Abinizin Eşi Sevgiliniz Hakkında Böyle Bişey Söylese Tepkiniz Ne Olurdu?

Kendisi çalışıyor mu peki yoksa koca parasını çok bulunca sonradan görme tiplerden mi?

Hayır çalışmıyor, ev hanımı.

Mesela bir olay anlatayım.. Sohbet ediyorduk bir gün, insanların ne kadar gereksiz özgüvene sahip olduğunu anlatıyordu bana. Başından geçen bir olayı anlatı.. Marketten alışveriş yapmış, kasiyer bayan biraz havalı biriymiş.Kendini ne zannediyor acayip acayip tavırları vardı falan dedi.. Sonra ardından kasiyer için öyle bir cümle kurdu ki '' Sen kimsin ki, seni parayla satın alırım ben '' tabi ben şok oldum ama bişey demedim..

Yani 6 küsür yıldır evli, sadece 1 kere bu kış sesim yükseldi ona karşı.. Onda da kalbimi kırmıştı, ağlıyordum. O olayda şöyle gelişti; olayın bir gün öncesinde kendi elbisesine tonu tonuna uygun aksesuar arıyorduk ve abartısız belki 5-6 tane avm gezdik sabahtan akşama kadar ve benim o gün işim vardı ama yinede gittim onunla. Neyse ertesi gün bir yere gittik ve oraya yakın avmden ben kendime eşofman alıcaktım 2 ya da 3 dükkan gezdik avm'de suratı bir karış oldu, ofluyor pufluyor.

Bende dayanamadım sordum ''canım ben senin bir şeye ihtiyacın olduğunda seninle saatlerce geziyorum ama bir kaçtır dikkatimi çekiyor benimle gelmeye hiç gönüllü değilsin, hemen sıkılıyorsun, neden? '' İyi sende gelme ozaman benimle madem istemiyorsun '' dedi ama yüzünde ilginç bir ifade vardı.. Hırslı gibi sanki.. Bi kaç laf daha söyledi, bunun üzerine ben safım ağlamaya başladım.
Sonra özür diledi öylece kapandı gitti konu. Benim yerimde bir başkası olsaydı daha farklı olurdu şu olanlar karşısında tutumu.

Yani ben nasıl bir yol izlemeliyim? Kırmadan cevap mı vereyim? Yoksa ona birşey demeden abime mi söyliyim, o uyarsın? Hiç sevmem ben öyle karısına karşı doldurur gibi ama kibarda olsa cevabını versem, yukarıda verdiğim örnek gibi tartışma çıkarır mı diye düşünmeye başladım.

Yazdıkça ve yazdıklarımı okudukça farkediyorum, sanırım bunca yıldır iyi geçinmemizin nedeni benim olaylara hep iyimser yaklaşmam

Olay belli oldu demek ki insan bazı şeylere sonradan sahip olunca böyle kibir ve hırs gözünü bürüyor ne oldum delisi oluyor. Bence artık kendinizi çekin onunla gitmek istemiyorsanız gitmeyin işim var deyin her işine koşarak yetişmeyin anlasın soğudunuzu ondan.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim cevabınız için. Buraya yazılan önerileri bir bir aklıma da yazıyorum. Onu kırmayı kesinlikle istemiyorum ama burada yazılanlar da bana yol gösterdi. En azından iyi niyetimden birazcıkta olsa sıyrıldım.

yazmadan edemiyecem canım sen ne kadar iyi niyetlisin ya
senin gibi biriyle anlaşmamak mümkün değil
tabi karşındaki normal biriyse
yengene sadece pes diyorum
kesinlikle tavrını koy ne derece yapabilirsin bilmiyorum ama
en azından kendini kullandırtma

Teşekkür ederim

Ben zaten 3-4 aydır kendimi bazı şeylerden çektim.. Mesela bişey rica etse yapardım ev temizliği ile ilgili ama artık yapmıyorum.

Yani nasıl desem, o da isteyemiyor çünkü ne zaman temizlikten konu açılsa ben de hemen bizimde evde işler çok camlar silinicek falan diyorum o da sesini çıkartamıyor. Dolaylı bir iki söyledi, ablam gelsede şunu bunu yapsam vs. diye ama anlamamazlıktan geldim.

Yani istese yardımcı alabilir ama beğenmiyor, içine sinmiyor diye almıyor.

Ben de dediğiniz gibi en azından bu konuda kendimi kullandırtmıyorum.

konuya daldım ama belli ki abinizin eşi apaçık ortada sonradan görme :S kimin parasıyla kime artistlik yapıyor.. tam bi gıcıkkkk valla sizde de maaşallah ki iyi sabır var ben olsam çoktan patlamıştım.. bende normalde atışmalara girmem laflara karşılık vermem ama bunlar benim başıma gelseydi susmazdım diye düşünüyorum

Ya ben başkasının yaşadığı olaylara objektif bakabilsem de kendi çevremde olan her türlü olaya ilk önce iyi yönünden bakıyorum.

Valla yarım akıllı değilim ama bazen neden ben böyleyim diye düşündüğüm olmuyor değil.

Mesela şuan yazlıkta kalıyorum geçen gün 3 kişi geldi buraya ama bizim siteden değiller belli. Annem fark etti garip hakeretler sergilediklerini, ben hala yok anne ne alakası var, bu kadar paronayak olma sadece eğleniyorlar diyorum.. Neyse bi kaç saat geçti, onlar gittiler ve biz öğrendik ki milletin malına mülküne zarar vermişer, teknelere falan.

İşte ozaman dedim ki ben neden böyleyim

canım sen fazla iyi niyetlisin.. Allah korusun artniyetli insanlar çok fazlaa dikkat et kendine

selam..
bende bir gelin adayıyım ve görümcemle yaşıtım.. aynı zamanda teyze çocuklarıyız. buna rağmen anladım ki kesinlikle arana mesafe koymalısın eğer en ufak bir art niyet kıskançlık vs. seziyorsan kesinlikle ve kesinlikle abin içinde olsa tatszlık çıkmamalı ve arana mesafe koymalısın.. iyi niyetlemi yoksa art niyetlemi söylediğini inan kavrayamıyorum çünkü tanımıyoruz mimiklerini bilmiyoruz.. o yüzden 3 laf ediyorsan 1 laf ediceksin sonrasında pişman olmayacaksın diye düşünüyorum..

Merhaba,

ben zaten hiç bi şekilde tatsızlık çıkartıp, kavga edicek bir insan değilim.. Normalde cevapta vermiyorum bu söylediklerine. Zaten hep bir çelişki içerisindeydim; acaba kötü mü düşünüyorum, acaba farkında olmadan mı böyle davranıyor, acaba ben gerçekten haklı mıyım gibi.. Ama buraya yazmaya başladıktan sonra, parçaları birleştirdikten sonra fark ettim ki ben çok alttan almışım.

Siz sanırım sadece ilk mesaja göre yorum yaptınız, konumun hepsini okursanız benim gibi siz de farkına varırsınız

Yani benim vereceğim en büyük tepki ya kırmadan cevabını vermek ya da ufaktan ufaktan uzaklaşıp mesafe koymam olur

Ama ben anlamıyorum gerçekten.. Ben kimseye kötü davranmam, laf sokmam neden insanlar böyle davranma gereği duyuyorlar

Bu bir dürtü mü? Ego mu? Ne bu ya..

Ya dedim ya yazdıkca fark ediyorum, hatırlıyorum.. Yine aklıma geldi bişeyler mesela..

Ben açığım ve bana diyor ki ben bu sıcakta kapalıysam, açıkların cehennemde yanmasını istemek benim hakkım

Hangi müslüman, kötü de olsa din kardeşinin ateşte yanmasını ister?

Tüm bu olumsuzlukların yanında iyi tarafları da yok mu? Çok çok var, çok iyidir Allah razı olsun.. Dediğim gibi çok ta seviyorum kendisini ama benim de bir sabrım var..

İnanın konu ilk yazdığım mesajdaki iki talihsiz cümleden buraya geldi.. Yazdıkça hatırladım çok sinirlerim bozuldu şuan

tekrar merhaba

seni anlayabiliyorum çünkü ben de çok yapıcı alttan alan cevap veremeyen sebebi ise kırılmasından korkmam.. Falan filan böyle bir insanım ve görümcemden 1 sene öncesine kadarda inanılmaz çektim ve inanırmısın farklı illerdeyiz daha evlenmedim ben istanbulda yaşıyorum o adanada yaşıyor. Bana sölyediği bir cümleyi söyleyyim gerisini sen anla bana dediki benimle iyi geçin yoksa abimle arkadaşlarımın arasını yaparım.. Ne kadar çirkin değilmi inanabiliyor musun ??

Artık en sonunda nişanlım bana dediki yeter ezilme artık o hçbişe benim için onunla iyi geçinmek zorunda falan değilsin.. Konuşma cevap verme dikkate alma.. Sen benimle evleneceksin onunla değil.. Sana asla ve asla kötü bir söz söyleyemez hep yanındayım ...

O dakikadan sonra asla saygıda kusur etmedim ama daha geri çekildim.. Kesinlikle kendini ezdirme

Allah yardımcın olsun..

Ben bırak böyle bir cümle kurmayı, abimlerle tv izlerken tvde gördüğüm bir bayan için '' güzel '' dahi demiyorum.

Bir keresinde içimde kötülük olmadan ''bu kadın çok güzeel ya'' dedim hayranlıkla.. Yalnız kaldığımızda beni hemen uyardı abiinin yanında öyle deme, dikkatini çektirtme diye. O gün bugündür asla yorum yapmam. Kötü bir insan olsam bunu kullanırdım değil mi?

Valla senin görümcen aşmış ama nişanlının senin yanında olması güzel birşey. Tabiki en güzeli arada kötü sözler olmadan, senin de dediğin gibi mesafeli olmak.
Neticede o senin nişanlının kardeşi, sık sık olmasa bile yüz yüze geliceksiniz.. Yani benim içinde geçerli bu, abimin eşi ve biz bir aileyiz.

Neyse ben yavaş yavaş araya mesafe koyacağım bir zaman sonra o da beni bu şekilde küçük görmekten vaz geçecektir.

Son düzenleme:

teşekkür ederim Allah seninde yardımcın olsun tabi görümcem daha sonra hatasını anlayıp benden özür diledi ve odur budur bana karşı bir saygısızlığını görmedim. izin vermiyorum zaten kendimi geri geçiyorum.... bencede mesafeli olmalısın kırmadan incitmeden..

Ne güzel hatasını anlamış.. Umarım bundan sonra böyle devam eder ve ağzınızın tadı hiç bozulmaz..

Ben de çok teşekkür ediyorum cevapların için

Bana kalırsa seni ve erkek arkadaşını kıskanıyor olabilir, bir yandanda böyle laflarla aşağılayıcı bir şekilde bile bile yaptığını düşünüyorum. ama sen hiç bunları kafana takma. kendini sevmeyen ve mutsuz olan insan başkalarıyla uğraşmayı sever unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…