Damat düğün yapmak istememiş
Baban yerden göğe haklı, bir evlat ne emekle büyüyor, ne zorlukla, ne mücadeleyle o yaşa geliyor sonra kalkıp babasına küfür edecek kadar küstahlaşmış bir adama kaçıyor, adamın rengi zaten belli. Kendisi, ailesi bir tane aklı selim insan yokmuydu elbet vardı ama işlerine gelmedi, bedava gelin hoşlarına gitti. Annenizin yerinde olsam eşimin arkasında dururum ve ablanızla görüşmem asla. Kızımı kaçırıp evlenmiş, her şeyi oldu bittiye getimiş, eşime küfür etmiş bir adama arka çıkmam, ablanızla görüşmek o adama arka çıkmaktır.
Evlendiler, aman babanında gönlü alınır, yumuşar durumu bana göre o babaya ihanet, evlenmiş olmak her şeyi temize çeker diye bir şey yok. Ha keza ablanız bunun bedelini zaten çok ağır ödeyecek, o küfür eden, burnundan kıl aldırnayan damat tipini gayet iyi biliyorum ben, iki kız kardeşimi geri aldık o tür adamlardan, hayatını yakmak diye buna deniyor. Babanıza çok üzüldüm, ablam kaçtığında annemin yaşadığı üzüntüye şahit olduğum için içim sızladı, annem ki dağ gibi kadındı, hiç unutmam koltuğa çöktü, beni, kardeşlerini görmeden mi yaşayacakmış dedi, bir gecede saçları beyazladı kadının, bu bir ebeveyn için çok ağır bir şey, babanızın arkasında durun o yüzden, ablanız hatasını anlayana kadar da onunla görüşmeyin