abimin hastalığı ne olabilir

sczn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
315
8
46
İstanbul
arkadaşlar size danışmak sormak istediğim bir konu var. çevrenizde böyle insanlar var mı bu durum bu hastalığın adı nedir diye önce biraz abimi tanıtayım
abim 40 yaşına yakın. hep başarılı bir çocukluk geçirmiş hep zeki denilen çocuk grubu olmuş. ortaokul lise kolejde okudu. türkiyeni en iyi üniversitesini bitirdi. yurtdışında master yaptı. şuan kariyeri çok ii ama....
çok değişik yapıya sahip. hiç arkadaşı yok konuştuğu iletişim kurduğu kimse yok. onunla oturup konuşmak imkansız hep kendi ilgilendiği konularda konuşmak istiyor. sen konuşursun asla dinlemez bakışlarından anlarsın. kardeşleriyle iletişi yok zaten anca annemlerle konuşur. telefon eder. sonra kapatır tekrar tekrar arar. sen bunumu demiştin sen şunumu demiştin denmememiş lafları dediniz mi der. ourup konuşsan bu adam okumuş demezsin çok pasif çok farklı. tabir doğrumu da hani 14-15 yaşında çekingen çocuklar büyüklerinin yanında çekinirler ya öyle konuşur. nasılsın dersin iyiyim der tamam.
çok üzülüyorum annemlere diyorum ki onunla açık konuşun bir doktora gitsin.ama bişey diyemiyorlar. babam onun huyu bu eskiden de böyleydi diyor. ben ise eskiden de çekingen yapısı vardı ama bu kadar değildi şimdi çok garip kendi kendine çok konuşuyor. bayramlarda görüşüyoruz. bize eşime karşı çok garip davranıyor. çevrenizde böyle kişiler varmı. bu hastalığın ismi ne ne yapmalıyız.

Tıpta ne deniyor bilemem ama biz karşımızdakine konuşup o bizi sallamıyorsa buna "bencilllik" diyoruz. Kendini insanlardan farklı görüyor ve iletişim kurmayı gereksiz buluyor olabilir.

valla bu bi hastalık gibi gelmedi bana..
karakteri bu demekki..
var öyle içe dönük soğuk ilgisiz insanlar...
hani başarılı bi insan olduğu için başkalarını beğenmiyor olabilirmi...
böyle düşündürdü beni abinin durumu...

mesaj tekrarı..........

Son düzenleme:
cnm bunu hemen hastalık diye nitelendiremzsn ... kişilik yapısı diyelim... çekingen bi yapısı var belliki... evlimi pki ne bilim çocukları falan varmı onlarla nasıl iletişimi... iş hayatında nasıl? beyni çok dolu insanlar sürekli işle ilgilenen insanlar genellikle iş dışında pek konuşmazlar dediğin gbi sosyal hayatıda çok olmayınca pasifleşmesi doğal malesef...

banada asosyal gibi geldi hiç arkadaşı fln yokmuş konuşmayı sewmiyomuş..psikoloğa gitmesinde yarar var

yani bu konuda uzman degilim ve ne kadar dogrudur bilmiyorum oyle aklima geldi.. belki abinde hafif derecede otizm olabilir ki bir psikolog arkadasim otistik indanlar akademik olarak digerlerinden daha ustun olabilirler demisti..

Tıpta ne deniyor bilemem ama biz karşımızdakine konuşup o bizi sallamıyorsa buna "bencilllik" diyoruz. Kendini insanlardan farklı görüyor ve iletişim kurmayı gereksiz buluyor olabilir.

katılıyorum sana ama abisi biraz daha aşmış bu durumu sanırım.yada kendine özgüveni olmayan kişilerde içine kapanık olur hiç arkadaşı olmamsı enteresan :44:

kendi kendine konuşması acaba şizofren mi diye düşündürdü bana. B12 vitamini eksikliği var mı diye baktırın genellikle psikolojik bunalım sağlıklı düşünememe stres b12 eksikliğinden kaynaklanır. olmayan sesleri duydum diyor mu. yapılmayan şeyleri yapılmış gibi anlatıyor mu.

bence şizoid kişilik bozukluğu olabilir. hastalık değildir bu, kişilik bozukluğudur. tedaviyle düzelmez. bir psikologla görüşürseniz yardımcı olur.

evet evli çocuğu var ama onlara karşıda çok ilgili değil. eşinide bunaltmış bence.bencillik var ama bi arkadaşın dediği gibi bunu aşmış durumda sanki içinde bir dünya kurmuş ve orda yaşıyor kafasında bişeyler kuruyor buna inanıyor çok farklı. yaşı ilerledikçe bu durum çok arttı. herkesin onla uğraştığını filan düşünüyor. otobüste gelirken yanına biri oturup bişey sorsa bununla ilgili neler uyduruyor neler bi bilseniz. takip edildiğini filen düşünüyor. çok farklı inanın o sebeple hastalık dedim. ne işte ne de farklı bi yerde hiç arkadaşı yok.ailecek görüştükleri filan kimse yok.
hani bazı bencil bilmiş insanları tanıyorum ama onlardan çok farklı o durumu çok açmış.

bence bir an once bir uzmanla gorussun, eger bir rahatsizligi varsa ilerleyebilir, kendine ya da baskalarina zarar verebilir..

gecmis olsun simdiden

sesler duyduduğunu sanmıyorum hiç duymadım ama olmamış olayları olmuş denmemiş lafları denmiş gibi söylüyor. konuşmaları hep işiyle alakalı hep kariyer. iş hayatında isstediği kariyeri elde edemedi onun sonucu olabilir. başarısızlık onu bu duruma düşürdü aslında kariyeri çok iii ama o hep en iyisini istiyor. çok hırslı bu hırsıda onu bu hale getirdi. psikiyatriye gitmiş ilaç vermiş oda hep uyutmuş onu bırakmış. dediği kadarıyle bişeyin yok demiş doktor

psikolog a değil psikiyatriye gitmeniz lazım, olmamış şeyleri olmuş gibi anlatan bildiğim tek hastalık şizofrendir

kendisi durumun farkındamı yani ?

eşi ikna etmiş bi ara gitmiş doktora. ama çoğu şeyi kabul etmiyor annnem çok söylüyor niye böylesin sosyal değilsin filan diye ama kavga ediyor anneme öyle değilim diye. doktora nasıl göndercez babama diyorum sen açık açık konuş diye. onun bişeyi yok onun huyu diyor. benden iyice uzaklaşır diyor

Bencede asosyal, içe dönek ve ilgisiz.. Bir rahatsızlığı olduğunu düşünmüyorum fakat psikoloğa gitmesinde fayda var.. Tabi 40 yaşındaki adamı nasıl ikna edebilirsiniz bilmiyorum.. :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…