Ablam hakkında Acil Napsam ?

Evet ablan belki yanlış yapıyor maalesef ve de çok pişman olacak. Umarım bu yanlışını uzun süre devam ettirmez.
"Eski sevgilim yazışmalarımızı nişanlıma göndermiş. ya da bununla tehdit ediyor diye konular açılıyor zaman zaman...ibretlik aslında. 38 yaşındaysa ablanızdan 14 yaş büyük ve bu yaşta bir erkek, cinsellik içerikli yazışmalar falan bana hiç de güven verici gelmiyor.Ablanız için endişelenmeniz normal.
Benim de ablamın yıllar yıllar önce bir erkek arkadaşı vardı o zamanlar 21 yaşındaydı adam da hiç olmayacak biriydi kötü alışkanlıkları olan işi gücü olmayan biriydi hatta ablamı da aldatmış biri, ben 18 yaşındaki saf halimle çok uyardım konuştum kaç kez kavga ettik. Ama olmadı aramız da bozuldu ablamla..Sonra ablam birgün o adama kaçtı. Tüm aile perişan olduk sülaleye yayıldı haliyle ortalık birbirine girdi ablamı zorla geri getirdiler babam asla evlendirmem dedi o adamla ve de iyi etti şimdi ablam ben ne yapmışım ne kadar malmışım diyor. ..ama şu var babama haber vermekle suçladı beni halbuki kaçmış gitmiş zaten herşey ortada. hala da suçlar ve bu konuda beni.
Ablanıza şimdi ne deseniz dinletemezsiniz, üstelik siz kötü olursunuz, annenize de söylemeyin, hiç bulaşmayın bu işe, benim tavsiyem bu hiç yüz göz olmayın...çünkü sizin elinizden bir şey gelmez.

sen belki koruma icgudusuyle ne yapacagini bilemiyorsun ama ablana mudahale etmeye hakkin yok. yanlis onun yanlisidir dogru onun dogrusudur. sen neden actin okudun derse zaten 1-0 onde olmus durumda. bide sana bunun aciklamasini nasil yapabilir yani? sana karsi utanc hissetmesi de iliskinizi zedeler. heleki ailene bahsedersen, onlar ana kiz baba kizdir elbet bigun barisirlar ama kardesler arasindaki kuskunluk cok daha uzun surebilir. hem ailen ona kizip zorla sevmedigi biriyle evlendirmeye kalksa ve evlendirse, ablanin mutsuzlugunu gorup sen uzuleceksin

annene söylemek dışında yapacağın her şey, annene söylemekten daha iyi olacaktır canım. ablan 25 yaşında yetişkin birisi. korumacı olmanı anlıyorum ama yetişkin birine müdahale etmek doğru değil. ama çok sıkılıyorsan ablanı al karşına yetişkin gibi konuş. karışmaya elbet hakkım yok ama başına kötü bir şey gelmesinden korktuğum için seninle konuşmak istedim de. suçlayıcı bir üslup yerine yapıcı bir üslup takın. belki de hatasını anlamasını sağlar konuşman.

seni tabiki de ilgilendiren bir konu bu..
burda ki herkesi de bence, canı gibi sevdiği kardeşinin
böyle ahlaksız biriyle böyle ahlaksız konuşmaları telaşlandırır ve üzer.
ablana kendin sor ama usulü ile onu uyar ama tehdit etme.
senin bildiğini bilsin.

Bu size yanlış gelebilir ama bunun hiç bir önemi yok o sizin ablanız kardeşiniz değil. Kardeşiniz dahi olsa o bir yetişkin. Kendi doğrusunu yaşıyor ve mutluysa bu sizi hiç ilgilendirmez

Üzülüyorsan ablana söylersin, üzülüyorum abla senin için bir hata yaptım yazdıklarını okudum diye. Kendi fikrini söylersin doğru veya yanlış, uyar veya uymaz gerisi onun bileceği iş. Hiç senle alakası yok annene söyleyip söylememe meselesi üzerine vazife değil.

hiçbi şey yapma
çok içini rahatlatacaksa kendisiyle konuş
sakın ailenle konuşma..

şu fakeler bir çare bulunmalı ama nasıl?

eğer konu gerçekse ki sanmam: Ablanını derdi seni mi gerdi
niye herşeye burnunu sokuyosun sen?

Çok yanlış düşünüyorsun... ablanın özel hayatına nasıl bu kadar müdahale edersin.
Herkesin bir özeli vardır. Ablan yetişkin.. ne yaşadığı ne yaptığı onu ilgilendirir.

ablası kendinden büyük bile olsa yine de insan sorumluluk hissediyor ya o yazıştığı adam evliyse ya hayatını mahvedecekse? bu kadar kolay mı bu işler bizi ilgilendirmez deyip geri çekilelim. kız akıl sormuş zaten hemen gidip annesine yetiştirmemiş

annene söyleme ama ablanla konuş derim gerçi neden okuyosun diye tepki verebilir ama ben olsam konuşurdum en azından bu oknuyu bilmenin sorumluluğu var artık hayatını kötü etkileyecek bişeyler yapmasını engelleyecekse konuşmanın bir zararı olmaz sanırım

Ablana karışma.Annene de ispiyonlama.Ablan bunu ömür billah unutmaz.Sen de ömür billah pişmanlığını yaşarsın.

Durumu ablandan başkasıyla konuşma.

Ablana da üzüldüğünü, onun için daha iyi bir gelecek hayal ettiğini, ama o böyle mutluysa arkasında olacağını söyle.

Hatasız insan olmaz. Her insanın da hayatında kendi hatalarını yapmaya hakkı vardır. Sevdiklerimizi ne kadar ve nereye kadar koruyabiliriz ki?

Belki hatasından alacağı ders bundan sonraki yaşamında çok mutlu, huzurlu olarak yaşamasını sağlayacak.

Bu yorum gerçekten çok yerinde olmuş..kesinlikle yetişkin bir insanın özel hayatına kardeşin dahi olsa karışmak senin haddine değil..o yüzden okuduklarını unutmaya çalış, bu olay hiç yaşanmamış gibi davranmaya bak..ayrıyetten ablana soğuk davranmakta çok terbiyesizce bir davranış çünkü direk namussuz damgası vurmuşsun kendi çapında yazık cidden..

Sana ne ki ablanın özel hayatından?
Annene söyleceksin de ne olacak?
Evde kavga huzursuzluk cıkacak
belki de ablanı apar topar sevmediği istemediği birisiyle evlendirecekler
Bu durumda sen cok mu mutlu olacaksın?

Konu sahibi 1 mesaj yazmış gitmiş Buda son zamanlarda moda oldu sonra da biz cevap yazanlar kendi kendine yazıyor .

Ayrıca ablanın hayatı seni ilgilendirmez,mesajlarını bile okumaya hakkın yok hadi okumuşsun annene söyleme bile hakkın yok ve erkek kuzene ne oluyor izin vermez diye,ablan evlenmek isterse kuzenlerinden izin mi alacak.

Cinsellik konuşmak ahlaksızlık mı? 25 yaşında yetişkin bir kadın ile 38 yaşında koca adamın konuşmalarında cinsellik de olabilir pekala. İnanmazsınız belki ama insanlar sevişiyor bile.

Siz açıkça cinsellik konuşmazsınız, konuşulmasını tasvip de etmezsiniz o ayrı ama bu size başka insanlara ahlaksız damgası vurma hakkını da vermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…