Bunları söylerken ciddi bir tavır mı sergiliyor yoksa bıyık altından gülüyor mu ?
İyimser yaklaşırsak, sevgilinin ve senin eline bi anda para geçmesi için uğraşıyor olabilir. Hani ciddi bir adım atmak için bunu bekliyorsunuz ya..
Canım sağol sevabın için.
Gayet ciddi.
Benim elime para geçmesi için onun çocuğunu bakmama gerek yok ki. Bu maddi problem benden yana değil, evlilik için erkeğin stabil bir işi olmalı. Ben evlenmek istesem ailem zaten her ihtiyacımı alır, tek kızım. Kaldı ki üniversite mezunuyum, istersem çalışabilirimde.
Abinin yanında sana para verelim gibisinden bir şey söylemesi de çok garip yalnız..
Ben kendi adıma konuşayım. İnsanlara taviz verilmemesi taraftarıyım. Bir daha böyle bir imada bulunursa direk sor ne demek bu de.
o zaman sıkışır ve bir daha aynı şeyi yapmaz diye düşünüyorum.
Ya ben daha sonrasında bunu abimin yanında dile getirdim ( balık mevzusunu ) çok kırıldığımı nasıl böyle bir öneride bulunduğunu vs. Kendisi çok bozuldu abimin yanında söyleyince, abimde kala kaldı öyle. Normalde hayatta söylemem ama çok ağlamıştım ve hala sindiremiyorum.
Yani o dediği de bir nevi gel benim hizmetçim ol gibisinden birşey çünkü ben elimden geldiğince herşeyine koşarım, ne parası? Yapmamam gerekirken, halısını da yıkadım, camını da sildim, misafirini de ağırladım, hasta oldu bebekler gibi baktım ama artık son 3-4 aydır yapmıyorum. Çünkü olanlardan sonra senin de dediğin gibi taviz verdiğimin farkına vardım.
Ama yine de kendimi sorguluyorum, acaba abartıyor muyum, yanlış mı düşünüyorum diye.. Bir nevi vicdan azabı çekiyorum böyle düşündüğüm için. Bu konuyu da objektif değerlendirmeler almak için açtım.
İyiki söylemişsin abinin yanında. Birde 3-4 aydır gitmiyorsun ya kim olsa nedenini merak eder. Sonuçta sen o kadar yardım etmişsin, bir özür borcu var bence sana
kusura bakma ama sonradan görmelik seziyorum biraz doğru mudur?
eğer anlaşamıyorsan araya mesafe koy canım. daha da bi şey yapamazsın abinin karısı sonuçta kötü de olma ama mesafe koy en iyisi.
Merhaba kızlar,
sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Benim erkek arkadaşım üniv mezunu ( avukat ) ancak bilgisayar sistemleri üzerine kendini çok geliştirdi ve sistem mühendisi olarak çalışıyor. Aynı zamanda 3 dil biliyor. Ancak işi ile ilgili sıkıntıları var maddi olarak şuan hak ettiğini alamıyor ve dolayısıyla ciddi bir adım atamıyoruz. ( bunları konuyu daha iyi değerlendirebilmeniz için yazıyorum )
Geçenlerde abimin eşi ile muhabbet ederken evliliğe geldi konu, bende maddi durumu vurguladım. Oda gelsin bizim restaurantta balık temizlesin dedi.
Şok oldum..
Lafının nereye gittiğini bilmeyecek cahil bi insan değil.. Arada jenerasyon farkı falan da yok, yaşıtız.
Kötü düşünmemeye çalışıyorum, iyiliği elden bırakmak istemiyorum ama her aklıma geldiğinde içim kırılıyor. Hatta böyle düşündüğüm için kendimi suçluyorum... Boşver kırılacak birşey yok, sen abartıyorsun diye araya fitne girmemesi için kendi iç sesimi susturup, konuyu örtbas etmeye çalışıyorum.
Bu güne kadar bu forumda onunla igili en ufak kötü bişiy yazmamışımdır. Hep iyi geçinmeye çalıştım çünkü kız kardeşim yok benim, kardeşim yerine koydum onu hep, çok ta güzel vakit geçiriyorduk birlikte ama son zamanlarda beni aşağılayıcı tavırlar seziyorum.
Mesela ikinci çocuğuk düşünüyorlar, nasıl bakarım vs derken abim yardımcı tutarız gibi bişey dedi ( yanlış olmasın, ama yardımcı lafı geçti bi şekilde ) Yengemde bana; neden yabancıyı tutucaz sana para veririz sen gelir bakarsın dedi.
Daha bunun gibi bir kaç şey daha var..
Ben bunlara kırılmakta haklı mıyım, haksız mı? Sizlerin objektif görüşlerine ihtiyacım var..
nasıl ya.sadakamı dedi.. o parayı çarpsaydınız ya suratına.iyi duruyorsunuz valla siz.Kusura bakmam bi açıdan doğru söylüyorsun yani nasıl desem bizim ailemizde olan imkanlar onun sülalesinde yok, onun tarafından herkes özenerek bakıyor ona.
Aslında anlaşıyorum kardeş gibi ama son zamanlarda bu lafları vs canımı sıktı.
Geçen gün olan olayı söyleyeyim sana.. Yazlığa geldiler bayram için giderlerken çıkarttı 10 tl verdi bana ve yol sadakam olsun dedi
Ben muhtaç değilim ki. Allaha şükür şuan için çalışmasamda hiç bir şeyim eksik değil, annem, abim, falan her istediğimi alır, param asla cebimden eksik olmaz.
Kötü düşünmek istemiyorum yinede.. Senin tepkin ne olurdu böyle bir durumda?
nasıl ya.sadakamı dedi.. o parayı çarpsaydınız ya suratına.iyi duruyorsunuz valla siz.
Kusura bakmam bi açıdan doğru söylüyorsun yani nasıl desem bizim ailemizde olan imkanlar onun sülalesinde yok, onun tarafından herkes özenerek bakıyor ona.
Aslında anlaşıyorum kardeş gibi ama son zamanlarda bu lafları vs canımı sıktı.
Geçen gün olan olayı söyleyeyim sana.. Yazlığa geldiler bayram için giderlerken çıkarttı 10 tl verdi bana ve yol sadakam olsun dedi
Ben muhtaç değilim ki. Allaha şükür şuan için çalışmasamda hiç bir şeyim eksik değil, annem, abim, falan her istediğimi alır, param asla cebimden eksik olmaz.
Kötü düşünmek istemiyorum yinede.. Senin tepkin ne olurdu böyle bir durumda?
öncelikle cevabınız iin teşekkür ederim..
Evet aynen '' yol sadakamız olsun'' dedi.
Yazlığa gelirken büyük bir kaza atlatmışlar belki ondandır dedim ama ben muhtaç değilim ki.
Sadaka muhtaç olanlara verilir.
Kötü düşünmek istemiyorum, bir tane gelinimiz var aramız açılsın istemiyorum o yüzden sessiz kalıyorum.
Sanırım hata yapıyorum.
bu mesajdan sonrakileri okumadım okumaya da gerek yok..
Allah razı olsun da ihtiyacım yok çok şükür sadakaya, ama senin tarafında ihtiyacı olanlar vardır mutlaka onlara ver ......derdim işte ben..
ben derim arkadaş..
gel parayla çocuğuma bak..eyvallah
sevgilin bizim kolantada balık temizlesin..eyvallah
amaaa bir yere kadar..
sabrımı zorlayanı tepetaklak yaparım...kim olursa olsun..
saygı bekleyen saygılı olacak haddini bilecek..
gel beni boz diye debeleneni de bozacaksın..
sakın taviz verme..o kim ki? kendine gelsin..
gece gece sinirim bozuldu.
Bu arada sen çok kibar, okumuş kendini geliştirmiş, daha önemlisi görgülü saygılı bir insansın..
sanaldaki yazma tarzından belli..
sen fazla geliyorsun ona muhtemelen.
canım sen ne kadar iyi kalplisin ya..
ben de veririm bu tarz paralar ufak tefek kazalar için ama dediğin gibi gerçekten ihtiyacı olanlara ve..al sadakam olsun ..gibi terbiyesizce bir şekilde demeden..söylemeden..canım al bu parayı da çocuğa birşeyler alırsın...der geçersin..
insan görümcesine hem de hiç ihtiyacı olmayan görümcesine, al sana 10 lira sadaka..der mi hiç? ne alaka?
ben , neyseee...deyip izlemeye geçiyim en iyisi..
Senin tarzına uygun cevaplara örnek vereyim o zaman..
hani sen kibar ve karşısındakini kırmak istemeyen bir insansın ya...o yüzden..sen yine böyle devam et olsun..
-------------
al 10 lira sadakam olsun...dediğinde mesela..ayıp oluyor ama ne alaka şimdi ?hiç hoş değil..:26:.gibi bozulduğunu belli et bari..
yani kibarca söyle madem..
ama söyleee ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?