abiniz tokat atsa ne yapardınız?

pratikzeka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
47
0
86
47
Ankara
ben 32 yaşındayım ...Abim olcak boşanmaya kalktı bende mani olmak için içini yakacak kelimeler kullandım tartıştık tam evlerini terk ederken tokat attı..Şuan 1 yıldır konuşmuyorum.Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız

Tabikide hos bir durum degil.....fakat sende provoke etmissin anladigim kadariyla.:delphin:

Bosanmasina mani olmak icin ki zaten bosanma sürecinde olan insanlar zaten mutsuz, sinirli ve üzgündür, agir kelimler kullandiysan ve abin zaten yapi olarak sinirli ve agresif bir insansa siddet kullanma olasiligi yüksektir.....:hulya:

Kesinlikle siddeti savunmuyorum abin haklidir demiyorum lakin bazi insanlar malesef sinirini ki sende abinin icini yakacak sözler sarfetmissin, ancak böyle cikartabiliyor, sözleri ile degil elleri ile savunuyorlar kendini, o yüzden sadece abin suclu sen sucsuzsun diyemem....
Cünkü bazen salterleri atabiliyor insanin, helede yarasina tuz basilirsa.

Abin özür diledimi bilmiyorum ama barismak icin adim atmaya calisiyorsa bence sende zeytin dali uzat arkadasim, ölümlü dünya, olan olmus!
Yarin öbür gün Allah gecinden versin Annemiz Babamiz göcüp gittiginde birtek kardeslerimiz kalacak, lüften kiymetini bilelim....:1hug:

Gülsümcüm güzel seyler yazmissin...agbin senin o kardesim yabanci biri degilki ...o senden fazla üzülmüstür...istermiki kardesine vursun ...
barisin insallah hersey düzelir :)

Son düzenleme:
Bılmıyorum nasıl bır konusma gectı aranızda, yada abınızı cokmu tahrık ettınız bunu yaptı bılemem ama,
Yapılacak bırsey degıl o kesın. hele kı bu yaslarda yetıskınler arasında.

Benım abım bır kere tokat atmıstı bana orta okulda okuyordum o zaman. O kadar basıt bır sebepten atmıstı kı.
Hıcbır seyın o kadar dokundugunu bılmem. o yasımda 1,5 ay aynı evde aynı sofradaydık gozum gormedı tek kelıme etmedım ona. Ve cok kınlenmıstım o derecekı nasıl hırsımı alacagımı zararlı olacak sekılde dahı dusunuyordum.
Bana bunu hatırlattı sorunuz. Yaptıgınız gıbı yapar, pişmanlıgını duyana kadar konusmazdım.. ama haklıysam ! hatasınn farkına varıp özür dıledıyse de uzatmaz kuslugu bıtırırdım.

Son düzenleme:
neden karisiyorsunuzki adamin evliligine???mutsuz bir evliligi bitirmesine mani olacaktin da ne olacak...bazi seyler ucuncu kisilerin haddine dusmez..''iyi'niyetle karistin diyelim,yakacak sozler soyleyerek sen kasinmissin

Son düzenleme:
öncelikle herkese teşekkür ederim...Şöyle bir durum var 12 yıllık eşini haksız yere bir insan boşasa siz o evlilik bitmesin diye çaba harcamazmısınız...Ben sadece vicdanen rahatsız olması gereken kelimeler sarf ettim...Bu boşanma olayın da abi yerden ğöğe kadar haksızdı çünkü...En büyük çabam 2 tane çocuk annesiz büyümesin ...PEKı SıZ OLSANIZ BÖYLE DURUMDA SESSıZMı KALIRDINIZ....!BENıM HAYATTA HAKSIZLIĞA TAHAMMÜLÜM YOK MALESEF

öncelikle herkese teşekkür ederim...Şöyle bir durum var 12 yıllık eşini haksız yere bir insan boşasa siz o evlilik bitmesin diye çaba harcamazmısınız...Ben sadece vicdanen rahatsız olması gereken kelimeler sarf ettim...Bu boşanma olayın da abi yerden ğöğe kadar haksızdı çünkü...En büyük çabam 2 tane çocuk annesiz büyümesin ...PEKİ SİZ OLSANIZ BÖYLE DURUMDA SESSİZMİ KALIRDINIZ....!BENİM HAYATTA HAKSIZLIĞA TAHAMMÜLÜM YOK MALESEF

Arkadasim, kardes gibi yakin biride olsan o evliligin sorunsuz bir evlilik oldugnu bilemezsin....sen abim cok mutlu haksiz yere bosaniyor diye düsünsende gercektende onunla esinin arasinda ne gibi sorunlar oldugnu neler yasadiklarini tam olarak bilmen imkansizdir...disardan cok mutlu görünebilirler ama icerden nasil onu ancak Allah (C.C.) ve o evliligi yasayanlar bilir.

Tabikide sen bir kardes olarak abine, abi yapma etme, coluk cocugun var, 12 yilik yuvani dagitma, gel bir daha düsün diyeceksin.....bir kardes olarak bu senin en tabi görevin zaten....insan abisine kardesine akil vermeyecek karismayacakda elemi karisacak?

Lakin zaten böyle zor bir dönem geciren bir insana kirici üzcücü provoke edici konusursan olacaklarada hazirlikli olman lazim, tokat atmasi dogru degil, ama o anki sinirini caresizligni belkide ancak böyle disa vurabildi.

Her insan farklidir, bazi insan dedigim gibi köseye SIKISTIGI vakit sözlerle degil elleri ile savunmaya basliyor kendini.....dogrumu? hayir kesinlikle dogru degil ama olasiligi cok yüksek bir ihtimal.
Insansiz zayir noktalarimiz var....

Umarim abinle yine barisirsin....:teselli:

Bende yedım abımden dÖrt tokat sebep boŞanıyorum dıye boŞanıpta o....mu olacakmıŞım dıye Şımdı gÖrÜŞmÜyorum
ne ÖlÜne ne ÖlÜme dedım bıttı

ben 32 yaşındayım ...Abim olcak boşanmaya kalktı bende mani olmak için içini yakacak kelimeler kullandım tartıştık tam evlerini terk ederken tokat attı..Şuan 1 yıldır konuşmuyorum.Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız

Canim bak bende bundan kisa süre önce kizkardesime vurdum ve eminim benim yerimde kim olsa aynisini yapardi. Onun icin abini anliyabiliyorum suan. Kendin demissin icini yakacak kelimeler kullandim diye. Kendisi istermi yuvasi yikilsin bosanmaya kalkdigina göre sebebleri vardir.

Herne olursa olsun onun ici aciyordur zaten kolay mi yuvasi yikiliyor sen kizkardesi olarak zor günlerinde ona destek olacagina kim bilir neler söylemissin. Deger mi bir el kizi icin? Evet yuvasini kurtarmaya calisman güzel, fikrini söyleyebilirsin ama onun kalbini kiracak kadar ileriye gitmene hakkin yoktu. Sonucta herkez kendi hayatini yasar.

kusura bakma ama cok haksizsin insan zor gününde yakinlarindan böyle seyler görünce onlari tamamen silebiliyor umarim abinde seni affedebilir en kisa zamanda.

öncelikle herkese teşekkür ederim...Şöyle bir durum var 12 yıllık eşini haksız yere bir insan boşasa siz o evlilik bitmesin diye çaba harcamazmısınız...Ben sadece vicdanen rahatsız olması gereken kelimeler sarf ettim...Bu boşanma olayın da abi yerden ğöğe kadar haksızdı çünkü...En büyük çabam 2 tane çocuk annesiz büyümesin ...PEKİ SİZ OLSANIZ BÖYLE DURUMDA SESSİZMİ KALIRDINIZ....!BENİM HAYATTA HAKSIZLIĞA TAHAMMÜLÜM YOK MALESEF

Evet niyetin iyi olabilir ama sen abini kirma pahasina yengeni korumussun ne olursa olsun öncelikle abinin arkasinda olman gerekir. Insan böyle durumlarda kendi yakinlarinin kendisinin arkasinda olmasina ihtiyaci vardir.

Elbette bende abimle konusurdum ama haddimi asmayacak sekilde. Kari ile Koca arasinda gecenleri en iyi onlar bilir. Belki yengen dertlerini disari vurup size anlatan biriydi abin ise icine atan biriydi ve onun neler cektigini bilmiyordunuz nerden bilebilirsin? Erkekler böyle konularda cogu zaman sessiz kalirlar zaten.

Senin abinle iyilikle konusman gerekirdi keske bu kötü günlerinde birde sen üzmeseydin onu.

haksiz yere bosuyordu demissin,nerden biliyorsunuzki.disardan bakinca oyle olabilir,ama evliligin icinde olan abin,mutsuz olan abin.2tane de cocugu varmis..durup dururken bosamaz herhalde,vardir onun bir bildigi....ayrica bosanmalarda hakli/haksiz durumu nasil olurki..onemli olan o evlilikte mutlu olup olmamasi

pratikzeka arkadaşım öncelikle seni tebrik etmek istiyorum.
abin dahi olsa haksızlık yaptığını görebildiğin ve bunun karşısında "el kızı" olarak tabir edilen ama abine 12 senesini ve 2 çocuk vermiş olan yengeni savunabildiğin için.
evet evlilikte kim haklı kim haksız hiç bir zaman tam olarak bilinmez.
ama bir de insanın vicdanı ve bunca zaman az çok şahit olduğu şeyler vardır.
sen abini uyarmakla en iyisini yapmışsın.keşke daha yumuşak uyarabilseydin iş bu raddelere gelmezdi ama olan olmuş.
düşünki 12 yıllık eşin seni boşamaya kalksa ve eşinin ablası haklı haksız bakmadan direk kardeşini savunsa.
ne kadar ağzına gider insanın değil mi?
okuduğum yorumlara inanamadım.el kızı için değermi bile denmişkafamçokkarıştı
halbuki aynı şeyler bize yapılsa "beni kızları gibi değil el kızı gibi görüyorlar" diye şikayet ederiz.
eğer abin sana zeytin dalı uzatırsa geri çevirme derim ben.
"dövsende kızsanda abimsin.ama gene olsa gene doğru bildiğimi söylerim" dersin olur biter.
siz kardeşsiniz...

işte sen anlarsın beni benim hiç suçum yokken yedim .... insanın tokat yüzüne değil...kalbinin hiç silinmeyen köşesine yerleşiyoki acısı ilk gün ki kadar taze kalıyo

arkadaşım ben gelinle kardeş gibiydim her ne sıkıntısı olsa biliyodum...zaten o yüzden mücadele verdim....sebeb kaynananın attığı bi laf yüzünden desem

bana göre evimizdeki gelin el değil evimiznin bi halkıydı..sorarım aynı şey sizin başınıza gelse eşiniz annesinin lafı yüzünden sizi boşamıya kalksa yine aynı şeyleri düşünürmüydünüz 12 yıl emek verdiğiniz bi insan size bunu yapsa .....?benim abi yerden göğe kadar haksızzzzzzzzzzzz

bence önemseme, hatta konuşsan daha iyi bile olabilir.
Yani karşılaşılan durum tabiki hoş değil ama yinede onu yola getirebilmek için iyiniyet gerek
Sonuçta eşiyle ikinci kez daha bu sebeple kötü olur, beni değil seni destekliyorlar falan gibi.
Şuan sonuç ne ? sanırım henüz boşanma olayı yok değilmi? araları nasıl ?

işte sen anlarsın beni benim hiç suçum yokken yedim .... insanın tokat yüzüne değil...kalbinin hiç silinmeyen köşesine yerleşiyoki acısı ilk gün ki kadar taze kalıyo

Ilk mesajinda abimin icini yakacak kelimler kullandim diye yazdin...dogru okudugmu düsünüyorum.
Simdide hic sucum yokken yedim diyorsun...benneyaptımki

Niyetin iyi olsada konusurken abini kirmis olamazmisin?

Tabiki sana tokat atmasi gerekmezdi....hatta cok abartmis fakat olan olmus bir kere!

Siz olsaniz ne yapardiniz diye sordun...ben olsam abimle bu yüzden tamamiyle baglarimi koparmazdim arkadasim....yine karar senin tercih senin

Canim bak bende bundan kisa süre önce kizkardesime vurdum ve eminim benim yerimde kim olsa aynisini yapardi. Onun icin abini anliyabiliyorum suan. Kendin demissin icini yakacak kelimeler kullandim diye. Kendisi istermi yuvasi yikilsin bosanmaya kalkdigina göre sebebleri vardir.

Herne olursa olsun onun ici aciyordur zaten kolay mi yuvasi yikiliyor sen kizkardesi olarak zor günlerinde ona destek olacagina kim bilir neler söylemissin. Deger mi bir el kizi icin? Evet yuvasini kurtarmaya calisman güzel, fikrini söyleyebilirsin ama onun kalbini kiracak kadar ileriye gitmene hakkin yoktu. Sonucta herkez kendi hayatini yasar.

kusura bakma ama cok haksizsin insan zor gününde yakinlarindan böyle seyler görünce onlari tamamen silebiliyor umarim abinde seni affedebilir en kisa zamanda.

tam bi görümcesiniz işte. yazık şu kelimeye

bana göre evimizdeki gelin el değil evimiznin bi halkıydı..sorarım aynı şey sizin başınıza gelse eşiniz annesinin lafı yüzünden sizi boşamıya kalksa yine aynı şeyleri düşünürmüydünüz 12 yıl emek verdiğiniz bi insan size bunu yapsa .....?benim abi yerden göğe kadar haksızzzzzzzzzzzz

ben aynen senin gibi düşünüyorum.
yani kavga etsemde saç saça baş başa abimle kapışsamda bağlarımı koparmam ama doğru bildiğimide söylerim.
sen en doğrusunu yaptın.dediğim gibi keşke daha sakin olabilseydin ama olmuş bir kere.
eğer sen" 12 yıl emek verdiğim kocam beni boşamaya kalktı.görümcemde ondan yana tavır aldı" diye konu açsaydın şimdi görümceye kocaya denmedik laf bırakılmazdı.
aile söz konusu olunca bile insan adalet duygusunu yitirmemeli.

Back
X