abla nedir ya

22 yaşındayım kendi yaşıtlarımdan sürekli abla kelimelerini duymaya başladım zoruma gidiyor artık ya psikolojim bozuldu kardeşim bile abla demiyor bana biraz önce kargo almaya gelen çocukla konuşuyorum işte size ulaşmak imkansız sürekli meşgul gibisinden şaka yapıyorum abla çok yoğunuz demez mi kan beynime sıçradı abla ne ya sürekli bunu duymaktan bıktım işten eve dönüyorum otobüste gel abla otur diyorlar içimden abla deme yerde verme öküz diye saydırıyorum budamı dert diyeceksiniz ama çok taktım bu durumu :cry::cry::KK42::KK42:

Bana da abla masum bir tabir gibi gelir tüpçü pazarcı falan abla deyince hiç yadırgamam, yani herkese diyorlar yanlış anlaşılmamak adına. Takmayın:KK39:

Bayan diyecegine abla desin, hatta yenge hala dayi bile diyebilir, yeter ki bagggyan demesin :KK70:
Abla bizim kulturde bir hitap sekli, bana lisedeyken bile esnaf, abla diye hitap ediyordu. Ben daha cok orta yasli adamlarin yavrum demesine uyuz oluyorum. Turk filmlerindeki sapık tiplemeleri gibi :63:

Valla durmuyorum ya en fazla 25 gosteriyorum.ustunj diyen olmadi oyle demeyin oda zoruna gidiyor insanjn abla demesin trafikte 1 saat beklerim ayakta ya

Anlıyorum canım yabancılar demesı banada garıp gelıyor yasını bılmeden abla denmesı ama sen kafana taktıkca gelır senı bulur

Bayan diyecegine abla desin, hatta yenge hala dayi bile diyebilir, yeter ki bagggyan demesin :KK70:
Abla bizim kulturde bir hitap sekli, bana lisedeyken bile esnaf, abla diye hitap ediyordu. Ben daha cok orta yasli adamlarin yavrum demesine uyuz oluyorum. Turk filmlerindeki sapık tiplemeleri gibi :63:
Aahahah katılıyorum :D

Aman desin ne olacak ya. Bunun yaşınızla veya kaç yaşında gösterdiğinizle alakası yok ki. Abla bizde bir hitap şekli. Fırıncı da abla diyor bana pazarcıda hiç takmıyorum valla.

Hahhahha :)) sizinki de tuhaf olmuş biraz :) Yok bana bilinçli bir şekilde söylemişti kazık kadar bir genç, hayır yani bir de göstermiyorum yaşımı, 27 28 sanıyor herkes. Kendilerini ne kadar küçük görüyorsalar artık, yok nene deyin diycem bir daha :)

Teyze deme lazim olur :D

Bir gün bir çocuk bana misafirlikte kola koyar misin teyze dedi !!!( 18 yaşındayım) . Neeeee teyze mi dedim. Ne dese beğenin ;
- ne bide abla mi diyim, demez mi .
Ben şok ben iptal.

Ohooo alismaniz lazim ama bunlara burasi Türkiye Mr. Mrs. yada madam matmazel felan ole hitap sekli cok zor bizde..
Bak simdik bizim milletteki saygin samimi hitap şekilleri üçe ayrılır bacım..

1. Yaşı küçük olanlara "yeğenim"
2. Genç bekar hanımlara "abla"
3. Evli bayanlara "yenge"
Alış bunlara... Ben alistim.. Yenge oldum ben... :KK53:

22 yaşındayım kendi yaşıtlarımdan sürekli abla kelimelerini duymaya başladım zoruma gidiyor artık ya psikolojim bozuldu kardeşim bile abla demiyor bana biraz önce kargo almaya gelen çocukla konuşuyorum işte size ulaşmak imkansız sürekli meşgul gibisinden şaka yapıyorum abla çok yoğunuz demez mi kan beynime sıçradı abla ne ya sürekli bunu duymaktan bıktım işten eve dönüyorum otobüste gel abla otur diyorlar içimden abla deme yerde verme öküz diye saydırıyorum budamı dert diyeceksiniz ama çok taktım bu durumu :cry::cry::KK42::KK42:
Otobüste yer veren teyze dese zoruma gitmez. Yeterki yer versin. Demekki gerçekten yaşlıyım.

Ben de 25 yaşındayım ve evliyim. hala ergen muamelesi görüyorum. Beni 17 yaşındaki kardeşim sanıyorlar. Hep çocuk mu kalacağım diye kara kara düşünüyorum.

Otobuste bayanlara oncelik verilir kizlar bu bir nezaket.Banada abla derler cok kucukler teyze der.Hosuma gider benim acikcasi :)

Saygı anlamında abla diyorlar bu kadar alınganlığa gerek yok bence.. abla yerine hanfendi dicek kadar modern olmadık henüz toplumca.. o yüzden alınmak yerine saygı gördüğün için mutlu olabilirsin..

O değil de yaşlı başlı adamlar hanfendi diyince sinir oluyorum,kızım desenize yav. :KK62::KK62: bir de ikinci sinir olduğum "bayan". bayan bakar mısınız :KK11: abla lafı naif kalıyor bunların yanında.

kendi yaşıtlarım diyince zoruma gidiyor benden yaşça büyük biri diyince sorun yapmıyorum ama gençsin kibar ol ya abla ne abla kadar başına taş düşsün

Aslinda abla diye hitap edenin yetistigi yer onemli burda.Anadolu dan gelmis bir kisi ise abla ifadesi de onun icin en saygili ifadedir.Ancak su bir gercek ki abla veya teyze gibi kelimeler kadinlari incitici olabiliyor.Birisi cikip dunyaya genel bir duyuru yapsa hic fena olmazdi :) Takmayin yani.Diyenler de saygili olma kaygisi ile soyluyorlar bence.

Ahahaa ! !! bana da bi gün bir reklam vardı ya hani ondaki gibi oldu.top oynayan çocukların icinden geçiyorum. Durdu çocuğun biri" teyze gecsin öyle devam ederiz "dedi...Ben soklardayim tabi.ne teyzesi be , bana teyze mi dedi ne!!!!!diye düşünmekten.su an 29 yaşındayım bu anlattığım 2 sene önce falandi.hani minyonum da çocuk gibi gösteririm.ogretmenim ama kirtasiye ye girince tanimayanlar lise öğrencisi sanar.ama oluyor işte boyle talihsizlikler ne yapcaz artık.ama abla lafına aşina oldum artık .O saygıdan onu biliyoruz.

bir de öğretmen olduğumdan beri girdiğim her yerde sakkadana "hocam "diyen var.hadi yasadigim yerde ogretmenleri ayirt etmek kolay. hayir yazın içimde mayo üstümde elbise yemek yemeye oturduk bir kafeye hocam dediler.meslegimin alnimda yazdığını düşünmeye başladım artık.ya da belli bir öğretmen tipi var da mesleğin ilerleyen yıllarında o şekli mi alıyor insan anlamadım.

isteyen istediğini desin daha yaşınız 22 miş şimdiden takılırsanız ilerde işiniz daha zor...

Sen yıne ıyısın bana alt komşunun çocukları yenge dıyor :KK14:

Back
X