Abisi bana saygısızlık etti

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.262
20.047
598
Merhaba arkadaşlar. Benim 5 yıllık bir birlikteliğim var, kısmetse bu yaz nişanımız olacak. Fakat kısa süre önce sevgilimin küçük abisiyle (bir tane de büyük abisi ve bir ablası var. Yani 4 kardeşler ve benim sevgilim en küçükleri) tatsız bir olay yaşadım ve bu durum beni çok üzdü. Sevgilime anlatmadım ama içim içimi yiyor ama anlatarak olayları büyütmek de istemiyorum. Bu yüzden fikir almak istedim.

Sevgilim askerde ve yemin törenine ailesiyle birlikte ben de gittim. Küçük abisi, annesi ve annesinin genç kızlık arkadaşı vardı. Sağ olsun abisi hiçbir şekilde elimi cebime sokturmadı, otel konaklamasından tutun da yenilen yemeklere kadar her ne kadar ben de katkıda bulunmak istesem de kabul etmedi ve her şeyi o ödedi. Ben zaten öğrenciyim, yüksek lisans yapıyorum ama çalışmıyorum. Yani bir gelirim yok. Bunu da hesaba kattı muhtemelen ve sağ olsun erkek kardeşinin sevgilisine harcama yaptırmadı. Buraya kadar herşey iyi. Olay şurda başladı: Ordaki son gecemizde yenilecek akşam yemeğinin ödemesini ben yapmak istedim, bari en azından buna katkım olsun istedim. Abisinin hemen öne atılarak ödemeyi yapcağını bildiğimden ben sevgilimle birlikte önden gittim çabucak yemeğimizi seçtik, sevgilime de kartımı verdim ve sen burdan verirsin dedim. Fakat abisi bunu görmüş, hemen o da geldi ve diğerlernin siparişlerini alarak ödemeyi yapıverdi. Ben de sevgilime biraz çıkıştım, neden izin verdin burdan ödeseydin dedim sadece ve kartımı geri aldım. Ben masaya dönerken sevgilim de siparişleri almak için orda kaldı (Bu arada alt tarafı bir fast food dükkanı yani, fazla bir meblağ değildi).

Abisi benim ona çıkıştığımı görmüş, sevgilim siparişleri beklerken yanıma geldi ve bana çok ciddi bir şekilde "Çocuğa öyle çıkışma. Senin paran burda geçmez, vallahi seninle ciddi kavga ederiz." dedi. Üstelik masada annesi ve onun arkadaşı da vardı. Onlar da şaşırdılar ve hiçbir şey söylemediler. Sevgilim de bunu duymadı, zaten onun duyamayacağı şekilde söyledi abisi de. Ben hatta ilk başta şaka yapıyor sandığımdan gülümsedim, çnkü normalde abisi espirili biridir. Ama yüz ifadesine bakınca gayet de ciddi olduğunu gördüm. Ben birşey diyemeden de sevgilimin yanına yardım etmeye gitti.

Tabii bu olayın üstüne benim yüzüm asıldı, belli etmemeye çalışsam da orda abisinin bu tavrı çok gücüme gitti. İyi bir şey yapmaya çalışmış olabilir ancak ben 24 yaşındayım, çocuk değilim. Sevgilim onun küçük kardeşi olabilir ama ben değilim. Abisi sonra espriler yapıp ortamı yumuşatmaya ve bana laf atıp muhabbet açmaya çalıştı ama bu tavrı daha çok sinirime dokundu. Neden sevgilimin duyacağı biçimde onun yanında söylemedi ki? Yaptığını düzeltmeye deil de örtbas etmeye çalışıyor gibi geldi.

Küçük abisi normalde esprili biridir, ben de daha önce 2-3 kere gördüm. Muhabbetimiz de yok değildi. Ama böyle bir her şeyi ben bilirim tavırları var. Sevgilime bir dur bakalımi ben hallederim vs tavırları hiç hoşuma gitmiyor. Bu zamana kadar harçlığını veren o olduğu için böyle baba gibi korumacı bir tavrı var ama bu bana saygısızlık yapmasını gerektirmiyor. Bilmiyorum siz ne düşnüüyorsunuz? Sevgilime bana bu yaptığını söylemedim ama aklıma geldikçe sinirleniyorum ve kendimi tutamayacağım sanırım. Ne tavsiye edersiniz?

kesinlikle ve kesinlikle ortada hiç bir sorun yok.abisi gerçekten iyi bir insanmış.para hesabı yapmayan adammış helal olsun.

ne düşünüyorum; senin abarttığını düşünüyorum. ödemeleri yapmana izin verse o zaman da "gelirim yok, benden bekliyor o kadar kişi vs" diyebilirdin.
otel masraflarını dahi ödemişler sağolsunlar...
sen kendini kötü hissetmiş olabilirsin aranızda bir şey yokken bu kadar olması rahatsız etmiş olabilir. ama aranızda henüz bir şey yokken aileden olmamana rağmen katılmışsın.. neyse bu başka konu da ben kötü niyetli olmadıklarını düşünüyorum.

Bu bir saygısızlık değil ki, saygısızlık olduğunu nereden çıkardın ?

Bu seni sahiplenme. Ve çok sık kullanılanır " senin paran burada geçmez"

Bence hoşuna gitmeliydi , enteresan geldi. Yaşın genç ama eğitimin gayet güzel bu nüansı kavramalıydın bence.

evet abisinin düşünceli biri olduğunu biliyorum ve benim de hoşuma gitti ödetmeyişi. fakat gelip ciddi ciddi çocuk gibi azarladı, şaka filan yapmadı arkadaşlar. kaldı ki aramızda henüz bir samimiyet yok, öyle küçük kardeşi gibi azarlamasından hiç hoşlanmadım. başka biri olsa cevabnı verirdim ancak annesinin de bulunduğu bir ortamda daha yeni yeni bir araya gelinen zamanlarda bişey söylemedim. zaten ben de şaka sandım başta ama yüzüne bakınca şaka yapmadığını anladım. gözlerim doldu tavrı karşısında, iyi ki sevgilim de geldiğinde ağlayıp rezil olmadım.

bu hareketin ona ve onların anlayışına ters gelmiştir. kaldı ki aileden gibiysen eğer seni de kardeşi olarak görüp samimiyet göstermiş. başka var mı buna benzer örnek yaşadığınız?

sen çok ısrar etmişsin.sürekli ödeme yapmak için tetikte beklemişsin.biraz rahatsız olmuş olabilir.bence sen o gün çok masrafım oldu deyip gömlek gibi küçük bir hediye alabilirsin böylelikle senin kalbin de yumuşar.

arkadaşlar sorun abisinin tavrında. ben yaptığı ince hareketlerin, ödetmeyişinin farkındayım ve hoşuma da gitti zaten. fakat abisinde genel olarak etrafındakileri yönetme ve son sözü söyleme huyu da var. iyi bir işi ve kazancının olması ve ailesine bunca zamandır bakıyor olmasının da ona bu hakkı ve güveni verdiğini düşünüyorum. bunları geçtim, beni annesinin yanında, sevgilimden habersiz bu şekilde azarlanasına incindim. henüz aramızda resmiyet var, ben sıradan bir arkadaş veya akraba değilim ki. şimdiden böyle yüz göz olrsak ilerde nasıl olur, bana saygı duymaz mı acaba dye endişe ettim açıkçası. kavga ederiz ne demek ya. ağır geldi bana...

Arkadaşım kafana takacak şey arıyorsun herhalde.
Ortada bir saygisizlık olmadığı gibi size yapılmış bir çok jest var.
Asıl siz 'neden kardeşinin yanında bana söylemedi onun duymayacağı şekilde söyledi 'diyerek şimdiden erkek arkadaşınızın ailesine kulp takma eğilimindesizin.

Son düzenleme:

o kadar doğrusu bir yanlışını kapatmıyor mu? o kadar mı mükemmelliyetçisin?

Orta da fol yok yumurta yok, siz kendinize takacak dert aramışsınız ki ben de sevdiklerime yanıma geldiklerinde "senin paran burada geçmez" cümlesini kurarım... İleride aile olacaksınız ve o abi siz isteseniz de istemeseniz de sizin de abiniz olacak, bence alınganlığı bir kenara bırakın.

evet belki de haklısınız, benim abim veya abi yerine koyabileceğim bir büyüğüm olmadığından bana o kadar sert geldi belki de...babamla da büyümedim zaten. otoriter bir erkek görüntüsü belki de beni korkutan...abisinin daha önce bir saygısızlığı olmadı. ancak son sözü söylemeyi seven, cümleye o aslında öyle değil diye başlayan tipler vardır ya hani...herkesin çevresinde vardır bilirsiniz. önden yürüyen, herşeyi halletmeyi, para harcamayı seven ama asla harcatmayı sevmeyen biri. maço görünümlü, sert tavırlı. ama aslında esprili. bilmiyorum ben maço erkeklerden hoşlanmıyorum bir erkek tarafından azarlanmayı da sevmiyorum...kırıldım elimde olmayarak. neyse iyi ki o anda uzatmamışım ne diyeyim.

biliyor musun böylelerini kullanan çok olur.sürekli elindeki parayı yerler çünkü yedirir.

biliyor musun böylelerini kullanan çok olur.sürekli elindeki parayı yerler çünkü yedirir.

olabilir, ben öyle biri değilim. zaten ben kimsenin bana bir şey ısmarlamasından hoşlanan biri değilim. elimde olmayarak rahatsız oldum, otel ödemesini falan kendim yapmak istedim. ama izin vermedi. sürekli ben ödeyeyim falan da demedim, bir arkadaş tetikte beklemişsin demiş de. evet tetikteydim ama içimde. dışardan belli etmedim.

mesela otobüse bindik, ödeme yapıldı muavine. 1 lira çıkışmadı kimsede, abisinde yoktu. bende bozukluk vardı, hemen bende 1 lira var vereyim diye cüzdanıma davrandım ama abisi burdan alın diye adama 20 tl uzattı. illa bana ödetmeyecek yani. bilmiyorum bu kadarı beni rahatsız etti. sevgilime söylesem güler geçer ne var bunda diye, o yüzden söylemedim bişey ama bari 1 liramı alsaydı ya

ne kadar iyi bir kayın adayıymış helal olsun ona :)
bak kendin de belirtiyorsun yıllarca sorumluluk sahibi olduğu için
bu tavırlar ona göre normaldir
yazında işaretlediğim yerden belli zaten
büyütme bence abartılacak bişey yok
seni aileden görüyor muhtemelen...

kardesinin sevgilisi diye benimsedi
kardesi gibi gordu

abin gibi göreceksin ipin ucunu kacirmadigi muddetce
hos gör derim

dedigin gibi abi figuru olmadigi icin cevrende ailende tuhaf karsiladin dogal olarak
ama huyunu ogrendin artik

sen yine teklif et her defasinda istemiyorsada tesekkur et :)

Herkes sen cok abartiyorsun demis ama ben oyle dusunmuyorum. Kirildiysa arkadas keyfinden kirilmamis sonucta. Tamam abi cok bonkir filan ama sert cikmayada gerek yok. Butun masraflari karsilamasa boyle yapsa arkadasa gerkes hak verirdi diye dusunuyorum. Butun odemeleri onun yapmasini arkadas istememis sonucta, buda onun en dogal hakki diye dusunuyorum. Ama en son sunu soyliyim hatasiz kul olmaz. Senin evlendikten sonra aile huzurunu bozmaya calismiyorsa insanlar affet gut derim. Ama her karakter de anlasamaz sonucta, eyer agir geliyorsa bu tur davranislar ona gore davranursin ilerde saygiyi birakmadan.

Ama keske evlenmeden gitmeseydin. Evlenmeden aileyle yuzgoz olmanin iyi bir sey oldugunu dusunmuyorum, sonra daha cok problem cikiyor evliliklerde.

saygısızlık falan görmedim ben
sadece siz alınganlık yapmışsınız
yani bu her yerde böyledir yani kendi çevremdede
ortamda erkek varsa bayanlar elini cebine atmaz
çalışsan olabilirdi ama bide ögrenciymişsin

Sizi anlıyorum, yaptıkları iyiliğin (maddi açıdan) altında ezilmek istememişsiniz ama abiside sizi kardeşi gibi görmüş ve iki çift laf etmiş bu kadar büyütmeyin bence, kötü niyet yok gibi bu anlattıklarınızda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…