Merhaba canım, ablam mezun olmuş bir kaç kerede çalışmış dedin. Şuan ne yapıyor evde mi? Birşeylerle uğraşıyor mu? İş arıyor mu? Arkadaş ortamı var mı?
belki ablana göre hayat evlenip kocaya karışıp insan popülasyonuna yeni bireyler getirmekten ibaret değildir.
o da istediği halde,denemelerine rağmen kimseyi bulamıyorsa belki de göründüğü kadar kusursuz değildir.Ailesine karşı harika bi evlat olabilir ama bu harika bi sevgili olduğu anlamına gelmiyo. Burda nice kadın eşinin ailesine aşırı düşkünlüğünden onların her işine koşmasından rahatsız mesela.Öyledir demek istemiyorum bu örnek aklıma geldiği için yazdım.
Ayrıca okumayı seviyosa sinemaya tiyatroya gidiyosa bunun evlilik için ne gibi bi artısı vardır ki?? Evlendikten sonra sinemaya tiyatroya gidelim diye ısrar eden bir kadın mı yani erkeklerin hayali?
Hem en meşhur anne sözlerinden biridir "eloğlu senin diplomana değil yaptığın yemeğe bakar" diye :)
ayrıcaaaaa aşağılık kompleksi var türk erkeklerinde,kendinden çok üstün bi kadınla beraber olmayı tercih etmezler.
Bence bu konuyu siz değil ablanız düşünsün.35inden önce illede evlensin derseniz ona üzümün çöpü armudun sapı dememeyi salık verebilirsiniz
* dipnot: en salak,gerizekalı dediğiniz kızlar (ki bu yargıya nasıl vardınız merak konusu) erkenden evleniyosa bu tamamen kendi salaklıklarındandır :) aklı olan insan ölçer tartar öyle oturur nikah masasına
* dipnot 2: siz evli misiniz?Kaç yaşındasınız??
Allah'ın izniyle en hayırlı şekilde evliliğini yapar bir gün. saçma sapan insanlarla ilişki yaşayacağına yalnız kalmış kafasını dinlemiş. zaten böyle harikaysa ve müsaitse senelerce beklemeden tanışıp 6-7 ay içinde evlenebilir. sıkma sen canını henüz vakti gelmemiştir. nice tanıdıklarım var 30unu geçip "daha da evlenmem" deyip ardından doğru kişiyi bulup bir kaç ay içinde evlendiler ve mutlular.
benim de abla gibi gordugum bi kuzenim var bekar 31 yasinda evlenmek istiyor ama evlenemiyor. O nedenle dusuncelerini ve uzuntunu anlayabiliyorum
Sanki uzayda yetismis, bakımsız, hicbir kulturu olmayan, cahil cuhela, 20 yasinda bi kiz -baska bir- kuzenimle evlenip ustune ustun 2 cocuk yapinca, abla dedigim kuzenim ister istemez uzuluyor, ben niye evlenemiyrum diye
O da universite mezunu, guzel, maharetlidir
Bu da bir imtihan galiba yaw olmayinca olmuyor
Ablan insaAllah hayirlisiyla en kisa surede kismetini bulur evlenir cok mutlu olur
armuda saplı üzüme çöplü derse evlenemez tabi....
bu kızlar kendilerini ne sanıyorlar Allah aşkına ya...sanki bulunmaz hint kumaşları...illaki vardır uygun biri.....ama yoook olmazzzzz
illaa zengin olacak,süpper karizma olacak yakışıklı olacak,,evi olacak,arabası olacak, süper kariyer olacakk.. olacak da olacak..
yazdıklarım size değil benim de arkdaşlarım benden büyük ve aynı durumdalar...kimi kaymakam ister,kimi zengin bekler pöf ki pöfff... ama illaki karşısına çıkmıştır evlenecek birileri çünkü herkesin bir dönemi var mesela 88 liler 24-25-26 yaşlarında evleniyorlar eğer o zaman geçerse işte çoğunluk evlenmiş olacağından bu sefer de evlenecek kimse kalmıyor....
keşke sizin gibi bir kız kardeşim olsaydı
üzülmeyin kader bu
bir anda nişan düğün olup çıkıverir şaşıp kalırsınız.
ek olarak;
bence bir kadının güzel sanatların herhangi bir dalına ilgi duyması, okuması vs çok önemli.
çocuk büyütecek bu kadın donanımlı olması çok güzel bir şey
yemek olayına gelince her kadın yağda soğan öldürüp pişirir yemeğini ne var ki?
kızlar kendini ne sanıyor derken, bulduklarıyla yetinenlere söyleyecek sözüm yok ancak daha önce bahsettiğim gibi ablamın kariyeri olmayan, maddi durumu kötü ve notredameın kamburu gibi biriyle evleneceğine hayat boyu bekar kalmasını ben şahsım adına tercih ederdim.
tabi ki kariyeri olacak kız bütün türkiye'de eğitimler vermiş bir eğitmen
tabii yakışıklı olacak kız güzel
tabii maddi durumu iyi olacak standartlarının düşmemesi lazım
bulunmaz hint kumaşı değil ancak karşısına çıkan insanların muhakkak bir kusuru oluyor, ve doldurulamayacak bir kusur...
inşallah karşısına hakettiği gibi bir insan çıkar.
merhabalar,
canımı sıkan şey başlıkta, ablam güzel, çok fazla canayakın 30 yaşında bir kız, üniversite mezunu, 7 yıl kadar mezun olduğu dalda çalışmış, sinema, müzik, tiyatro gibi sosyal zevkleri olan biri.
şimdiye kadar biri 4 sene sürmek üzere 2 kişiyle çıktı. yaklaşık 5 yıldır hayatında kimse yok. karşısına çıkanlar da mutlaka falsolu adamlar oluyor, bir görüşme sonrasında ne mal olduğunu anladığımız adamlar oluyor. evlenmesini çok istiyorum, kendisinden çok daha fazla istiyorum, görücü usülünü aklından bile geçirmez, ancak yavaş yavaş gelecek kaygısı yaşadığını hissediyorum.
sadece canımı sıktığı için anlatmak istedim, bu konuda yapabileceğim bir şey yok ancak düşünmeden edemiyorum, salak, gerizekalı, çirkin olarak nitelediğim o kadar kız evlendi ki ablam niye kendisine göre, iyi bir meslek sahibi, iyi huylu, maddi manevi açıdan iyi durumda biriyle tanışamıyor?
o kadar eksiksiz bir kız ki, ablam değil başka biri olsaydı yine şaşırırdım, nasıl evlenmemiş 30 yaşına kadar diye. evet ataerkil düşünceye sahibim bu açıdan mutlaka 35 yaşına gelmeden evlenip bir çocuk sahibi olması gerektiğini düşünüyorum, her konumda olduğu gibi eleştirilere açığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?