Ben ablama sorduğumda 1-2 tane içiyorum dedi. Bilmiyorum belki daha fazla da içiyor olabilir.Sadece 1-2 mi? Tabii ki berbat bir şey ama oncekinde alkol aldı diyorsunuz 1-2 yine iyiymiş bu durumda. Daha fazlası olmadığına emin misiniz?
Daha fazla değilse karışma derim çünkü bana 1-2 inandırıcı gelmedi, uzgunumBen ablama sorduğumda 1-2 tane içiyorum dedi. Bilmiyorum belki daha fazla da içiyor olabilir.
Doğru. Bencildir kendileri. Başını taşlara vuracak taşlaraaa.. Hele o enişte bey neden bir halt demiyor karısına !! varyaa ne diyeceğimi bilmiyorum artık. Allah sağ salim doğmasını nasip eder İnşallahçocuk sağlıklı doğsa bile sigara yüzünden ileride şeker hastası olma olasılığı veya obezite sorunu çıkabiliyor. ayrıca astım bronşit gibi hastalıklara yakalanma riski de çok yüksek. sakat olma olasılığından hiç bahsetmiyorum bile.
ablanız bencil bir insan anlaşılan ne desenizde anlayacağını düşünmüyorum. bence doktoruyla konuşun o uyarsın daha etkili olabilir doktorun söylemesi.
Offf okurken içim parçalandı yaa. Allah asla yaşatmasın hiçbirimizeilk çocuğunda hem alkol hem sigara içip sağlıklı bir bebek doğurmuşsa şuan gözü nasıl korkar ki ? ben canım çektiğinde kücücük bebeğin karşımda sigara içtiğini hayal ediyorum içim gidiyor içemiyorum içmiyorum daha doğrusu.
Hamilelik sırasında kullanılan az sayıda (günde 1-2 adet) sigaranın bile bebek üzerinde çeşitli zararlı etkileri vardır o yüzden gebelikte sigara kesinlikle kullanılmamalıdır.
Gebelikte sigaranın verebileceği başlıca zararlar:
- Erken doğum
- Düşük doğum ağırlığı, prematurite
- Bebeğin akciğer gelişimi daha zayıf olur, doğum sonrasında sıkıntı riski artar.
- Bebeğin doğumdan sonra erken dönemde ölme riski 2 kat artar.
- Bebeğin doğumdan sonra hasta olma oranı artar.
- Bebeğin eşinin erken ayrılma (dekolman, ablasyo) riski artar.
- Bebeğin eşinin aşağı yerleşmesi (plasenta previa) artar.
- Membranların erken yırtılması (erken su gelmesi) riski artar.
- Sigara içenlerde düşük yapma riski de artar.
Yapılan çalışmalarda doğum öncesi sigaraya maruz kalan bebeklerde hiperaktivite, dikkat eksikliği, heceleme ve okuma zorluklarının daha sık olduğu görülmüştür. Yine bazı çalışmalarda bu bebeklerde entellektüel gelişimde yetersizlik ve bazı davaranış bozukluklarının daha sık olduğu gösterilmiştir.
Ayrıca doğumdan sonra da etrafında sigara içenlerden dolayı dumana maruz kalan çocuklarda da birçok sağlık problemi daha sık görülmektedir.
Yalan söylüyor ablam kesin varya.. İçiyordur 3 tane falan ! Off offDaha fazla değilse karışma derim çünkü bana 1-2 inandırıcı gelmedi, uzgunum
Doğru. Bencildir kendileri. Başını taşlara vuracak taşlaraaa.. Hele o enişte bey neden bir halt demiyor karısına !! varyaa ne diyeceğimi bilmiyorum artık. Allah sağ salim doğmasını nasip eder İnşallah
cocukların daha karnındayken zehırlemeye baslaman benı rahatsız edıyorİleride çok ama çok pişman olacak farkında değil hâlâ ablam. Tebrik ediyorum onu. Kendine acımıyorsa bari çocuklarının geleceğine acısın !!! Ah abla ahh !! Çok ilginç bir kadınsın çok !!
ne sorumsuz biri annelik sıfatını yakıştıramıyorum böyle insanlaraKızlar merhaba. Benim ablam var 25 yaşında. Ve 2. Çocuğuna hamile, 5 aylık falan olması lazım. Ama maalesef ablam hergun sigara içiyor. İlk bebeğine hamileyken bile sigaralar mı desem, içkiler alkoller mi desem, hiçbirşeyine dikkat etmesi mi desem, herşeyi içti. Derken çocuk mucize bir şekilde sağlıklı doğdu. Sadece konuşma sorunu var 2 yaşında olmasına rağmen. Ve de bazı hareketleri tuhaf biraz. Herneyse çocuğun böyle olmasını sigaraya bağlıyorum, içkiyi nadir içiyordu ablam. Şimdi 2. Ye hamile kaldı ama dediğim gibi püfür püfür sigara içiyor hergun. Kendine hiç dikkat etmiyor. Ya bebeğine bişey olursa duşunmuyor yaabende o bebeğin teyzesiyim sonuçta. Ablama engel olmam lazım. Zaten 5 ay boyunca yeteri kadar sağlıksız oldu sübyan annesinin karnında artık daha fazlasına vicdanım el vermiyor. Ablamı nasıl vazgeçirebilirim sigaradan lütfen yardım edin. Onu bu konu hakkında baya korkutmam lazım. Yoksa olan hem ablama hemde günahsız sübyana olacak yardımlarınızı bekliyorum kızlar. Teşekkürler... Ve şunu da ekliyim eşi olacak eniştem de hiç bir şey demiyor !!!!
Ayy biraz ağır olmadı mı :))) ama haklısınız tabii :)ne sorumsuz biri annelik sıfatını yakıştıramıyorum böyle insanlara
yok ağır olmadı ağır olan onun karnındaki meleğe yaptığıAyy biraz ağır olmadı mı :))) ama haklısınız tabii :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?