Ablamın Çaresizligi...

• Konu Sahibi Konu Sahibi nrmsa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ah ah nereden tutsan elinde kalıyor ya... 4 çocuk anneanneye çok fazla gerçekten, ablanız gün içinde çocuklarla biraz vakit geçirip annenizin üzerindenki yükü hafifletecek bir bakıcı tutamaz mı? Tam zamanlı pahalı olur ama haftada 2 gün bile gelse bence çok fark eder, yaşlı kadın rahatlar, ablanız da daha huzurlu olur.

Oncelikle esine donmesi cok buyuk hata olur. Biraz zorluk ceker ama ayri bir eve cikip cocuklari krese verip kendisi calisirsa en uygun cozum bu olur. Ilk zamanlar sizin de maddi desteginiz gerekebilir. En uygunu bosanip ayri bir duzen kurmak olur.

Tabikide . Ve inanın babasının annesini nasıl dövdüğünü babasininhangi zikkimlari ictiginin hepsini tek tek biliyorlar
Allah yardımcısı olsun. Diğer ablanız bi süre çocukları başkasına baktırsa kayınvalidesine falan. Yada siz bakın biraz çocuklar toparlanana kadar olmaz mı?

Tabikide . Ve inanın babasının annesini nasıl dövdüğünü babasininhangi zikkimlari ictiginin hepsini tek tek biliyorlar
Canlarim yazik vallahi yazik cok uzuldum kosup ziplayip parklarda oynayacaklarina buyuklerin ne pisliklerine sahit oluyorlar anneleri her ne kadar zor olsa da yavrularina sarilsin sevsin oksasin opsun geceleri sarilarak uyusun onlarla sevgi degil sevgisizlik insanlari kotu bir insan yapar.

Bilmiyorum esin nasil bir insan ablanizi ve yegeninizi yaniniza alsaniz biraz siz de kalsa
İnanın bana eşim hergün yalvarıyor abla gel gidelim bizde kal diye ama anlamın daha çok zoruna gidiyor galiba kabul etmiyor asla ben unutsam bile eşim hep hatırlatır para falan vermeyi hatta. İnanın bana onlar mutlu olsun diye hergün neredeyse anne lere gidiyoruz . Ama yok hissediyorum kendilerini hep bir fazlalikmis gibi görüyorlar.

Her gün ağlıyorum yigenlerin için ablam için.. öyle zor bir durumdalar ki iki turlu de hayatları çoook zor . Eşine yine gitse sonu yine böyle olacak belli. Anne lerin yanında kalsa maddi sıkıntılar falan yine zor

Allah razi olsun esindende senden de hic fazlalik olur mu ablan cok yanlis dusunuyor kardesimize gitmiycez de kime gitcez gerekirse zorla goturun hayir abla dinlemiyorum geleceksin bizimle gibi emrivaki yapin.

Allah razi olsun esindende senden de hic fazlalik olur mu ablan cok yanlis dusunuyor kardesimize gitmiycez de kime gitcez gerekirse zorla goturun hayir abla dinlemiyorum geleceksin bizimle gibi emrivaki yapin.
Su an çalışıyor ya ondan hatta hiç gelmez . Tek emrivaki olsa yalvarıyorum ama olmaz diyor.galiba bu aralar eşine dönmek istiyor gibi aslında istemek değilde ona göre mecburiyetten

Bak burda bir teyze olan bir uyemiz var ablasi terk etti gitti cocuklari 3 cocuk kaldi ortada anane bakiyor birde teyzeleri hatta birini evlatlik almak istemisti pedagoga falan goturuyordu onlarinki de cok zor bir durum..siz elinizden geleni yapin.ablaniza destek olun yaninda olun esine donmesi hic dogru olmaz cocuklarin hayati daha da kararmasin.

Neyine donecekki adam ne vad etmis neye guvenip gidecek kendini ve cocuklari atese mi atacak uyusturucu kullaniyor adam bi an iyi bi an cani olabilir izin vermeyin gitmesin.

Uyuşturucu bağımlısı birine çok bile dayanmış, üstelik tedavi de olmuyor. İnanın şuanki en kötü durum bile o eve geri dönmesinden iyidir. O evde ne kardeşinizin ne de yeğenlerinizin can güvenliği bile yok. Eşine geri dönme fikrini kafasından silin artık o iş bitti gözüyle baksın ki artık bu düzeni benimsesin biran önce. 4 çocuk annane için çok zor, diğer ablanızın çocukları için başka bir alternatif düşünün. Sizlerin desteği, şefkati ona güven vermeniz çok önemli, gerisi kendiliğinden gelecektir zamanla.

Çok üzüldüm ya
Diger ablanız acilen çocuklarına bakıcı ayarlasın
Annenizede yazık 4 cocuga nasıl baksın
Ablanız da hemen boşanma davasını açsın tazminat ve nafakada istesin
Bi müddet annenizle yaşamaya devam etsin
Eli biraz rahatlayınca ayrı eve çıkar çocuklarda biraz daha büyümüş olur

Yada o adi adamı evden atsın düzenini bozmamış olur anneniz cocuklara bakar
Hem çocukların düzeni bozulmaz hem ablanızın ayrı ev derdi olmaz

Erkek kardesinizde evdeki kalabalıktan bunalıp kimsenin kalbini kırmamış olur

Evet aslında bağımlı biri olduğu için ablana tekken zarar verebilir.Ama ablan mahkemeye başvurup onun uyuşturucu kullandığını ve korkutuğunu belirtirse yanına bile yaklaşamaz birde boşanınca tazminatta alır.Annen bakamıyorsa çocukları kreşe verse iş çıkışı alsa ablan olmaz mı cnm.

Düşüncelerinizi bbelirttiginiz icin cok sağolun kızlar. ama bazen ben bile eşine dönsün diye geçiriyorum içimden çünkü maddi zorluklar annemin istemedende olsa çocukları kırması, çocukların baba baba diye ağlaması dayanamıyor vicdanım. Ha şimdi dönse bi kaç ay çok iyiler ama sonra yine ayni olacak biliyorum .. bu yazılarımızın hepsini Ablama mesaj olarak atacağım okusun ve kendisi karar versin ..

Su an daha çok yeni 1hafta oldu. İnanın kararını tam bi verse ona göre elimden geldiği kadar hayatını güzelleştirmek için herseyi yaparım. Ama kafası çok karışık . Herzaman kavga ederler di ama ilk defa ise girdi ve daha 1hafta olmuşken aslında kararlıydı ama ailemin evindeki olumsuzluklar yine o adama itiyor onu mecburen . Ve ne yazıkki hala o pisliği seviyor

Ya böyle bir adamı sevmek için çıldırmış olmak gerekiyor.Kendine yazık edecek hele çocuklara daha çok...

Uyuşturucu kullanan biriyle aynı evde kalmaya korkarım ben.. Çocuklara en kötü örnek baba.. Şiddet cabası.. O çocukların hayatı için iyi bir şeyler yapmak istiyorsa kesinlike o adamdan boşansın önce.. Çocukları pedagoğa götürsün kesin.. Bu süreçte diğer ablanızla birlik olup çalışsınlar çocukları kreşe versinler insan yaşlandıkça tv sesine katlanamıyor derdi anneannem kaldu ki 4 çocuğa bakmak.. Ablanız kendine böyle pis bir hayatı reva görebilir ama çocuklara günah.. Ya çocuklar da babaları gibi olursa hiç korkmuyor mu.. Yapmasın gitmesin..

Diğer ablanız biraz insaflı davranıp çocukları için başka bir alternatif bulsa kayınvalide olabilir yada bakıcı olabilir. Diğer ablanız hiçbir fikir beyin etmiyor mu?

Uyuşturucu bağımlısı eş/baba ile birlikte yaşasalar en iyi ihtimalle psikolojik sorunları olur en kötüsü ise Allah korusun canlarından olurlar.
Yeğenlerinizin ve ablanızın acilen psikolojik desteğe ihtiyaçları varken 4 çocukla başetmeye çalışan annenizin istemeden de olsa gösterdiği şiddet çok derin yaralar açar. Her halükarda uyuşturucu madde kullanan biri ile aynı evde olmaktan iyidir.

Ablanizin durumu gercekten kotuymus Allah yardimcisi olsun.

Ama yok sormadan duramayacagim, 7 yillik evlilik, cogunlugu kavgayla gecmis, bagimli birine cocuk neden ya. Biri yetmedi ikincisi neden? Nasil bir cehennemin icine dusmusler minikler ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…