Ablam hakkında birşey öğrendim,ne yapacağımı bilmiyorum

melis000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2012
13
0
36
Bursa
ben bursada yaşıyorm ablamda okul yüznden ankara da face şifresini biliyorm face oyunları için hediye kabulü felan arada girerim facesine o sırada sevgilisyle konuşmasını gördm zatn geçen yılın sonuna doğruda aynı evde yaşadıklarını öğrenmiştm bu seferde ilişkiye girdiklerini öğrendm şoktaym ve hamile olabilirmiym felan die konuşmaları vardı ablamın bir arkadaşı ne olup bittiğini biliyormuş onlamı konuşsan ne yapıcm bilmiyorm

Şifresini bilseniz bile konuşmalarını okumanız hiç etik değil.

Arkadaşıyla konuşmak istemeniz ise çok saçma.

İllaki konuşacaksanız, yardımcı olacaksanız ablanızla irtibata geçin.

Önce ablanız ile konuşun..
Doğru ise anne ve babanıza durumu söyleyin..

Şifresini bilseniz bile konuşmalarını okumanız hiç etik değil.

Arkadaşıyla konuşmak istemeniz ise çok saçma.

İllaki konuşacaksanız, yardımcı olacaksanız ablanızla irtibata geçin.

zatn isteyerek okumadm ablam her derdini bana anlatır onun faceindn oyun isteğini kabul ederken o sırada konuşuyormş istemedn görüp okudm ablamla bu konuyu nasıl konuşucm bilmiyorm o yüzdn arkadı ile konuşmak istiyorm ve hamilelik felanda girince bilmiyormm...

Olan olmuş artık görmüş bi şekilde etik değil falan artık bunları söylemek geç.Öncelikle korkunuz ablanızın böyle bişey yapmış olmasımı hamile olması şüphenizmi yoksa ailenizden mi korkuyorsunuz?Aile yapınıza ters düşen bi durummu

pardon ama size ne ablanızın özel hayatı ve ilişkiye girip girmediği o bir yetişkin ve onunda aklı var istediğini yapar
sen konuşunca nolucak değişen bişi mi olucak sanki
onun özel hayatını gizli bir şekilde ondan izinsiz öğrenmeniz hiç etik değil bence

Gelenekçi yaklaşımları bir kenara koyun ve bireysel düşünün. Sevdiğiniz bir insanla güzel anlar geçirmenin bence hiçbir sakıncası yoktur o yüzden bu olayı doğal karşılamaya çalışın. Anlamsız ve çağ dışı kurallara bağlılık beraberinde mutsuzluk getirir. Buna gayet doğal ve insani bir olay olarak bakmak lazım diye düşünüyorum :)

bazı yorumları hiç anlamıyorum, toplum olarak ne hale geldik biz nasıl dogruları yanlısları karıstırır olduk. önce bir büyüğün ile görüş bence, bu annen olabilir- eger hemen babana söylemeyecekse- teyzen kuzenin size destek olacak biri varsa olabilir. eger herkes ortalgı ayaga kaldırır diyorsan kimseye söylemeden ablan ile konus. bu durum gizlenebilecek tolere edilebilecek bişey deilki.. ablan ortada bir bebek ile kaldıgında kim ona nasıl yardımcı olacak.. acele et bişeyler yap ne olur..

sakın annenlere anlatma sakın ayrıca ablan bile olsa bence karışma herkes kendisinden sorumlu bırak kendi günahına kendisi üstlensin valla canım benim kardeşim hayatıma çok karışırdı ve ben hiç tahammül edemezdm sen de karışma madem haberi olmadan özeline girdin içinde tutmayıda bilmelisin hayatta herkesin başına herşey gelebilir hayat yanlışlarla dolu içini karartma mutlak ablan üstesinden gelir sen ne dersen de dinlemeyecektir bence hadi diyelim ki içinde tutamıyosun o halde arkadaş gibi yaklaş güven ver ve konuş ama karışma destek ol sadece öpüyorum sakın tehdit filan da etme...

herkesın bır hayatı var hata bıle olsa kımse kımseyı bellı bır yastan sonra dınlemeyecektır... siz yınede bır kardes olarak eger erkek arkadasını tasvip etmıyorsanız konusun...ama işine gelmeyecektır ve biryere varılamayacaktır...

Doğru bunlar gelenekçi düşünceler.. !
Sevdiğimizle güzel anlar geçirip o anlarda bebek sahibi olmak sonra o bebeği ne yapacağız diye düşünmek çok bireysel..
O bebeği yok etme düşücesi ise çok insani !!

Çok akılcı bir yorum, oldukça yol gösterdi. !

Annesine, babası söyledi diyelim ne olacak ?
Ablayı aldılar okuldan, kapattılar eve, dayak yedi, istemediği bir hayat verdiler ona..
Ne olacak ?
İlişkiye girmemiş olabilecek mi? Geri alınacak mı yaşanılanlar ??
Yoksa evlendirecekler mi çocukla "NAMUS KURTARMAK" adı altında ??
Ablan için endişelenmeni anlarım, ama onun özelini okuman hiç doğru değil.. Kimseyle bir şey konuşmana gerek yok. Hele hele arkadaşıyla. Sevgilisiyle aralarında geçenler ne seni ne de ablanın arkadaşını ilgilendirir. Olan olmuş zaten. Söyleyebileceğin en güzel şey "Abla kendine yakışanı yap, illa yapacağım diyorsan da korun ki üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlarla karşılaşma " olur.. Bunun dışında bir yetişkine ne söylersen söyle cevabı "Sanane" olacaktır ve haklıdır da

Son düzenleme:
1 ablanın facesini okuman yanlış heleki sewgilisyle olan konuşmalarını
2. ilişkiye grmiş olduğunu nerden çıkardın?
3.ben zannetmiyorumki ilişkiye girsin öyle olsa yakalanma riski olan facede heleki senin bildiğin şifreyle neden konuşma yapsın telefon denilen bişi var
4. sevgilisi kesinlikle böyle bişeyi kabul etmeyen bir insan olabilir, ablan bu konuda tutucu olabilir
5. aynı evde yaşıyorsa belki aynı wc kullandıkları için adeti gecikince acaba bişimi bulaşmış diye panik yapmış olabilir...

5. aynı evde yaşıyorsa belki aynı wc kullandıkları için adeti gecikince acaba bişimi bulaşmış diye panik yapmış olabilir...

Şaka mı bu ; bunu düşünebilen, bunu düşündüğünü düşünebilen insan kaldı mı ki ?

kişilerin modernlik anlayışı maalesef yatak odasından geçiyor,sonunda ne olacağını düşünmeden bir anlık zevk uğruna geleceklerini ateşe atıyorlar

kız gözüyle yazılanları okumuş siz ne diyosunuz yaw

kişilerin modernlik anlayışı maalesef yatak odasından geçiyor,sonunda ne olacağını düşünmeden bir anlık zevk uğruna geleceklerini ateşe atıyorlar

Medeniyet, sözde modernliğin altında nasılda ezilip kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…