Ablam ve benden istediği...

Sizden kendi rahatı için bu parayı istiyor. Sizde söyleyin benim bu paraya çok ihtiyacım var diye. Hem ne kadar saçma ya vermişsin zaten gitsin çalışsın alsın.

bence kesınlıkle verme canım,nedemek sen zaten vermıssın vercenı yoluyo gıbıme gelıyo senı
ıkı torba alsın alcanı tasıkardısı falan kalmaz
bence aldanma canım onunde bır dogum var ve ne olacagın bellı degıl ıkızlerın olacak belkı dogum sonrası
ozel hastanede yatmaları gerekse ne yapacaksın kımden borc bulacaksın verme evlatların ıcın ılerdede ısterse harcadık bıttı de
herkesın paraya ıhtıyacı var tek kurnaz ablanmı?

artık bütün marketlerin servis arabaları var be kadarda enaniyet olmazz........... ayrıca yarın öbür gün senn başına bi iş geldiğinde ablan sana selam vermez.... ayıp ya insanda biraz yüz olurrr... eğerki olurda verirsen araba senn adına olsunnn..... bakalım ne dicekkk...

Eve nasıl taşıcakmış torbaları merdivenleri çıkarken taşikardisi biticek mi ? yoksa arabasıyla mı çıkacak merdivenleride

Valla ablanız sizin iyi niyetinizi kullanıp o kalan parayıda elinizden alma niyetinde.

Sonuçta yarın öbür gün çocuğunuz doğacak şimdi çocuk bakmak kolay mı ablanız çocuğun olacak paranı tut diyeceğine hanımefendi paranıza el koymak istiyor.

Sakın inanmayın sizle iyi yada kötü olsun umursamayın emin olun ki düştüğünüzde kimse size iki lokma ekmek vermez ablanız olsa bile.

Bir şekilde paranızı elinizde tutun ablanızada kesin olarak VERMİYORUM diyin.Oğluna ihtiyacı olmadan ıpad filan bakıcağına çalışıp biriktirsin kendisi alsın arabasını.kardeşsiniz diye ümüğünüze de yapışmaya hakkı yok yani...

evet en çok da bu sanırım. 30 senedir varlığımı kabullenememe sanırım hani çok sonradan doğdum falan ya :S

ablan seni kullanıyor.. araba lüks bence.. Masrafıyla nasıl basa çıkacak.. Çocuklarının rızkını ablana verirken hiç mi sızlamıyor vicdanın??

yok canım ablama vermeyeceğim de zaten versem istediğinde verirdim parayı. ama hani nasıl anlatsam ısrar etmesi ve ısrar ederken öyle bi şekilde istemesi var ki sanki vermediğim için parayı kendimi suçlu hissetmem gerekiyormuş gibi bi tavrı var :S böyle olunca ister istemez kafama takılıyor yani bazen Allah Allah bende mi bi tuhaflık var suçlu muyum falan gibi psikolojiye sokuyor ki insanı anlatamam.

eve asansörle çıkartacakmış canım aynen ben de zaten çok zor zamanlar geçirdim ve kimse de beni düşünmedi zaten parayı vermeyeceğimi her fırsatta söylüyorum ama öyle bi ısrar ediyor ki hani bıktırmak için mi yapıyor ' aman veriyim de kurtulayım yeter ki sussun ' diye mi yapıyor anlamıyorum düşündükçe sinirleniyorum ve yakıştıramıyorum da.

ablan bir daha söylediğinde;abla bu konuyu bir daha açmayalım,çünkü vermeyeceğim benim de bebeklerim doğacak,de

ben olsam vermem canım...
araba bi lükstür ev gibi zaruri ihtiyaç değil...
çok yoruluyosa poşet taşırken pazar arabası alsın kendine sürsün arkasından....

bu arada oğlu neden yardım etmiyormuş torbaları taşımasına ?? ıpad filan istemeyi biliyor birazcıkta annesine yardım etsin.Aman diyim bak kendinde diyorsun kimse yardımcı olmaz filan sakın bir anlık duygusala bağlayıpta parayı bağışlamayın ablanıza.Ayrıca öyle bir hastalığı olsa insan önce hastane diye inler araba diye değil !

ipad i isteyen oğlu başka şehirde okuyor da yanında bir yetişkin oğlu daha var. aynı şeyi ben de söyledim kocaman oğlun var taşısın poşetleri ne var yani falan dediğimde de dershaneye gidiyor okuşla gidiyor hiç vakti yok alışverişe gelmeye falan diyor.

zaten dediğim gibi ben aslında bu parayı benden ne amaçla istediğini de çözemedim tam manasıyla. yani genel olarak bir araba muhabbeti dönüyor ama dediğim gibi bazen de bana parayı ver muhafaza edeyim senin adına eşinle bişey olursa benden alırsın vs. gibi laflar ediyor yani ben bu yüzden de şaşkına dönüyorum iyice.

yok parayı zaten vermeyeceğim canım benim aklıma takılan kısmı doğru mu düşünüyorum yanlış mı. çünkü dediğim gibi öyle bi istiyor ki vermediği için insanı utandırmaya çalışıyor.

Boşver sen zaten hamilesin birde bu ablanın boş muhabbetini takma kafana ablanın belliki çok parası var araba artık bu devirde lüx onu bu kadar rahat isteyebildiğine göre mahallede ki çocuklara rica etsin ellerinede biraz para versin yardımcı olur gençler yada pazar arabası al üstünede bisiklet kornası taktırıp gönder sürsün dursun rahat rahat

hiç vicdan yapma canım ablan çok bencilmiş sen zaten ev alması için yardım etmişsin bunu bile her kardeş yapmaz fazlasını yapmana hiç gerek yok.çocuklarım doğacak kenarda param dursun istiyorum veremem de yada biz araba alacağız da diyebilirsin ama paranı verme ablan kendini uyanık sanıyor heralde

Kusura bakma ama ablan cok acikgoz, uyanikmis.. Senin de yumusak oldugunu bildigi icin vicdanen seni rahatsiz edip elinde kalan son parayi da almak istiyor. Senin cocuklarin olacak , ki olmasaydi bile o para senin hakkin, zaten hakkindan bir miktar vermissin. Keske basta vermeseydin de simdi istemesinin yolunu acmasaydin... Tek kurus verme, ablan cok kurnaz geldi bana acikcasi. Kanma.

kesinlikle verme. azıcık bile verme. çünkü ablan o paranın kendi hakkı olduğuna inandırmış kendini. sen evlisin o dul ya.
yarın bir gün eşinin başına birşey gelmeyeceği ya da ayrılmayacağınız ne malum. o zaman ablan senin için ne yapacak?

sakın! o parada sadece senin değil, torun olarak doğmamış bebeğinin bile hakkı var. miras bu sonuçta.

Ay bi'de hamilesiin! Arabaya benim ihtiyacım var asıl çoluk çocuk napıcam eşim işteyken ben bile alamıyorum kendime de! Eşinden boşanmış ve ya eşi vefat etmiş olabilir kocaman oğulları varmış hiçte acınacak bi'durumu yok sanki küçücük çocuklarıyla genç yaşta tek kalmış gibi sömürü yapıyor. Benim bi'tanıdığım 60 yaşında kadın hala çalışıyor çocuklarıma yük olmayım diye. Kesin bi'dille bebeğimi düşünmem lazım hazır paraya dokunamam deyin. Soğuk konuşun ve bi'bahane uydurun tez zamanda o parayı bildiği sürece yıldırmaya çalışacaktır. Benim de amcamın kocaman askerden gelmiş oğlu var çalışmıyor rahatından, amcamda her ay yok ayağım kırıldı yok durumum yok diye borç isteyip durur. Senelerdir olan bi'şey artık babamda kusura bakma abi benim de 3 kızım var yatırım yapmam lazım kocaman oğlun var ben mi bakacağım bu saatten sonra diyor. Haksız mı değil

bide israr ederken vicdan rahatsizligi cekecegin seyler mi soyluyor pessssss dogrusu peees baskada bisey denmez..ablaniz asmis olayi onu tarif edecek kelimeler bulamiyorum suan..asil sen ona kendini kotu hissettir..zaten sana ev alirken yardim ettim bir daha veremem,ikizlerim olacak cogu kuvezde yasiyor dogduktan sonra bun;lari hic dusunmeden nasil para istiyorsun asil bana yazim falan de ya yuhhh artik ablana...

En iyi akraba henüz tanışılmamış olandır ,ablan seni resmen sömürüyor ,seninde kendi ailen var kendini çocuğunun geleceğini düşün ,ayıp ediyor sana
veremeyeğini açıkca söylemelisin .

Ne hasta durumda olanlar var ,markete gidip yüklenmesin, herkesin arabası mı var ?
çocukları alışverişe gidemiyorlarsa ,yemezlerde
biraz sert ve sakin ol .

bence kesinlikle vermeyin. garantisi var mı 3 gün sonra allah korusun sizin de hayatta yalnız kalmayacağınızın!!! keinlikle bu tarz kardeşlere ve kardeş ilişkisi yaşayanlara çok kızıyorum. hep bana hep bana olmaz ki! kendini ve doğacak çocuklarını düşünmelisin, duygularınla değil mantığınla hareket et.bende de var bu vesiyondan bir tane, hep bana verin der, sonra ben 1 montla 2 sene geçiririm, kız her kış 3 mont alır kendine. acımıyorum o yüüzden kimseye, dolmuşa biniversin. şimdi heryer market, kimse annesinden arabayla doğmuyor.

kendine acindirmaya calismis once sonra baktiki olmadi baska sekilde masallar anlatmaya baslamis..sunu soyleyim bu parayi verirsen uzerine bir bardak soguk su icersin. herkes payina duseni almis zaten, hem kendi evi varmis maasi varmis. sirf kalp carpintisi var diye araba almak? hmmm pek inandirici degil...cagirir bir taksi o da gidecegi yerin kapisina kadar goturur, illa araba almasi gerekmez. tavsiyem kesinlikle verme derim. verirsen alamazsin, kaldiki sende hamilesin yarin oburgun bebise bir suru sey lazim olacak, herhangi bir hastalikta zor gunde ablandan 5 kurus istesen eminim arabasini satip sana yardim etmez.

Vermeniz sart degil...
Madem oyle arabanin bi kismini cocuklarinin babasi odesin sonucta cocuklari binmicekmi?

Bence tek yük sizde olmamasi lazim. Galiba temiz kalplisiniz, ki hep size yukleniyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…