• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamdan ve düşüncelerinden utanıyorum

Kesinlikle var asansörde falan kendine ay ne güzelim diyo bi de ona sorsanız herkes ona aşık herkes ona yazıyo. Bi yere gidiyoruz o şu adam da bana bakmaktan yemeğini yiyemedi hihiih diyo. Oysa adamın baktığı falan yok
Narsist kişilik bozukluğu olan bir arkadaşım vardı. Bu anlattıklarınızda onu da gördüm.

Narsist kişilik bozukluğu olan bir arkadaşım vardı. Bu anlattıklarınızda onu da gördüm.
Valla ablamda bi bokluk olduğu kesin de ne olduğunu ben henüz çözemedim zorla doktora da götüremem bilmiyorum yani ne yapabileceğimi. Bildiğim tek şey ondan soğuduğum

Merhaba hanımlar. Ablamla ilgili daha önce de bir konu açmıştım ama bu sefer beni deli etti. Hazırsanız başlıyorum.
Ablamın bir takıntısı var: evli veya sevgilisi olan erkekler. Utanarak söylüyorum ama evet ciddiyim bu konuda. Şimdi size kronolojik sıraya göre açıklayayım bunu..
Bundan 5 sene önce bir adamla tanıştı. Adam evli, zengin ve 'dindar'. Ablam bu adamla tanışmadan önce çok muhafazakar bi insan değildi yani inanırdı ama oruç tutmak, Kur'an okumak gibi adetleri pek yoktu. Bu adamla tanıştıktan sonra dinin içine bi düştü ki sormayın. Ha kötü bir şey mi diyeceksiniz, hayır. Ama bunu kendi düşünerek yapmadı sırf adam hayatına girdi diye onun kalıbını aldı. Bu adamla her ne kadar ayrıl, yapma, etme dediysem de ilişkisini devam ettirdi ve görev yaptığı şehirde resmen adı çıktı. Utanıyordum ondan orada resmen. Ama kendisine sorsanız o çok aşık, yaptığı hiç kötü bir şey yok, çok masum, Allah'a ve aşkına güveniyor. Ne desek dinletemedik, ayrılmadı. Sonra bilin bakalım ne oldu? Bu adam bunu başka biriyle aldattı da sonunda ayrıldı. Aldatmasaydı daha ayrılmıyordu yani..
İkincisine geçiyorum. Ablam yeni bir şehirde çalışmaya başladı. Bu arada ablam doktor ama ne hikmetse tek bir doktor arkadaşı yok habire mümessillerle takılıyor. Yanlış anlaşılmasın meslek ayrımı yapmıyorum ama ablam sırf ilaçlarını yazmaları için kendilerine iyi davrandıklarını bilmiyormuş gibi onları arkadaşları kabul ediyor ve bence olmaması gereken cinste yakın arkadaşlıklar kuruyor. Hayır yani hiçbir doktor mümessil arkadaşlarıyla her hafta kahvaltıya gitmiyor ama bu hep mümessillerle. Her neyse bi tane evli bi mümessil vardı adı x olsun. Bu x ablama ondan çok hoşlandığı söylemiş. Bu sırada da bu x'in karısı hamile ve doğurmak üzere... Ablama eşiyle yaşadığı problemlerden bahsetmiş. Ablam da gelmiş bana bunları öyle bir anlatıyor ki 'karısı çok çirkefmiş, boşan dedim zaten, karısı şöyle rezil böyle kötü'. Dedim sana ne görüşme bu adamla boşan falan da deme elalemin kocasına. Ay yok niye görüşmeyecekmişim, biz sadece arkadaşız, istediğimi söylerim benim ifade özgürlüğüm var. Ya diyorum hiç mi vicdanın yok. Ben kötü bir şey yapmıyorum ki diyo.
Üçüncüsüne geçiyorum. Evet hala bitmedi bu üçüncüsü.. Yine evli bir mümessil vakası.. Y olsun bu da. Y ablama kendisinden hoşlandığını söylemiş ama ablamın bana anlattığına göre ablam ona yüz vermemiş. Yav bırak kim yer bunları? Yüz vermedim diyor ama herifle başbaşa buluşmalara gidiyorlar. 14 şubatta herif buna hediye almış ama yok ablam yüz vermemiş :))))
Dördüncüsünde de sevgilisi olan adamı sevgilisinden ayırmaya çalışmıştı önceki konumda anlattım.
Kızlar bunlar sadece bildiklerim.. Bilmediklerim var mı bilmiyorum. Ama beni esas rahatsız eden ablamın bu yaşam tarzına rağmen bana ve başkalarına ahlak dersi vermeye çalışması. Bunun bir arkadaşı var yine mümessil adam bildiğiniz sapık kızları nasıl kestiğini falan anlatıyor ablama ablam da gülüyor. Görüşme dedim adam sapık. Bana diyor ki 'ay ben niye görüşmeyecekmişim bana sapıklık yapmıyor kızlar öyle açar gezerse tabi laf atar herkese verip gezerlerse erkekler tabi böyle düşünür.'
Kızlar ben gerçekten sıyırmak üzereyim ablamdan tiksinmeye başladım. Ablam benim iyiliğim eğitimim içinden elinden geleni yapmaya çalışıyor ama bu huyları beni öldürüyor. Sizce düzeltmenin bi yolu var mıdır? Rica ediyorum ablama hakaret etmeyin. Biliyorum çok sinir bozucu ama hala benim ablam. Sadece düzelmesini istiyorum..
Ünlü ve flörtöz bir kadın bir röportajında neden evli erkeklerle takıldığının sorulması üzerine şöyle bir cevap vermişti; "Karılarının çektiği acıdan zevk alıyorum". Bu cümle kulağa sinir bozucu gelse de aslında bu kadının çokta sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadığının ispatıdır. Zaten bu tavrı onu ölüme götürdü. Böyle yönelimleri olan kadınlar var. Psikolojik destek almasına ikna etseniz. Birde kendinizi suçlu ve bu durumdan mes'ul hissetmeyin. Bazen bir müsibet bin Nasihatten iyidir kuralı işler. Kolaylıklar diliyorum.

Valla ablamda bi bokluk olduğu kesin de ne olduğunu ben henüz çözemedim zorla doktora da götüremem bilmiyorum yani ne yapabileceğimi. Bildiğim tek şey ondan soğuduğum

Onu da o şekilde kabul edeceksiniz. Ya da pek yalnız bırakmayacaksınız. Yalnızlık arkadaşımı daha çok tetikliyordu. Ama çok yakın bir kız arkadaşı olursa duruluyordu.

Ünlü ve flörtöz bir kadın bir röportajında neden evli erkeklerle takıldığının sorulması üzerine şöyle bir cevap vermişti; "Karılarının çektiği acıdan zevk alıyorum". Bu cümle kulağa sinir bozucu gelse de aslında bu kadının çokta sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadığının ispatıdır. Zaten bu tavrı onu ölüme götürdü. Böyle yönelimleri olan kadınlar var. Psikolojik destek almasına ikna etseniz. Birde kendinizi suçlu ve bu durumdan mes'ul hissetmeyin. Bazen bir müsibet bin Nasihatten iyidir kuralı işler. Kolaylıklar diliyorum.
Burada aldatilan ayrılan sonra evli adamla çıkmaya başlayan bir kadının konusu vardı
Sen aynı şeyi yaşamışsin nasıl bunu başkasına yaparsın diyenlere beni kimse düşünmedi ben niye düşüneyim dedi

Çoğu evli adamla birlikte olan kadın için adami karısından bosatmak bir başarı gurur meselesi

Kesinlikle var asansörde falan kendine ay ne güzelim diyo bi de ona sorsanız herkes ona aşık herkes ona yazıyo. Bi yere gidiyoruz o şu adam da bana bakmaktan yemeğini yiyemedi hihiih diyo. Oysa adamın baktığı falan yok
Ben niyeyse ablaniza çok kizamadim sanki içinde çok büyük bir eksiklik var gibi. Küçük bir kız çocuğu gibi davranıyor. Mesela ilaç mumessilleriyle arasina mesafe koyamıyor onlardan gördüğü ilgi hoşuna gidiyor falan. Bence siz her defasinda ona yaptığının yanlış olduğunu sinirlenmeden tekrar tekrar anlatın. Umarım bir daha bu tür ilişkilere girmez

Burada aldatilan ayrılan sonra evli adamla çıkmaya başlayan bir kadının konusu vardı
Sen aynı şeyi yaşamışsin nasıl bunu başkasına yaparsın diyenlere beni kimse düşünmedi ben niye düşüneyim dedi

Çoğu evli adamla birlikte olan kadın için adami karısından bosatmak bir başarı gurur meselesi
Kınamıyorum. Sadece acıyorum. Yaralı bir hayvan nasıl ki can havliyle oradan oraya koşuyor saldırıyor bunu yapan kadınların durumu da bu. Umarım hayat başka gurur kaynakları çıkarır karşılarına. Bu ünlü kadın 24 yaşında mafyatik sevgilisinin aracında feci bir şekilde öldü. Belki de öldürüldü. Hiç bir zaman olay netlik kazanmadı.

Ablanızda bir sıkıntı var. Ne olduğunu bilmiyorum ama var.
Şöyle ki, bekar bir kadın evli bir adamla görüşüyor diyelim. Bunu yapar ama yanlış olduğunu bilir. Adına aşk der vs der ama yanlışı kabul eder.
Ve böyle bir deneyimden sonra tekrar evli erkekle olma konusunda çok tutucu olabilir.
Üstelik hayatını karşısımdaki adama göre şekillendiriyor. İnançlıyla inançlı oluyor ki muhtemelen ayrıldıktan sonra eski haline de dönmüştür.
Ablanızın psikolojik tedaviye ihtiyacı var. Adını hatırlayamadım şimdi bir nevi kişilik bozukluğu bu.

Kınamıyorum. Sadece acıyorum. Yaralı bir hayvan nasıl ki can havliyle oradan oraya koşuyor saldırıyor bunu yapan kadınların durumu da bu. Umarım hayat başka gurur kaynakları çıkarır karşılarına. Bu ünlü kadın 24 yaşında mafyatik sevgilisinin aracında feci bir şekilde öldü. Belki de öldürüldü. Hiç bir zaman olay netlik kazanmadı.
Ben de acıyorum
Ömürleri boyunca metres olarak anilmak evlense bile aldatilinca yutmak zorunda kalmak onlara yeter anlarlarsa

ablaniz yalnizlik ve sevgisizlik hissi nedeniyle her yüzüne gülene yürüyor belliki kendisi istemedikce psikolog da yardim edemez ki

Ahaha ya bana da oluyo o biliyo musun bi uastan sonra bekar olunca boyle mi oluyo ki bana da heekes bana bakiyo bana asik gibi geliyobu mantiken imkansiz tabi de oluyo ole iste

Ablam da geçmişinde aldatıldı ve o gün bugündür antidepresan kullanıyor zaten. Sonra o evli adam geldi o da aldattı. Her şey birleşti ve ablamı bu hale getirdi galiba

AngelicaPickles AngelicaPickles ın dediklerine katılıyorum.
Bence de sorun babadan kaynaklanıyor.
Babanız sizin ailenizi tercih etmemiş o da başka baba figürleri tarafından tercih edilmek istiyor.
En büyük sıkıntı bir sorunu olduğunu kabul etmemesi. Eğer çözmeye yanaşırsa EMDR denesin.
Angelica senin bahsettiğin yabancı forumu yazar mısın, merak ettim.

Hayatınızdaki baba faktörünün yokluğu ablanızın yanlış erkek algısının oluşmasına sebep olmuş gibi görünüyor. Baba bir kadının hayatındaki en önemli unsurdur anne ile birlikte. Babanın yokluğu, eksikliği ilgisiz ve sevgsiz davranması her bünyede güçlü bir şekilde karşılanmayabilir. Ablanıza sırt çevirmeyin o psikolojik olarak büyük desteğe ihtiyacı var. Bence rezil oluyor diyerek düşünmeyin o bir hasta ve ben yardım etmeliyim en azından yanında olmalıyım diye düşünün.

Back
X