ABLALARIM HEPİNİZİN YORUMLARINA İHTİYACIM VAR.

en mantıklısı ev almak
esnaflıgı daha gelırı yuksek ıyı ıs dıye dusunmeyın
suan yaptıgı ıs gelırı gıderı beklı
dıger sekılde cok rısklı daha streslı olur

Eviniz var mı ev kredi sine girin

Bence siz bu iş kurma fikrinde ön ayak olmayın eğer sevgiliniz batarsa sorumluluk üzerinize kalır. Ayrıca eşinin çalışmasını istemeyen ve maddi durumu ev geçindirmeye yetmeyen insanlar evlenip de kimsenin başını yakmasınlar bir zahmet. Siz de bile bile lades demeyin ne demek çalışmama izin vermiyor. Hayat arkadaşı olacaksınız evlenince, köle değil.

Nasıl yani evlenmek istemeyen biriyle mi nişanlandınız? Bence karışmayın derim, 8 sene biriktirmiş senin verdiğin fikirle heba olursa dilinden kurtulamazsın.

Bu parayı biriktirmeyi başaran biri ev de geçindirir korkmasına gerek yok.

Ama bence de iş kurmak büyük risk, iş tutmaz batarsa çok üzülürsünüz.

Bence küçük de olsa bir ev alın, borcu bitene kadar çalışmaya devam etsin en azından.

Sonra eviniz olacak nasılsa risk almaya değer der, hayallerinin peşinden gider diye düşünüyorum.

bence en ıyı yatırım ev. iş için risk gerek, risk için daha fazla para ve kaybedecek seyın ardından en azından ınsnaın elınde evı olması gerek.
kısacası ev alın nerdesınız bilmiyorum ama, eve elbette yetmez bu para
ama peşin geri kalanı taksıtle halledın işte

Artık plaka alamaz kayinpederim de turizmde yeni plaka kaydı kabul etmiyorlarmis yoksa ikinci aracı alacaktı malum herkes duydu plakaların donacagini hem büyük araç zor bakımları çok para kasko vs başımızdan geçti bizimde eşim artık dayanamadı sattı kolay iş değil yani kendi evin varsa olurda belki kiracıysAn büyük araba getirdiği gibi götürür başa çıkılmaz ama önce iş önemli is kursun is olmadan ev taksitide ödenmiyör. Zaten krediler almış başını gitmiş 100 çeken 180 ödüyor nerdeyse 2 katı bence tam net karar verince ye parayi neyapacaginiza nişanlın başkasının yanında çalışsın benim eşimde muavinlik yaptı biz sevgiliyken suan kendi işini kurdu fotoğrafçılık yapıyor acele karar vermeyin sabredin nerde ikamet ediyorsunuz

Artık plaka alamaz kayinpederim de turizmde yeni plaka kaydı kabul etmiyorlarmis yoksa ikinci aracı alacaktı malum herkes duydu plakaların donacagini hem büyük araç zor bakımları çok para kasko vs başımızdan geçti bizimde eşim artık dayanamadı sattı kolay iş değil yani kendi evin varsa olurda belki kiracıysAn büyük araba getirdiği gibi götürür başa çıkılmaz ama önce iş önemli is kursun is olmadan ev taksitide ödenmiyör. Zaten krediler almış başını gitmiş 100 çeken 180 ödüyor nerdeyse 2 katı bence tam net karar verince ye parayi neyapacaginiza nişanlın başkasının yanında çalışsın benim eşimde muavinlik yaptı biz sevgiliyken suan kendi işini kurdu fotoğrafçılık yapıyor acele karar vermeyin sabredin nerde ikamet ediyorsunuz

evet plaka alamaz plaka+ araçlar 600 binlerde nerdeyse, 85 bine en mantıklı ev almak kira ödemiyoken de maaşla geçinmek. ama ben olsam karışmaz şunu yap demezdim batar matar allah göstermesin vebalini almak istemem iyi para birikmiş çünkü üç senedir iyi maaşla çalışıyorum kenarda bi tane (rakamla 1) çeyrek altınım var.

Su an evli degilsiniz.
Sevgilin annesi babasinin evindemi kaliyor?
Ben onun yerinde olsam biraz daha para ekler ev alirdim kiraya verirdim.
Her ay bi belirli geliri olur omur boyu.

Arkadaşlar Nişanlım Üzülüyorum ama gözü çok ama çok yükseklerde 150.000-200.000 tl araba binme hevesi lüks yerlerde yaşama isteği olmuyo ama olmuo..

Arkadaşlar Nişanlım Araba-Al sat işi düşünüyo ben ev alma taraftarıyımda ..

Vadeliye atın parayı aylık faizi 500 civarı olacak işten de çıkmasın üstüne biraz daha biriltirirseniz ev alırsınız is kurmak kolay mı

Arkadaşlar Nişanlım Üzülüyorum ama gözü çok ama çok yükseklerde 150.000-200.000 tl araba binme hevesi lüks yerlerde yaşama isteği olmuyo ama olmuo..

Ben de bu duruma çok kızıyorum herkes 150.000 TL'lik arabaya mı biniyor? Villa da mı oturuyor? Olmaz tabiki realist olmak lazım.

Siz de nişanlınızın çalışma durumunuza müdahale etmesine neden izin veriyorsunuz ki... Bu sizi ilgilendirir onu değil. Bu kadar taviz vermeyin erkeklere sonra çaresiz bıraktıkları için her şeyi yapıyorlar kadınlara

85bin lirayla araba al sat çok zor iş. Adam akıllı 3 araba alınmaz. Kaldı ki galeri açmadan eşe dosta araba satmakla da olacak iş değil. Galeri açmaya kalksa dükkan, eleman, vergi, masraflar... Maşallah yine iyi iş yapmış o kadar biriktirmiş ama ne yazık ki hevesleri için yetmeyebilir...

Bisey soyleyim mi. Bisey farkettim sadece pantolon mağazası açan lar var. Her çeşit pantolon oluyor ve acayip para kırıyor . Ha mantıklı mi bence değil. O kadr para için risk

Bence islek biyerde kucuk bi dukkan kiralayin bayan ic camasiri isine girin esin kasada dursun sende musterilerle ilgilen valla iyi para var bu iste bi sor sorustur canim sermaye paranizda var nasilsa gelirinizde iyi olur bencee

Arkadaşlar Nişanlım Araba-Al sat işi düşünüyo ben ev alma taraftarıyımda ..
Araba işi zor olur. Bayilik veren yerler var onu araştırın.

Ayrıca esnaflik kolay değil babam 30 küsür yıllık esnaf zorlukları var. Tatil yok bikere sadece pazar tatili ve bayram tatili olur 3 gun filan.
Yıllık 15.20 günlük yada 1 aylık tatile gideyim dersen dükkanı kapatıp o is olmaz.
Dükkan tutmakta is bitmiyor. Vergisi ruhsatı bir dünya para.Yanında çalışan elemanın maasi+sigortası +yemeği. Siz hiç is yapmasaniz bile elmanın parasini vermek zorundasınız dukkan her zaman harıl harıl is yapacak diye birşey yok piyasa bir anda durabilir misal suan öyle.

Eğer is yeri acarsaniz hemen is yapmayabilirsiniz bunun için ayrıca paranızın olması gerek der babam is yeri açmak isteyenlere çünkü elinizde ki sermaye is yeri açmaya giderse elinizde hicbirsey kalmiyacak o yüzden iyi düşünüp iyi karar verin hele şu zamanda dukkan açmak daha zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…