Ablam 5 aylık hamile ve her gün 1 - 2 adet sigara içiyor :(

Sadece 1-2 mi? Tabii ki berbat bir şey ama oncekinde alkol aldı diyorsunuz 1-2 yine iyiymiş bu durumda. Daha fazlası olmadığına emin misiniz?
Ben ablama sorduğumda 1-2 tane içiyorum dedi. Bilmiyorum belki daha fazla da içiyor olabilir.

Ablan bebeğini düşünmüyorsa sen ne yapabilirsin ki?

Allah akil fikir versin cok cahilce davraniyor.. sen ne dersen de o bildigini okuyacak malesef..

ilk çocuğunda hem alkol hem sigara içip sağlıklı bir bebek doğurmuşsa şuan gözü nasıl korkar ki ? ben canım çektiğinde kücücük bebeğin karşımda sigara içtiğini hayal ediyorum içim gidiyor içemiyorum içmiyorum daha doğrusu.

Hamilelik sırasında kullanılan az sayıda (günde 1-2 adet) sigaranın bile bebek üzerinde çeşitli zararlı etkileri vardır o yüzden gebelikte sigara kesinlikle kullanılmamalıdır.

Gebelikte sigaranın verebileceği başlıca zararlar:
- Erken doğum
- Düşük doğum ağırlığı, prematurite
- Bebeğin akciğer gelişimi daha zayıf olur, doğum sonrasında sıkıntı riski artar.
- Bebeğin doğumdan sonra erken dönemde ölme riski 2 kat artar.
- Bebeğin doğumdan sonra hasta olma oranı artar.
- Bebeğin eşinin erken ayrılma (dekolman, ablasyo) riski artar.
- Bebeğin eşinin aşağı yerleşmesi (plasenta previa) artar.
- Membranların erken yırtılması (erken su gelmesi) riski artar.
- Sigara içenlerde düşük yapma riski de artar.

Yapılan çalışmalarda doğum öncesi sigaraya maruz kalan bebeklerde hiperaktivite, dikkat eksikliği, heceleme ve okuma zorluklarının daha sık olduğu görülmüştür. Yine bazı çalışmalarda bu bebeklerde entellektüel gelişimde yetersizlik ve bazı davaranış bozukluklarının daha sık olduğu gösterilmiştir.

Ayrıca doğumdan sonra da etrafında sigara içenlerden dolayı dumana maruz kalan çocuklarda da birçok sağlık problemi daha sık görülmektedir.

Doğru. Bencildir kendileri. Başını taşlara vuracak taşlaraaa.. Hele o enişte bey neden bir halt demiyor karısına !! varyaa ne diyeceğimi bilmiyorum artık. Allah sağ salim doğmasını nasip eder İnşallah

Offf okurken içim parçalandı yaa. Allah asla yaşatmasın hiçbirimize

Ben bu konuda doktorlarin da tutarsiz oldugunu dusunuyorum. Sen adamlara hergun sigarayi biraksin diye kamu spotu izlet, sigaranin uzerine turlu turlu fotograf koy. Ama hamile kadina zikkim ic diyecegine gunde 5 taneye kadar izin ver. Agzi dili olmayani gozgore gore zehirliyosunuz. Sigara icen hic bir hamile iyi bi'anne oldugunu/olacagini savunmasin. Iki sene fosur fosur sigara ictim sonra dedim yasim kac canima yazik bicak kesigi gibi kestim sizin karninizda can varken bu ama birakamiyorumlariniz beni dehsete dusuruyo. O cocuk ote tarafta hesabini illa ki sorar.

Benim görümcem iki Gebeliği boyunca ve emzirirken hep içdi normal günde nasıl içiyorsa azaltmadan çocuklar normal hiçbi sorun yok doğumda sorunsuz oldu vaktinde.
Eltimde aynı görümcem gibi azaltmadan içdi 1 ay erken doğurdu kendisi kaynımla kavga ettikleri için diyor evet olabilir ama o ara sigarayıda arttırdı muhtemelen bebek erken Doğduğu için çok ağır sarılık oldu 7 gün küvezde kaldı gaz ve yeme problemi vardı ve Kabızlık o bebek şimdi 11 yaşında sarılık hariç saydığım herşey devam ediyor
İnş ablanız insafa gelir

birde ben hep şöyle düşünürüm, insan hamileyken bile sigaraya karşı irade gösteremiyorsa hayatta hiçbirşeye irade gösteremez. başarısız olur hayatta. iradesiz annenin büyüttüğü çocuklarda eksik kalır bence. sen daha sigarayı bırakamamışsın nasıl çocuk yetiştireceksin allah bilir.

İleride çok ama çok pişman olacak farkında değil hâlâ ablam. Tebrik ediyorum onu. Kendine acımıyorsa bari çocuklarının geleceğine acısın !!! Ah abla ahh !! Çok ilginç bir kadınsın çok !!
cocukların daha karnındayken zehırlemeye baslaman benı rahatsız edıyor
arastırdım sucmus sıkayet etcem de
korkut ne bılım
yazık yanı

üniversiteden bir arkadaşımı hikayesi kendisi kalp hastası bir kaç kez kalp ameliyatı oldu askere alınmadı çok sevdiği futbolu şu an oynayamıyorum neden mi?

annesi hamilelik döneminde hiç aldırış etmeden fosurdattığı için? annesine bazen gerçekten lanet ediyorrr

Benim bir arkadaşımda hamileliğinde sigara konusunda sıkıntı yaşadı ve doktoru kendisine günlük 1 ya da 2 tane o halde için aksi halde yaşayacağınız stres çocuğunuza daha çok zarar vericek dedi. Kendisi de içmiş strese girdikçe hamileliğinde ama en güzeli tabiki içmemek fakat alkol artık ohaaa olur yani

ne sorumsuz biri annelik sıfatını yakıştıramıyorum böyle insanlara

benim yengemde içiyordu.3 çocuğundan 2 sinde zeka geriliği var ve galiba vicdan azabı bile çekmiyor halen..

Asla sigara iyi biseydir demiyorum ama kendimde ictim hamile olduktan sonra biraktim. Ama hamile olmama ragmen birakirken cok zorlandim. O yuzden ablanin psikolojisini cok iyi anliyorum.
Diger yandan soyle de dusunmek lazim. Eskiden sigaranin zararlarini dogru duzgun kimse bilmiyordu kadinlar hamileykende iciyordu cok sukur cogumuz saglikli bi sekilde dogduk. Gunde 1-2 taneyse ustune gitme sonra daha fazla stres olur daha fazla icer kendimden biliyorum cunku. Ama alkol affedilemez bisey. Arada bir bardak sarapla bisey olmaz diyen doktorlar olsada asla icilmez hamileyken bence.

Benim kuzenimde sigara icmez icmez 2.hamileliginde icecegi tuttu gunde 1 tane suan cocuk normal dogdu ama bagisikligi cok zayif bence siz guzel onu sıkmayacak videolar bulun ve izletin ben birakacagina inaniyorum :)​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…