- 17 Kasım 2019
- 190
- 218
- 103
- Konu Sahibi incitanesibel
-
Durum nedir bilemiyorum. Tavsiye istemişsin ancak burada kimse sana tavsiye verebilecek durumda değil! Neden mi? Akrabalarını tanımıyoruz. Aile büyüklerin var mı bilmiyoruz. Arkadaşlarını ve seni tanımıyoruz. Babanın neden her bahanede seni tehdit ettiğini dövdüğünü bilmiyoruz. İftira atıyor bana diyorsun. İftiranın içeriği nedir bunu da bilemiyoruz tabi bu nedenle bir sonuca varmak mümkün görünmüyor. Annen ölmüş sana nafaka veriyor? Nasıl yani? Harçlık mı nafaka mı? Çünkü nafaka vermesi için bir sebep yok sanırım hukuken 18 yaşını doldurmuşsun.günaydın mi desem iyi geceler mi bilemedim. Hayatımda vermem gereken çok önemli bi karar var. daha önce de konu açmıştım belki bilenler bilir ailemle çok sorunluyum annem yıllar önce vefat etti babamla cocuklugumdan beri baba kız asla olamadık.24 yaşındayım üniversite okuyorum.Annemin ölümünden sonra tamamen yapayalnız kaldım.bana maddi ve manevi anlamda hiç yardımcı olmadılar babam evlendi çocuk yapma derdine düştü bide üvey kardeşim vae aylık 800 tl nafaka veriyor.Bana hiç bi yardımı yok oysa durumları çok çok iyi altlarinda audi bilmem ne.Ben onlardan para beklemedim ama çok sıkıldım.Kucuklugumdwn beri psikolojimi bozmasından, iftira atmasından aramızda 1 saat yol farkı var kafası atınca gelip dövmesinden tehdit etmesinden...Okuluna devam et kurtar kendini demenize gerek yok 3 senem kayıp anneme hastalığında bakmam kaybetmem okula bo türlü adapte olamadım hoş zaten zorla istemedigim bölüme yerleştirdiler üstelik uzadı 2 sene önce mezun olmam gerekiyordu ama olmadı bu sene de bitmezse yıne tehdit. Ben bi karar aldım.hayatimi değiştirmek..Artık kendime göre bi hayat.Ise girip çalışmak ayaklarımın üzerinde durmak. Bu hayatı kendim için yaşamak. Babamla bu konuyu konuşmaya çalıştım gelir böyle yaparım seni yiyorsa hadi bi gir ise bilmem ne.Ablalar annemden kalan bi vefat aylığım var 700 tl.Kira elektrik su yetmiyor. ise girmem gerek o istiyor ki parasız kalayım ona muhtaç olayım.Ki bu zamana kadar hep böyle oldu.atilan iftiralara dayaklara hep sustum.Bi mesajla maalesef olmayan aileme veda edip şehir ve numaramı herşeyimi değiştirip okulu bırakıp gitmek yeni bi şehir yeni bi hayat.Cok zor olacak evet ama buraya bile yazamadığım çok şey var.Ya bi gün intihar edip annemin yanına gidecegim ki çok denedim hep vazgeçtim ya bütün herşeye göz yumup herşeye katlanmak ki çok bunaldim yıllardır annemden sonra beni ezdiler yada yeni bi hayat. Korkuyorum başıma neler gelecek bilmiyorum.Uzuluyorum ama gitmem gerek.Fikirlerinizi alabilir miyim ?
evet ama iş bulmam gerek.Gitmeden önce birikim yapacağım bu tarz seyleri düşündümKafanizda belirlediginiz ya da buldugunuz bir yer varmi ?
Gideceginiz yerde işiniz ve kalacak yeriniz var mi ?
Bunlar önemli detaylar ve bazi şeyler karar vermekle bitmiyor.
bende öyle düşünüyorum, beni kayıp ilanı vermesinler diye veda mesajı atmak istedim yoksa haketmiyolarNeden veda mesajı atıyorsun ki?
Boşver.
Gitmeden önce iş ev ayarla, sonra git.
Aöf okursun, kpss ye girersin.
nafaka üvey kardeşime 800 tl veriyor bana para vermiyorDurum nedir bilemiyorum. Tavsiye istemişsin ancak burada kimse sana tavsiye verebilecek durumda değil! Neden mi? Akrabalarını tanımıyoruz. Aile büyüklerin var mı bilmiyoruz. Arkadaşlarını ve seni tanımıyoruz. Babanın neden her bahanede seni tehdit ettiğini dövdüğünü bilmiyoruz. İftira atıyor bana diyorsun. İftiranın içeriği nedir bunu da bilemiyoruz tabi bu nedenle bir sonuca varmak mümkün görünmüyor. Annen ölmüş sana nafaka veriyor? Nasıl yani? Harçlık mı nafaka mı? Çünkü nafaka vermesi için bir sebep yok sanırım hukuken 18 yaşını doldurmuşsun.
Bırakıp gitmek istiyorum, okulumu bırakacağım diyorsun, babam ona muhtaç olmamı istiyor diyorsun. Yaşın 24 ve işin açıkçası bu sene üniversiteden mezun olmuş olman gerekirdi ve tabikide bu bir iş bulabileceğin anlamına gelmezdi çünkü milyonlarca insan işsiz ve Türkiye'nin durumu daha iyiye gitmiyor. Önünde daha kaç sene var üniversiteni bitirmene hangi alanda eğitim gördün bunu da bilmiyoruz.
Yani güzel kardeşim burada kimseden alacağın tavsiye sana fayda etmez.
Fakat fikir belirtmek gerekirse:
1- eğitimini tamamla
2- evlenme yaşına gelmişsin kendine evlenebileceğin uygun, düzgün, babalık ve eşlik vasıflarını yerine getirebilecek bir eş adayı aramaya başla. Bunu 36 yaşında evlenmiş bir kişi söylüyor yani evlilik meraklısı birisi değilim ancak senin hayatında düzgün bir insanın olması hayatını ve psikolojini iyi yönde etkileyecektir. Tabiki senin kişiliğini bilmiyorum ve iyi bir insanın sen kendini mutlu edeceksin diye üzülmesini istemem. İnşsallah iyi huylu bir kişisindir diye ümit ediyorum.
3- Bir başka şehre gittiğinde polisin seni bulması maksimum 3 gün sürer. Yani bu tür garip heyecanlara kapılman komik.
4- Daha önce hiçbir iş tecrübesi olmayan 24 yaşında yalnız bir kadın ne iş yapar Türkiye'de? Arkanda kimsen de yok Allah iyi kişilere denk getirsin diyeyim ama senin gibi sürüden ayrılmış bir kuzuyu kurtlar çok geçmeden kaparlar...
Kısacası, olduğun şehirde üniversitene gitmeye devam et. Hafta sonları yarı zamanlı bir iş bul ve deneyim edin. Hem çalışma hayatını öğren hem insanları tanı. Bunun yanı sıra yabancı dilin varsa çeviri ilanları asabilirsin okula, şehre. Ya da okuduğun bölümle ilgili armut com'dur şudur budur bir siteden yarı zamanlı işler alabilirsin, lise orta okul öğrencilerine dersler verebilirsin. Hem kendin faydalı işlere verir, hem para kazanırsın. Üniversiteden bitince CV'ne yazacak bir deneyimin de olmuş olur.
Bir de okulunun psikolojik danışmanlık bölümünden destek al lütfen.
doğru babam kötü olmamı istemez o yüzden iftira atıp sürekli dövüyor.Bi gün eski sevgilisi tarafından değilde babası tarafından öldürüldü diye haberim çıkacak.Cok zor tek başına yaşamak ama ya bunlara musade edeceğim ya da çekip gidecegimZor ama bence de dişini sık biraz daha
aklı o kadar yetiyor olabilir lakin baban senin kötü olmanı istemez
kuzu ülke yanlız savunmasız bir kadın için cehennem
okul diyorsun da çalışmakta senin istediğin gibi olmayabilir
okulu dondurup ise gireceğim babamla yaşamıyorum zaten.evden kaçış planı değil bu hayatımı değiştirmek alacağım nefese bile benim karar vermemi istemek.Ergen değilm 24 yaşındayım.Iki zora gelince gideyim buralardan demiyorum.Sadece dayak yemek iftiralara maruz kalmak istemiyorum. Bu hayat benim bu zamana kadar hep başkaları için yaşadım bi kere de bu hayatı kendim için yaşamak istiyorum.Sifirdan başlayıp zor olacak ama kendim içinoturup derslerinize çalışıp bir an önce okulu bitirmelisiniz. okulu bitirince atanmak için elinizden gelenin fazlasını yapın. imkansız değil, çalışan her zaman kazanır. bunca atanan insan nasıl atanıyor; daha fazla çalışarak tabi.
kadınlar zor durumdayken evliliği ya da bir şekilde evden kaçmayı kurtuluş sanarlar. siz o hataya düşmeyin. kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin. okulu bitirip atandığınız zaman istediğiniz özgürlüğe kavuşmuş olacaksınız. bir kadın için bundan daha güzel bir şey olamaz. okulu bitirene kadar sabredin, güçlü olun, mücadele edin. hepimiz bir şeylerle mücadele ediyoruz
ben yazdıklarınızı gayet net anladım. yanlış karar veriyorsunuz. neye güvenerek her şeyi bırakıp gidiyorsunuz? sevgilinize mi güveniyorsunuz ya da bir ömür yetecek kadar paranız mı var? iş bulmak o kadar kolay mı? üni mezunu değilsiniz, tecrübe yok, nerede çalışacaksınız da kendinize yeni düzen kuracak kadar para kazanacaksanız. burs ya da öğrenim kredisi + aldığınız maaş devlet yurdunda kalırsanız yetecektir. gidip hocalarınıza anlatsanız eminim onlar da size yardımcı olmaya çalışır. üniversitede okurken yarı zamanlı işlerde çalışabilirsiniz, ücretsiz yemek kartı alabilirsiniz bu şartlarda. babanız gelip kız yurdunda sizi dövecek değil herhalde. kimsesiz ve vasıfsız bir kadın olarak daha mutlu bir hayatın sizi beklediğini sanıyorsanız yanılıyorsunuzokulu dondurup ise gireceğim babamla yaşamıyorum zaten.evden kaçış planı değil bu hayatımı değiştirmek alacağım nefese bile benim karar vermemi istemek.Ergen değilm 24 yaşındayım.Iki zora gelince gideyim buralardan demiyorum.Sadece dayak yemek iftiralara maruz kalmak istemiyorum. Bu hayat benim bu zamana kadar hep başkaları için yaşadım bi kere de bu hayatı kendim için yaşamak istiyorum.Sifirdan başlayıp zor olacak ama kendim için
sen bence gram okumadın yazdığımi. Evde yaşıyorum devlet yurdunda kalamam çünkü 1.si okulum uzadığı için 2.öyle yurda gidip kayıt yapılmıyor kykdan başvuruyorsun çıkarsa şansına.Isim var zaten internet üzerinden çalışıyorum.Vasifsiz değilim çok şükür evet kimsesiz olabilirim ama vasıfsız değilim.Mutlu bi hayat da beklemiyorum zorlukları göze aldım zor ama huzurlu bi hayatım olacak.Sevgilime de güvenme meselesi değil yanımda olmak istedi.Ergene cevap veriyor gibi cevap verecekseniz tsk ben almayımben yazdıklarınızı gayet net anladım. yanlış karar veriyorsunuz. neye güvenerek her şeyi bırakıp gidiyorsunuz? sevgilinize mi güveniyorsunuz ya da bir ömür yetecek kadar paranız mı var? iş bulmak o kadar kolay mı? üni mezunu değilsiniz, tecrübe yok, nerede çalışacaksınız da kendinize yeni düzen kuracak kadar para kazanacaksanız. burs ya da öğrenim kredisi + aldığınız maaş devlet yurdunda kalırsanız yetecektir. gidip hocalarınıza anlatsanız eminim onlar da size yardımcı olmaya çalışır. üniversitede okurken yarı zamanlı işlerde çalışabilirsiniz, ücretsiz yemek kartı alabilirsiniz bu şartlarda. babanız gelip kız yurdunda sizi dövecek değil herhalde. kimsesiz ve vasıfsız bir kadın olarak daha mutlu bir hayatın sizi beklediğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz
ya varya buraya konu actigim için o kadar pisman oldum ki sayenizde.Sizden fikir istedim baban o senin diyosunuz okey maalesef öyle de niye dövüyor neden iftira atiyo diyosunuz.Siz iyi misiniz arkadaşlar ? sebebi ne olursa dövüp dovmeme olayı sizi tatmin edecek? hayır yani bide sizde kadın olacaksınız. Kimse konuyu okumamış anlamamış dayağın bile bi nedeni olmalı sence hakettim mi haketmedim mi bunun muhasebesini yapamam ben burda.Sen dayak yedinmi bilmiyorum eğer şiddet görmüşsen hakettim ya mi diyosun? o kadar kadim cinayeti olduktan sonra eski sevgilim değilde babam öldürmüş olunca olsun yaa babasıdır dersiniz siz allah bilir arkamdan.Ama işte olay ne biliyor musun ? bunu size dedirtmicem zor da olsa ayaklarımın üstünde durup bu hayatı kendim için yaşayacağım.Kendi ailemi kurabilecek kadar sağlıklı bi sekilde geleceğimi kuracağım.Hanımefendi babanızın sizi dövme sebebi nedir? Nasıl bir iftira atıyorda sizi dövüyor? Buralarını tam anlamadım. Ama okumanıza şu an müsaade ediyor anladığım kadarıyla.Buna bile şükür etmeniz gerekiyor. Zaten okulunuz bitince de size işe girme diyemez. Kafamda eksik kalan yanlar olduğu için soruyorum ve tam birşey yazamıyorum. Sanırım babanızın kuralları var. Okulu bitirene kadar dişinizi sıkıp bu kurallara riayet edin derim. Okulu bırakıp kaçmak çok cazip gelebilir. Fakat yapmayın nacizane önerim büyük hata. Öğretmenlik okuyorum diyorsunuz bırakıp kaçılır mı. Zaten ayrısınız biraz suyuna gidin babanızın okul bitene kadar. Birde böyle deneyin. Zaten okul bitince mecburen bir hayat kuracaksınız. O zamanda onlardan çok uzak bir yerde atandım iş buldum vs. Gibi şeylerle uzaklaşabilirsiniz. Şu an böyle fevri karar vermeyin derim. Ayrıca gerçekten gelip sizi dövmesini anlamıyorum. Biraz açıklasanız iyi olacak.
çünkü karşımda bir ergen var. ablalarınız nasıl yardımcı olsun size? maşallah siz her şeyi biliyorsunuz. bana devlet yurdunu vs anlatmayın sizden daha iyi biliyorum. herkesin harcı değil öyle okuyup iş sahibi olmak. böylesi kolayınıza geldiği için bahanelere sığınıp saçma sapan planlar yapıyorsunuz. Allah aşkına olgun bir insan böyle bir plan yapar mı?sen bence gram okumadın yazdığımi. Evde yaşıyorum devlet yurdunda kalamam çünkü 1.si okulum uzadığı için 2.öyle yurda gidip kayıt yapılmıyor kykdan başvuruyorsun çıkarsa şansına.Isim var zaten internet üzerinden çalışıyorum.Vasifsiz değilim çok şükür evet kimsesiz olabilirim ama vasıfsız değilim.Mutlu bi hayat da beklemiyorum zorlukları göze aldım zor ama huzurlu bi hayatım olacak.Sevgilime de güvenme meselesi değil yanımda olmak istedi.Ergene cevap veriyor gibi cevap verecekseniz tsk ben almayım
Siz beni hiç ama hiç tanımıyorsunuz. Ben şiddetin asla sebebini sorgulamam. Şu an için neler yapılabilir adam seni ne sebebe dövüyor sa okulun bitene kadar bu sebepleri geçici olarak ortadan kaldır anlamında sordum.24 yaşındasın ve öğretmenlik okuyorsun. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeyi öğren diye yazdım. Ben o zihniyette bir kadın değilim. Yine söylüyorum, okulunu bırakıp terk etmen senin için büyük kayıp. O adam seni neden dövüyor sa suyuna git okulun bitsin ondan sonra uzaklaş.Belki asi yada aykırı bir kızsın olabilirsin de bu kimseyi bağlamaz. Ama şu an için sabır diliyorum. Sorma nedenlerim bunlar. Hatta sana polise şikayetçi ol diyecektim özgür ve 24 yaşındasın. Fakat baban şikayet ettin diye daha fazla üstüne gelir diye söylemek istemedim.Neyse gerçekten beni hiç tanımıyorsun.ya varya buraya konu actigim için o kadar pisman oldum ki sayenizde.Sizden fikir istedim baban o senin diyosunuz okey maalesef öyle de niye dövüyor neden iftira atiyo diyosunuz.Siz iyi misiniz arkadaşlar ? sebebi ne olursa dövüp dovmeme olayı sizi tatmin edecek? hayır yani bide sizde kadın olacaksınız. Kimse konuyu okumamış anlamamış dayağın bile bi nedeni olmalı sence hakettim mi haketmedim mi bunun muhasebesini yapamam ben burda.Sen dayak yedinmi bilmiyorum eğer şiddet görmüşsen hakettim ya mi diyosun? o kadar kadim cinayeti olduktan sonra eski sevgilim değilde babam öldürmüş olunca olsun yaa babasıdır dersiniz siz allah bilir arkamdan.Ama işte olay ne biliyor musun ? bunu size dedirtmicem zor da olsa ayaklarımın üstünde durup bu hayatı kendim için yaşayacağım.Kendi ailemi kurabilecek kadar sağlıklı bi sekilde geleceğimi kuracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?