Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

5 bin maaşa 300 nafaka oluyormuş ya
1.750 nafaka alacaksa maaş ne kadar 30 bine yakın mı
Erkek evle arabayı kendi isteğiyle mi veriyor
Maasi yok,is adami arkadasim. Evi ve arabayi kendi istegiyle veriyor. Nafaka ve tazminat da esinin istegi. Bir de tabii ki altinlari istiyor kadin hakli olarak. Onlari zaten hakim pesinen verecek.

Her mahkeme kararı adaletli olamayabiliyor. Ben sadece bunu biliyorum.
Nasıl ki her gün dayak yiyip aldatılanın hakkı 300 liracık değil, bazen ev içinde haklı olan taraf mahkemede haksız çıkartılabiliyor.
Canım bende diyorum ki haklı olan hakkını alsın. O mahkeme olmadıysa itiraz etsin, koysun delilleri ortaya. Haklıyken karşı taraftayken suç neden bi ömür para ödesin?
Ama ben haklıydım mahkemede beni haksız çıkardılar diyenlere bak hiç dava açmışlar mı? Açmazlar götleri yemez.
Geçende gördüm televizyonda ben işte azıcık evli kaldım da hapse girdim de nafaka için de anlatıyo mağdurmuş. Dava var mı yok. Anca laf salatası

Tebrikler.
Işte bunu anlatmaya çalıştım başından beri. YOK MUHTAÇ OLAN ALIRMIŞ VS VS.
HAYIR ARKADAŞ CANI ACISIN, ADAM OLSUN, DERS ÇIKARSIN, BAŞKA CAN YAKMASIN DİYE ALINIR NAFAKA.
BEBEĞİNİZİ SAĞLICAKLA ALIN KUCAĞINIZA.
HERŞEY GÜZEL OLACAK İNŞALLAH :anne::nazar::KK200:

Evet bencede. Bundan sonra bana yaptığını başkasına kolay kolay yapamaz mesela. Evleneyim sonra değiştiririm istediğim gibi, nasılsa boşanamaz diyemez. Derse bi 100bini daha gözden çıkarması lazım.

Nafaka kazanılmış hak değildir.hayran olduğumuz bir çok Avrupa ülkesinde nafaka da yoktur.ÜLkemize şimdilik en uygun bu görülmüş ve uygulanıyor.KOnu sahibi nafakanın kaldırılması sebeplerinden birisi mevcutsa abiniz dava yolu ile bunu talep edebilir.Nafaka alanın işe girmesi,başka biriyle evli gibi yaşaması bu sebeplerdendir.Sürekli kadınları korumaktan hakkı gözetmeyi ihmal eder hale gelmişiz.Kadının ya da erkeğin sömürüsünün kötülük derecesi aynıdır.Bu olayda kimin haksız olduğuna da burda biz karsr veremeyiz sadece yol gösterebilirz.

Maasi yok,is adami arkadasim. Evi ve arabayi kendi istegiyle veriyor. Nafaka ve tazminat da esinin istegi. Bir de tabii ki altinlari istiyor kadin hakli olarak. Onlari zaten hakim pesinen verecek.

Dark merak ettigim icin soruyorum Bu altin isi nedir, ve neden illa kadina veriliyor bir fikrin var mi?

Canım bende diyorum ki haklı olan hakkını alsın. O mahkeme olmadıysa itiraz etsin, koysun delilleri ortaya. Haklıyken karşı taraftayken suç neden bi ömür para ödesin?
Ama ben haklıydım mahkemede beni haksız çıkardılar diyenlere bak hiç dava açmışlar mı? Açmazlar götleri yemez.
Geçende gördüm televizyonda ben işte azıcık evli kaldım da hapse girdim de nafaka için de anlatıyo mağdurmuş. Dava var mı yok. Anca laf salatası

Evet ya. Ben ortalığın kafasına koyarım yani.
Ben de izledim onu tereddüt ettim.
Karşı dava açsın bence de konu sahibinin abisi . Madem öyle.:/
Biz de burda birbirimizi yemeyek :D

Nafaka kazanılmış hak değildir.hayran olduğumuz bir çok Avrupa ülkesinde nafaka da yoktur.ÜLkemize şimdilik en uygun bu görülmüş ve uygulanıyor.KOnu sahibi nafakanın kaldırılması sebeplerinden birisi mevcutsa abiniz dava yolu ile bunu talep edebilir.Nafaka alanın işe girmesi,başka biriyle evli gibi yaşaması bu sebeplerdendir.Sürekli kadınları korumaktan hakkı gözetmeyi ihmal eder hale gelmişiz.Kadının ya da erkeğin sömürüsünün kötülük derecesi aynıdır.Bu olayda kimin haksız olduğuna da burda biz karsr veremeyiz sadece yol gösterebilirz.

Avrupadaki hangi ülkelerde nafaka yok mesela?

Dark merak ettigim icin soruyorum Bu altin isi nedir, ve neden illa kadina veriliyor bir fikrin var mi?
Valla ben de bilmiyorum :) ama dugun takilari paralari vs hep kadinin hakki olarak goruluyor. Mesela bu arkadasimin orneginde de takilarin tamamina yakinini erkek tarafi takmisti ama olsun yine kadinin oluyor.

Evet ya. Ben ortalığın kafasına koyarım yani.
Ben de izledim onu tereddüt ettim.
Karşı dava açsın bence de konu sahibinin abisi . Madem öyle.:/
Biz de burda birbirimizi yemeyek :KK70:
Hiiiçç.. Madem haklı madem kadın para yiyici ve haksız. Açıcaksın davayı bakalım hakim ne diyo?

Bu sümsük senden nafaka istemesin şimdi
:110:

Olabilir. Ama hakimim ben evlendikten sonra nasılsa boşanamaz, hele çocuktan sonra hiç boşanamaz diye parmağımda oynatabilirim sanıyodum. O ise beni 7 ayda boşamaya kalktı ühühüh. Hem benim annem çok mağdur hakimim ühü ühü bize nafaka diyebilir yani şaşırmam

Valla ben de bilmiyorum :) ama dugun takilari paralari vs hep kadinin hakki olarak goruluyor. Mesela bu arkadasimin orneginde de takilarin tamamina yakinini erkek tarafi takmisti ama olsun yine kadinin oluyor.

Zannetmem oyle olacagini dark yasayi bilmiyorum gerci, belki biri aydinlatir. Arkadasin da epey zenginmis, eli yuzu duzgun bir tanidigim var de, adi da philly, gozu de tok dersin:KK70::KK70:saka bir yana kizin konusunu sulandirdim:)) kacayim, mune beni banlamadan:)

Zannetmem oyle olacagini dark yasayi bilmiyorum gerci, belki biri aydinlatir. Arkadasin da epey zenginmis, eli yuzu duzgun bir tanidigim var de, adi da philly, gozu de tok dersin:KK70::KK70:saka bir yana kizin konusunu sulandirdim:)) kacayim, mune beni banlamadan:)
Hhaha cok tatlisin
Arkadasimla inanilmaz geyik yapiyoruz zaten bu konuyla ilgili. Ama surasi kesin hani hep derler ya bir de bosanirken gorun o kocalarinizi diye ,cok dogru bir laf. Adamin adam olup olmadigi bosanirken belli oluyor.

Amerika da bazı eyaletlerde yok diye biliyorum mesela gidip görmedim.Avrupa da düşkün olmadıktan sonra yok.orda avukat olarak çalışan arkadaşlar vardı burda öyle hatırlıyorum.İslam ülkelerinde ise çocuksuz eşe dört aylık süreyle nafska bağlanır.İştirak nafakasını ve tazminatı bunların dışında tutuyorum.Zaten neyin nerde olduğununun önemi yok.Ülkemiz koşullarında gerekli olsa da sömürü ve intikam aracı olmasın diyorum.
Avrupadaki hangi ülkelerde nafaka yok mesela?

Hhaha cok tatlisin
Arkadasimla inanilmaz geyik yapiyoruz zaten bu konuyla ilgili. Ama surasi kesin hani hep derler ya bir de bosanirken gorun o kocalarinizi diye ,cok dogru bir laf. Adamin adam olup olmadigi bosanirken belli oluyor.

Iki taraf icin de gecerli inan. Sen beni nasil bosarsin diye karsi tarafin burnundan getiren de epey var. Ailemde epey erkek var kuzenler, abiler yakin erkek arkadaslar, birinin sevgilisi burnundan getirdi adamin sen nasil benden ayrilirsin diye. Onun anlattiklari vs yuzunden oyle sirine gibi bakamiyorum ulkede evlilik ve ask iliskilerine. Hamile yalani atip evlenmeye zorlayani bile var yahu sirf kapakladigi adam kacmasin diye, evlilik degil gardiyan mahkum iliskisi gibi iliski ariyor bazi insanlar.

Kadinin sevgilisi var diye nafakasi kesilsin diye bir yasa da yok ama. Özel hayatini takip etmeleri garip bana göre. Sonuc olarak bayan yeniden evlenmek istese birileriyle mecbur tanismak zorunda. Ben sahsen bosansamda kendim icin nafaka talep etmem bile cünkü 16 yasimdan bu yana hep kendim calistim,rahmetli babam hep okuyup meslek sahibi olmamizi destekledi. Yani esimden önce nasil hayatimi kazandiysam yine kazanirim,ama her bayan benim kadar bu konuda sansli degil. Birde esit olarak ayni haklara sahip erkek ve bayanlar. Bir bayanin eski esine nafaka ödedigini biliyorum mesela.

Hangi durumlarda kadınlar erkeklere nafaka ödüyor ?

Amerika da bazı eyaletlerde yok diye biliyorum mesela gidip görmedim.Avrupa da düşkün olmadıktan sonra yok.orda avukat olarak çalışan arkadaşlar vardı burda öyle hatırlıyorum.İslam ülkelerinde ise çocuksuz eşe dört aylık süreyle nafska bağlanır.İştirak nafakasını ve tazminatı bunların dışında tutuyorum.Zaten neyin nerde olduğununun önemi yok.Ülkemiz koşullarında gerekli olsa da sömürü ve intikam aracı olmasın diyorum.

Avrupada nafaka var.hatta avrupa birliginde bununla ilgili yasalar var. Ülkeler arasinda tazminat ve aylik nafaka arasinda farklar var. Ama mesela siz Almanyadasiniz ve esiniz fransada yasiyor yine nafaka veya tazminat talep edebilirsiniz. Cocuklar icin nafaka ayri belirlenir.

hakım nafakaya karar kılmıs
kımle ısterse onla yer bu kımseyı ılgılendırmez

Boşanma sebepleri ne bilmiyorum ama kadın bu evlilikten oldukça karlı çıkmış şanslıymış ömür boyu çalışmasına gerek yok

Back
X