Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Eski eş sevgilisiyle beraber yaşamıyorsa nafaka almaya devam eder diye düşünüyorum belki aksi de mümkündür

Oturun dua edin de evlensin sevgiliyle hem abin nafaka ödemekten kurtulur hem de diğer taraf mutlu olur win win

Nafaka kazanılmış hak değildir. Değişiklik davası açılabilir. Hakim, duruma göre nafakayı azaltabilir de kaldırabilir de. Çocuk yoksa, ödenmesinin bir anlamı yok. Çocuk için ödenen parayı da başkalarıyla yiyorsa (!), çocuklarla ilgili defter istenebilir harcamalar açısından.

Başıma gelmeden önce bende nafakayı kadına hakaret görürdüm, gerçekten ihtiyacı olmayanlar için tabi.

Kendimden örnek vermek isterim.

7 aylık evliliğimi bitiriyorum. Neden mi? Evlenmedem önce modern, centilmen, anlayışlı ve hayat müşterek diye diye etrafımda pervane olan adam, evlendikten sonra elinden kumandayı düşürmeyen, ailesine gitmek dışında evden çıkmayan, 150 tllik temizlikçi parasına bile laf eden, mutfağa girmeyen, son olarak maaş kartıma el koymak isteyen bir yaratığa dönüştü.

Şimdi ben bu canlıdan boşanıyorum. Adamdan fazla maaşım ve mal varlığım var, ona zerre muhtaçlığım yok aksine onun mali durumu kötüye gidecek çünkü anasına bakıyor.

Şimdi ben bana böyle bir haksızlık yapmış, beni ciddi manada kandırmış, toplum nazarında boşanmış kadın konumuna kendi yalanları ile düşürmüş, iş çevremde zor durumda bırakmış (aynı işyerinde çalılıyoruz) egoları uğruna benim başka bir adamla mutlu olma şansımı elimden en az 3-5 seneliğine almış bi adamı, olmadı kardeş hadi yolun açık olsun darısı diğerlerine diye elini sıkıp yollayayım mı?

Ben bu adamı zerre yara almadan geri yollarsam daha kaç kadına aynı şeyi yapar siZce? Ders alır mı yaptıklarından? Adamda vicdan olsa zaten bunları yapmazdı, vicdanı olmayan birinin canını parayla acıtabilirsin.

Ha ben nafaka almayacağım orası ayrı ama tazminatımı çatır çatır alacağım.

Üstelik aşağıda görüyorsunuz, 4,5 aylık da hamileyim. Mağdur değilim, muhtaç hiç değilim, ama bu karşımdaki hatalı tarafa bedel ödetmeyeceğim anlamına gelmez.

Sen sonuna kadar haklısın. Adam tutup dövdürsek yeri var eşini.
Ama bazen de haklı erkek tarafı olup nafaka ödemek zorunda kalabiliyor :/

Şimdi ben çalışmasam Allah korusun eşimden boşandım boşanma sebebimiz anlaşmazlıksa nafakayı kabul etmezdim sonuçta belli bir yaşa kadar nasıl yaşadıysam bundan sonrada öyle yaşardm tabi çocuğum yoksa almazdım veyahut eşim beni aldattı ve biz boşandık tabikide alırdım nafakayı neden almayayım bu evliliğinin bitmesine o neden olmuş oluyor cezasını da çekecek

Eğer çocukları falan yoksa nafakayı kestirebiliyor benim bir yakınım kadına 5 yıl ödedi arada çocuk falan da yoktu sonra durumunun iyi olduğunu bakmakla yükümlü kimsenin olmadığını ( çocukları olması gibi ) ispatladı nafakayı kestiler

Kusursuz tarafa nafaka bağlandığını pek duymadım ben, kusurluyken bile komik rakamlar bağlanıyor üstelik 300-500..

Konuda hem yüklü miktar nafaka, hem kusursuz erkek bana pek gerçeği yansıtıyor gibi gelmedi açıkçası

Başıma gelmeden önce bende nafakayı kadına hakaret görürdüm, gerçekten ihtiyacı olmayanlar için tabi.

7 aylık evliliğimi bitiriyorum. Neden mi? Evlenmedem önce modern, centilmen, anlayışlı ve hayat müşterek diye diye etrafımda pervane olan adam, evlendikten sonra elinden kumandayı düşürmeyen, ailesine gitmek dışında evden çıkmayan, 150 tllik temizlikçi parasına bile laf eden, mutfağa girmeyen, son olarak maaş kartıma el koymak isteyen bir yaratığa dönüştü.

Şimdi ben bu canlıdan boşanıyorum. Adamdan fazla maaşım ve mal varlığım var, ona zerre muhtaçlığım yok aksine onun mali durumu kötüye gidecek çünkü anasına bakıyor.

Şimdi ben bana böyle bir haksızlık yapmış, beni ciddi manada kandırmış, toplum nazarında boşanmış kadın konumuna kendi yalanları ile düşürmüş, iş çevremde zor durumda bırakmış (aynı işyerinde çalılıyoruz) egoları uğruna benim başka bir adamla mutlu olma şansımı elimden en az 3-5 seneliğine almış bi adamı, olmadı kardeş hadi yolun açık olsun darısı diğerlerine diye elini sıkıp yollayayım mı?

Ben bu adamı zerre yara almadan geri yollarsam daha kaç kadına aynı şeyi yapar siZce? Ders alır mı yaptıklarından? Adamda vicdan olsa zaten bunları yapmazdı, vicdanı olmayan birinin canını parayla acıtabilirsin.

Üstelik aşağıda görüyorsunuz, 4,5 aylık da hamileyim. Mağdur değilim, muhtaç hiç değilim, ama bu karşımdaki hatalı tarafa bedel ödetmeyeceğim anlamına gelmez.

İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.. Bebeğim var boşanamam dememişsiniz, ama eminim ona çok daha huzurlu bir yuva sunarsınız.. Bebeğinizle bir ömür çok mutlu sağlıklı güzel bir hayatınız olur inşallah, size yazmak geldi içimden,tutamadım:)

Tebrikler.
Işte bunu anlatmaya çalıştım başından beri. YOK MUHTAÇ OLAN ALIRMIŞ VS VS.
HAYIR ARKADAŞ CANI ACISIN, ADAM OLSUN, DERS ÇIKARSIN, BAŞKA CAN YAKMASIN DİYE ALINIR NAFAKA.
BEBEĞİNİZİ SAĞLICAKLA ALIN KUCAĞINIZA.
HERŞEY GÜZEL OLACAK İNŞALLAH :anne::nazar::KK200:

Erkek itiraz davası açsın o zaman? Nafaka alan erkekler de var düşünecek olursak. Kimin maddi durumu yetersizse yada kimin kaybı varsa o alır nafakayı.. Mahkeme zaten kimin haklı olduğuna karar vermek için yasalarla yapılmıyor mu?
Sadece siz tanıyosunuz biliyosunuz o adamı diye sütten çıkmış ak kaşık olamazlar. Hakim onun nafaka ödemesine kaşına gözüne göre yada sadece kadına nafaka verilir mantığıyla bakıp karar vermiyor.

İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.. Bebeğim var boşanamam dememişsiniz, ama eminim ona çok daha huzurlu bir yuva sunarsınız.. Bebeğinizle bir ömür çok mutlu sağlıklı güzel bir hayatınız olur inşallah, size yazmak geldi içimden,tutamadım:)

Teşekkür ederim, inşallah :) aksine bebeğim olduğu için boşanmak konusunda daha kararlıyım. Böyle iki yüzlü, yalancı, merhametsiz bir baba figürüyle aynı evde büyümesini istemiyorum oğlumun:)

Kusursuz tarafa nafaka bağlandığını pek duymadım ben, kusurluyken bile komik rakamlar bağlanıyor üstelik 300-500..

Konuda hem yüklü miktar nafaka, hem kusursuz erkek bana pek gerçeği yansıtıyor gibi gelmedi açıkçası

Ayrıntı bilmediğim için ihtimaller olduğundan bir şey diyemiyorum inanın.
Davada haklı konuma geçip gerçekte haksız insanlar çok oluyor.
Günümüz adalet sisteminde malum :/

Cevap yazamadan duramadım,birkaç aylık evliyim ve boşanıyorum,evlenmeden önce peşimde dolaşan adam evlendiktan sonra bambaşka biri oldu,evliliğim umrumda değil dedi,fiziksel şiddetmi psikolojik şiddetmi ne arasan vardı,ben en başta hiçbirşey istemiyordum sonra aklım başıma geldide istedim,kocam denilecek adam beni gizlice tartışırken videoyaya çekip delil olarak sunmuştu,bu kadar düşüklük varken nasılda istemeyeyim,bir bayansınız az çok anlayabilirsiniz,dört duvar arasında neler dönüyor biliyormusunuz,hiç birkadın zora düşmedikçe durduk yere yuvasını yıkmaz empati lütfen

Gizlice videoya çekmek suç değil mi

Erkek itiraz davası açsın o zaman? Nafaka alan erkekler de var düşünecek olursak. Kimin maddi durumu yetersizse yada kimin kaybı varsa o alır nafakayı.. Mahkeme zaten kimin haklı olduğuna karar vermek için yasalarla yapılmıyor mu?
Sadece siz tanıyosunuz biliyosunuz o adamı diye sütten çıkmış ak kaşık olamazlar. Hakim onun nafaka ödemesine kaşına gözüne göre yada sadece kadına nafaka verilir mantığıyla bakıp karar vermiyor.

Her mahkeme kararı adaletli olamayabiliyor. Ben sadece bunu biliyorum.
Nasıl ki her gün dayak yiyip aldatılanın hakkı 300 liracık değil, bazen ev içinde haklı olan taraf mahkemede haksız çıkartılabiliyor.

Sizin durumunuz da bana göre yaşatılanlar için manevi tazminat alınması lazım. Ki bunu da haksız görmüyorum. Ama nafaka ayrı bir konu. O nafaka size ne kazandıracak. Bi de sürekli onunla muhatap olmak zorunda kalacaksınız. Ben bedel ödemesin demiyorum. Ama bu bedel nafaka değil.

Bedeli neyle nasıl öder sizce

Bu sümsük senden nafaka istemesin şimdi
:110:

Bu konuda fazlaca cinsiyetçi yorumlar yapılmış ama herkes biraz empati yapsa, kendini erkeğin ailesi olarak bir düşünse eminim fikirler bayağı değişir. Haksız yere nafakayla eşini boşandıktan sonra da sömüren kadınlar da çok yani kusura bakmayın, hepimiz melek değiliz. Anlaşmazlık yüzünden yapılan boşanmalarda çocuk yoksa ömür boyu nafakayı hiç doğru bulmuyorum ben. Hangimiz konu sahibinin yerinde olsak "oh olsun ağbime, ye gelin hanım paraları çatır çatır sevgilinle" deriz yaa?

Back
X