Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

Ben katılıyorum. Ben 20 yaşındayken üniversiteye ailemin yanında gidiyordum, daha önce evden hiç ayrılmamıştım. Bu kızın ailesi çlmüş bir anda tek başına kalıvermiş. Abi de gel demiş, kız nerden bilsin yengenin surat yapacağını yani zaten ortada çlüm ve yalnız kalma şoku var.

Burda iş abiye düşüyor. Madem kardeşinin kalmasında ısrarcı o zaman yengeyle konuşacak o da kıza surat yapmayı bırakacak. Zaten bu kıza niye surat yaptığını hiç anlayamadım. Kız kimsesiz kalmış, gelmiş abisinin evine. Bu kız mı suçlu şimdi? Yenge baştan istemem diyecekti abiye, o da kızkardeşin evini kapatmayacaktı. Bu kız bu konuda muuhattap değil, konuyu yenge abiyle çözecek.

Konuya döneyim bence maaşı toplayıp, evden kira alıp bu kıza harçlık evrmek abinin işine geliyor. Ev ayrılırsa maaş kıza gidecek, kira geliri ikiye bölünecek çünkü.

Konu sahibesi yani yengen çok ayıp ediyor, surat yapmak bir iletişim şekli değil. Baştan abine istemiyorum diyecekti. Sen de gelirken böyle olacağını bilemezdin tabi. En doğrusu abinle konuş, 1+1lik yakinca bir eve cik. Başın sağ olsun tekrar umarım durum çözülür.
Ya hani şey gibi bakmışlar olaya kız keyfi tatil amaçlı gitmiş sonra o ayağa abisinin yanına yerleşmiş.
21 yaş küçük degil katılıyorum ama bu yaşa kadar dışarda yasamadiysa cekinmesi normal.
Abi de dediğin gibi kız(!) başına olmaz diyip çağırmış.
Niye kıza yuklenmisler anlamadım yani.

Keşke konu açsaymışın...konu içinde konu oldu..
Doğru dedin inan bu konuyu açmayı bile istemedim hiç ama bugün bu kızcağızı görünce dayanamadım, insafsızca yazılar görünce zaten acımda vardı iyice kötü oldum , ama Şimdi yazdığıma da pişman oldum..

O yaşta ben de öğrenci evine çıkmıştım. O kadar arkadaş,dostluk, eğlence bir süre sonra yerini özleme ve yalnızlığa bırakırdı. Halbuki ailemin sağlıkları da yerindeydi çok şükür. Şimdi baktığımda 21 yaş çok ama çok küçük ve anne, babası olmayan bir genç kız için bu kadar duygusal bir dönemde hemen eve çıkmasını doğru bulmuyorum ama başka seçenek de yok gibi. Bu olayda bazı arkadaşların söylediği gibi hırsını eşinden alamayan bir yenge var. Eğer bir problemi varsa onla çözebilmeli. Keşke vicdanlı ve merhametli bir insan olmayı başarabilseydi..

8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?

Oturup ücünüz acik acik konusun.
Abi sen böyle diyorsun ama esin evde mutsuz. Ben huzursuz. Baska yol bulalim diyin.

Küçümsemedim lütfen doğru anlayın.. Gaddar olan bir insan kendisi ... yetim bir kıza zulmediyor..
Al çık kardeşini hala zulmediyor diyorsun ya. Abin yanina aldi diye ne alaka evini yıksin. Rahatım bozulur eşim istemiyor demiyorsunda kardeşinin orda mutsuz olmasını zulmedilmesini izliyorsun

Kendi karar mekanizması olmayan, kocasına fikrini söyleyemeyen de suçsuz günahsız görümceye yükleniyor. En başından eşinle halledeceksin bu meseleyi. Ben de evimde başkasını istemem. Yatılı misafirden bile hoşlanmam. Ama zaruri bir durum olursa bir süreliğine de idare edilir yahu, babasını kaybetmiş abisinden başka kimsesi kalmayan bir kıza da surat yapılmaz. Ama herkes düzenini kurmalı, ayakları üzerinde durmalı. Eşim sırf görümcemi "kız başına tek kalamaz" diye bırakmak istemezse çatışacağım kişi görümcem değil eşim olur. İyi niyetli gibi görünse de zihniyet de berbat aslında. Evini ayırır, biz de karı koca elimizi üzerinden çekmeyiz derim. Siz de meseleyi yenge ile halledin. Abiyi ikna edin. Yenge bana surat yapıyor gitmek istiyorum derseniz abiniz belli ki işi iyice inada bindirir, gitmeyeceksin burası benim evim kararları ben veririm der, yenge de zulmünü artırır. Siz yengeye oynayın. Hem o da sizin onlarla yaşamaya hevesli olmadığınızı görünce kocasına yöneltir oklarını.
Okuduğum en mantıklı yorum diyebilirim. Türk aile yapısındaki sorun kadına çok yuklenilmesi. Konu sahibi yazmadığı için bilmiyoruz ama 2+1 evde 2 çocukla kadın çalışıyorsa o kadın bunalır tabii ki. Bir de bütün ev işi ona bakıyorsa. Türk erkeklerinin ailesine sahip çıkmaktan anladığı karısına baktırmak çünkü. Yoksa erkeklere desek ki kayinbabanin yemeğini yap; evine git; evinde iş yap diye bakalım gelin kv konusu mu açılır damat kp konusu mu? Erkekler ailelerinin sorumluluğunu kendileri üstlenirler gelinlerde böyle olmaz. Otur kv ile sohbet et bütün gün; eşin işleri halletsin. Mis gibi hayat. Dediğim gibi ben bunları konudan bağımsız yazdım.

Umarım aynı şeyleri yaşamazsınız , bir kere de olaya gelin gözüyle değil de insan gözüyle baksaniz ..sokakta birini bile görsek üzülmez miyiz bu toplum ne ara bu hale geldi.. Ben yine diyorum Görümcem bu şekilde ortada kalsa sokağa atmam ..
Keşke kardeşiniz de yaşamasaydı. İnşallah onu kurtarmak için koca bulup evlendirmezsiniz

Başka ülkelerde 18den sonra çocuklar ayri eve çıkıyor hemen. Bizimkiler 21 olmuş hala abiden izin aliyor, aynı evde olunca haliyle haklı olarak yenge huzur vermiyor fln. (Buarada yenge konu açsaydı eminim herkes ona hak verirdi) Keşke kendi ayakları üstünde durabilen daha güçlü nesiller yetiştirebilsek..

21 yaşındayım çalışmıyorum üniversite öğrencisiyim normalde ama simdi kapalı her yer tabi

Evimiz var abim yalnız kalmamı istemediği için kapattık kiraya verdik 21 yaşındayım çalışmıyorum

21 yaşındayım işte babamdan kalan emekli aylığı ve ev kirasi var onun dışında bir gelirim yok. Çok ayrılmak istiyorum ben de ama abime nasıl söylerim bilmiyorum...

Babandan kalan emekli aylığını ve ev kirasını kim alıyor? Normalde pandemi olmasa okulun yaşadığınız şehirde mi?

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Yorumları okuyunca bunu gördüm.
Amin, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Böyle acımasızca yorum yapanlar kendi kardeşlerinin başına aynı olay geldiğinde nasıl bir duygu içerisine girecekler acaba? Merak etmeyin kimse kimsenin asık suratını çekmek için gitmez. Ben de annemle yaşıyorum, babam yok. Ne yorumlar okudum öyle, etkilendim baya. Annem yoğun bakımda yattı durumu kritikti, ben yine de ne olursa olsun evimden çıkmam dedim. Kimsenin düzenini bozmam. Meraklı değilim gelinlerin asık suratını çekmeye. Evimde oturur soğan yerim kafam rahat olur. O ne dedi bu ne yaptı gibi sorunlarla uğraşmam. Konu sahibi kesinlikle küçük de olsa ayrı eve çıkın. Öğrencilik bitince de işe girin.

Keşke kardeşiniz de yaşamasaydı. İnşallah onu kurtarmak için koca bulup evlendirmezsiniz
Ne kadar ayıp gerçekten, çok çirkin bir uslubunuz var , inşallah bu hayat size de biseyler öğretir zamanla , ama dua edin de kardeşimin durumuna düşmeyesiniz zira düşerseniz karşınıza sizin gibi insanlar çıktığında ne demek istediğimi anlarsınız..
Ayrıca kardeşim okuyor ve öğrenci inşallah o da benim gibi meslek sahibi olarak kurtulacak o evden ..
Ben meslek sahibi olup evlenip kurtuldum o evden ..
Cok acımasızsınız Calcifer..

Okuduğum en mantıklı yorum diyebilirim. Türk aile yapısındaki sorun kadına çok yuklenilmesi. Konu sahibi yazmadığı için bilmiyoruz ama 2+1 evde 2 çocukla kadın çalışıyorsa o kadın bunalır tabii ki. Bir de bütün ev işi ona bakıyorsa. Türk erkeklerinin ailesine sahip çıkmaktan anladığı karısına baktırmak çünkü. Yoksa erkeklere desek ki kayinbabanin yemeğini yap; evine git; evinde iş yap diye bakalım gelin kv konusu mu açılır damat kp konusu mu? Erkekler ailelerinin sorumluluğunu kendileri üstlenirler gelinlerde böyle olmaz. Otur kv ile sohbet et bütün gün; eşin işleri halletsin. Mis gibi hayat. Dediğim gibi ben bunları konudan bağımsız yazdım.

Aynen dediğiniz gibi. Adam kızkardeşine sahip(!) çıkıyor güya ama ne bir süre belirtiyor, ne de ayrı evde yaşayabileceğine dair aralık kapı bırakıyor. Neden? Çünkü erkek! Tüm kararları tek başına dilediğince alıp uyguluyor. Sonrası umrunda değil, çünkü erkeklik / abilik vazifesini yaptı. Evde kaos çıkmış. Birinin suratı mahkeme duvarı, diğeri kendi yasını unutmuş diken üstünde, abinin umrunda mı? Asla. Kadın evinde başka bir kadın istemeyebilir. Ama o da korkusundan kendi hemcinsine saldırıyor. Gücü ona yetiyor. Çünkü erkeğin sözü üstüne söz mü söylenir. Konudaki diğer örneklerde de gördük, sahipsiz kalan kardeş abi, yenge yanına yakışıyor! Abla enişte yanında rahat edilemiyor, çünkü kadın evlenince artık koca ve ailesinin tapulu malı sayılıyor. Burda bikaç yorumda da gördüm. Ablasının yanında yaşayan kardeşi yengenin alması "siz el kapısındasınız size düşmez bize düşer" kafası. El kapısı işte. Evlenmek, eş olmak, ortak kararlar alabilmek, eşit olmak değil payımıza düşen "el kapısına düşmek."

Al çık kardeşini hala zulmediyor diyorsun ya. Abin yanina aldi diye ne alaka evini yıksin. Rahatım bozulur eşim istemiyor demiyorsunda kardeşinin orda mutsuz olmasını zulmedilmesini izliyorsun
Rahatım bozulmaz , eşim kendi diyor her zaman kapım açık, abim ise gurur yaptığı için böyle davranıyor yani diyorki ben varken ne münasebet ablasında yaşayacak.. üzdün beni Çicekkız ama canına sağolsun 🙁

ben olaya bir de farklı bir yönden yaklaşacağım, belki de yengesi bir şeylerden rahatsız oluyordur, direk konuşulabilir bence. Mesela bazı genç kızlar ev işlerine hiç karışmıyor, belki o yüzden surat yapıyordur, direk hemen istemiyor diye düşünmemek gerekir belki.

Baska ülkelerde 18den sonra çocuklar ayri eve çıkıyor hemen. Bizimkiler 21 olmuş hala abiden izin aliyor, aynı evde olunca haliyle haklı olarak yenge huzur vermiyor fln. (Buarada yenge konu açsaydı eminim herkes ona hak verirdi) Keske kendi ayakları üstünde durabilen daha güçlü nesiller yetistirebilsek..

Bakin ben sizi yorumlarinizdan tanirim ve cogu yorumunuza katilirim bana gore mantiklidir cunku. Ozellikle ne yazmis diye okudugum bazi uyeler vardir sizde onlardan birisiniz.

Uzgunum ama bu yorumunuza katilmiyorum. Bu duyguyu yasamayan birinin anlamasi cok cok zor. Konu sahibinden 10 yas buyugum ve annem disinda diger butun aile uyeleri sag ve hayatta ama ben evli barkli kocaman kadin gunlerce cekilmeyecek seyler yasadim. Simdi dusunuyorum esim cok iyi sabretmis bana diyorum. Oyle bir yalnizlik hissi ki anlatmasi cok zor. Konu sahibi daha 21 yasinda ve abisinden baska kimsesi yok. Bunun yalniz yasamakla falan alakasi yok. Hepimiz okurken yalnizdik. Bu duygu cok farkli sadece. Ben basedemedim destek aldim. oncesinde cok zor hastalik surecleri gecirmemize ragmen depresyon nedir bilmem. Depresyona giren insanlara her zaman hayretle bakmisimdir, cok buyuk konusmusum.

Rahatım bozulmaz , eşim kendi diyor her zaman kapım açık, abim ise gurur yaptığı için böyle davranıyor yani diyorki ben varken ne münasebet ablasında yaşayacak.. üzdün beni Çicekkız ama canına sağolsun 🙁
Koskoca kız birey degılmıs esyaymıs gıbı neden habıre abisi ve ablası onunla ilgili karar veriyor?
Kıza sordunuz mu ne istiyor?
Bulmuslar sessiz kızı vazo gibi davranıyorlar. Allah yardımcısı olsun.

Back
X