• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abisi bana saygısızlık etti

yok anam yok
valla bizlere yaranılmaz :19::19::19::19:
adam abilik yapmış sizede ne var bunda ,
kardeşinin sevgilisinin kartıyla ödeme yapmasını engellemesi bence çok doğru bir hareket,
asıl siz saygısızlık yapmışsınız,
kendinizi mahçup hissetmemek için döndüğünüzde abisi için güzel bi hediye alırdınız teşekkür anlamında ,
ve her iki taraf ta mutlu olurdu

Arkadasim, abi bagirmis kiza. Abinin kendi annesi bile sasirmis abinin davranisina. Ne yani ona soran mi olmus benim her turlu masrafimi karsila diye. Karsilamasaymis. Para verdi diye canin cektigi gibi cikisacakmi yani ?

Ben anlamiyorum bu mantaliteyi. Tamam arkadas da birazcik da olsa alinganlik gostermis ama haksiz da deyil.

Toplum olarak paranin ne buyuk bir cazibesi varmis onu bu forumda gordum ya helal olsun size:50:.

Son düzenleme:
Ama masraflari ustlenmis bu kadar sahiplenici biri olarak hesabi odemenizi de o hakaret kabul etmis olabilir. Ben takilacak bir sey goremedim.

Arkadasim, abi bagirmis kiza. Abinin kendi annesi bile sasirmis abinin davranisina. Ne yani ona soran mi olmus benim her turlu masrafimi karsila diye. Karsilamasaymis. Para verdi diye canin cektigi gibi cikisacakmi yani ?

Ben anlamiyorum bu mantaliteyi. Tamam arkadas da birazcik da olsa alinganlik gostermis ama haksiz da deyil.

Toplum olarak paranin ne buyuk bir cazibesi varmis onu bu forumda gordum ya helal olsun size:50:.

yani siz ciddi anlamda bağırdığına inanıyorsunuz ...
türk insanında şartlar böyle beğenmesenizde,
'' hesabı erkeler ödemeli '' diyenlerden değilim tabii ki
ama o durumda abinin yaptığı hareket normal bence ,
kardeşi kendi parasıyla değilde sevgilinin parasıyla hesap ödemek istemiş ve abisi itiraz etmiş ,
ki cidden bağırdığına inanamıyorum ,
bir arkadaş yorum yapmıştı eğer abi bunu kabullenseydi de o kötü olacaktı,
yani kısacası ortada haklı - haksız yok ,
yanlış davranış var sadece

buna üzülmeye değmez sanırm çok hassassın abisi gayet medeni bence bi kıyaslama yapayım benim kaynım olsa oraya götürmek şöyle dursun senin ne işin var git evine derdi bana eminim sevgilinin abisi tam da abi gibi davranmış

Aaa onda ne var, seni aileden görmüş.. Çocuğa çıkışma demiş onda da haklı bence.. Orda masada annesi de varken büyük abi olarak sana mı ödetecekti.. Ödetseydi bu sefer de vay efendim onu ben ödedim, şunu ben ödedim, abisi ordaydı elini cebine atmadı diye şikayet ederdin, Buna saygısızlık dediğine göre.. Efendi insanlarmış.. :34:

kafaya takmaya değecek hiçbir sorun yok
bence abisi, sevgilinizi terslemenize kızmış olabilir
sonuçta çocuk asker ve o durumda siz döneceksiniz o orda yalnız kalacak
neden kardeşimi tersliyor diye düşünmüş olabilir
bence saygısızlık falan değil adam sizi ne güzel ağırlamış daha sonrada espriyle yaklaşmış küs olmadıgını veya kızmadıgını burdan anlamanız gerek zaten

ben de bir ortamda kendi masraflarımı karşılarım asla kimseye yük olmak istemem. maddi durumum iyiyse de ısmarlamayı severim..

anladığım sen de böylesin...sevgilinin abisi de böyle..yanlış anlama da sonuçta sen sevgilisisin oraya kadar gitmişsin üstelik onlarla gitmeyi istemişsin.. yani onların içine girmek istemişsin.. yakın olmak.. ailesi sonuçta. ayrı da gidebilirdin değil mi mağdem gelirin imkanların var. yoksa imkanların onlarla da gitmeyi kabul etmezdin.. bir bayan olarak da başkalarına güvenerek gitmek öyle kolay şey değil. sen onlara güvenmişsin abisi de bu güveni boşa çıkarmamak istemiş. annesi ve arkadaşı mı demiştin onlardan nasıl istemiyorsa senden hiç almaz.. ayrıca sen emanetsin.. çok sevdiği kardeşini askerdeyken ona moral vermek desteklemek yanında olduğunu göstermek için gidiyorsun.. bu da abisi ailesi için önem vermişler..

sen nasıl hesap ödemeyi istemişsen yani onun karşılamasından rahatsız olmuşsan katkın olsun istemişsen o da yanındaki bir bayana üstelik kardeşi için gelmiş misafire yemek parası ödetmek istememiş..rahatsız olmuş..

yani aslında sana değer vermişler..önem verdiklerini göstermek istemiş... hiç kızma bozulma.. eğer göstermelik yapsaydı sevgilinin yanında yapardı.. yani senin paran geçmez diye kardeşine hava atmamış..hani böyle de olurdu.. yüzde yüz bu anlama da gelmez.. ama ayrı yapması bence daha hassas olduğunu gösterir. s

Son düzenleme:
Siz arada bir hukuk olmadığı halde ailenin gelini gibi davranıyorsunuz, haliyle abide sizin abiniz gibi davranmış.

Kardeşi para yüzünden azarlanınca adamın gücüne gitmiş belli ki :31:. Yaptığı hoş mu? Değil. Ama bu samimiyet varsa yadırgamamak lazım.

Son düzenleme:
Cok abartiyosun. Sen isine gelince ben cocuk degilim bana boyle davranamaz diyosun AMA SEVGILINE CIKISMAYI BILIYOSUN HERKESIN ORTASINDA oda cocuk degil! Abisi gormusse baska gorenlerde olmustur ben abisini hakli buldum ve hicte yanlis bisey soylememis..

arada resmi bişey olmayınca ailelerle asker görmeye düğünlere gıdılmez benım bıldıgım ama aılesıde sizde demek bu konuları aşmışsınız.

Gençbir kız olarakerkek arkadaşınızın ailesisize yapması gerekeni yapmış ancak siz askerde olan sevgilinizi biraz azarlamaklaiyi yapmamışssınız.snucta abisi kızmış ve size kızdıgınıda olayı gordugunude belli etmiş.

aslında biraz inatlaşmak gibiolmuş keşke odemelri yapmaya çalışmak ve kızamak yerine. abi bunuda ben ödemek istiyorum, izin ver deseydin abisi sana yine izin vermeyecekti. sende sessiz sessiz hanım hanım oturup gelseydin sonrada oradaki davranışları ve seni ağırlamaları için güzel hoş hediyeler alsaydın daha şık dururdu .

kırılmakta haklısın kimse kimseye bağıramaz ama sende erkek arkadaşını aılseının bulunduğu ortamda para için bozmamalıydın. bunu iyiki abisi görmüş bide annesi görseydi biraz zor bir daha yaklaşırdın aileye.

bütün hatalar gençken yapılıyor özellikle evlenmeden önceki durumlarına hareketlerine dikkat et canım sonra hiçbiriunutulmuyor çünkü. allah kavuştursun bu arada

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. erkek arkadaşına söylemelisin diyen kimse olmadı :) zaten ben de düşününce en iyisinin üstünde durmamak olduğuna karar verdim.

Back
X