- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.933
- 798
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Yok karışmadım , eve gelsin söyle nişan da sorun çıkmasın dedim. Bizimle sorunu olmadığını yengem de söylüyor zaten. Tek erkek ama babam ayrım yapmıyor. Ona yapıyorsam kızlarıma da yaparım diyor. Düğünde gelenler kızlarımın dedi o yüzden onları istiyor şimdi abim.Tüm emekli parası oğlunun düğününe giderse size ne kalacak? Tek erkekse abiniz çok şımartılmış olabilir. Siz yine de çok müdahil olmayın, adınız görümce nihayetinde yarın onlar barışır sen arabozan olarak kalırsın. Ki niyetin öyle olmasa da.
Düğüne kadar neler yapar sonra.. Adam ölsem kurtulsam düğünü görmeden diyebilecek kadar bıktı..babana çok içim acıdı.daha önce ki konunuda okumuştum.babanın yerinde olsam.ah keşke olsam.
abin kusura bakma ama terbiyesiz.konuşmadığı babadan para alıp gidip marka şeyler almayı biliyor.hiç utanmıyor mu?
ben olsam zerre koklatmam.bırak zerre koklatmamayı eve bile almam onu.ne hali varsa görsün.
o abini ıslak sopayla dövüp kapının önüne koyacaksınız ki aklı başına gelsin ama ana baba yüreği işte...abinin öte tarafta yatacak yeri yok çok rezil bir insanmış..Merhaba arkadaşlar daha önce bahsetmiştim abim sözlendiğinden bu yana ailemle hiç iyi olmadı. Hep küstü konuşmadı.. Geçen hafta nişanımız oldu aslında o zamana kadar sorun yoktu. Nişan alışverişine sözlüsüyle beraber gittiler İstanbul Avrupa yakasına. Güya orda ucuzmuş. Fakat söylenenlerin büyük bölümünü almamışlar. Tekrar nişan alışverişi yapıldı bu defa annem , yengem , babam ve yengemin teyze kızıyla. Babam sorun çıkmasın diye her dediğini almış. Ki zaten bir kez evleniyorlar alsınlar. Bu arada abimin de yengemin de marka takıntısı var. Haliyle nişan bize pahalıya patladı. Ama babam hiç bir şekilde niye aldınız niye ettiniz demedi, çünkü abim zaten babamla konuşmuyor. Babam parayı anneme verir annem de abime. Her neyse kızın annesi anneme demiş bindallı almanıza gerek yok yengesinin var onu giyer. Annem de tamam demiş. Sonrasında yengem tutturmuş bindallı diye. Abim annemi aramış bindallı diye tutturdu , ayrılıyoruz gidin söz bohçalarını götürün diye. Bunlar nişana iki gün kala oluyor. Daha nişan olmadan bindallı derdin de bizimkiler. Babamda yengemi arayıp kızım ne oldu bir şeyimi eksik ettik bindallı istiyorsan alırız demiş. Yengemde oğlun ağır konuştu yoksa konu bindallı değil demiş. Yengem yine abimi arayıp babamın aradığını söylemiş , abimde babamı arıyor tabi , ağzına geleni sayıyor .. Adam iki gün ne yemek yedi doğru düzgün ne yüzü güldü. Abim eve gelmedi kuzenim konuşmaya gitti bende yengemi aradım. Yengem benim sizle problemim yok abinizin var dedi. Yengem anlatmaya başladı , baban paramız yetmeyecek diyormuş abinin zoruna gidiyormuş v.s . Bunun üzerine adam hesapta yapmasın mı , bunda ne olabilir dedim . Abin kızıyormuş dedi, daha babamı kötüleyen bir sürü söz söylemiş. Hatta evde ne olduysa kız biliyor , bildiğiniz her şeyi taşımış. O akşam kuzenimle konuştuktan sonra geldi abim gece eve nişan sabahı bir şey olmamış gibi gittik biz. Annemler araç tutuldu misafirler için onunla geldiler biz arabayla abimle gittik. Çeyizi serdik ama annesi ne ilgileniyor ne yüzü gülüyor. Yengem kuafördeymiş gittiğimizde. Ne açlık tokluk soran oldu ne gelin oturun dedi. Biz de halama çıktık halam üst katında. Halamda karnımızı doyurduk. Hiç bir problem çıkmadı nişanda fakat abim hala kimseyle konuşmuyor. Babam da evlendikten sonra selamı keserim , ben onlara bir şey demedim böyle yapıyorsa düğün bitince senin baban öldü derim diyor. Abimin amacını henüz anlayan yok. Fikirlerinize ihtiyacım var.. Uzun oldu k.bakmayın.
Konuştuklarından anladığım da bu zaten , tek gelinim yaptırırım derdinde sanırım. Evlenince bizim eve karışamayacaklar.bu arada o yenge de az değil bence, ikisi birleşip voltranı oluşturmuşlar valla
evlenince daha beter olmazlar İnşallah
yapmış zaten yapacağını adamcağıza.şuan ben bile sinirden kudurdum.nasıl bir evlat bu yaa.evlensinde baba evinin kıymetini anlasın.o zaman giyebilecek mi o markaları çok merak ediyorum.Düğüne kadar neler yapar sonra.. Adam ölsem kurtulsam düğünü görmeden diyebilecek kadar bıktı..
Küçükken lösemiydi ondan sanırım biraz daha duygusal davranıyorlar annemler.o abini ıslak sopayla dövüp kapının önüne koyacaksınız ki aklı başına gelsin ama ana baba yüreği işte...abinin öte tarafta yatacak yeri yok çok rezil bir insanmış..
Aldığı maaş kendine yetmiyor bakalım sorunlar büyürse açarım :)yapmış zaten yapacağını adamcağıza.şuan ben bile sinirden kudurdum.nasıl bir evlat bu yaa.evlensinde baba evinin kıymetini anlasın.o zaman giyebilecek mi o markaları çok merak ediyorum.
allah aşkına o zaman da aç bir konu hep beraber görelim.
çok geçmiş olsun.umarım allah bir daha göstermez ama duygusallıkta bir yere kadar.Küçükken lösemiydi ondan sanırım biraz daha duygusal davranıyorlar annemler.
Hak etmiyor ama bir an önce bitsin de gitsin. Yapacak bir şeyimiz kalmadı.baban iyi niyetliymiş beğenmiyorsa babanın emeklerini kendi yapsın. Baba yüreği dayanamıyor ama yapmıcak hiç bir şeyini haketmiyor abin
Sağolun , evlensin geçim derdi başlayınca görürüz artık.. Olur mu olmaz mı ..çok geçmiş olsun.umarım allah bir daha göstermez ama duygusallıkta bir yere kadar.
bu kadar yapılan şeyin karşılığı bu değil.daha adam olmadan koca olmaya kalkmış.
Annem düğüne kadar sabredelim sonrasında naparsa yapsın , babam zaten kırıldı, tırnaklarımızı çıkarsak kötü görümce oluruz. Ne desek biz suçluyuz da zaten.Abiye bak, babayla konuşmuyor ama parasını alıyor,
Valla sizin ailecek sınavınız mıdır nedir bu? Tırnaklarınızı çıkarmazsanız çok çekersınız bu abiden.
Ben çalışıyorum kendi paramı kendim kazanıyorum zaten babamı da zorlamam illa olacak diye iki çul çaput için. Düğünden sonra kuruş vermem diyor bilmem bakalım..Babanda bu insaf oldukça sizden kısar onlara gönderir aman sıkıntı çekmesinler diye. Bazen fazla yumuşak olmaktan da oluyor tüm bunlar.
işte ben de bu duruma katlanamıyorum.bırak kötü görümce ol yaa.Annem düğüne kadar sabredelim sonrasında naparsa yapsın , babam zaten kırıldı, tırnaklarımızı çıkarsak kötü görümce oluruz. Ne desek biz suçluyuz da zaten.
İyice soğudum zaten , Allah annesine babasına böyle yapanı eş diye çıkarmasın karşıma.işte ben de bu duruma katlanamıyorum.bırak kötü görümce ol yaa.
abin babanla konuşmuyor sen kötü görümce olsan ne olur olmasan ne olur.bırak yengeyi, benim annemi babamı bu kadar üzen abiyle ben konuşmam.o babamla küsmeye fırsat bile bulamaz.
benim daha evlenmeden önce,sevgiliyken eşime söylediğim ilk cümle şuydu.sakın benim yanımda her ne olursa olsun annene babana sesini yükseltme,ters bakışlar atma.sesini,bakışını kontrol et.çünkü senin saygı duymadığın anne babaya benden saygı bekleyemezsin sonra.İyice soğudum zaten , Allah annesine babasına böyle yapanı eş diye çıkarmasın karşıma.
Gazı veren yengem de bir şey dedirtmiyor ona. Ona az çok belli etti gaz verdiğini. Siz en iyisini söylemişsiniz ailesine saygısı olmayan size nasıl saygı gösterecek.benim daha evlenmeden önce,sevgiliyken eşime söylediğim ilk cümle şuydu.sakın benim yanımda her ne olursa olsun annene babana sesini yükseltme,ters bakışlar atma.sesini,bakışını kontrol et.çünkü senin saygı duymadığın anne babaya benden saygı bekleyemezsin sonra.
sizin iş böyle olmuş işte.abin saygı duymuyor ki daha sonra yengeden bekle.abinin terbiyesizliklerine karşı yengen iyi bile davranıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?