• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam gizli nikah kıymış

Baban çok haklı. Gelin düğününüzü yapalım demiş adam daha ne desin? Arayı bulmaya çalışma bence. Benim annem de benze bir durum yaşamış babamla evlenirken neredeyse aynı hikaye. Sadece dedemin gelsinler dediğini söylemedikleri için gidememiş ve dedem kızıp 25 sene konuşmadı. Biz dana kadar olmuştuk da öyle barıştılar.

Annem her bayram her özel günde ağlardı. Hiç bir zaman onlarla aynı evde aynı sofrada oturmadan büyüdük. Bizler için de ailenin geri kalanı için de aşırı travmatik bir olaydı ve asla yaraları kapanmadı. Gençken yapılan hataların bazen bedelleri büyük oluyor. Allah kolaylık versin ablana.

Her ne kadar babana hak versem ve ablanın özür dilemeye gelmesinin bile babanızın izzeti nefsine hakart olduğunu düşünsem de, pişmansa eğer babanın kıramayacağı bir aile büyüğü varsa onlar girsinler araya. Başka türlü olmaz.

Bir de düğün için geri dönmemesinin özel bir sebebi var mı yoksa düğünü de mi gizlice yapmışlar?
Dedenizde deve kini var heralde
25 yıl nedir ya o_O

Gelsinler istesin dedikten sonra kaçmasi, ya sizin anlattiginiz konuda bir eksik war ablaniz mecbur kaldi kaçti, yada ablaniz agir dengesiz..

Babanda hakli bu arada, annenizde konusmasin bir sure ki burnu surtsun. Guzelce ne olursa olsun, kacmak ne demektir. Hicbir zaman dusunmedm bole birseyi, cunku hicbir sey benm ailemden degerli degildir..

Dedenizde deve kini var heralde
25 yıl nedir ya o_O

en başta ben de öyle derdim ne gaddar ne kadar kindar diye ama sonra olayların hiç de öyle olmadığını öğrendim. hazır ol hayatında duyacağın en dramatik hikaye olabilir.

dedem barıştıktan sonra anlattı. annemler kaçtıktan sonra dedem haber göndermiş gelsinler diye. hem de bir değil iki değil. bişey istemiyorum düğünlerini de ben yapacağım demiş. hatta korkmasın ne olduysa oldu herşey kabulüm yeterki evladımı göreyim demiş. defalarca... diğer dedemle kaç kere karşılaşmışlar getirin kızı barışalım bari diye. annanem de onayladı doğruluğunu. dedem 2-3 sene pencere kenarlarında ha gelecekler ha geldiler diye hem ağlamış hem beklemiş. o dönem babam çok ciddi para kazanıyormuş ve tüm parayı ailesine akıtıyormuş. hem ırgat gibi çalışan annemi kimse koruyamasın diye hem de paraya ortakçı çıkmasınlar diye düşünerek dedemin onları beklediğini kimse söylememiş annemle babama. hatta basbaya tüm kardeşler bir araya gelip olayı saklamışlar. annemler bir kaç kere gidecek olmuşlar ne olursa olsun deyip, ama aile her seferinde birşey uydurmuş. bin türlü iftira var işin içinde. küçükken babannem bana şey derdi. biz onunla barışmak için kapısına gittik bizi eve almadı. yok işte bilmem kaçtane bilezik bilmem ne kadar altın istedi yapmadan gelmeyin dedi... ay neler neler... tabi detaylar yıllar sonra aile muhabbetlerinde çıkıyor hep ortaya. annem yıllarca hep düşünürmüş ben niye tek başıma köyden kasabaya inemiyorum diye. hep ya dedem ya halalarımdan biri mutlaka yanında gider işlerini halleder halletmez eve gelirlermiş... işler dediğim de babamın şehir dışından annem adına gönderdiği parayı bankadan çekip iç etme işi... orası da bambaşka bir serüven. istanbul'dan üç apartman alınabilecek bir para buhar olup uçmuş o dönem. yıllar geçti ailenin çözülemeyen gizemlerindendir onca parayı köy yerinde nasıl iç ettikleri... herkes birbirine atar o suçu da kimsenin paradan haberi yok :D neyse, büyük kardeşim doğduğunda babam gitmiş dedemin yanına, torunun oldu gel barışalım demeye. ama tabi çok uzun zaman geçmiş aradan. dedem babamı küfür kıyamet kovmuş yanından onca sene ağlayarak bekleyince yedirememiş. bir daha sizin adınızı bile duymayacağım. karşıma çıkmasın vururum demiş annem için. hatta annem de yıllarca bize olayı öyle anlattı "beni gördüğü yerde vuracağını söylüyormuş çıkamam karşısına." dedi durdu. sonra babam kendi ailesiyle para mevzularını çözemeyince basıp gitmiş köyden. biz çocukken nadiren ve çok kısa süreli giderdik memlekete annem taa uzaklardan saklanıp bize dedemi gösterirdi "bakın dedeniz o" diye. sonra görünmeden kaçardık korkardık gerçekten öldürecek diye. biraz çılgın bir adamdı dedem yapardı gerçekten bence...

tabi barışıldıktan sonra bizimkiler olayın aslını duyunca kahroldular. ama o arada haberi ulaştırmayan baba tarafımdakiler çoktan ölmüştü. inşallah yattıkları yerde önce bundan dolayı hesaba çekilirler...

en başta ben de öyle derdim ne gaddar ne kadar kindar diye ama sonra olayların hiç de öyle olmadığını öğrendim. hazır ol hayatında duyacağın en dramatik hikaye olabilir.

dedem barıştıktan sonra anlattı. annemler kaçtıktan sonra dedem haber göndermiş gelsinler diye. hem de bir değil iki değil. bişey istemiyorum düğünlerini de ben yapacağım demiş. hatta korkmasın ne olduysa oldu herşey kabulüm yeterki evladımı göreyim demiş. defalarca... diğer dedemle kaç kere karşılaşmışlar getirin kızı barışalım bari diye. annanem de onayladı doğruluğunu. dedem 2-3 sene pencere kenarlarında ha gelecekler ha geldiler diye hem ağlamış hem beklemiş. o dönem babam çok ciddi para kazanıyormuş ve tüm parayı ailesine akıtıyormuş. hem ırgat gibi çalışan annemi kimse koruyamasın diye hem de paraya ortakçı çıkmasınlar diye düşünerek dedemin onları beklediğini kimse söylememiş annemle babama. hatta basbaya tüm kardeşler bir araya gelip olayı saklamışlar. annemler bir kaç kere gidecek olmuşlar ne olursa olsun deyip, ama aile her seferinde birşey uydurmuş. bin türlü iftira var işin içinde. küçükken babannem bana şey derdi. biz onunla barışmak için kapısına gittik bizi eve almadı. yok işte bilmem kaçtane bilezik bilmem ne kadar altın istedi yapmadan gelmeyin dedi... ay neler neler... tabi detaylar yıllar sonra aile muhabbetlerinde çıkıyor hep ortaya. annem yıllarca hep düşünürmüş ben niye tek başıma köyden kasabaya inemiyorum diye. hep ya dedem ya halalarımdan biri mutlaka yanında gider işlerini halleder halletmez eve gelirlermiş... işler dediğim de babamın şehir dışından annem adına gönderdiği parayı bankadan çekip iç etme işi... orası da bambaşka bir serüven. istanbul'dan üç apartman alınabilecek bir para buhar olup uçmuş o dönem. yıllar geçti ailenin çözülemeyen gizemlerindendir onca parayı köy yerinde nasıl iç ettikleri... herkes birbirine atar o suçu da kimsenin paradan haberi yok :KK70: neyse, büyük kardeşim doğduğunda babam gitmiş dedemin yanına, torunun oldu gel barışalım demeye. ama tabi çok uzun zaman geçmiş aradan. dedem babamı küfür kıyamet kovmuş yanından onca sene ağlayarak bekleyince yedirememiş. bir daha sizin adınızı bile duymayacağım. karşıma çıkmasın vururum demiş annem için. hatta annem de yıllarca bize olayı öyle anlattı "beni gördüğü yerde vuracağını söylüyormuş çıkamam karşısına." dedi durdu. sonra babam kendi ailesiyle para mevzularını çözemeyince basıp gitmiş köyden. biz çocukken nadiren ve çok kısa süreli giderdik memlekete annem taa uzaklardan saklanıp bize dedemi gösterirdi "bakın dedeniz o" diye. sonra görünmeden kaçardık korkardık gerçekten öldürecek diye. biraz çılgın bir adamdı dedem yapardı gerçekten bence...

tabi barışıldıktan sonra bizimkiler olayın aslını duyunca kahroldular. ama o arada haberi ulaştırmayan baba tarafımdakiler çoktan ölmüştü. inşallah yattıkları yerde önce bundan dolayı hesaba çekilirler...
Koca 25 yıl... vicdansız merhametsiz insanlar.. hesaba çekilecekler eminim hemde en ağırından.
Yalnız dedeniz gerçekten iyi bir babaymış yıllarca ağlamış :/ hikayedeki en masum kişi.

Allah yaşatmasın da.. inşallah ileride ablan pişman olmaz inşallah mutlu olur. Bu şekilde gerçekleşen evliliklerde çok hayır olmuyor ama yine de Allah göstermesin diyelim..

İyi akşamlar kızlar hemen konuya giriyorum.
Ablam 28 yaşında 6 yıldır bir ilişkisi vardı biz pek onaylamadık bu ilişkiyi çünkü enişte adayı evlenmiş ayrılmış bir çocuğu var tabi ki olabilir bende evliyim benim de başıma gelebilir bu durum biz sadece ablamın bu sorumluluğu alamayacağını söyledik neyse.
Bu bir şekilde bizi ikna etti babam Tamm gelsinler istesinler vereceğim dedi. Aradan bir ay geçmeden ablam kaçtı nikah falan kıyılmış evini falan düzmüş. Bizi ayakta uyutmuş yani.
Haliyle babam çok kırgın kızgın.
Biz çok yalvardık gelin barışalım düğünümüzü yapalım kimse duymadan diye ama yok ikna olmadı 15 gündür konuşmuyoruz sadece 2 günde bir annemi arıyor o kadar
Babam kesinlikle barışmam diyor bir kere bile kapımıza gelmeyen Adama beni tercih etti diyo
Nasıl yapsam da arayı bulsam bilmiyorum annem çok üzülüyor.
Okuyan yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum
Arayı bulmayın sonra siz kötü olursunuz. Ara bulacak bir şey Yok. Ablan dibine kadar haksız

Bu tür bir şey evladına bu şekilde ölene kadar küsmeyi gerektirmez bence. Olmuş bir hata. Ablan eşiyle beraber gelip babandan özür dilesin baban da affetsin bitti gitti. Sonuçta kötü bir şey yapmamış evlenmiş. Devletin verdiği hakkı kullanmış nikah yapmış suç işlememiş

Ablam 28 yaşında 6 yıldır bir ilişkisi vardı biz pek onaylamadık bu ilişkiyi çünkü enişte adayı evlenmiş ayrılmış bir çocuğu var tabi ki olabilir bende evliyim benim de başıma gelebilir bu durum biz sadece ablamın bu sorumluluğu alamayacağını söyledik neyse.
Bu bir şekilde bizi ikna etti babam Tamm gelsinler istesinler vereceğim dedi. Aradan bir ay geçmeden ablam kaçtı nikah falan kıyılmış evini falan düzmüş. Bizi ayakta uyutmuş yani.
Biz çok yalvardık gelin barışalım düğünümüzü yapalım kimse duymadan diye ama yok ikna olmadı 15 gündür konuşmuyoruz sadece 2 günde bir annemi arıyor o kadar
Babam kesinlikle barışmam diyor bir kere bile kapımıza gelmeyen Adama beni tercih etti diyo
Arayı bulamazsınız, ablanız bir tercih yaptı çok da hatalı davranmış, babanız tamam demesine rağmen böyle davranmış bir de

Bu tür bir şey evladına bu şekilde ölene kadar küsmeyi gerektirmez bence. Olmuş bir hata. Ablan eşiyle beraber gelip babandan özür dilesin baban da affetsin bitti gitti. Sonuçta kötü bir şey yapmamış evlenmiş. Devletin verdiği hakkı kullanmış nikah yapmış suç işlememiş
Aynen öyle, sanki cinayet işlenmiş, hiç anlayamayacağım bu muhabetleri, affetmek dururken kin gütmenin manasını.

Ben bu konuda herkesten biraz farklı düşünüyorum sanırım.
Benim çocuğum benim onaylamadığım biriyle beraber olabilir. Hele ki 28 yaşına gelmiş bir kadınsa kendi kararları ı kendisi verebilir. Benim bir anne veya baba olarak şöyle demem gerekir: bu çocuk benim elimde bu hale geldi, onun hamurunu ben yoğurdum, ona ben örnek oldum, şimdi benim izimden gidiyor.

Damadın evlenip boşanmış olması, çocuğunun olması nedir ki? Katil olsa neyse. Hırsız olsa neyse. Suç mudur evlenip çocuk sahibi olmak ve boşanmak? Neden bu haksızlık? Neden bu çifte standart? Bu forumda ben dahil bir çok boşanmış kadın var. Mutlu olmak hakkımız değil mi? Konudaki adamın da hakkı değil mi?

6 senelik beraberlik demişsiniz. Az buz değil. İnsan der ki “benim kızım 6 senedir bu adamla beraberse demek ki mutlu, BEN DE YETİŞKİN KIZIMIN KARARLARINA SAYGI DUYAYIM”

Kimbilir ablanızda neler birikti. Sizi bir şekilde ikna edene dek neler yaşadı, nasıl yıprandı? “Biz pek onaylamadık” demişsiniz, aşkı uğruna direndiği kişi sadece babanız değil burdan anlaşılan. Kimse ablanızın yanında olmamış gibi anladım.

Babanız gelsin dedikten sonra neden kaçtı bilmiyorum. Orası mantığıma yatmadı. Dediğim gibi birikmişlikler olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca kamu spotu: Herkesin hata yapma hakkı vardır, evlatlarımızın bile. Lütfen onların seçimlerine saygı gösterelim (kanun dışı şeyler hariç tabi)

Aynen öyle, sanki cinayet işlenmiş, hiç anlayamayacağım bu muhabetleri, affetmek dururken kin gütmenin manasını.

Arkadaşımın babası Böyle yaptı kızın sevdiği ile evlennmesine bi türlü müsaade etmedi. Kız da öğretmendi çalışıyordu 25 yaşına gelmiş artık. Kız da evlendi babası annesi ne düğüne ne torunlarının doğumuna gitti
4 sene sonra barışmış babası
Eee noldu torununuzu sevemediniz bile. Bimiyorum insanlara genelde bu konudaki düşüncelerim ters geliyor ama benim de bi kızım var
İsterse 10 kere evlensin boşansın, sözümü dinlemesin napayım yani evladım o benim. Yeter ki mutlu olsun, eğer mutsuz olursa da çıkıp gelebileceği bir ailesinin olduğunu bilerek kendini güvende hissetsin kimseye ezdirmesin.
Bence konuda eksik söylenen bir şeyler var. Kimse bu kadar anlayışlı bir babanın arkasından iş çevirme ihtiyacı duymaz

Ben anlattıklarınızda bi kısmı es gectiginizi düşünüyorum
Babanız gelsin istesinler demiş ama ablanız kacmıs neden akli dengesi mi bozuk ablanızın?
Saglıklı, ülkemiz kültürüyle yetişmiş neredeyse her kadının tee cocuklugundan beri beynine işlenen düğün gelinlik vs hayalleri vardır
Cocuklugumuzda bile bi davete hemen gelinlik giyinip gönderilmişken ablanız ay yok ben ne baba rızası alayım ne telli duvaklı gelin olayım diyip kaçtı öyle mi ??

Ben anlattıklarınızda bi kısmı es gectiginizi düşünüyorum
Babanız gelsin istesinler demiş ama ablanız kacmıs neden akli dengesi mi bozuk ablanızın?
Saglıklı, ülkemiz kültürüyle yetişmiş neredeyse her kadının tee cocuklugundan beri beynine işlenen düğün gelinlik vs hayalleri vardır
Cocuklugumuzda bile bi davete hemen gelinlik giyinip gönderilmişken ablanız ay yok ben ne baba rızası alayım ne telli duvaklı gelin olayım diyip kaçtı öyle mi ??
Çocuk düğün istememiş ondan kaçmışlar biz bi kına olsun yapalım demiştik

Back
X