Sigara içen biri için günde 2 tane içmek, bir anda bırakmaktan daha zordur. Gebelikte bunun stresini ilk haftalarda yaşarsınız, sonrasına aklınıza bile gelmez, o stres anları da su ile çok güzel atlatılıyor.... 13 yıl gunde 1,1.5-2 paket içtim ve ne olursa olsun bırakamadım... Gebelikle birlikte nihayet şuanda hiç içmemiş kadar istemiyor canım...ilk zamanlar elbette krizlerim de oldu, çok zordu o nedenle bırakamayanları da anlıyorum ama bırakmaktan başka çare yok, özellikle çevre çok destek olmalı, bırakanın yanında içilmemeli. Eşim kullanmıyordu, bu bana artı oldu, ve sigara içen arkadaşlarımla 2 ay kadar yaklaşık görüşmedim. Bırakacaksa ablanız bunu sizden çok o istemeli, her ne olursa olsun çok üzüldüm bebeği için.
Bir örnek vereceğim, bir arkadaşımın bebeği, tam hastalığını hatırlamıyorum ama hastanede bebeğe yapılan işlemi hatırlıyorum, sanırım o çok etkiledi beni, bebeği cenin pozisyonunda biri tuttu, diğeri bel kısmından sıvı aldı, ve o bebeğin çığlıklarını, canının nasıl yandıgını tahmın edersınız, 1-1.5 yaşlarındaydı... Alakalı mı bılmıyorum ama doktorun anneye ilk sorduğu, hamileyken sigara içip içmediği olmuştu, o sahne ve kadının o bakışı gözümün önünden gitmiyor.
Lütfen bu örneği ablanıza anlatın, bunun gibi nice bebek çocuk hastalıklarında da doktorların sordukları sorular arasında, gebelikte sigara kullanıp kullanmadığı, önemini siz düşünün artık....