• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimle aramız açıldı

Bakamayacağı çocuğun velayetini istiyor. Üstüne mahkeme zaten anneye verdiği halde, vay efendim mehtap niye benim çocuğuma bakmadı mı diyor?

Bu kafa normal değil...

peki çocukları neden almak istiyor abiniz kendisi bakamayacaksa? Eski eşine acı çektirmek içinmi? arada hep çocuklar ezilir ztn. heleki kız çocuğunun annesi dır kalması gerektiği yer. abiniz çocukları düşünmeli ve annesinde kalmalarına engel çıkaramamali

Kadına neden çatıyorsun , dememiş ki yengemden alayım çocuğu ben bakayım diye . Gereksiz yere hiddetlenmişsiniz .

Aklı başında hiçbir insan böyle bişeyi diyemez zaten. Ben konu sahibinin olaylara biraz abisinin gözünden taraflı olarak baktığını hissettim yazdıklarında. Kızmamın sebebi bu. Hani erkek aileleri genelde oğullarına böyle bir toz kondurmama çabasındadır ya. Öyle bir tavır sezdim. Abim hatalı ama yengem abarttı bir sinirle çekti gitti, yıktı yuvasını çocukları için katlanmalıydı, herkes dört dörtlükmü vs. Mesela maddi problemler varmış adamın babası çözmüş, adam kahveye gidiyormuş, konu sahibinin bilmediği yada bilip bahsetmediği birçok problem var gibi. Bide yengenin gözü yükseklerdeymiş konu sahibinin dediğine göre. Abiyle ilgili var olan önemli problemleri önemsizmiş gibi gösterme yengeyide fazla suçlama çabası gördüm. Bir kadının ortada büyük sıkıntılar yoksa iki çocuk varken boşanacağını sanmıyorum açıkçası. Birde hem abi hemde konu sahibinin o çocukların sadece kendilerine aitmiş gibi durum değerlendirmesi yapmaları garip geldi. Sanki anneleri yokmuş gibi. Gerçi konu sahibi annenin çocukları istemediğini babaya gönüllü verebileceğini söylemiş. Bir anne olarak buna inanmak istemiyorum ama eğer gerçekten çocukları istemiyorsa yazık o çocuklara. Ne anne ne baba beş para etmezmiş. Olan o günahsızlara olmuş.

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar benimde sıkıldığım bir konu var. Abimle eşi ayrıldılar..2 tanede çocukları var velayetleri anneye verildi. ama abim çocuklarını kendi almak istedi.. kendi almak istedi derken bizim bakmamızı istedi. yani ya ben bakacaktım yada annemler.. annem küçük abimle beraber oturuyor yanında gelin var o zaten bakamaz bende evliyim sürekli nereye kadar bakıcaz bir gün değil 2 gün değil hani kısa süreliğine olsa insan bi şekilde bakar yada mecbur kalınır ortada bırakıcak halimiz yok.. 2 tane çocuğun sorumluluğunu almak istemedim.. ama abim beni silmiş çocuklarına bakmadım diye anneme söylemiş ben varken o buraya gelmesin başıma bir olay geldi yardımcı olmadı böyle kardeşlik olmaz vs. ama istediği ağır bir sorumluluk değil mi sizcede.. benim zaten kendi sorunlarım var çok üzgünüm yuvası bozuldu çocukları annesine verildi ama napabilirim ciğerim yanıyor ama ben kendimi biliyorum bakamazdım eşimlede aramız açılırdı eşim illa bakamazsın demedi ama biliyorum ilerde sorun çıkma ihtimali yüksekti.. şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler..
Senin abin tam bosanmalik adammis nedemek sen bakacaksin... cocuk hem anadan ayrilsin hem babadan bide baskasina bakicak iyiki velayeti annede ozaman... bir anne gibi evlatlara kimse bakamaz nokta...

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar benimde sıkıldığım bir konu var. Abimle eşi ayrıldılar..2 tanede çocukları var velayetleri anneye verildi. ama abim çocuklarını kendi almak istedi.. kendi almak istedi derken bizim bakmamızı istedi. yani ya ben bakacaktım yada annemler.. annem küçük abimle beraber oturuyor yanında gelin var o zaten bakamaz bende evliyim sürekli nereye kadar bakıcaz bir gün değil 2 gün değil hani kısa süreliğine olsa insan bi şekilde bakar yada mecbur kalınır ortada bırakıcak halimiz yok.. 2 tane çocuğun sorumluluğunu almak istemedim.. ama abim beni silmiş çocuklarına bakmadım diye anneme söylemiş ben varken o buraya gelmesin başıma bir olay geldi yardımcı olmadı böyle kardeşlik olmaz vs. ama istediği ağır bir sorumluluk değil mi sizcede.. benim zaten kendi sorunlarım var çok üzgünüm yuvası bozuldu çocukları annesine verildi ama napabilirim ciğerim yanıyor ama ben kendimi biliyorum bakamazdım eşimlede aramız açılırdı eşim illa bakamazsın demedi ama biliyorum ilerde sorun çıkma ihtimali yüksekti.. şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler..
abin madem cocıuklarını istiyor oturup kendi baksın. size güvenip mi cocıuk sahibi oldu.
ayrıca o cocuklar annelerine muhtac yaştadır. annleri cok kötü olsa mahkeme velayeti annelerine vermezdi.

Annesi varken, hele akıl sağlığı yerinde bilinçli bir anne ise, halaya, babaanneye düşmez bakımı. Abiniz saçmalamış. Elbet anlar hatasını.

Bu çocuklar şimdi çocuk. İleride herhangi bi şey olsa bir problem veya karşılaşılan bir durum herkes sizi sorumlu tutar. İyi ya da kötü her zaman anne ve babadan daha yakını yoktur. Anne en mantıklısı buna benzer çevremde de bir konu oldu ordan biliyorum. En doğru karar. Siz canınızı sıkmayın en iyisi bu

Nasıl yani çocuklarıma bak dediği sabah akşam, gece gündüz sen mi bakacakmışsın? Hani gündüz bak akşam git değil çocuklar büyüyüp evlenene kadar senin sorumluluğunda olacak öyle mi?

Cidden şaka gibi, bunu talep etmesi bile normal değil. Böyle birşey talep ettin utanmadın da bir de red edilince üstüne trip atmak ne ya? Valla ben kızımı ablama birkaç saat bırakırken çekiniyorum ya, nasıl insanlar var, nasıl bir cürret.

Bir arkadaşın dediği gibi sanırım aklınca nafakadan kurtulacaktı. Yengeye zaten bir şey demiyorum, çocukları istememiş bile.

Allah o çocuklara hayırlı gelecek nasip etsin. Böyle bencil anne ve babayla işleri zor.

Çok saçma çocuklara bakamayacaksa neden istiyor? sen evlisin niye onun çocuğuna bakasın ki saçmalık. Ayrıca zaten mahkeme vermez çocukları sanki çok basit bir şey senin de bir düzenin var. Anneniz bakacak olsa hadi neyse ama zaten çocuklar alınmamış çok yersiz bir tepki.

Back
X