Ablam ve benden istediği...

allah versin der
heralde.

öyle dese iyi canım memelkette akrabalara falan Allahhh utanmadan benden para istiyor falan filan der tanıyorum inanın ablamı

benim ona karşı vicdan yapmam düpedüz enayilik farkındayım ama inanın çok pis vicdan yaptırıyor insana :S bi amcamın karısı var yengem o da böyledir gidip gelip ona çekti galiba çünkü o yengem de akrabamız oluyor :S

kiradayım canım.

ohoo öyle bişey desem hiçbişeyimi bırakmaz herhalde

ya canım ablanın hiçbi tutulası yönü yok hep bana rabbena
hiç vicdan yapıpta son paranıda kaptırma sen onun kadar akıl edemiyomuşsun araba almayı allah allah
yüzsüzlüğün kreliçesi seçilir senin ablan bu mübarek aylarda allah hidayet versin allah gönlüne biraz merhamet versin evin var evi olmayandan araba parası istiyosun yazık sana
bide kaç yaşında

Son düzenleme:

yok vermeyi düşünmüyorum zaten canım da acaba vermemekte vicdansızlık mı yapıyorum diye arada tereddüte düşüyorum sadece. bunun için de konu açayım kızlara bi soriim dedim bakalım başkaları ne düşünüyor diye, çünkü mesele herkese de açılmıyor açıkçası utnıyorum da açmaya meseleyi.

ablam 50 yaşında canım

Ne harika kadinlar taniyorum evinin hem kadini hem erkegi olup, otobuslerde surunup gunde iki uc eve temizlige giden

Araba ne alaka?

Ablan dahi olsa hayatta sinirlari fazla zorlamasina izin vermemeli. Ozellikle maddi acidan.

huylarını biliyorsun işte tatlım, ona göre hareket et...

bu tarz duygu sömürülerıne kanma..
iyiki huylarını bılıyorsun, yoksa elınde ne var ne yok verirdin heralde..

terbiyesiz!
sen olmasan o evi nasıl alacağını düşünmeyip bir de adamdan saymamaya mı kalkıyor!
besle kargayı oysun gözünü diyerek atasözü ve deyimlerle yaptığım benzetmelere bir yenisini eklemek istiyorum:)
yüz bulmuş senden tepene çıkıyor(çıkıyor denmez ona da forum kuralları gereği sansürledim:) )
üstelik senin evin bile yokmuş daha
allah gözünü doyursun ablanın ne diyim..açık açık tavrını koymayıp bahanelerle geçiştirdikçe hayatın boyunca bu yüzsüzlüklere devam edicektir söyliyim
seni adamdan saymayanı sen ne sayıyorsun bırak allah aşkına
de ki para veremem artık çünkü doğum yapıcam ve kendi ailemi ve çocuklarımı da düşünmek zorundayım benim önceliğim çocuklarım,senin de çocukların var biliyorsun, dolayısıyla bu parayı onlar için harcayacağım,benim daha evim arabam yok benden araba parası istiyorsun de.küserse de küssün insan olmayı beceremeyen abla yanında olsa nolur olmasa nolur.kardeş olarak üstüne düşeni fazlasıyla yapmışsın zaten,anası babası değilsin her isteğine cevap veresin.anası babası oldukların için yor kafanı..
üstelik 50 yaşında koca kadın! te allam ya..

Son düzenleme:
ablanız hayatınızdaki en yakınınız olabilir ama bu bazen sadece fizyolojik olarak devam edebiliyor işte. bence kırılmayın ama ablanız sizi ösmürmeye çalışıyor.. bende üniversite mezunuyum, işe otobüsle gidip geliyorum, bel fıtıgım var, astımım var ve otobüsdeki kokular beni zaman zaan fena zorluyor ama ben bırakın kardeşimden babamdan dahi böyle bir talepte bulunamam. ayrıca ablanıza zaten gereken yardımı yapmışsınız bence bu kadarı dahi yeter. fitre konusuna gelince yeğeninize fitre verebilirsiniz ama bunun şartları var, babası olmayacak yada babasının hiç yardımı olmayacak ona sonra malı mülkü olmayacak ailesinin vs.. öle hadi bu öğrenci fitre verelim buna olmaz...ablanız çocuğuna direkt sadaka istiyor...

şu hayatta başımıza ne geldiyse, en güvendiklerimiz ve en yakınlarımızdan gelmedı mı zaten ...

akrabanın abrabaya yaptıgını akrep yapmazmıs

dostun kazıgı ise düşmandan bıle beklenmezmıs..

hayat ne garip bir döngüdür..

canım aynen de öyle ablamın beni zerre kadar önemsemediğini ve sevmediğini de biliyorum ben biliyor musun ? bana geldiğinde dışarı çıkacağımız birgün yağmur yağıyordu ' dışarı çıkmayalım yağmurda bir yeri gezemeyiz' dediğimde ' ben buraya gezmeye geldim ama! ' dedi :S yani geldi ama beni üzmekten başka bişey yapmadı. daha anlatmadığım çok şey var. ben yaptığım şeyi insanlık adına yaptım inan ki ne sevgimden ne saygımdan yapmadım insanlık dedim yaptım ama karşılığı bunlar oldu işte :S

işte böyle yapıp canımı öyle sıkıyor ki atsan atılmıyor satsan satılmıyor aradaki bağı tamamen koparsan iletişim kurmasan olmaz ama olunca da böyle oluyor inan ne düşüneceğini şaşırtıyor insana

kızlar valla çok sağolun ya anlattım da azıcık rahatladım inanın içim şişmişti artık.

kızlar valla çok sağolun ya anlattım da azıcık rahatladım inanın içim şişmişti artık.

takma kafana..ablanın durumu cok kötü olsaydı anlardım seni

ama bu keyfi bir harcama olacagı için, düşünme bıle tereddüt etme ok..

vicdanını merak etme, çünkü vahim bir konunun içinde değil

tamam canım çok teşekkür ederim

offf çok sinirlendim ablanıza..
sen zaten vermişsin vereceğini..
kendini bile düşünmemişsin ablanı düşünmüşsün.
bence vicdanın rahat olsun.
hiç bir açıklama yapmak zorunda da değilsin.
ikizlerin olacakmış ikiz büyütmek, onları geleceğe hazırlamak kolay mı?
ama ablan bunu bile düşünmeyip araba (anladığım kadarıyla şartlarına göre araba lüks gibi geliyor bana) için sizden hala bişeyler bekliyorsa
bencil biridir diyorum başka birşey demiyorum...

canım ablanda olsa hiç kimseye kendını kullandırma keske o parayıda vermeseydın dunya halı ınsanın basına ne gelecegı bellı degıl guvence olarak atsaydın bır kenara ,herkseın kendı hakkı herkesın kendıne olmalı ,yalan soyleme ablana gerekırse dogruyu soyle ,sanırım elındekı tum paraya goz dıktı senı dusunmuyor ,araba cok ıstıyorsa gıtsın calıssın alsın hazır senın parana dadanmasın .

Biz üç kızkardeşiz ve annemde, babamda evlenince işler değişir önce ilk kendi yavrunuzu sonra birbirinizi düşünür olursunuz der. Ki sen zaten elinden geleni yapmışsın vicdanın niye rahat değil ki hala? Ablanızın da çok zor durumda olduğunu sanmıyorum ki araba bi'yerde keyif işidir. Ameliyat olacağım para yok dese o zaman vicdan muhasebesi yapabilirsiniz ama işler başka bence. Ablanızı tanımıyorum ama baktı diğer iki kardeş vermiyor siz de olaya duygusal yaklaşıyorsunuz en rahat sizden alabileceğini kafasına koymuş. Senin de bebeğin var anladığım kadarıyla senin önceliğin onlar yarın öbür gün ne olacağı belli değil sen önce kendi yavrunu düşünmeye mecbursun. Ablan biraz aman kardeşim taş attı da kolumu yoruldu babamlardan kaldı o parayı elden çıkarsa dokunmaz ona gibi bi'düşünceye sahip sanki eşinizi de bahane ettiğine göre... Bence eşim bu paraya dokunmamı istemiyor, çocuklarımız için yatırım yapmalıyız diyor o da biriktiriyor hesaptan çekemem falan deyin. Laf ederse de etsin, sizi bilen bilmiyor mu :)

ablan seni kullanıyor.. araba lüks bence.. Masrafıyla nasıl basa çıkacak.. Çocuklarının rızkını ablana verirken hiç mi sızlamıyor vicdanın??

ablana inanilmaz kizdim cok sinirlendim,nasil bu kadar bencil olabilri ya,demiyorki kiz zaten bana ev alayim diye yardim etti..bide rahat rahat araba parasi istiyor pes yani..ben olsam kusura bakma ev icin zaten verdim,daha fazla veremem.cok cok laizmsa diger kardeslerinden iste derdim..bencilligin alasini yapiyor inanamadim yaa..insan biraz utanir.kusura bakma agir konustum ama hakediyor gercekten.

Canım net bir dille ablana parayı vermeyeceğini söyleki bir daha istemesin.gerekirse kendinizin araba alacağınızı söyle ve emin ol ikiz bebekle arabaya gerçekten ihtiyacınız olacak

İyi niyeti suistimal gibi geldi bana. Senin de durumun süper değilmiş ve bebeklerin olucak sen de çoluğunun çocuğunun rızkını düşünmek zorundasın. Zaten ev için yardım etmişsin. Bugün araba için para isteyen ablan yarın başka bir şeyi bahane edip tekrar para isteyebilir.

canım sadece konuyu okudum aradaki yorumlara bakmadım ama bana ablan iyi niyetli gelmedi
hani biraz bencil sanki sonuçta herkese eşit pay verilmiş mirastan sen ev için ona para vermişsin kendi hakkından
hibe ederek borç bile diil hamilesin birsürü masrafın olacak
eğer ben senın ablan olsaydım kendimi kötü hisseder en azından bebişlere oda falan almaya çalışırdım
toplu parada şart diil taksitle alırdım ama yapardım bişey,sonuçta sen çalışmıyomuşsun eşinede haksızlık bence
ayrıca arabayı ortak kullanırız lafı bile onun nekadar bencil olduğunu gösterir insan hiç kardeşinden arabamı esirger
ablanı karalamak seni kırmak istemem ama bence vermemelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…