Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

Ayni şehirde yurda bırakmıyor bu dediginiz daha mantıklı ama yurt konusu, kız kardeşim uyumlu sakın birisi, evde her ise yardım etmeye çalışıyor , abim çok katı yani ona göre bir kız tek başına bir yerde duramaz beni de bırakmadı hiç..

Kaç kardeşsiniz bilmiyorum ama birlik olup bu konuyu çözmeniz lazım bence. Keşke kardeşiniz farklı şehirde bir yer kazansaydı. O zaman mecbur gönderirdi. Bir basiretsizlik var üzerinizde sanki ailecek. en baştan beri yazdıklarınızı okudum da. Allah kurtarsın..

Ayni şehirde yurda bırakmıyor bu dediginiz daha mantıklı ama yurt konusu, kız kardeşim uyumlu sakın birisi, evde her ise yardım etmeye çalışıyor , abim çok katı yani ona göre bir kız tek başına bir yerde duramaz beni de bırakmadı hiç..
Yenge de eşiyle mutsuz olduğu için kardeşiniz daha çok gözüne batıyor muhtemelen. Kötü davranmasını elbette onaylamiyorum ama baştan kabul etti deyince bitmiyor.
Kardeşiniz suçlu değil ama asıl suçlu abiniz yengeniz değil.
Kadınların hiçbir hükmü yok.
Siz, kardeşiniz kendi eşit kim ne düşünüyor, neyi istiyor umurunda değil.
Kendi ise gidiyor, kardeşi ve eşi ne yapıyorsa yapsın, onun hayatına etki eden birşey yok tabi.
Tipik eşi üzerinden hayırlı evlat ve abi rolü oynayan Türk erkeği.

Kendisi için bana kalsa da çıksın. Bireysel hayat gibisi yok onu çok yedin bunu az yedin düz oturdun yan baktın derdi olmaz. Ama yengenin surat savatını hiçbir şey haklı çıkarmıyor.

Yengenin surat asma sebebini bilmiyoruz. Kendince haklı da olabilir haksız da.
Çünkü kardeşine "kız başına" ayrı evde yaşayamayacağını söyleyen bir adamın bütün bu süreci eşine ya da kardeşine danışarak yürüttüğünü sanmıyorum.
Yengenin yine de anlayışlı olması gerekir tabii. Nihayetinde ortada bir kayıp var.
Ama kocası tarafından yok sayılan bir kadının sinirini de anlayabilirim.

Ve Türk erkeklerinin genelinde elin kızı üzerinde kahramancılık oynamak var.
Ellerini bir şeye sürmezler ama "anne gel, baba gel, bacım gel" demeyi seviyor bazıları.
Kirayı ve babanın maaşını cebe atıyorsa ne eşinin ne yaşadığını umursar ne kız kardeşinin. O maaş konu sahibinin aslında ama eziyeti çeken abi dışında herkes.
Hakkını arasa, maaşını alıp, kiranın da en az yarısını alıp kendi düzenini kursa kendisi için çok daha iyi olur.

Benim de var başımda sizin gibi hatta 23 yaşında bi görümce. Neyse ki bu sene gidiyor. Ayyss konuyu okuyunca tüylerim diken diken oldu. Yengen başta kabul etmiştir benim gibi (zira bir insanla aynı evde yaşamadan gerçekten huyunu suyunu tam anlamayarak iyiniyetli düşünebiliyor insan ) kabul etmiş bulunduğu için git diyemiyordur. Pandemi bitince gidin okulunuza bi zahmet hatta arada ablanıza teyzenize amcanuza falan gidin kalın birer hafta biraz nefes olur yengenize. Şu an gitti mesela benimki ay dedim odasından çıkmasa bile varlığı bile ne yükmüş. Kimse kimseyi durduk yere rahatsız etmemeli yha. Jjkghbf
Bunu okuyunca gerçekten şok oldum. Kalbinizi Nerde bıraktınız acaba ? Kendi kız kardesiniz olsa eve alır gözünüz gibi bakardiniz. Allah ömür boyu karşıma sizin gibi merhametsiz insan çıkarmasın ve başka hiç kimsenin de pes yani gerçekten pes!!
insana en çok MERHAMET yakışıyor merhameti olmayan üzerine ne giyerse giysin eğreti duruyor... Rabbım kimseyi kimseye muhtaç etmesin...
Ne güzel yazmışsınız..

sizin yoruma benzer çok şey yazdım 3 kardeşlermiş 1 2 ay arada kalsa gelse gitse
1+1 ev olsa dedim abim izin vermez diyor
öyle deyince ben ne diyeceğimi bilemedim

herkes belki kendi ailesine aldığı kültüre göre yorum yapıyor ama herkesinde ayrı ayrı yetiştirilme tarzı görgüsü kültürü var

bize doğru gelen başkasına yalnız geliyor
bilemiyorum insan bir yerde susup kalıyor

Kaç kardeşsiniz bilmiyorum ama birlik olup bu konuyu çözmeniz lazım bence. Keşke kardeşiniz farklı şehirde bir yer kazansaydı. O zaman mecbur gönderirdi. Bir basiretsizlik var üzerinizde sanki ailecek. en baştan beri yazdıklarınızı okudum da. Allah kurtarsın..

Düşünüyorum da babalarını kaybetmiş iki insan var, bir de kayınbabasını kaybetmiş bir gelin. Sizin yaşadığınız acının 10 da 1 ini bile yaşamamıştır. Yaşa böyle davranmaz zaten.
21 yaşında genç bir kadınsınız. Bu yaşına kadar hiç yalnız kalmayan biri için ölüm acısından sonra yalnız kalmak zor olabilir. Ağabeyiniz bu niyetle yaptıysa takdir ederim fakat maddi gelir için yaptıysa orada 1 dk bile durmayın bence.

Yenge belki sizi tanıdıktan sonra rahatsız olmaya başladı, sonradan gördü gerçek yüzünüzü.
Ona da sürekli sen bunları bilerek geldin diyorsanız kadın haklı. Hoş burda konuştuğunuz gibi eminim akraba içinde de konuşuyorsunuzdur ve kadın duyuyordur.
Abim bu konuda katı diyerek yengeyi ezmek kolayınıza geliyor. Çünkü bunun arkasına sığınmazsanız ya evinizde yada cüzdanınızda kardeşinize yer açmak zorunda kalacaksınız.
Sahi cevap vermemişsiniz ortak bütçeyle abinizin alt katına taşıyın görümceyi hem polis adam bişey olsa ilk onun kulağına gider. Ama kirası faturası yemesi içmesi derken çok masraf olur size demi. En iyisi yık abinin üstüne. Yenge baştan kabul etmiş nasılsa bahanen de var
Nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz yengemi tanımıyorsunuz bile, umarım aynı imtihan sizi de bulmaz , bu kadar canla başla eziyet eden birini savunduğunuza göre sizde farklı değilsiniz bence , bugün yarın sizde ortada kalırsanız eğer o zaman size de aynı şeyleri söylerler umarım.. ben zaten harcama yapıyorum kız kardeşimle dalga mi geçiyorsunuz, kendime ne alsam ona da alırım, yani Hâlâ ortada yapılan eziyeti savunuyorsunz, insallah birgün anlamak zorunda kalırsın diyorum sana ...
Belliki sende birilerine eziyet ediyorsun ondan bu kadar gocundun..

Yengenin surat asma sebebini bilmiyoruz. Kendince haklı da olabilir haksız da.
Çünkü kardeşine "kız başına" ayrı evde yaşayamayacağını söyleyen bir adamın bütün bu süreci eşine ya da kardeşine danışarak yürüttüğünü sanmıyorum.
Yengenin yine de anlayışlı olması gerekir tabii. Nihayetinde ortada bir kayıp var.
Ama kocası tarafından yok sayılan bir kadının sinirini de anlayabilirim.

Ve Türk erkeklerinin genelinde elin kızı üzerinde kahramancılık oynamak var.
Ellerini bir şeye sürmezler ama "anne gel, baba gel, bacım gel" demeyi seviyor bazıları.
Kirayı ve babanın maaşını cebe atıyorsa ne eşinin ne yaşadığını umursar ne kız kardeşinin. O maaş konu sahibinin aslında ama eziyeti çeken abi dışında herkes.
Hakkını arasa, maaşını alıp, kiranın da en az yarısını alıp kendi düzenini kursa kendisi için çok daha iyi olur.
Yenge düzgün bir insan olup görümceyle konuşabilir, kendi evine çıkıp çıkmak istemediğine dair. Eğer konuşsa iletişim kurmaya çalışsa zaten anlayacak görümcesinin de orda kalmak istemediğini. Böylece iki kadın belki abiye karşı birlik olabilir. Ama yenge o kadar iletişimsiz ki evinde misafir olan insana surat asıp duruyor. Yani bilmiyorum herkesin yapısı farklı ama böyle bir durumda ben utanırdım bu şekil davranmaya. Bu kayıp sadece görümcenin değil eşinin de ailesi ölmüş. İnsan biraz daha anlayışlı olmalı. Ailesi ölen insanlar yengenin rahatını bir tık bozmuşlar. Kızın yıllarca kalmayacağı da belli zaten. Her ne olursa olsun eşim nasıl davranırsa davransın evimde kalan insanın bana bir kötülüğü olmadıysa ona karşı surat asamam görgü diye bir şey var.

Tesekkure ederim oncelikle, yazdiklarinizda hemfikirim sizinle. Bu sebeple konunun ilk sayfasinda konu sahibine yasini ve calisip calismadigini sormustum. Abimin evinde kaliyorum cumlesi de bana dogru gelmedi.

Yas sureci zor ama 21 yasindaki biri icin daha zordur biraz merhamet olayi bu duruma getirmezdi diye dusunuyorum. 8 aydan bahsediyoruz. ben 8.ayda iyiyim dedikce hastalik olum haberi ile sil bastan basa donuyordum. Yengenin tavri da bana saglikli gelmedi. Diyorum ya yasamayanin anlamasi cok zor. Allah da kimseye yasatmasin diyorum sadece.

Abinin amacinin destek oldugunu da dusunmuyorum.
Ne yalan söyleyeyim; bence de abinin amacı kirayı almak. Ben de öyle hissettim.

sizin yoruma benzer çok şey yazdım 3 kardeşlermiş 1 2 ay arada kalsa gelse gitse
1+1 ev olsa dedim abim izin vermez diyor
öyle deyince ben ne diyeceğimi bilemedim

herkes belki kendi ailesine aldığı kültüre göre yorum yapıyor ama herkesinde ayrı ayrı yetiştirilme tarzı görgüsü kültürü var

bize doğru gelen başkasına yalnız geliyor
bilemiyorum insan bir yerde susup kalıyor

Evet ben de kitlendim kaldım. Ne diyeceğimi bilemedim üzüldüm sadece. Herkeste bir basiretsizlik var ama kızkardeş de dahil. Benim de 20 yaşında bir kardeşim var çok asi bir çocuk. Şimdiki çocuklar bu kadar uysal değil. Ama ne yaşıyorsa ezilmiş onun da sesi çıkmıyor.

Belki etraftan da çekiniliyor genç kızı sığdıramadılar eve ana baba olmayınca diye millet dedikodu yapacaktır. Yani bunu kimseyi kırmadan yapmanın makul yolları var da işte. İnşallah yavrucak okulunu bitirince kendi hayatını kurabilir.

Evet ben de kitlendim kaldım. Ne diyeceğimi bilemedim üzüldüm sadece. Herkeste bir basiretsizlik var ama kızkardeş de dahil. Benim de 20 yaşında bir kardeşim var çok asi bir çocuk. Şimdiki çocuklar bu kadar uysal değil. Ama ne yaşıyorsa ezilmiş onun da sesi çıkmıyor.

Belki etraftan da çekiniliyor genç kızı sığdıramadılar eve ana baba olmayınca diye millet dedikodu yapacaktır. Yani bunu kimseyi kırmadan yapmanın makul yolları var da işte. İnşallah yavrucak okulunu bitirince kendi hayatını kurabilir.
Kız hıcbır yere sıgamamıs. Kiraya verilmiş evı, o parayı da yiyemedigine eminim.babasından gelen maastan kendine bir sampuan alabiliyorsa ne sanslı derım.. Ayrı eve cıkmak icin yası normal ama o da anne evladı, arkasına destek ister.destek sıfır.

Bunu okuyunca gerçekten şok oldum. Kalbinizi Nerde bıraktınız acaba ? Kendi kız kardesiniz olsa eve alır gözünüz gibi bakardiniz. Allah ömür boyu karşıma sizin gibi merhametsiz insan çıkarmasın ve başka hiç kimsenin de pes yani gerçekten pes!!

Ne güzel yazmışsınız..
merhamet ne kadar güzel bir duygu yüreğinde taşıyabilene insan önce kendini koyar ve öyle yorum yapar rabbim böyle insanlardan korusun

merhamet ne kadar güzel bir duygu yüreğinde taşıyabilene insan önce kendini koyar ve öyle yorum yapar rabbim böyle insanlardan korusun
Amin çok amin. İnsanları anlayamıyorum gerçekten. İnşallah öyle insanlar hiç karşımıza çıkmaz Allah kimseye muhtaç etmesin kimseyi..

Koskoca kız birey degılmıs esyaymıs gıbı neden habıre abisi ve ablası onunla ilgili karar veriyor?
Kıza sordunuz mu ne istiyor?
Bulmuslar sessiz kızı vazo gibi davranıyorlar. Allah yardımcısı olsun.
O biran önce kendine bir hayat kurmak istiyor, abim şuan hiç yanaşmıyor buna , asla vazo gibi davranmadım o benim canım, burdaki insanlar çok vicdansız iyileri de var ama genel olarak çok benciller durumu ne kadar anlatırsan anlat boş..

Kız hıcbır yere sıgamamıs. Kiraya verilmiş evı, o parayı da yiyemedigine eminim.babasından gelen maastan kendine bir sampuan alabiliyorsa ne sanslı derım.. Ayrı eve cıkmak icin yası normal ama o da anne evladı, arkasına destek ister.destek sıfır.

Evet bu konu sahibinin anlattıkları farklı zaten onun parası da var en azından abisine çıkıcam diyemiyor. Bir de huzur44 diye bir kullanıcı kendi olayını anlatmış ona daha da üzüldüm 😞

acaba hangi bölüm okuyor inşallah kolay atanacak bur bölümdür gider kendi hayatını kurar
Mihrimah Sultann Mihrimah Sultann kardeşin hangi bölümü okuyor

Ayrıca yenge elbette konu sahibiyle sürekli beraber yaşamak istemeyebilir. Belki evde çıplak gezmek isteyecek ayağını uzatıp rahatça yatacak vs kendi evi elbette ama burda sorun kadının eşine olan sinirini kızdan çıkarması. Surat asarak kızı rahatsız edip evden gitmesini sağlamaya çalışıyor. Oturup bir kere düzgünce sohbet etti mi acaba? Ben hiç sanmıyorum. Yaprak dökümü cevriye gibi davranarak söz geçirmeye çalışıyor. Abi kötüyse, yenge de iyi değil. Kadın diye savunmak zorunda değiliz bence.

O biran önce kendine bir hayat kurmak istiyor, abim şuan hiç yanaşmıyor buna , asla vazo gibi davranmadım o benim canım, burdaki insanlar çok vicdansız iyileri de var ama genel olarak çok benciller durumu ne kadar anlatırsan anlat boş..
Abin kim ki o yanasmadıgında kız hayalinden vazgececek.
Abın var ya dua etsin, agzı var dili yok kiz kardesı olmus.
Yoksa ona hosssst demeyi bilen bir kardesı olsaydı parasını somuremez onu boyle kukla gibi oynatamazdı.
Abi dedıgın, kardesının mutluluğuna destek olur. Boyle kızı alıp patates muamelesi yapmaz. Birey oldugunu bilir, fıkır alısverısı yapar arka cikar.
Abın bes para etmez biri.
Kıza evını kapattırmıs kendın evıne sokmus, ne karısına sormus ne kıza sormus olur mu diye? Allah dusmanıma versın oyle abi de, korona da fır fır gezemesınler eve kapansınlar.

Back
X