• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam 5 aylık hamile ve her gün 1 - 2 adet sigara içiyor :(

Bütün gün sigarayı düşünüp stres yapacağına günde 1 sigara içebilir doktorların çoğu da bunu söylüyo.

Doğru olanı çocuk yapmaya karar vermeden önce bırakıp öyle hamile kalmak.

Alkole gelince belki arada bi kadeh şarap olabilir zira şarap az olmak kaydıyla faydalı bişey.

Yolda soluduğu egzos yediği hormonlu gdolu yiyecekler çok daha zararlı.

Hamilelikte bu tarz seyler otizmi tetikleyen unsurlar. Konusamiyor deyince aklima geldi. 2 yaşında bir şeyleri ifade etmeye çalışmalı. Bir doktora gidin iciniz rahat olsun. Enisteniz nerde o bir sey demiyor mu ablaniza.

Sigara içen biri için günde 2 tane içmek, bir anda bırakmaktan daha zordur. Gebelikte bunun stresini ilk haftalarda yaşarsınız, sonrasına aklınıza bile gelmez, o stres anları da su ile çok güzel atlatılıyor.... 13 yıl gunde 1,1.5-2 paket içtim ve ne olursa olsun bırakamadım... Gebelikle birlikte nihayet şuanda hiç içmemiş kadar istemiyor canım...ilk zamanlar elbette krizlerim de oldu, çok zordu o nedenle bırakamayanları da anlıyorum ama bırakmaktan başka çare yok, özellikle çevre çok destek olmalı, bırakanın yanında içilmemeli. Eşim kullanmıyordu, bu bana artı oldu, ve sigara içen arkadaşlarımla 2 ay kadar yaklaşık görüşmedim. Bırakacaksa ablanız bunu sizden çok o istemeli, her ne olursa olsun çok üzüldüm bebeği için.

Bir örnek vereceğim, bir arkadaşımın bebeği, tam hastalığını hatırlamıyorum ama hastanede bebeğe yapılan işlemi hatırlıyorum, sanırım o çok etkiledi beni, bebeği cenin pozisyonunda biri tuttu, diğeri bel kısmından sıvı aldı, ve o bebeğin çığlıklarını, canının nasıl yandıgını tahmın edersınız, 1-1.5 yaşlarındaydı... Alakalı mı bılmıyorum ama doktorun anneye ilk sorduğu, hamileyken sigara içip içmediği olmuştu, o sahne ve kadının o bakışı gözümün önünden gitmiyor.

Lütfen bu örneği ablanıza anlatın, bunun gibi nice bebek çocuk hastalıklarında da doktorların sordukları sorular arasında, gebelikte sigara kullanıp kullanmadığı, önemini siz düşünün artık....

Sigara icmesi de cok kotu ama kesinlikle alkol aldirmayin ablaniza. Alkol, kan-beyin bariyerini gecebilen sınırlı maddelerden biri ve cok ciddi sorunlara yol aciyor. Fetal Alkol Sendromunu bir arastirin.
Olmazsa bir aile buyugunuz yok mu sozunu gecirebilecek, insanlar nasil bu kadar sorumsuz olabiliyor anlamiyorum

Hamilelikte bu tarz seyler otizmi tetikleyen unsurlar. Konusamiyor deyince aklima geldi. 2 yaşında bir şeyleri ifade etmeye çalışmalı. Bir doktora gidin iciniz rahat olsun. Enisteniz nerde o bir sey demiyor mu ablaniza.
Enişte evde, evde olmasına ama bir kelime dahi etmez mi insan ! Sanki üvey evlat yaa !! Gıcık oldum enişteme valla !!

Back
X