Ablam evlenmek istediğini ailemize söyleyemiyor

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.276
7.691
108
30
Merhabalar. Ablamın üyeliği yok o yüzden onun adına ben sorayım sizlere. Ablam üç yıldır biriyle birlikte. Erkek arkadaşını bende tanıyorum kendi halinde işinde gücünde biri. Gayet uyumlular ama gelgelelim asıl probleme. Erkek arkadaşı daha önce bir evlilik yapmış ve bu evliliğinden bir oğlu var. Ablamla bu konuda problem yaşamadılar. Her şeyi oturup konuşup planlayıp aştılar. Ama ailemin tepkisinden korkuyor. Söyleyemiyor bir türlü. Özellikle annemi biraz tanıyorsak karşı çıkacaklarına eminiz. Tepkiyi hafifletmek için önce sevgilisini tanıştırıp sonradan mı bu durumu söylese diyoruz. Hani tanıyıp güvenseler iyi çocuk deseler önce. Yoksa her şeyi açık açık söyleyip ondan sonra mı tanıştırılmalı . Ama o zaman da şundan korkuyorz hiç tanımak istemeyecekler ya da ön yargılı olacaklar? Sizce ne yapmalı ? Özellikle bu durumu yaşamış ya da çevresinde duymuş olanlar neler oldu yazarsa seviniriz

güncelleme : Ablam hiç evlenmedi ikinin yaşı da 30. Boşnanma sebebi noktasına takılmanızı anlıyorum ama o noktalar çoktan aşıldı. İki yetişkin insan olarak neler yaşayabileceklerini nelere tahammül edip edemeyeceklerini biliyorlar. O nokta aşıldı. Aileler kısmındayız :)

Son düzenleme:
Merhabalar. Ablamın üyeliği yok o yüzden onun adına ben sorayım sizlere. Ablam üç yıldır biriyle birlikte. Erkek arkadaşını bende tanıyorum kendi halinde işinde gücünde biri. Gayet uyumlular ama gelgelelim asıl probleme. Erkek arkadaşı daha önce bir evlilik yapmış ve bu evliliğinden bir oğlu var. Ablamla bu konuda problem yaşadılar. Her şeyi oturup konuşup planlayıp aştılar. Ama ailemin tepkisinden korkuyor. Söyleyemiyor bir türlü. Özellikle annemi biraz tanıyorsak karşı çıkacaklarına eminiz. Tepkiyi hafifletmek için önce sevgilisini tanıştırıp sonradan mı bu durumu söylese diyoruz. Hani tanıyıp güvenseler iyi çocuk deseler önce. Yoksa her şeyi açık açık söyleyip ondan sonra mı tanıştırılmalı . Ama o zaman da şundan korkuyorz hiç tanımak istemeyecekler ya da ön yargılı olacaklar? Sizce ne yapmalı ? Özellikle bu durumu yaşamış ya da çevresinde duymuş olanlar neler oldu yazarsa
Ablanizin yasi kac birde hoc evlendimi? Benimde ailem istemdi 3 cocuklu die simdi mutluyum ama onlarda kabullendi kendi torunlari gbi seviyorlar cocuklri esimide oyle zaman herseyin ilaci bir cocuk problem olmz kac yasnda cock ? Ama eski esiyle problemi olur mu sizce ablaninizin?

Aileniz tepki verse bile gözümde haksız olnayacaklar.
Bekar ve daha önce hiç anne olmamış bir kadın için başkasının çocuğuna anneliği geçtim abla olarak yaklaşması bile bana göre zor olacaktir.
Bana kızım önce tanistirip söylese bile fikrim değişmeyecektir elbette.
Ha evlenmesine şiddetle karşı çıkıp ablanizi ikna etmeye çalışmaları bile aile olarak korkularından dolayı olacaktır.
Neresinden bakarsanız bakın aileniz muhakkak tepkili olacak, çocuklu bekar kişilerin tanısıp evlenmesi bana daha mantıklı geliyor.

Bu konularda ailelere hak veriyorum. Evlenip ayrılması değilde çocuğu olması malesef problem olabilir çünkü eşi hep çocuğunun annesiyle iletişimde kalacak. Ayrıca bu adam mükemmeldi de kadın niye ayrıldı acaba? Çünkü burada görüyoruz çocuklu kadınlar boşanmamak için nelere katlanıyor

Cocuklu adamla evlenmek isteyen kardesim, bir yakinim, kuzenim bile olsa ister istemez olumsuz konuşurdum ben. Anne babanin tepki gosterecek olmasi asiri normal geliyor.

Bunun adamin iyiligiyle alakasi yok zaten kim aileyle tanişmaya gelip sacma sapan davranir.
Direkt soyleyin bence, ailenin bu konuda fikirleri sabitse tanişmalari birseyi degistirmez. Boşuna oyalamiş olursunuz.

Ablanız neyi konuşup aştı acaba? Yani açıkçası evlenmeden ve o sıkıntıları görmeden bir şeyin asılacagini düşünmüyorum. Benim de çocuğum olacak Allah nasip ederse, tepki vermem desem yalan olur.
Bir de çok araştırın. Arkadaşım boşanmış biriyle evlendi, sözde adamın eski eşinden dolayı bosanmislar vs.. Ama sonradan öğrendi ki sorun şiddetmiş. Velhasıl iyice emin olsun.

Aileniz tepki verse bile gözümde haksız olnayacaklar.
Bekar ve daha önce hiç anne olmamış bir kadın için başkasının çocuğuna anneliği geçtim abla olarak yaklaşması bile bana göre zor olacaktir.
Bana kızım önce tanistirip söylese bile fikrim değişmeyecektir elbette.
Ha evlenmesine şiddetle karşı çıkıp ablanizi ikna etmeye çalışmaları bile aile olarak korkularından dolayı olacaktır.
Neresinden bakarsanız bakın aileniz muhakkak tepkili olacak, çocuklu bekar kişilerin tanısıp evlenmesi bana daha mantıklı geliyor.
orası öyle ama bazı şeyler de nasip kısmet karşılaşıyorlar iyi anlaşıyorlar yeri geliyor yaralarına merhem oluyorlar. Senin çocuğun var ben gidip bekara aşık olayım diye kalp ferman dinlemiyor ki . Bir de karşısında ilk defa onu anlayan onu dinleyen biri var önceki ilişkilerinde hep yara aldı

Bu konularda ailelere hak veriyorum. Evlenip ayrılması değilde çocuğu olması malesef problem olabilir çünkü eşi hep çocuğunun annesiyle iletişimde kalacak. Ayrıca bu adam mükemmeldi de kadın niye ayrıldı acaba? Çünkü burada görüyoruz çocuklu kadınlar boşanmamak için nelere katlanıyor
Evet eski eşiyle görüşme problem olur diyor herkes ama bu aileleri ilgilendiren bir konu değil çevremizdekilere bunu anlatamıyoruz . Boşanma sebeplerini biz biliyoruz ama burada yazmayım. Her iki taraf da kendince haklı boşanma olayında .

Ablanız neyi konuşup aştı acaba? Yani açıkçası evlenmeden ve o sıkıntıları görmeden bir şeyin asılacagini düşünmüyorum. Benim de çocuğum olacak Allah nasip ederse, tepki vermem desem yalan olur.
Bir de çok araştırın. Arkadaşım boşanmış biriyle evlendi, sözde adamın eski eşinden dolayı bosanmislar vs.. Ama sonradan öğrendi ki sorun şiddetmiş. Velhasıl iyice emin olsun.
Aştı dediğim sıkıntılar çocuğu tanıma kendine alıştırma eski eş vs bunları yaşadılar bitirdiler. Ayrılma sebeplerini ben de biliyorum burada yazmayım ama kadında adamda kendnce haklı diyim. Ben dde insan olarak kendisini seviyorum ve bir kardeş olarak ikisinin güzel bir hayat yaşayabileceklerine inanıyorum tek sorun aile

Ablanız 30 yaşında bir yetişkin. Ne yaptığının farkında muhtemelen ve kararını vermiş. Ailenize bu duruma saygı duymak düşer aslında. Boşanmış insan kötü insan demek değil evet cocugu olduğu için ekstra bir sorumluluk almak zorunda kalacak ama sanırım bunları düşünmüş ve kabullendiği için evet demiştir. Bu zamanda sevmek sevilmek, dürüst insana denk gelmek kolay değil. Karşısındaki kişinin doğru insan olduğunu düşünüyorsa ailenize korkmadan söylesin ve kararının arkasında emin bir şekilde dursun. Anne babanızın bunu kabul etmesinden başka bir yol yok. Ben bu durumda olsam ailemi bir şekilde ikna ederdim şahsen.

Sonra söylemek olmaz. Adam karşılarına çıkıp ne konuşacak ? Ailen tanımak için bişeyler soracaktır kıvırıp duracak mı?
Olmaz küçük düşer.
Ayrıca ablanın çok iyi düşünmesini tavsiye ederim. Çocuk büyüdükçe hayatlarındaki yeri de büyüyecek çünkü. Sadece görüşme günlerinde gördüğü küçük bir çocuk olarak kalmayacak.

Burda genel olarak hep savunduğumuz bir şey var. Bir adam iyiyse karısı kolay kolay onu bırakmaz. Hele de ortada çocuk varsa. Adamın neden boşandığını iyice araştırıp öğrenin. Aynı sorunları ablanız yaşamasın. Eğer adam eski karımın psikolojisi bozuktu diyorsa %90 adam sorunludur

Ben bir anne adayıyım benimde rabbim izin verirse kızım olacak Anne gözü ile bakarsak olaya, Tanıştıracağı kişi hakkında yalan söylemesini istemem, yalan a karşı tepkim daha fazla olur hatta öfkelene bilirim, kızıma güvenim kalmaz. En iyisi ilişki uzmanlarına danışmak ve onlardan yardım almak 👍

Back
X