Ablam hakkında Acil Napsam ?

A
bence herşeyden önce ablanla bir konuşmalısın belki düşündüğün gibi olmayabilir diyeceğim ama az çok ortada herşey ama sen yine de birinci ağızdan dinle gerekirse ailenle konuşursun

ailene söyleme sakın.. ablanla konuş ama bence o kadar büyütülecek birşey değil.. ablan koskoca yetişkin insan sonuçta,hayatında birinin olması gayet normal.

sizin mezhebiniz pek bir genişse yapabilceğim bir şey yok.
cinsellik herkesle fiziksel ya da sözl paylaşılacak bir şey değil bana göre..
yukardaki pek çağdaş düşüncelerinizde size göre..

şu fakeler bir çare bulunmalı ama nasıl?

eğer konu gerçekse ki sanmam: Ablanını derdi seni mi gerdi
niye herşeye burnunu sokuyosun sen?
hakikaten özellikle şu birkaç gündür tavan yaptılar. doğru diye okuyoruz yorum yapıyoruz zaman harcıyoruz. eskiden bi ara ttnet miydi tam hatırlayamıyorum o serverdan maili olmayanları üyeliğe kabul etmiyorlardı ama kısa süre sonra kalktı o uygulama. belki yine öyle bir düzenleme getirilebilir. gına geldi artık yaaa

hem de nasıl
bide iş güç arasında kafa yorup emek verip yazıyoruz
yalan çıktı mı sinir oluyorum..

sizin mezhebiniz pek bir genişse yapabilceğim bir şey yok.
cinsellik herkesle fiziksel ya da sözl paylaşılacak bir şey değil bana göre..
yukardaki pek çağdaş düşüncelerinizde size göre..
Kendiniz gibi düşünmeyen insanlarla hakaretemiz konuşmayı öğrenebildiğiniz zaman devam ederiz konuya.
İyi günler : )

zaten 1aydan fazla oldu sölemedim ama endişeleniyorum ondan burya konu açıp fikir istedim en iyisi susmak söleyincede elime bişe geçmicek naparsa yapsın elimden bişe gelmicek

Oha ya,25 yaşında koskocaman kadından bahsettiğini farkında mısın?
Ablan olabilir ama hala birlikte evcilik oynamıyorsunuz di mi? Yani sen mavi önlüğünde o ortaokul formasında okuldan geldiğiniz zamanlar geçeli çoook olmuş.
Bir aile trajedisi yaşansın,ablanın da "adı çıksın" istemiyorsan duyduklarını yut ve unut.ailenin tanıştırdığı adamla evlenseydi yine düşünecek miydin onun cinsel hayatını? banane deyip geçecektin di mi?
yine öyle yap,çünkü adı üstünde "onun" hayatı.
Demek ki böyle şeyleri dert etmeyen bir kadın.Ailen ona zorla damat bulmaya-zorla istediği kişiye evlendirmeye kalkmazsa o zaten bu adamla ya da kendisi gibi düşünen başka biriyle evlenir gider. Adettendir diye kırmızı kuşağını da takar onlar erer muradına herkes çıkar kerevetine
Sülalene duyurup da kızı utandırmaya,aileni üzmeye,belki de istemediği biriyle evlendirilmesine sebep olmaya ne hakkın var?

Okurken aklımdan geçenler kelimesi kelimesine buraya yazılıvermiş bile : ))

Allah Allah ablan yetişkin bi birey..ıstedıgıyle ıstedıgını yaşar..çocugun değilki o senin..cinsellıkte yaşayabilir..

Çok canın darlandıysa ablanla konuş..
Aılenle ablanı bu konuda yuzgoz etme
Internette bu tur icerikli konusmak kim olursa olsun kesinlikle yanlistir.
Yetiskin olsun genc olsun sevgikisi olsun olmasin evli olsun bekar olsun kadin olsun erkek olsun
Sonucta baskalarinin sahit olmasi istemeyeceginiz, ortaya ciktiginda yuzunuzun kizaracagi bir sey mi ? Evet?
O halde asla bunu nete yuklenemelisiniz.
Internet mantiginda cogumuzun anlamadigi bir depolama olayi vardir. Sen bi tikla sildigini saniyorsun ama nete yuklenen bisey asla kaybolmuyor.
Bu biraz teknik bir boyut , akli olan nete olur olmaz seyler yuklemez.
Ahlaki boyutuna bisey siylemiycem kimsenin ahlak bekcisi degiliz

. Ama sevgilisiyle bu sekilde konusmakta sakinca gormeyenleri de anlamakta zorlaniyorum acikcasi
Su da var, bugun sevgilin yarin dusmanin olabiliyor, daha sonra bu kanitlarla tehdit santaj , buyuk buyuk sikintilar girla gidiyo
Kim olursa olsun nette bu tur bir davranisin (sadece nette degil de aslinda hayatimizin her yerinde , ama konu nette konusmak ) sonu asla iyi yerlere gitmiyor, gitmez, gitmeyecek,
Konu sahibi endiselenmekte hakli,

yetiskin de olsa hata yapabilir,

konu sahibi de hem kendi degerlerine uymadigi icin hem de ablasinin guvenligini, basina gelebikecek sikintilari dusunerek mudahil olmaya calismasi bence cok hakli.

Siz bi yetiskin damdan atlasa, dur atlama ölürsün demezmisiniz?aman ya yetiskin burnumu sokmayim.mi dersiniz?
hele ki ailenizden birisi ?

Konu fake make bilemem, ama boyle bir durumda herkes ne kadar rahat cok sasirdim.
Ama sundan da eminim kimse bubu kendi ailesinde gormek istemez .

uvv ne çok smile öyle o

Görmek istemediğim için bakmam, kimsenin ahlak bekçisi değilsem buna ailemin fertleri de dahil oluyor mantıken, ben de bilgisayarıma, telefonuma bakılmasını istemem, öğrenilenlerin de başka biriyle paylaşılmasını istemem. Rahatlığım da oradan geliyor, kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapmıyorum. Bunu çatıdan atlamayla bir tutmayın ikisi aynı şey değil, benim ortaya çıkarıp yaymam onun yüzünü kızartacak veya kızartmayacak ama yaşadığı sürece başkaları tarafından da unutulmayacak bir durum. Olayda suç bulunursa ablanın dikkatsizliğine suç bulabilirim sadece, yazışmaları konusunda daha dikkatli olması gerekirdi, ortada bıraktığında olanları görüyoruz. Kardeşi yemeden içmeden başka bir internet sitesinde paylaşıyor özel hayatını.

Abla kardeş konuşurlar bunu kendi aralarında tutmaya karar verirler o ayrı fakat burada anneye söylemekten bahsediliyor, 25 yaşına gelen bir insan yaşadığı şeyi annesine söyleyip söylemeyeceğine kendi karar verebilir. Kardeşe de susup büyümek düşer ve yadırgıyorsa da ablası gibi davranmamak daha ötesi değil. Ablanın yaptığı ne varsa kendini ilgilendirir, konu sahibi bunu yayıp bütün aileyi karıştırmak istiyorsa kendi bilir, daha büyük baskıyı kendi eliyle üstüne çekmiş olur. İnternete bile giremez çünkü "ablası" yapmışsa, o da yapabilir olacak başkalarının gözünde. 2 dakikalık ispiyonculuğunun karşılığını bu şekilde almak istiyorsa alsın.

annene söyleme...

Kafa saga sola gıtmekten ciddiyeti anlamıyor insan:)

25 yaşında bi insan kendini tehlikeye atmıyor ise istediği kişi ile cinsellik yaşayabilir.
bence ablanıza sevgilisi var mı varsa hakkında konuşabileceğinizi falan söyleyin.
yani size açılmasını sağlayın bence.
hani önyargılı olmak yerine görüştüğü kişi iyi mi kötü mü onu anlamaya çalışın.

Seni anlıyorum ablandan beklenedigin icin bu tepki ama bence hicc karistirma cnmm boşver sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…