Ablamın anlayışsızlığı

Çok özür dileyerek soruyorum. Ablanız o çocukları annenize ve size güvenerek mi yaptı? 2 yıl bakıcı ayarlayabiliyorsa devam edebilir demektir. İnsan belli bir yaştan sonra anne babayı el üstünde tutar böyle eziyet etmez. Siz de kardeşi olabikirsiniz ama herkesin kendine ait bir hayatı var. Ablanıza endeksli bir hayat yaşamak zorunda değilsiniz. Çok ayıp valla çok sinirlendim ablanıza..
Çok özür dileyerek soruyorum. Ablanız o çocukları annenize ve size güvenerek mi yaptı? 2 yıl bakıcı ayarlayabiliyorsa devam edebilir demektir. İnsan belli bir yaştan sonra anne babayı el üstünde tutar böyle eziyet etmez. Siz de kardeşi olabikirsiniz ama herkesin kendine ait bir hayatı var. Ablanıza endeksli bir hayat yaşamak zorunda değilsiniz. Çok ayıp valla çok sinirlendim ablanıza..
Kibar bi şekilde dile getirdik gün içerisinde çok yorulduğumuzu... işte bizim de bir hayatımız olduğunu... hem çok sinirlendi hem de onun çevresinde herkes annesine baktırıyormuş çocuğu yani öyle olması gerekiyormuş... sizin vicdanınıza sığıyor mu çocuğu bakıcıya vermem filan dedi. Bir sonuç alamadığımız gibi trip ata ata evine gitti geç saatte yine.

Kibar bi şekilde dile getirdik gün içerisinde çok yorulduğumuzu... işte bizim de bir hayatımız olduğunu... hem çok sinirlendi hem de onun çevresinde herkes annesine baktırıyormuş çocuğu yani öyle olması gerekiyormuş... sizin vicdanınıza sığıyor mu çocuğu bakıcıya vermem filan dedi. Bir sonuç alamadığımız gibi trip ata ata evine gitti geç saatte yine.
Ablanız bencil birisi. Annenizin sağlığı ve yaşı çocuk bakmaya elvermiyor. Siz de ders çalışmak zorundasınız kariyeriniz için. Butun gun cocuk mocuk çekecek durumda değilsiniz ikiniz de. Ister bozulsun ister kırılsın. Size mi sordu dogururken? Sinir oldum.

Annem rahatsız, doktor artık yorulmayı yasakladı, kalbinin kaldırmayacağını söylüyor. Ölmesini mi istiyorsun deyin. Çok haklı, çok iyi ama sessizsiniz maalesef. Ablanız da bir o kadar bencil, cimri ve fırsatçı biri.

şu durumda bile kendini haklı çıkarıp, trip ata ata gitmiş. Anlayışlı olması gerekir. O ve eşiyle beraber de konuşabilirsiniz. Bence bu şekilde, çocukları görmemeyi bile göze alın. Eğer sizi tehdit ettiği şey buysa.

Çok bencil ve nankör olduğunu, annenizin bu kadar emeği geçmişken, hala teşekkür etmeyip bir de saygısızlık yaptığını yüzüne söyleyin.

zaten o da biliyor ama sizin sessizliğinizi bildiği için, sizi kullanmayı seçiyor.

çocuklar kaç yaşında bilmiyorum. Eğer anlayacak yaştaysalar, onlara da söyleyin anneanne çok hasta. Doktor böyle dedi. Haftasonları gelince Oynayalım Filan diye. Hatta öncesinde biraz parka götürün. Bir iki hediye alın. Sizi kötüleyemesin ablanız.

insan Kendi ailesi Bile olsa, kullandırmamalı kendini. Sınırlarını çizmeli. O nasıl yapıyorsa, aynısını yapın. O sizinle tartışıp giderken, kalbinizi kırdığını bilmiyor mu? Bal gibi biliyor ama çocuk kozunu kullanıyor. Siz de onun kalbini kırmayı göze alın.

ve sizin de karlı olduğunuz bir ilişki kurun. İşine gelirse.. ama sessiz kalırsanız, daha çok kullanılacaksınız. Ve maalesef yaptıklarınız karşılığında teşekkür eden de olmayacak şekil 1 A da görüldüğü gibi.

Konu sahibi bu kadar konu açılmışken benim ders çalışmam lazım annem çocukları sizin evde baksın ben evde ders çalışayım diyin bence.
Çalışıp kazanıp siz kendi geleceğinizi kurarsınız.
Anneniz de evde hiç iş yapmasın yoruluyorum desin sadece çocuklarla ilgilensin.
Ablanız da çalışıp gelip evin temizliği ebin dağılması yemeği nasıl bir yükmüş anlasın
bu zamana kadar belli ki bu konu da üzerine yük almamış
sizin evde dağılmamış olur böylece

Abla ile eniste kolaya alismis. Ev surekli temiz derli toplu durur, yemek bulasik derdi yok. Bir camasir vardir. O da azdır zaten eminim anneniz cocuklarin kirlenenleride yikatir. Ayni model komşumda var. Haftasonu bile geliyolar kvye. Aksam olunca yatmaya gidiyorlar. Madem sözden anlamiyolar. Annenizde birsey diyemiyor. Siz annenize yardim etmeyeceksiniz. Evet vicdansizlik gibi ama ileride sizi bu insanlar dusunecekmi saniyosunuz? Annesini dusunmeyen kardesini dusunurmu. Siz kpss çalışın elinize mesleği alin. Yarin bir gun evlenince sizin cocuklariniza kim bakacak, mecbur bakici tutacaksiniz, memur olursaniz daha kolay olur bu sizin icin.
Anneniz biraz zorlansin, ablanizla kendisi konuşsun.

Çocuğu bakıcıya bırakmanın vicdanla ne alakası varmış? Aksine vicdanı olan insan annesini yormaktan üzmekten kaçınır. Birçok çalışan kadın var ki annesine kıyamadığı için maddi imkanları doğrultusunda çocuğunu ya bakıcıya bırakıyor ya da kreşe veriyor.

Kendi ailesi bile olsa kimse kimsenin hayatını sekteye uğratamaz. Anneye güvenerek çocuk yapılmaz.

İşten çıkıp kendi baksın o zaman çocuğuna. Ha bu sefer de para lazım çalışmam gerek diyecekse de geleceğini planlamadan, maddi imkanlarını yoluna koymadan çocuk yapmasaymış derler adama.

Aynı durumu ben de yaşadım.benim 1 tane yeğenim vardı çocuk sabah akşam bizdeydi.evlerine de haftada bir götürüyorlar haftasonu tatilinde gezip tozup yine gerisin geri getiriyorlar ben de üniversite okuyordum aöften.
Çocuk peşimden ayrılmıyor, doğru düzgün ders çalışamıyorum annemle kaç kere atışmıştım ablama söyle artık adapte olamıyorum derse diyorum o da sizin anneniz gibi ne yapalım durumları yok mecbur bize bırakıyor vs diyordu.
Bazen ben ima ediyordum ama ablam trip atıyordu falan ama baya sinirlerim laçka olmuştu.
Çocukla aralarındaki bağ da bu yüzden çok zayıf çocuk şuan 15 yaşında ama annesinden daha çok bana düşkün. Anne sevgisini bende alıyor sanırım :(

Abla hem maddi hem manevi kârda. O boyle uyanik, siz sessiz iyi niyetli olursaniz o kpssyi unutun

Neden yanlış anlayalım ki asıl bu anlattıklarına kötü yorum yapacak olanlar düşüncesiz olabilir bence. Ablan alışmış beleşe çocuklarını baktırıyor yiyor iciyor sonra evine gıdıyor. Hak mı bu hasta kadına yapılmaz. Dusuncesizliği de geçtim bencil ablan. Tutmuş bakıcı zaten 2 yıl devam etseymiş. Çalışıyorsa haftasonundan yapsın haftalık yemeğini buzluguna atsın pratık seyler köfte olur dolma olur börek olur. Böyle armut piş azıma düş insanlara ayar oluyorum. Benim görümcem de böyle yedi bitirdi annesini yazık evine market alışverişi bile yapmazlar. Kii yemek yapacak bolca vakti olduğu halde

Ablanin tribini okuyunca ben delirdim burda
Kapiyi acmayin gelselede. Ders olsun, tutusunca mecbur bakici bulur.

Ne kadar yuzsuzmus ya. Sizde cok kibar davranmissiniz. Anne olacak birde ablaniz. Bakiciya vermeme vicdaniniz sigiyor mu diyor birde. Nerden vuracagini cok iyi biliyor

Sizinle ayni pozisyonlarda oldugumuz zaman oldu ama ben kpssye hazirlanacam ve annem torunlarina bakmayi kabul edecek. Asla kimseyi evine almaz. Ablam da yegenlerim de canimdir ama anneniz siz sinava hazirlaniyorken boyle bi seyi kabul etmemeli pasif durmamali. Ha o yapmadi ben acik acik soylerim soylenmeyecek sey degil ki bu? Kayinvalidesi yok mu ucret karsiliginda bakabilecek yakin bi akraba yok mu? Neden siz yani. Boyle olunca bakmadiginiz her gun siz suclu olursunuz bastan kabul etmeyecektiniz.

Ben dusunmesem annem annem dusunmese ablam o dusunmese enistem dusunur ama siz komple anlayissizlarin icindeymissiniz. Bence hemen cozun bu mevzuyu.

Ablanız bencil, Enişteniz de maddi olarak işine geldiği için (bakıcı masrafı olmuyor) sessiz kalıyor muhtemelen.

Yoksa çoktan kavga çıkarmıştı, her akşam senin annene gidemem diye.

Benzer bir durum bende yaşadım ve en başında tepki gösterdim sonuç bencil düşüncesiz olan ben oldum. İş sadece sizle bitmeyecek. İnsanız hiçbir şey olmasa bile bir günümüz bir günümüzü tutmuyor. Yeri geliyor kafamız kaldıramıyoruz yeri geliyor gezip tozmak eğlenmek istiyorsun ama bu şartlarda mümkün olmuyor. Anneniz kötü olmamak için bakıyor birşey dersem bir daha gelmez diye korkuyor ablanızda bu durumu kullanıyor ama annenizin de bir insan olduğunu onunda ihtiyaçları olabileceğini düşünmüyor. Anneniz tepki göstermediği sürece hiç bir şey demeyin gidin odanızda takılın ders çalışın sonuçta sürekli sizdeler misafirlik durumları yokki gidip yanlarında oturasınız.

Kendini kurtarmaya bak, seninde bir hayatın var.

anneniz gitsin ablanıza orda baksın. sizde akşam gidersiniz ablanız gibi yersiniz yemeginizi annenizi alır dönersiniz eve

Bunun adı bencillik başka bişey değil. Kendi işi görülsün kim ne yaparsa yapsın mantığı nedense bazı çalışan çocuklu kadinlar k.v veya anne buna mecburmus gibi davranıyor belli bi yasa gelmis insanlar fiziksel ve ruhsal olarak bu durumlari kaldıramıyor aslinda.ablaniz bakıcı bulsun anneniz çocuklar alışana kadar başlarında dursun sonra herkes yoluna baksın yada anneniz ablanızda baksın çocuklara ablan rahatı bulmuş ev kirlenmiyor, yemek yapılmıyor ohh rahatı yerinde bi de konu açılınca trip atmış insan bi anlamaya çözüm bulmaya çalışır

Yorumları okumadım ama mantıklı yorumlar yapıldığına eminim. Çünkü doğru birdir, değişmez.
Bu iş trip atmakla, laf çarptırmakla, kırılmasın diye bahanelerle çözülecek bir iş değil. Ablanızı karşınıza alıp ciddi ciddi konuşacaksınız.
"Sen benim ablamsın, annem babam ben sana çok değer veriyoruz. Ama şu anda bize dikte ettiğin standartlar anneme ve bana zarar veriyor. Annem zaten hasta kadın kaç yaşına gelmiş, hasta haliyle iki çocuk onu çok yoruyor. Haklıda genç insanlar bile fiziken ve ruhen yoruluyorlar. Ben anneme kıyamıyorum destek olmaya çalışıyorum bu seferde KPSS çalışamıyorum. Ki bu benim geleceğim ve sen bu şekilde davranarak "geleceğini benim için feda et" diyorsun. Sence bu adil mi? Zor anında, eşinle vakit geçirmek istediğinde yine destek olalım ama sürekli birebir bakım şu anki durumumuza uygun değil. Yeğenlerimi, seni çok çok seviyorum ama bu başka bir konu. Dershaneye yazılacağım ve annem yalnız kalacak, tek başına yapamıyor" tarzı bir konuşma yapın ablanızla.

Eğer bu yapıcı, iyi niyetli konuşmayı anlamazsa sizinde yapacağınız bir şey yok. Resti çeker hayatınıza bakarsınız, baktınız ablanız trip atıyor, küsüyor. Siz inatla normal davranın, arayın sorun, evine kahveye gidin. Zamanla ilişkiler düzelecektir.

Sizinle ayni pozisyonlarda oldugumuz zaman oldu ama ben kpssye hazirlanacam ve annem torunlarina bakmayi kabul edecek. Asla kimseyi evine almaz. Ablam da yegenlerim de canimdir ama anneniz siz sinava hazirlaniyorken boyle bi seyi kabul etmemeli pasif durmamali. Ha o yapmadi ben acik acik soylerim soylenmeyecek sey degil ki bu? Kayinvalidesi yok mu ucret karsiliginda bakabilecek yakin bi akraba yok mu? Neden siz yani. Boyle olunca bakmadiginiz her gun siz suclu olursunuz bastan kabul etmeyecektiniz.

Ben dusunmesem annem annem dusunmese ablam o dusunmese enistem dusunur ama siz komple anlayissizlarin icindeymissiniz. Bence hemen cozun bu mevzuyu.
Bugün dile getirdim çoğu şeyi.. ders çalışamıyorum bu şekilde diye. Öyle sinirlendi ki.. Yok ben çocuklu halimle üniversite okudum bitirdim.. yok işte çalışmak isteyen her şartta çalışır.. sen zaten çalışmak istemiyorsun dedi.. böyle de üste çıktı.. annem de gün içerisinde 5 dk oturup dinlenemiyoruz dedi Konu açılmışken.. o zaman temizlikle filan uğraşmayın dedi düşünebiliyor musunuz.. trip ata ata eve gitti... biz sanırım hiç kurtulamayacağız.

Selam arkadaşlar, konuya nasıl gireceğimi inanın bilmiyorum, çok hassas bir konu, belki yazacaklarıma birçok kişi tepki gösterecek ama yine de içimi dökeceğim... çalışan bir ablam var, iki de çocuğu. Çocuklarını annem büyüttü, ben üniversite okuyordum bu yüzden yardımcı olamıyordum anneme. sonra Annem bel fıtığı ameliyatı oldu bu yüzden bir süre ara verdi çocuklara bakmaya. Yaklaşık 2 yıl ablam bakıcı tuttu ama annem ayağa kalkınca ablam bakıcıyı bırakıp tekrar bize getirmeye başladı çocukları. Başta kabul etmedik, annenin artık eski gücü yok dedim ablama ama yapabileceğim bir şey yok, mecburum dedi.. (hiçbir mecburiyeti yok, bakıcısından da çok memnundu) benim üniversite bitti tabii KPSS çalışıyorum evde. Artık bunun rahatlığı mıdır nedir ama açık açık söylememize rağmen yine de getiriyorsa ne denilebilir ki? Çocuklar 1 Aydır yeniden bizde. Annem sürekli halsiz, kıyamıyorum ona bütün evin işi bende bu yüzden. KPSS çalışamıyorum. Dersaneye başlayayım dedim ama annem ne yapacak tek başına. Bu kadar iş yaparsa ağrıları artar. Kendime de zaman ayıramıyorum... yeğenlerimi inanın öyle seviyorum ki onlar benim canım. Ama bu süreçte çok asabi oldum, yorgunluk, gelecek kaygısı filan bayağı sinirlendiriyor beni.. ablam işten gelir 5te ama çocuklarını alıp eve gitmez oturur yemeğini yer, çayını içer, hatta eniştemi de çağırır gel yemek ye. (Eniştem de bir gün eve gidelim artık demedi ya) Yemek pişmediği günler trip atar anneme. Ama bir bardak deseniz kaldırmaz. Her şey önüne gelir gider.. sonra uyuma vakti gelince kalkar eve gider. Evi sadece uyumak için kullanıyorlar. Bazen gitmeyin artık nasıl olsa 8de buradasınız sabah diyorum sıcak bakıyorlar :)) Her gün ama hergün böyle. Haftasonları dahil. başta gözüme batmıyordu bunlar sonuçta aileyiz biz Ablam da yoruluyor diyordum .. hergün ama hergün bu döngüyü yaşadığımız için artık tahammülüm kalmadı. anneme söylüyorum ne yapacağız bu şekilde olmaz diye.. o da çaresiz, kızım ne yapalım Bir şey desek küser bir daha gelmez, sabırlı ol diyor. Annemin sabrı bende yok.. ne kadar ablam da olsa bu kadar insana yüklenilmez ya. Benim artık dayanacak gücüm kalmadı. Bazen dile de getiriyorum ama değişen hiçbir şey yok.. lütfen yargılamadan bana bir çözüm gösterin... benim düşüncelerim yanlışsa da nasıl daha pozitif bakabilirim sizce :KK43:
Madem bakmak zorunda bırakıyor,alın cocukları onun evinde bakın.
2 gün yemege kalın da anlasın.
Yada acık acık söyleyin biz yetisemiyorz diye.

Back
X