalarda takip edip gözünüzle görmediğiniz şeyleri görmüş gibi anlatan bir insan çok tehlikelidir bana göre ve hakkı olarak görmeseydi hakim bunu zaten bağlamazdı çatır çatır afiyetle de yer siz de öyle bakarsınız. 20 li yaşlarında bir kız zaten erken evlenmiş kimbilir ne yaşadı? yok nafaka alıyor diye kendini geliştirmiyormuş hani durumu iyidi aileden durumu iyiyse o ailesinin parası hakkıdır o para siz niye takip ediyorsunuz ki hala ortalığı karıştırıyorsunuz
Herşeyi biliyor gibi yorumlarınıza artık cevap vermekten yoruldum kaç defa yazdım boşanma nedenlerini siz önyargıyla yorum yaptığınız için cevap vermiyorum artık sağolun
Nesi mi zor ? Birgün dul kalırsanız anlarsınız nesi zor olduğunuNesi zor borç yok birşey yok ailesinin kendi evinde yaşıyor parayla kendine çeyiz alıp evlense yeridir biz sadece imam nikahlı yaşarsa ispatla zorunluyuz ondan duyuyoruz bunları yoksa hakkımızı haram ettik ne hali varsa görür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?