Ablam

Yaratılış gereği soğuk sanirim mesafe koyum bakalım aramayin sormayin.

Cok sanslisiniz kiz benim ablam yok en buyukleri benim

En küçük olmak mutluluktur. Herşey senindir herkesin sevgisini alırsın. İlkler denektir. Tüm kısıtlamaları, cefayı onlar çeker. Sefası biz en küçüğe kalır. Birde benim gibi güzlemeyseniz tadından yenmez. Annem 37 yaşında doğurmuş beni. Ablam 11 yaşında abim 9 yaşındaymış. Yani evin oyuncağıyım. En sevileniyim. Yaşasın küçükler

İşte sizde yenge abla olmuş size. Ablalar annedir zira. En azından abinizle yengenize hakettiği değeri verin. Kızar yine çoğu insan bana daha önce linç yemiştim ama senelerdir hep söylerim. Anneme sorarım sence kim benim annem diye ablan der. Çünkü 1 yaşında memeden kestiği gibi ablama yüklemiş beni. Herşeyimle o ilgilendi. Hasta olduğumda gece ablam beklerdi 6-7 yaşlarımda hatırladığım. Daha önceside öyleymiş anlattıklarına göre. Belkide o bağı sağlayamadınız o zamanlarda siz. Başka birşey aklıma gelmiyor çünkü durumunuzla ilgili

Ben de en küçüğüm aynı annem 37 yaşında iken doğurmuş abim 10 yaşında ablam 15 yaşındaymış.Sizin gibi çok sevildiğimi babamdan hatırlıyorum annem hastaydı o çok sevemezdi babam parklara götürürdü. Akşam beni uyuturdu ayaklarım soğuksa ayakları ile ısıtırdı ellerimi de öyle. Her akşam bana bir şey getirirdi.

Şimdi çözebiliyorum. Ablanız annenizin hastalığı dolayısıyla bu durumda yani çözemediği bir şey var onun. Sizinle ilgili değil konu. Kendiyle ilgili. Birden yazdıklarınızdan böyle hissettim nedense.

Ben hayatıma giren her insana değer veririm hele de iyiliği sevgisi dokunmuşsa. Ablan ile yaşadığın şey bizde de olmuş annem hiç uyumadığı için ablamın yanına getirirmiş orda uyurmuşum ona da kızarmış.

Kesin eminim ablanızın sorunu sizinle ilgili değil. Annenize kızgın o ama sizden çıkartıyor. Bilinçaltı. Keşke istesede bir psikoloğa görünse. Hayata daha iyi bakmaya başlar. O öfkeyle yaşamak zor ve size yansıyor öfkesi farketmeden başka şekilde hemde

Ohh ne gusel dogru valla annemden korurdum onlari dayagi ben yerdim hep sefasi size

Annem ondan çok şey beklemiş hem ev işi hem okul anlamında o da durumu sevmezmiş o yüzden annem ile ilişkisi biraz sıkıntılıymış. Ablam evlenince ondan özür dilemiş annem hakkını helal et sana baskı yaptım bilemedim diye bu sıkıntılı dönem anneme kanser dedikleri dönemde oluyor

Belki enişte beyle sorunlari vardir
Kavga ediyorlardır
Ablan da belki kendini içe kapatmıştır
Yalnız kalmak istiyordur
Bir süre gorusmeyin o sizinle gorusecektir arayacaktır eminm

Ohh ne gusel dogru valla annemden korurdum onlari dayagi ben yerdim hep sefasi size

Zuzum bizim evde hakkaniyet var. Biri yaramazlık yapınca 3'ümüz birden dayak yermişiz. Abimle ablam bana kıyamadığından yaramazlıkta yapamazmış Bende dayak yicem ağlıcam diye. Annem ne sadistmiş arkadaş ya

Olabilir belki de. Keşke görünse ama sanmıyorum.

Ben ablama mesafeli değil gerçekçiyim. Şuanda da hızlı trenle 3 saatlik mesafedeyiz. 2.5 senede 4 kere geldi evime hep benden bekliyo geleyim diye güzel hoş görüşelim de benim cebimdeki de para yani her zaman durum olmayabiliyor ve zamanım yolda iz de geçiyor ömrüm yarın öbür gün çocuğum olduğunda zırt pırt çantamı alıp koluma kar kış kucağımda çocukla gidemem oda aynı şekilde gelemeyeceği için direk söyledim. Ki ben evlenirken seçim yaptım başka ile gideceğimi bilerek evlendim. Kimsenin bana hayatını bağlamasını bana göre şekillendirip kurulu düzenini bozmasını istemem. Olay bu.
Sizin meselenizde yarım saate gelicem diyip kapıda sizi bekletmesi terbiyesizlik ama sizde bunu bilip uzaklaşmalısınız. Zaten abinizlere kotayı koyduğunda sizde üzerinize düşeni almalıydınız. İster on dklık mesefe ister on saatlik mesafe olsun görüşmek istemeyen istemez bu kadar basit. Herkesin kardeşlik bağları bir olmuyor

Eşiyle problemleri olabilir mi ? size yansıtmak istemiyordur belki yada eşi sizinle ve evlerine çok sık gitmenizi istemiyordur ve ablanız bunu size söylemiyor olabilir mi?

Anlattığınız birebir ablam. Yani annemde ona olanca yükü yüklemiş ama demek ki her insan kaldıramıyor. Herkesin verdiği tepki farklı. Ama çoğunluğu anladığım kadarıyla annenizin hastalığı nedeniyle kızgın annenize. Bu çok farklı bir psikoloji. Sanki anneniz istermi hasta olmayı ama insan farklı düşünüyor farklı yansıyor hayatına.

Size dediğimiz gibi uzak durun. Yengenizi ablanız yerine koyun. Gelirse siz yine büyüklük gösterirsiniz. Gelmezsede kendi kaybeder.

Ben de ablalarıma gıcığım.. kimse de küçük değil. Dipnot: En büyüğümüz 50sine yaklaştı ben oldum 31.. ne ararım ne aramalarını isterim.. bana bi tek çocukluğumda ablalık etmişlerdir. Yetişkinliğimde bi ablalıklarını görmedim. Tam tersine işim rast gidecek, cebim para görecek mutlu olurum diye ödleri patlıyor.. hep bi hasetlik, sinsilik .!! Ben evde yokken odamı karıştırmalar, çantamı, cüzdanımı karıştırmalar. Cüzdanımda bi iki yüz lira para olsa para saklıyor gizli çıkı diye arkamdan konuşmalar..!!daha neler.. anlatsam destan olur burda.. Senelerdir nefret ettirdiler.. evli değilim.şu an mecbur yaşadığım eve Annemi görmeye geliyolar çoğu zaman odamdan çıkmıyorum sırf o haset, sinsi suratlarına bakmamak için... nefret ediyorum hepsinden. Şu an tek hayalim evlenerek ya da bekar kendi evime çıkıp bi daha bunların suratına bakmamak..!! Aynı karından doğmayla kardeş olunmuyor..!!

Ben bi kaç ay önce burda konu açmıştım. Evine gittiğimde ablam olacak kadın kapıyı hayırdır diye açıyor demiştim.. sürekli yapıyor sabrım taştı diye dert yandım burda..o günden sonra bütün bağlarımı kopardım.. bi daha ne evine gittim kendi geldiğinde suratına bakmıyorum..!!

Benim annemle oyle kardeslerle biriyle 4 biriyle 8 yas var oyle akil edemiyolardi yaramazlik yapmamayi tabi bide erkek kardesim var daha 9 yasinda bu yasimda geçen annemden korim derken yedim saplagi hemde kocamin yaninda ay allahim icimdeki kardes sevgisi

Bana kalırsa ablan çok temiz titiz değil,evinin müsait olup olmamasını kafasına takıyor olabilir.kardeside olsa senden çekiniyor olabilir mi öyle aklıma geldi?

Abla müsveddelerinden yıkarda bahsetmiştim..Benim ablalardan yana yüzüm gülmediği gibi abi de tırt. Bi abim var . Alkolik, ayyaş.evli. Ne kocalık ne babalık vasfınA sahip. Tek olayı sabah akşam içmek.senelerce yüzünü görmesem göresim gelmez. Hiç bir duygum yok be abla ne abi..!! Görmüyorum da zaten. Bi kaç gün önce kafayı çekmiş güzelleşmiş herhalde.aramış beni açmadım sonra ev telefonundan aramış diyor ki benim canımı sıkma.. neden açmadın diye hesap sormayı abilik sanıyor vasıfsız. İçimden dedim sen otuzunu geçmiş beni bırak da git karın, çocuklarına bak.. yemin ederim elimde olsa dünyanın öbür ucuna gidecem.. o kadar nefret ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…