abla nedir ya

22 yaşındayım kendi yaşıtlarımdan sürekli abla kelimelerini duymaya başladım zoruma gidiyor artık ya psikolojim bozuldu kardeşim bile abla demiyor bana biraz önce kargo almaya gelen çocukla konuşuyorum işte size ulaşmak imkansız sürekli meşgul gibisinden şaka yapıyorum abla çok yoğunuz demez mi kan beynime sıçradı abla ne ya sürekli bunu duymaktan bıktım işten eve dönüyorum otobüste gel abla otur diyorlar içimden abla deme yerde verme öküz diye saydırıyorum budamı dert diyeceksiniz ama çok taktım bu durumu :cry::cry::KK42::KK42:
Kargocular olsun esnaf olsun abla kelimesini çok kullanır abla olduğun için veya öyle göründüğün için değil saygıdan. Çok takma bence.

Sen yıne ıyısın bana alt komşunun çocukları yenge dıyor :KK14:
:D bana da kimse yende demiyor. Eşimin yengesinin kızı 4 yıldır hala daha bana abla diyor. Yenge kızım yenge de demelerine rağmen. Zaten Eşimin ablasının oğlu eşime Ya dayı sen ortaokula giden biriyle evlenmişsin sanki diyor bana da Hiç Yenge demedi adımla hitab ediyor :21:

:KK70: bana da kimse yende demiyor. Eşimin yengesinin kızı 4 yıldır hala daha bana abla diyor. Yenge kızım yenge de demelerine rağmen. Zaten Eşimin ablasının oğlu eşime Ya dayı sen ortaokula giden biriyle evlenmişsin sanki diyor bana da Hiç Yenge demedi adımla hitab ediyor :21:

Ahahah . O değil herkes bana 15 yaşında gıbısın der . Yengeeee dıyorlarr :D

22 yaşındayım kendi yaşıtlarımdan sürekli abla kelimelerini duymaya başladım zoruma gidiyor artık ya psikolojim bozuldu kardeşim bile abla demiyor bana biraz önce kargo almaya gelen çocukla konuşuyorum işte size ulaşmak imkansız sürekli meşgul gibisinden şaka yapıyorum abla çok yoğunuz demez mi kan beynime sıçradı abla ne ya sürekli bunu duymaktan bıktım işten eve dönüyorum otobüste gel abla otur diyorlar içimden abla deme yerde verme öküz diye saydırıyorum budamı dert diyeceksiniz ama çok taktım bu durumu :cry::cry::KK42::KK42:

Ben de birşeyler söylemek istiyorum, öncelikle sizi anlıyorum ve emin olun bunun sizinle bir alakası yok. Yani olduğundan olgun göstermek falan sanmıyorum.
Ülkemizde insanların malesef eğitim düzeyleri düşük olduğu için hiç tanımadığı bir insanı gördüğünde "beyfendi, hanımefendi" kullanmak yerine "abla, abi, amca, teyze" gibi sözcükleri sarf ediyorlar. Bence takılmayın, geçin gitsin.

Bir anımdan bahsedeyim, ben yirmi yaşındayım. Markette kasiyer bir kadın var, yüzünü gördüm olgun gözüküyor. Herhalde otuzlarında. Benim daha suratıma bakmadan abla demesin mi. Hayret ettim ve dedim ki "teyze poşet verirmisin"
Kadın "pardon suratınızı görmemişim, kusura bakmayın falan dedi.
Bir de, annem ile babamın arasndaki yaş farkı epey fazla. Bazı insanlar "baba kız" mısınız falan diyorlar. Gerçekten bu tarz durumlara maruz kalmak hoş değil, sonuç olarak insanlarımızın kültür düzeyi düşük ve eğitime çok ihtiyacımız var..

Ya arkadaşlar ben konu açmak istiyorm ama bi türlü bulamiyorm konuyu nerden açıyorsunuz kusura bakmayın bu arada başka yerde yazamadığım için burada yazdım. ..

Ya arkadaşlar ben konu açmak istiyorm ama bi türlü bulamiyorm konuyu nerden açıyorsunuz kusura bakmayın bu arada başka yerde yazamadığım için burada yazdım. ..

Mesela "bir derdim var" başlığının sağında "yeni konu aç" yazıyor.

Hitap olarak demiştir neden diyecek. Abi abla dayı kelimeleri kullanılıyor, hatta abla diye yaşı büyük erkekler bile kendinden küçük bayanlara der genelde ne var bunda.

Af buyurun aklima Tarik Akan'li Aysen Gruda'li Munir Özkul'lu Halit Akcatepe'li Bizim Aile filmi geldi. Orda da Aysen Gruda hep sinir olurdu ona abla derlerdi Munir Özkul'un cocuklari. Onu gicik etmek icin. En sonunda evlenip evden cikarken abla demislerdi de hic bozulmamisti. Konunuzla uzaktan yakindan alakasi yok kusura bakmayin filmi animsadim sadece. Hatta simdi youtube'dan actim baya olmustu izlemeyeli. Ozlemisim bu filmi ya iyi oldu.

Ontopic: Benim yasim 30larda bana da abla diyen oluyor. Cogunlugu saygidan, insanlarin kotu niyeti olduguna inanmiyorum. Belki bir tik yasinizdan buyuk gosteriyorsaniz abla diyen cogunlukta olabilir. Takmaya hic gerek yok yani.

belki giyim tarzı ve dış görüntün kaynaklıdır? yaşından büyük gösteriyorsan belki o nedenle söyleniyordur

bende 30 yaşındayım birde küçük bir ilçedeyim burda daha fazla abla diye hitap etmeler bende bana abla diyene abı diyorum :KK45:
bu arada babam rahmetli 40 senelik esnaftı istanbulda her kapıdan içeri giren müşterisine yaşına bakmadan buyrun beyefendi yada hanımefendi diye hitap ederdi:cry:

bende 30 yaşındayım birde küçük bir ilçedeyim burda daha fazla abla diye hitap etmeler bende bana abla diyene abı diyorum :KK45:
bu arada babam rahmetli 40 senelik esnaftı istanbulda her kapıdan içeri giren müşterisine yaşına bakmadan buyrun beyefendi yada hanımefendi diye hitap ederdi:cry:
allah rahmet eylesin babanız gibi insanlar olmalı bence daha çok hayatta

belki giyim tarzı ve dış görüntün kaynaklıdır? yaşından büyük gösteriyorsan belki o nedenle söyleniyordur
spor giyniyorum sürekli klasik tarzım yok hayır büyükte olsam siz demek zor değil benden yaşça büyük birine abi abla hayatta demem beyefendi yada siz diye hitap ederim

Af buyurun aklima Tarik Akan'li Aysen Gruda'li Munir Özkul'lu Halit Akcatepe'li Bizim Aile filmi geldi. Orda da Aysen Gruda hep sinir olurdu ona abla derlerdi Munir Özkul'un cocuklari. Onu gicik etmek icin. En sonunda evlenip evden cikarken abla demislerdi de hic bozulmamisti. Konunuzla uzaktan yakindan alakasi yok kusura bakmayin filmi animsadim sadece. Hatta simdi youtube'dan actim baya olmustu izlemeyeli. Ozlemisim bu filmi ya iyi oldu.

Ontopic: Benim yasim 30larda bana da abla diyen oluyor. Cogunlugu saygidan, insanlarin kotu niyeti olduguna inanmiyorum. Belki bir tik yasinizdan buyuk gosteriyorsaniz abla diyen cogunlukta olabilir. Takmaya hic gerek yok yani.
benden yaşça büyük olanlar desin abla gerçekten sorun etmiyorum ama gençler diyimce durup düşünüyorum ister istemmez bala ne ya gençsin sen siz diye hitap etmek zormu

Bir gün bir çocuk bana misafirlikte kola koyar misin teyze dedi !!!( 18 yaşındayım) . Neeeee teyze mi dedim. Ne dese beğenin ;
- ne bide abla mi diyim, demez mi .
Ben şok ben iptal.
hahaha bu benden de kötüymüş ben olsam kolasına tükürürdüm :KK71::KK71:

Ohooo alismaniz lazim ama bunlara burasi Türkiye Mr. Mrs. yada madam matmazel felan ole hitap sekli cok zor bizde..
Bak simdik bizim milletteki saygin samimi hitap şekilleri üçe ayrılır bacım..

1. Yaşı küçük olanlara "yeğenim"
2. Genç bekar hanımlara "abla"
3. Evli bayanlara "yenge"
Alış bunlara... Ben alistim.. Yenge oldum ben... :KK53:
tamam ingilterede yaşamıyoruz mr. mrs. desinler ama abla yerinede siz diyin ya üç harf abladan kısa hem ağızlarıda yorulmaz :KK48::KK48:

Back
X