• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam :(

kizlar cok sagolun hepiniz yardimci oluyosunuz ama kendinizi benim yerime koyarmisiniz sadece doktor icin konusulan bi konj pireydi deve yapildi ve ayni swkilde ablaniz swni bidaha evimde gormicem dogum yapsamda gelme diyip heryerden engellese ne yapardiniz

nerden baslasam bilmiyorum. uzaktan bi akrabamiz var ablamla cok eskiden arkadaslardi ben 15 yaslarindayken. sonr ablam bunla.kotu seyler yasiyo ve bi daha hic gorusmuyorlar. seneler sonra evlendim cocugum olmadigi icin nergiz dene arkadas bana ulasti duyduguma gore cocugun olmuyomus falan... bende evet dedim kendince yardim etmek.istedi baya namazina dinine bagli biri olmus ve konusma seklindende anlasiliyo. bi doktor tavsiyesi icin ariyo. ablamda hamile ve benim cocuk konusunun zaafim oldugunu biliyo. bende anneme nergis abla beni aradi birini tavsiye falan etti dedim oda ablama anlatmis. ablam beni aradi vay efendim sen naail onla konusursun bi daha sakin evime gelme senin gibi bi kardesim yok cocugum dogdunda da sakin gelme seni heryerden engellicem dedi bende ne yapiyosan yap dedim. 10 gun sonra dogum yapacak ve bu olay dun yasandi ne yapmaliyim kizlar soyledigi kelimeler kulagimda cinliyo. asla onun bu laflarini unutmam asla sizce gitmelimiyim dogumuna cok agir konsutu
Bence gidin tabi ki. Yegeniniz doguyor. O sizin gassasiyetinize onem vermemis. Siz onun bu hassas donemini gpz onunde bulundurarak alttan alin..

Ablaniz durumu biraz abartmis ama kuslugun icinde bilmediginiz seyler olabilir neyse burasi sizin aranizda ama dogum yaptiginida hastaneye gidip bi gecmis olsun deyin en azindan dogumlar dugunler ozel anlaridr bir kere yasanir

ben ona gore daha basit bi hayat yasiyorum durumum fazla yok yinede hamd olsun rabbime dugun borclarim var o benden cok.cok iyi rabbimde hep iyi etsin. deniz manzarali bi evi var hep beni ortam icersinde yermeye asalamaya calisirdi bende artik birikti bugunki olayin uzerin son damla tasti edilen kufurler karsisinda sok.icindeydim halada kulagimda cinliyo beni yegnimle vurmasi derinden yaraladi beni
Anlıyorum canım mesafeyi koy.Doğuma git yegenini gör ve hatasıni anlayana kadar adım atma o zaman.
Rabbim sanada sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah.

Kesinlikle gidin. Ablanız ne derse desin siz en başta yeğeniniz için gidiyorsunuz oraya. :anne:

aralarının ne için bozulduguna göre değişir.
ama bende şöyle bir düşünce yapısı var.annemle ablamla konuşmayan biriyle ben konuşupta ezdirmem onları..
ablama da giderdim tabikide. olayı sorar bukadar kırılacağını bilmiyordum ama çocugum olsun diye tavsiyelerde bulundu o yüzden dinledim gibi şeyler dersin.

Ben olsam bende gitmem haklısın iyi alışmış o ben ne söylersem söyleyeyim kusmesinler yok öyle bi dünya hepimiz neler yaşıyoruz kime kizcaz sen haklısın kapına kadar gelip özür dilemeden affetme

Konu sahibi ben sizi gururlu gördüm. Ablanız resmen çok ağır konuşmuş. Ben hamilelik lohusalık psikolojisi anlamam. Yok bu psikolojik yok hamilelik pardon deyip insanlara böyle davranılmaz!
Evime gelme diyerek resmen hakaret etmiş. Dozunda kızar, iğneler anlarım da yanıma gelme, evime gelme ne demek?
Sakın duygusal davranmayın aklınız varsa dimdik olun hiç üzülmeyin, kırılmayın. O abla olabilir ama sizde kardeşsiniz.
Benim bir yanlışım olduğunda ablayım demem gider kardeşimden özür dilerim. Birbirimizi kırmamak için susarız hiçbirşey söylemeyiz.
Kaldı ki kardeşim bana böyle evime gelme dese özür dilese bile ben hayatta o cümleyi unutamam. Çok ağır.

Sizinde gitmeyeceğinizi biliyorum. Sizden özür dilemesini bekleyin.

Yeğeninizin hediyesini alın, hastanede ziyaret edip verin, daha sonra görüşmemeye devam edin.
Bu tepki fazla ama ablanızın da küsme sebepleri çok önemli bana kalırsa...
Kadın gerçekten affedilmez bir şey yaptıysa kardeşimle konuşsun istemem bende. Bu kadar abartılı olmasa da mutlaka tepki verirdim..

ne kadar hamile olursa olsun beni cocugundan vurmaya hakki yoktu yok dogumuma gelme allaha havale eettim gelmem diyip kapattim telefonu.esi beni ve esimi cok sever gidip geliriz mesafeyi farkedince soracaktir ablama beni ararsada enistem karina sor dicem kendi versin hesap biliuorum beni yalanci cikarack bi mevzu bulir yoksa eski sevgilisyle arasina giren bi kizin olayi olarak anlatmicaktir eminim
Eski sevgilisiyle arasına giren bir kızdan bahsediyorsun... ablanın sinir olması normal "dün bunu bana yapan, yarın kardeşime de yapar" kafası vardır...
Zaten bu küçük bi olay değil ki ablana bildiğin kazık atmış daha ne yapsın...
Doğumuna gitmelisin... o senin ablan canın kanın..
3.cü şahıslardan dolayı aranı açmana değmez...

aralarının ne için bozulduguna göre değişir.
ama bende şöyle bir düşünce yapısı var.annemle ablamla konuşmayan biriyle ben konuşupta ezdirmem onları..
ablama da giderdim tabikide. olayı sorar bukadar kırılacağını bilmiyordum ama çocugum olsun diye tavsiyelerde bulundu o yüzden dinledim gibi şeyler dersin.
Aynen canım bende senin gibiyim ailemden biriyle küsenle bende hiç konuşmam...
Destek önemli sonuçta :KK70:

Canım seni çok iyi anlıyorum çok hassassın bebek konusundan dolayı benimde olmadı 1.5 sene kadar neler çektigimi bir ben bir Allah bilir. Ama ablanı seni o konudan vurmak isteyecegini sanmıyorum. Sen yinede kardeşliğini yap git baktın ki aynı tavrı devam ediyor bir daha o adım atana kdar gitmezsin.

Hamilelik depresyonuna girenlerde cok..
Tıbben böyle bi şey var.. doğumumda kaynanamın ve görümcemin kıskançlığı nedeniyle bende normal değildim.. eşim bana yeniden aşık olduğunu söyleyip etrafımda dönüyodu bunu hazmedemediler ve eşimi sürekli yalan yanlış şeylerle doldurdular el bile kaldırdı adam bana onların kışkırtması yüzünden.. hergün olay vardı evimizde.. eşim durumu anlayıp da herkes işine baksın diyene kadar olan bana oldu tabi. Annem ağlayarak evden kaçar gibi gitti. Kadın 1 hafta bende kaldı 5 kilo verdi 8 günde.

Tabi sonrasında bende kaynanamın haddini bildirdim. O nasıl burnumdan getirdi ben de onun burnundan getirdim. O lohusalık sıkıntısıyla insanın gözü dönüyo gerçekten şu an bile hatırlayınca ben nasıl öyle yaptım öyle davrandım diye hayret ediyorum kendime..

yani sorunlar ve sıkıntılar insanı o lıhusalık bunalımına adeta delirmiş gibi sokuyo.. oğluma bile sevgi hissetmiyodum farklı hisler geçiyodu içimden.. Allah tan kısa sürede topladım kendimi

lohusalik hamilelik odur budur bilemem. insan ne durumda olursa olsun karsisindakinin bi insan oldugunu unutmamalo ben o kadar hassasimki oyle bi inat varki bende kolay kolay gidebilecigimi sanmiyorum. zaten evini bi turbe ziyaret falan saniyo galiba kimle sorunu olsa evime gelme git evimden dicek

lohusalik hamilelik odur budur bilemem. insan ne durumda olursa olsun karsisindakinin bi insan oldugunu unutmamalo ben o kadar hassasimki oyle bi inat varki bende kolay kolay gidebilecigimi sanmiyorum. zaten evini bi turbe ziyaret falan saniyo galiba kimle sorunu olsa evime gelme git evimden dicek
Ozaman gitmeli miyim diye bizlere soru şeklinde sormasaydın canım çünkü çoğunluk git dedi...
Ama sen kararlısın gitmemekte...
Sen bilirsin.. Inşallah en kısa sürede halleder barışırsınız...

ya beni yanlis anlamasin kimse biliyorum herkes kardes oldugumuz icin git diyo benim gibi hisseden bi kac kisi var olay yeni yasandigi icin belki cok kirginim bakalim

Back
X