- 22 Kasım 2010
- 11.262
- 20.047
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
evet abisinin düşünceli biri olduğunu biliyorum ve benim de hoşuma gitti ödetmeyişi. fakat gelip ciddi ciddi çocuk gibi azarladı, şaka filan yapmadı arkadaşlar. kaldı ki aramızda henüz bir samimiyet yok, öyle küçük kardeşi gibi azarlamasından hiç hoşlanmadım. başka biri olsa cevabnı verirdim ancak annesinin de bulunduğu bir ortamda daha yeni yeni bir araya gelinen zamanlarda bişey söylemedim. zaten ben de şaka sandım başta ama yüzüne bakınca şaka yapmadığını anladım. gözlerim doldu tavrı karşısında, iyi ki sevgilim de geldiğinde ağlayıp rezil olmadım.
evet abisinin düşünceli biri olduğunu biliyorum ve benim de hoşuma gitti ödetmeyişi. fakat gelip ciddi ciddi çocuk gibi azarladı, şaka filan yapmadı arkadaşlar. kaldı ki aramızda henüz bir samimiyet yok, öyle küçük kardeşi gibi azarlamasından hiç hoşlanmadım. başka biri olsa cevabnı verirdim ancak annesinin de bulunduğu bir ortamda daha yeni yeni bir araya gelinen zamanlarda bişey söylemedim. zaten ben de şaka sandım başta ama yüzüne bakınca şaka yapmadığını anladım. gözlerim doldu tavrı karşısında, iyi ki sevgilim de geldiğinde ağlayıp rezil olmadım.
arkadaşlar sorun abisinin tavrında. ben yaptığı ince hareketlerin, ödetmeyişinin farkındayım ve hoşuma da gitti zaten. fakat abisinde genel olarak etrafındakileri yönetme ve son sözü söyleme huyu da var. iyi bir işi ve kazancının olması ve ailesine bunca zamandır bakıyor olmasının da ona bu hakkı ve güveni verdiğini düşünüyorum. bunları geçtim, beni annesinin yanında, sevgilimden habersiz bu şekilde azarlanasına incindim. henüz aramızda resmiyet var, ben sıradan bir arkadaş veya akraba değilim ki. şimdiden böyle yüz göz olrsak ilerde nasıl olur, bana saygı duymaz mı acaba dye endişe ettim açıkçası. kavga ederiz ne demek ya. ağır geldi bana...
evet belki de haklısınız, benim abim veya abi yerine koyabileceğim bir büyüğüm olmadığından bana o kadar sert geldi belki de...babamla da büyümedim zaten. otoriter bir erkek görüntüsü belki de beni korkutan...abisinin daha önce bir saygısızlığı olmadı. ancak son sözü söylemeyi seven, cümleye o aslında öyle değil diye başlayan tipler vardır ya hani...herkesin çevresinde vardır bilirsiniz. önden yürüyen, herşeyi halletmeyi, para harcamayı seven ama asla harcatmayı sevmeyen biri. maço görünümlü, sert tavırlı. ama aslında esprili. bilmiyorum ben maço erkeklerden hoşlanmıyorumbir erkek tarafından azarlanmayı da sevmiyorum...kırıldım elimde olmayarak. neyse iyi ki o anda uzatmamışım ne diyeyim.
biliyor musun böylelerini kullanan çok olur.sürekli elindeki parayı yerler çünkü yedirir.
arkadaşlar sorun abisinin tavrında. ben yaptığı ince hareketlerin, ödetmeyişinin farkındayım ve hoşuma da gitti zaten. fakat abisinde genel olarak etrafındakileri yönetme ve son sözü söyleme huyu da var. iyi bir işi ve kazancının olması ve ailesine bunca zamandır bakıyor olmasının da ona bu hakkı ve güveni verdiğini düşünüyorum. bunları geçtim, beni annesinin yanında, sevgilimden habersiz bu şekilde azarlanasına incindim. henüz aramızda resmiyet var, ben sıradan bir arkadaş veya akraba değilim ki. şimdiden böyle yüz göz olrsak ilerde nasıl olur, bana saygı duymaz mı acaba dye endişe ettim açıkçası. kavga ederiz ne demek ya. ağır geldi bana...
Sizi anlıyorum, yaptıkları iyiliğin (maddi açıdan) altında ezilmek istememişsiniz ama abiside sizi kardeşi gibi görmüş ve iki çift laf etmiş bu kadar büyütmeyin bence, kötü niyet yok gibi bu anlattıklarınızda.Merhaba arkadaşlar. Benim 5 yıllık bir birlikteliğim var, kısmetse bu yaz nişanımız olacak. Fakat kısa süre önce sevgilimin küçük abisiyle (bir tane de büyük abisi ve bir ablası var. Yani 4 kardeşler ve benim sevgilim en küçükleri) tatsız bir olay yaşadım ve bu durum beni çok üzdü. Sevgilime anlatmadım ama içim içimi yiyor ama anlatarak olayları büyütmek de istemiyorum. Bu yüzden fikir almak istedim.
Sevgilim askerde ve yemin törenine ailesiyle birlikte ben de gittim. Küçük abisi, annesi ve annesinin genç kızlık arkadaşı vardı. Sağ olsun abisi hiçbir şekilde elimi cebime sokturmadı, otel konaklamasından tutun da yenilen yemeklere kadar her ne kadar ben de katkıda bulunmak istesem de kabul etmedi ve her şeyi o ödedi. Ben zaten öğrenciyim, yüksek lisans yapıyorum ama çalışmıyorum. Yani bir gelirim yok. Bunu da hesaba kattı muhtemelen ve sağ olsun erkek kardeşinin sevgilisine harcama yaptırmadı. Buraya kadar herşey iyi. Olay şurda başladı: Ordaki son gecemizde yenilecek akşam yemeğinin ödemesini ben yapmak istedim, bari en azından buna katkım olsun istedim. Abisinin hemen öne atılarak ödemeyi yapcağını bildiğimden ben sevgilimle birlikte önden gittim çabucak yemeğimizi seçtik, sevgilime de kartımı verdim ve sen burdan verirsin dedim. Fakat abisi bunu görmüş, hemen o da geldi ve diğerlernin siparişlerini alarak ödemeyi yapıverdi. Ben de sevgilime biraz çıkıştım, neden izin verdin burdan ödeseydin dedim sadece ve kartımı geri aldım. Ben masaya dönerken sevgilim de siparişleri almak için orda kaldı (Bu arada alt tarafı bir fast food dükkanı yani, fazla bir meblağ değildi).
Abisi benim ona çıkıştığımı görmüş, sevgilim siparişleri beklerken yanıma geldi ve bana çok ciddi bir şekilde "Çocuğa öyle çıkışma. Senin paran burda geçmez, vallahi seninle ciddi kavga ederiz." dedi. Üstelik masada annesi ve onun arkadaşı da vardı. Onlar da şaşırdılar ve hiçbir şey söylemediler. Sevgilim de bunu duymadı, zaten onun duyamayacağı şekilde söyledi abisi de. Ben hatta ilk başta şaka yapıyor sandığımdan gülümsedim, çnkü normalde abisi espirili biridir. Ama yüz ifadesine bakınca gayet de ciddi olduğunu gördüm. Ben birşey diyemeden de sevgilimin yanına yardım etmeye gitti.
Tabii bu olayın üstüne benim yüzüm asıldı, belli etmemeye çalışsam da orda abisinin bu tavrı çok gücüme gitti. İyi bir şey yapmaya çalışmış olabilir ancak ben 24 yaşındayım, çocuk değilim. Sevgilim onun küçük kardeşi olabilir ama ben değilim. Abisi sonra espriler yapıp ortamı yumuşatmaya ve bana laf atıp muhabbet açmaya çalıştı ama bu tavrı daha çok sinirime dokundu. Neden sevgilimin duyacağı biçimde onun yanında söylemedi ki? Yaptığını düzeltmeye deil de örtbas etmeye çalışıyor gibi geldi.
Küçük abisi normalde esprili biridir, ben de daha önce 2-3 kere gördüm. Muhabbetimiz de yok değildi. Ama böyle bir her şeyi ben bilirim tavırları var. Sevgilime bir dur bakalımi ben hallederim vs tavırları hiç hoşuma gitmiyor. Bu zamana kadar harçlığını veren o olduğu için böyle baba gibi korumacı bir tavrı var ama bu bana saygısızlık yapmasını gerektirmiyor. Bilmiyorum siz ne düşnüüyorsunuz? Sevgilime bana bu yaptığını söylemedim ama aklıma geldikçe sinirleniyorum ve kendimi tutamayacağım sanırım. Ne tavsiye edersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?