ablalarim lütfen yardımcı olun bana

Hanımefendi babanızın sizi dövme sebebi nedir? Nasıl bir iftira atıyorda sizi dövüyor? Buralarını tam anlamadım. Ama okumanıza şu an müsaade ediyor anladığım kadarıyla.Buna bile şükür etmeniz gerekiyor. Zaten okulunuz bitince de size işe girme diyemez. Kafamda eksik kalan yanlar olduğu için soruyorum ve tam birşey yazamıyorum. Sanırım babanızın kuralları var. Okulu bitirene kadar dişinizi sıkıp bu kurallara riayet edin derim. Okulu bırakıp kaçmak çok cazip gelebilir. Fakat yapmayın nacizane önerim büyük hata. Öğretmenlik okuyorum diyorsunuz bırakıp kaçılır mı. Zaten ayrısınız biraz suyuna gidin babanızın okul bitene kadar. Birde böyle deneyin. Zaten okul bitince mecburen bir hayat kuracaksınız. O zamanda onlardan çok uzak bir yerde atandım iş buldum vs. Gibi şeylerle uzaklaşabilirsiniz. Şu an böyle fevri karar vermeyin derim. Ayrıca gerçekten gelip sizi dövmesini anlamıyorum. Biraz açıklasanız iyi olacak.
Kız kimbilir napıyor da babası kızı dövüyor diye düşünüyorsunuz değil mi? Halbuki okumasına bile izin veriyor adam yani melek gibi birisi ama kızı anlamıyor siz anladınız maşallah. Kızı gelip dövmesinin haklı nedeni var mı neyini anlamıyorsunuz da sorguluyorsunuz ya. Bu ülkede kadının adı yok hakikaten. Hemcinsleri arasında bile. Yazıklar olsun.

ah canım, eğer istediğin şehir benim memleketimdeyse seve seve destek olurum sana.

dip not; herkes aynı şeyi söylüyor bak, önce okulunu bitir, iş hayatına başlayınca okula hayatta dönemezsin bi daha.

Sevgili konu sahibi ben seni anladım ama okulu bırakıp gitmen babanın ekmeğine yağ sürer. Biraz dişini sıksan 2 3 yıla mesleğin olacak zaten. Asgari ücretle başka şehirde geçinemezsin. Babanın bile yaptıkları ortada öz baban. Kimseye güvenip bir yola çıkma yani. Şehir değiştirmek istemen doğal. Başka bir üniversiteye geçmeyi dene. Kyk'ya da bsşvur hiç başvurmadan kafanda bitirme. Branşın ne bilmiyorum ama özel ders verebilirsin etüt merkezleriyle de bir görüş. Zaten sigortalı çalıştırmıyorlar maaşın da kesilmez. Kendine yazık edersin bunca şey çekmişsin az daha dişini sık. Kimseye de kulak asma ana baba hakkı evet kutsal ama her ana baba kutsal anlamına gelmiyor bu. Belli ki seninkinden iskele babası bile olmaz.

Kız kimbilir napıyor da babası kızı dövüyor diye düşünüyorsunuz değil mi? Halbuki okumasına bile izin veriyor adam yani melek gibi birisi ama kızı anlamıyor siz anladınız maşallah. Kızı gelip dövmesinin haklı nedeni var mı neyini anlamıyorsunuz da sorguluyorsunuz ya. Bu ülkede kadının adı yok hakikaten. Hemcinsleri arasında bile. Yazıklar olsun.
Ben cevabımı yazdım, konu sahibine!! Önyargılı olan sizsiniz hanımefendi hemde çok fazla önyargılısınız.

Ben cevabımı yazdım, konu sahibine!! Önyargılı olan sizsiniz hanımefendi hemde çok fazla önyargılısınız.
Yoo değilim. Bi gün biri size iftira atıp bi de üstüne dayak atarsa siz oturup huyuna gidersiniz. O zaman biri de çıkıp da size dövüyor tamam da niye dövüyor yani derse ona anlatırsınız masallarınızı. Bana anlatmayın

günaydın mi desem iyi geceler mi bilemedim. Hayatımda vermem gereken çok önemli bi karar var. daha önce de konu açmıştım belki bilenler bilir ailemle çok sorunluyum annem yıllar önce vefat etti babamla cocuklugumdan beri baba kız asla olamadık.24 yaşındayım üniversite okuyorum.Annemin ölümünden sonra tamamen yapayalnız kaldım.bana maddi ve manevi anlamda hiç yardımcı olmadılar babam evlendi çocuk yapma derdine düştü bide üvey kardeşim vae aylık 800 tl nafaka veriyor.Bana hiç bi yardımı yok oysa durumları çok çok iyi altlarinda audi bilmem ne.Ben onlardan para beklemedim ama çok sıkıldım.Kucuklugumdwn beri psikolojimi bozmasından, iftira atmasından aramızda 1 saat yol farkı var kafası atınca gelip dövmesinden tehdit etmesinden...Okuluna devam et kurtar kendini demenize gerek yok 3 senem kayıp anneme hastalığında bakmam kaybetmem okula bo türlü adapte olamadım hoş zaten zorla istemedigim bölüme yerleştirdiler üstelik uzadı 2 sene önce mezun olmam gerekiyordu ama olmadı bu sene de bitmezse yıne tehdit. Ben bi karar aldım.hayatimi değiştirmek..Artık kendime göre bi hayat.Ise girip çalışmak ayaklarımın üzerinde durmak. Bu hayatı kendim için yaşamak. Babamla bu konuyu konuşmaya çalıştım gelir böyle yaparım seni yiyorsa hadi bi gir ise bilmem ne.Ablalar annemden kalan bi vefat aylığım var 700 tl.Kira elektrik su yetmiyor. ise girmem gerek o istiyor ki parasız kalayım ona muhtaç olayım.Ki bu zamana kadar hep böyle oldu.atilan iftiralara dayaklara hep sustum.Bi mesajla maalesef olmayan aileme veda edip şehir ve numaramı herşeyimi değiştirip okulu bırakıp gitmek yeni bi şehir yeni bi hayat.Cok zor olacak evet ama buraya bile yazamadığım çok şey var.Ya bi gün intihar edip annemin yanına gidecegim ki çok denedim hep vazgeçtim ya bütün herşeye göz yumup herşeye katlanmak ki çok bunaldim yıllardır annemden sonra beni ezdiler yada yeni bi hayat. Korkuyorum başıma neler gelecek bilmiyorum.Uzuluyorum ama gitmem gerek.Fikirlerinizi alabilir miyim ?
Lütfen samimiyetime inan ama herkesle iletişimi kesip tek başına bir hayata başlaman bizim gibi bir ülkede bir kadın icin çok ama çok tehlikeli.eger gerçekten isveç norveç öyle bir yerde olsaydık sana kesinlikle yap bunu derdim...Ama maalesef şu an önce okulunu bitirmen şart gibi...sene kayıplarını ise dert etme ben de çok sene kaybettim mimarlık okudum uzadı da uzadı işkenceye döndü ama uzaması ileride o meslekte jlerlemene hicbir engel teşkil etmiyor. Okulunu bitirip öyle yapmanı öneririm hala aynı fakirdeysen ..çok az daha sabret yani

part tıme işe gir babana söyleme , harçlıgını çıkarırsın en azından sakın sakın okulunu bırakma ,
bölümün ne bilmiyorum ama üstten ders al erken bitirmeye çalış ,
ölümü falandan kafandan çıkar , hayat çok güzel ve önünde daha ne güzellikler yaşayacaksın

Yoo değilim. Bi gün biri size iftira atıp bi de üstüne dayak atarsa siz oturup huyuna gidersiniz. O zaman biri de çıkıp da size dövüyor tamam da niye dövüyor yani derse ona anlatırsınız masallarınızı. Bana anlatmayın
Benzer şeyler yaşadım. Ama stratejik davrandım. İstediğime ulaştım. Bu kıza da bunu söylemek istiyorum. Okulunu bırakıp gitmek istiyor ve 2 yılı var öğretmenlik okuyor.Temelini sağlamlaştırıp gitse daha mantıklı olmaz mı? Babasından uzakta yaşıyor babasını dayak dürtüsüne iten sebebleri 2 yıllığına ertelese okulu bitse ve çekip gitse daha iyi olmaz mı? Konuşma tarzınız çok yanlış ve hep önyargılı. Çeksin gitsin o zaman nerede iş bulacak nerede kalacak okulda gidecek elinden.

Benzer şeyler yaşadım. Ama stratejik davrandım. İstediğime ulaştım. Bu kıza da bunu söylemek istiyorum. Okulunu bırakıp gitmek istiyor ve 2 yılı var öğretmenlik okuyor.Temelini sağlamlaştırıp gitse daha mantıklı olmaz mı? Babasından uzakta yaşıyor babasını dayak dürtüsüne iten sebebleri 2 yıllığına ertelese okulu bitse ve çekip gitse daha iyi olmaz mı? Konuşma tarzınız çok yanlış ve hep önyargılı. Çeksin gitsin o zaman nerede iş bulacak nerede kalacak okulda gidecek elinden.
Ben de kalsın diyorum zaten ama sizin üslubunuz yanlış asıl. Dayak her zaman bir sebebe bağlı olarak atılır fikrine iten ne sizi beni sinirlendiren o. Kız iftira atıyor bana diyor sonra da dayak atıyor muhtemelen bunu nasıl engellesin? Canı sıkılıyor diye çocuğuna işkence yapan insanlar var bu dünyada. Öyle dayak dürtüsünü harekete geçirince dayak yemiyorsunuz sadece yani.

Ben de kalsın diyorum zaten ama sizin üslubunuz yanlış asıl. Dayak her zaman bir sebebe bağlı olarak atılır fikrine iten ne sizi beni sinirlendiren o. Kız iftira atıyor bana diyor sonra da dayak atıyor muhtemelen bunu nasıl engellesin? Canı sıkılıyor diye çocuğuna işkence yapan insanlar var bu dünyada. Öyle dayak dürtüsünü harekete geçirince dayak yemiyorsunuz sadece yani.
Arkadaşım babası çok acayip şekilde hırsız or.. Bilmemne diyor. Gidip kızı dövüyor. Demekki babasına göre bir kızın bir kafede bir yerde gezmesi or.. Puluk yani adamın beyin yapısı bu. Ozaman 2 yıl bu sebep leri ortadan kaldırsın. Ben diyorum ki neden iftira atıyor adamın ruh yapısına beyin yapısına göre bunun bir sebebi var. Ben haklı demiyorum. Bunları neden yapıyor kız daha açık yazabilir. Sevgilisini duymuştur bişey olmuştur. Bize göre sebep değil ama adama göre sebep. Bu sebebler her ne ise adamın kafasından silsin,okuluna devam edebilmek için. Sonra baksın hayatına nasıl isterse öyle yaşasın.Ben de yaşadım sonra 1 yıl boyunca öyle güzel rol yaptımki ardından bastım tekmeyi. Çünkü kendimi önce sağlama almam gerekiyordu. Ben bunun için soruyorum neden dövüyor diye kızı yönlendirmek ve ne yapabilir konusunda tartışmak için.Okumasına izin veriyor şükretsin yazdım çünkü babası melek diye değil. Okulun onun için bir çıkış yolu olması sebebiyle. Ya o şansıda olmasaydı. Sadece biraz akıllı davranıp, arka planda işini yürütecek o kadar.

Sevgili konu sahibi,

ben de istemediğim bir bölümü okudum. Yani başladıktan çok sonra bu meslek bana göre değil demişliğim çok oldu ama herkesin gecemediği bir sınavı geçince dedim ki artık çok fazla sınav yazıp geçtin artık bundan dönüş yok. İstemeye istemeye okudum, ama okudum. Neden mi? Çünkü bu mesleği yapmasamda elimde bir diplomam olsun dedim. Ve üniyi bitirdikten sonra diplomam sayesinde başka bir alanda işe başladım ve şu an mutluyum. Ama bir gün kendi mesleğimi de icra edebilirim. Sen sen ol istemesen bile okulunu bitir.

Bir de hayatımda bir senedir biri var demişsin? Bu kişi kaç yaşında, çalışıyor mu? Senin durumun hakkında ne düşünüyor? Benimle gelecek demişsin. Bir de baban bu ilişkiye karşı olduğu için mi sana iftiralar atıyor? Öyleyse baban evlilik öncesi ilişki yaşamana karşı gibi duruyor, bu yüzden mi sana şiddet uyguluyor? Şiddetin tabi ki bahanesi olmaz sadece neden babanın böyle davrandığını anlamaya çalışıyorum.

Az kalmış zaten bence okulu dişinizi sıkıp bitirin, diplomanızı elinize alın sonra çalışmaya başlarsınız.Akabinde babanızı hayatınızdan tamamen çıkarın, kimsesizlerin kimsesi Allah var Rabbim bir çıkar yol gösterir elbet

insanlar ne kadar acayip ya. kız kafasına göre babam gelip beni dövüyor demiş. bri baban kötü olmasını istemez demiş biri neden dövdüğünü sormuş, biri babanın kurallarına uy demiş. çok merak ediyorum siz babanızdan bir fiske yediniz mi de kıza otur dayağını ye diyorsunuz?

Arkadaşım babası çok acayip şekilde hırsız or.. Bilmemne diyor. Gidip kızı dövüyor. Demekki babasına göre bir kızın bir kafede bir yerde gezmesi or.. Puluk yani adamın beyin yapısı bu. Ozaman 2 yıl bu sebep leri ortadan kaldırsın. Ben diyorum ki neden iftira atıyor adamın ruh yapısına beyin yapısına göre bunun bir sebebi var. Ben haklı demiyorum. Bunları neden yapıyor kız daha açık yazabilir. Sevgilisini duymuştur bişey olmuştur. Bize göre sebep değil ama adama göre sebep. Bu sebebler her ne ise adamın kafasından silsin,okuluna devam edebilmek için. Sonra baksın hayatına nasıl isterse öyle yaşasın.Ben de yaşadım sonra 1 yıl boyunca öyle güzel rol yaptımki ardından bastım tekmeyi. Çünkü kendimi önce sağlama almam gerekiyordu. Ben bunun için soruyorum neden dövüyor diye kızı yönlendirmek ve ne yapabilir konusunda tartışmak için.Okumasına izin veriyor şükretsin yazdım çünkü babası melek diye değil. Okulun onun için bir çıkış yolu olması sebebiyle. Ya o şansıda olmasaydı. Sadece biraz akıllı davranıp, arka planda işini yürütecek o kadar.
Sizin bu kızla aynı durumda olduğunuzu hiç sanmıyorum. Kız babam hiçbir sebep olmadan beni dövüyor diyor daha hala ona göre öyledir diyorsunuz. Benim de bir arkadaşım komu sahibi gibiydi aklıma o geldi okuyunca. Babası neden zil çalınca hemen kapıyı açmadın napıyordun diye dövüyordu kızı mesela. Ne önerirsiniz buna kapının önünde oturmasını mı. Cidden yıl 2020 olacak hala daha dayak yiyen kıza o zaman babanın huyuna git ona göre o.puluksa yapma gibi müthiş tavsiyeler verebiliyosunuz ya pes.

Buradaki kişilere bakma sen dayağın nedenini soran kişiler dayağa alışmış kişilerdir o adam seni tehdit ederse hele el kaldırırsa polisi yığ savcılığa şikayet et kimse kimseyi dövemez suçtur
Ayrıca okulunu dondurup bir nefes al dinlen kafanı topla okuluna devam edersin maalesef insan ailesini seçemiyor ve o dayakla hakaretler unutulmuyor kapanmayan bir yara olarak kalıyor ama geçecek hep mutlu ol

canım benim sık dişini.. mesleğin olmazsa iyi bir iş bulamazsın, evet iş bulursun ama geliri güzel olmaz oda sana yetmez, iş hayatında ezilirsin.. şu an yapacak birşey yok derslerıne asıl ve zor da olsa ne derse baban he de geç alttan al haksızda olsan cunku malesef ordan gelecek paraya muhtacsın.. pekı nerde kalıyorsun ne yapıyorsun

Çok üzüldüm yaşadıklarına. Allah yardımcın olsun.
Lütfen ne olursa olsun okulunu bırakma. Öğretmenlik yapmasan da elinde lisans diploman olur. Kpss ye girersin, başka işler yaparsın ama diploma şart.
Dondurduktan sonra bu şartlarda tekrar başlayıp mezun olman çok zor olur.
Düşünsene ne zaman bitireceksin, 30 dan sonra mı?
Şu anda lise mezunu olarak ne iş yapabilirsin ki? Yani yapacağın iş kendine yeni bir hayat kurmana yarayacak mı? Hiç sanmıyorum.
2 sene daha sabretmeye çalış, ondan sonra çık git kimseye haber vermeden. İnşallah güzel bir hayatın olur.

Hayatınızda hiç dayak yediniz mi
Dayan diyorsunuz kız stres topu olmuş
O un nefes almaya uza k kalmaya ihtiyacı var
Babası tek kuruş vermiyor

Hayat filmlerdeki gibi değil madem babanın durumu iyi .
Yalandan yağla tuzla al harçlığını .Hayatta babana karşı başını eğmekten ölmezsin .
İnsanlar patronuna kocasına katlanıyor.
Bitir okulunu babanı alttan al kurtar hayatını .🤷‍♀️

Şimdi sen nerede yaşıyorsun? Bir evde tek başına mı yaşıyorsun, yurtta mi kalıyorsun? Evde yaşıyorsan 700 TL neye yetiyor? Ben şöyle birşey önereceğim bir evin, kurulu düzenin varsa bulunduğun yerde part time işe gir bir yandan da okulu bitirmeye bak. Ama okul bitmeyecek gibi duruyorsa o zaman yer degistir sonra açık öğretimden bitirirsin. Anlattığın gibiyse baban sadist ruhlu biri, böyle insanlar yakınında zarar vereceği biri olmasını ister dolayısıyla peşini kolay kolay bırakmaz. Ama sen ne kadar erken yaşta uzaklaşırsan o kadar iyi olur.

Back
X