• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın evliliğindeki bitmek bilmeyen sorunlar

Revenrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.225
Puanlar
53
Ablam 10 senelik evli. 2 çocuğu var üçüncüye de hamile şuan. Nişanlılık zamanlarından beri sorunları bitmedi. Ailece çok yıprandık bu yüzden. Nişanlıyken çok konuşmuştum ablamla ayrılması yönünde. o zamanlar 17 yaşında olmama rağmen ben bile görebiliyordum. Evlendiler ve tabi ki sorunları bitmedi. Ablam kendisine yapılan türlü zorbalıklara tepki vermezken kıskançlık mevzularından olay çıkartırdı hep. Eşinin ona saygı duymaması sorun değildi ama iş yerinden bir kızın ona işle ilgili mesaj yazması kavga sebebiydi. Esas soruna odaklanmadan yıllar geçirdiler.
Ablam bir kere bile beni halimi hatrımı sormak için aramadı. Beni aradığında hep ruhum daralır acaba bu defa ne oldu diye. Eşi iki kez şiddet uyguladı ablama. Yalvardım ağladım ayrılsın diye ayrılıcam dedi. Avukat ayarladık ona ama eşi özür diledi ve barıştılar. Eşinin özür dilediğine asla inanmıyorum hala. Barışmak için bize kendi uydurdu bunu bence. Bu süreçte de yuva yıkan pozisyonuna düşen ben ve ailem oldum. Eşi benimle görüşmesini yasakladı sonra annemle görüşmesini yasakladı. Ve çok ciddi tartışmalar yaşandı ve görüşmeme kararı aldı ailem onunla. Ablama da sen bizimle istediğin zaman görüşebilirsin ama eşinle görüşmek istemiyoruz dediler.
Aradan çok uzun zaman geçti ve ablamın eşi bir rahatsızlık geçirdi ve bu vesiyleyle duygusala bağladı ölüm korkusuyla ve tüm aileden özür diledi. Biz de görüşmeye başladık. Görüşmeye başlayınca benim kabusum geri döndü ablam tekrar her sorununu bana anlatmaya başladı. Beni arıyorsa ağlıyordur kesinlikle. ve bir derdi vardır. Arar 1 saat derdini anlatır konuşup konuşmamam önemli değil onun için. Nasıl olduğum da önemli değil. Az önce aradığında karnım çok ağrıyordu şuan konuşamıyorum karnım ağrıyor dedim 10 dakika sonra aradı nasıl oldun bile demeden anlatmaya başladı.
2 çocuğu var ve hamile şuan. Çocuklarına odaklanacağına hala kocasına kafayı takmış durumda. Çocuklar hep aynı şeyi giyiyorlar aynı şeyleri yiyorlar. Onlara özensiz annelik yapıyor ama kocasının her hareketini takip ediyor. Bu karakteri beni o kadar yoruyor ki. Geçmişte onun sorunlarını dinlemekten vucudumda sedef çıkmıştı. Şimdi de çocuk tedavisi görüyorum ve bu stresin bana zarar vereceğini düşünüyorum yine de ablam diye konuşuyorum telkinde bulunuyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama benim de gücüm bu kadar. Artık bu stresi kaldıramıyorum. Hiç konuşmasam da hamile ve troid hastası bu stres onu hasta eder yalnız kalmak iyi gelmez diye korkuyorum. Yine düşünücem çünkü bir sıkıntı var mı acaba diye yapım bu tamamen rahat olamıyorum ailemden biri kötüyken. Ablama verdiğim telkinler tamamen evinde durması haline şükretmesi yönünde. Asla düşünmediğim şeyleri söylemek zorunda kalıyorum. Çünkü ben aksi yönde telkinde bulunsam da bu defa yalandan evden gidecek ama sonra hiçbir özür almadan evine geri dönecek bunu bildiğim için evinde oturması daha mantıklı geliyor bana.

Benim de derdim sıkıntım oluyor bütün hayatımı ablamın dertlerine adayamayacağımı fark ettim. Onu üzmeden kırmadan bu durumu nasıl çözebilirim sizce?

Bahsettiğiniz kadar kötü değil galiba araları zira o evlilige 3. cocuk niye ? Ahh erkeklere kizıyoruz da bizim hemcinslerimizde de var bazen salaklık körü körüne hamile kalıp onu da neden ziyan edersin ki..Bence arayinca acmayin telefonlari kendi hayatiniza bakın önemli olan sizsiniz.

Ablam 10 senelik evli. 2 çocuğu var üçüncüye de hamile şuan. Nişanlılık zamanlarından beri sorunları bitmedi. Ailece çok yıprandık bu yüzden. Nişanlıyken çok konuşmuştum ablamla ayrılması yönünde. o zamanlar 17 yaşında olmama rağmen ben bile görebiliyordum. Evlendiler ve tabi ki sorunları bitmedi. Ablam kendisine yapılan türlü zorbalıklara tepki vermezken kıskançlık mevzularından olay çıkartırdı hep. Eşinin ona saygı duymaması sorun değildi ama iş yerinden bir kızın ona işle ilgili mesaj yazması kavga sebebiydi. Esas soruna odaklanmadan yıllar geçirdiler.
Ablam bir kere bile beni halimi hatrımı sormak için aramadı. Beni aradığında hep ruhum daralır acaba bu defa ne oldu diye. Eşi iki kez şiddet uyguladı ablama. Yalvardım ağladım ayrılsın diye ayrılıcam dedi. Avukat ayarladık ona ama eşi özür diledi ve barıştılar. Eşinin özür dilediğine asla inanmıyorum hala. Barışmak için bize kendi uydurdu bunu bence. Bu süreçte de yuva yıkan pozisyonuna düşen ben ve ailem oldum. Eşi benimle görüşmesini yasakladı sonra annemle görüşmesini yasakladı. Ve çok ciddi tartışmalar yaşandı ve görüşmeme kararı aldı ailem onunla. Ablama da sen bizimle istediğin zaman görüşebilirsin ama eşinle görüşmek istemiyoruz dediler.
Aradan çok uzun zaman geçti ve ablamın eşi bir rahatsızlık geçirdi ve bu vesiyleyle duygusala bağladı ölüm korkusuyla ve tüm aileden özür diledi. Biz de görüşmeye başladık. Görüşmeye başlayınca benim kabusum geri döndü ablam tekrar her sorununu bana anlatmaya başladı. Beni arıyorsa ağlıyordur kesinlikle. ve bir derdi vardır. Arar 1 saat derdini anlatır konuşup konuşmamam önemli değil onun için. Nasıl olduğum da önemli değil. Az önce aradığında karnım çok ağrıyordu şuan konuşamıyorum karnım ağrıyor dedim 10 dakika sonra aradı nasıl oldun bile demeden anlatmaya başladı.
2 çocuğu var ve hamile şuan. Çocuklarına odaklanacağına hala kocasına kafayı takmış durumda. Çocuklar hep aynı şeyi giyiyorlar aynı şeyleri yiyorlar. Onlara özensiz annelik yapıyor ama kocasının her hareketini takip ediyor. Bu karakteri beni o kadar yoruyor ki. Geçmişte onun sorunlarını dinlemekten vucudumda sedef çıkmıştı. Şimdi de çocuk tedavisi görüyorum ve bu stresin bana zarar vereceğini düşünüyorum yine de ablam diye konuşuyorum telkinde bulunuyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama benim de gücüm bu kadar. Artık bu stresi kaldıramıyorum. Hiç konuşmasam da hamile ve troid hastası bu stres onu hasta eder yalnız kalmak iyi gelmez diye korkuyorum. Yine düşünücem çünkü bir sıkıntı var mı acaba diye yapım bu tamamen rahat olamıyorum ailemden biri kötüyken. Ablama verdiğim telkinler tamamen evinde durması haline şükretmesi yönünde. Asla düşünmediğim şeyleri söylemek zorunda kalıyorum. Çünkü ben aksi yönde telkinde bulunsam da bu defa yalandan evden gidecek ama sonra hiçbir özür almadan evine geri dönecek bunu bildiğim için evinde oturması daha mantıklı geliyor bana.

Benim de derdim sıkıntım oluyor bütün hayatımı ablamın dertlerine adayamayacağımı fark ettim. Onu üzmeden kırmadan bu durumu nasıl çözebilirim sizce?
Yerinizde olsam ablanizla söylerdim. Bana anlatma bunları artık , benim halini hattımı sır bir bencil diye. Kuserse de küssün . Şahsen sizi çöp kutusu olarak kullanmış yıllarca hala da öyle . Sizi çöp kutusu yapan birini bu kadar düşünmenize gerek yok

Kesinlik çöp kutusu yapmış sizi
Aynısını annem yaptı yıllarca
Bu yıl resti çektim ya boşanacaksın ya da bana daha babamla ilgili hiçbir şey demeyeceksin dedim
Başım öyle rahatki
Sadece şikayet edip akşam fosur fosur uyuduğuna eminim ablanın

3. Çocuğu da yapmayı ihmal etmemiş tek eksik o gibi

3 arıyorsa 1 açın,
Kapı çaldı deyin kapatın.
Hatır Faslından sonra hep bir iş uydurun.
Yani sizden fikir almak için anlatmıyor ki duygusal çöpünü size döküp rahatlamak için anlatıyor.
Size de anlatamasa sıkıntısı içinde birikse belki bir şeyleri fark eder ve düzeltmeye çalışır.

Bahsettiğiniz kadar kötü değil galiba araları zira o evlilige 3. cocuk niye ? Ahh erkeklere kizıyoruz da bizim hemcinslerimizde de var bazen salaklık körü körüne hamile kalıp onu da neden ziyan edersin ki..Bence arayinca acmayin telefonlari kendi hayatiniza bakın önemli olan sizsiniz.
Evet ben de bu yüzden bıktım zaten. Bir insanın derdi olur bir sonuca ulaşacaktır o zaman destek olmak zor gelmez. Ama bana kocasını anlatıp ağlayıp barıştıklarında aramıyor. Ben de iyi mi kötü mü diye dert ediyorum. halbuki çocuk yapacak kadar iyi araları maşallah

Kesinlik çöp kutusu yapmış sizi
Aynısını annem yaptı yıllarca
Bu yıl resti çektim ya boşanacaksın ya da bana daha babamla ilgili hiçbir şey demeyeceksin dedim
Başım öyle rahatki
Sadece şikayet edip akşam fosur fosur uyuduğuna eminim ablanın

3. Çocuğu da yapmayı ihmal etmemiş tek eksik o gibi
Yetersiz korunma nedeniyle oldu çocuk. Böyle bir evliliğin içindeysem gerekirse zırhla korunurum. Böyle konuşunca acıtasyon yapıyor bana

3 arıyorsa 1 açın,
Kapı çaldı deyin kapatın.
Hatır Faslından sonra hep bir iş uydurun.
Yani sizden fikir almak için anlatmıyor ki duygusal çöpünü size döküp rahatlamak için anlatıyor.
Size de anlatamasa sıkıntısı içinde birikse belki bir şeyleri fark eder ve düzeltmeye çalışır.
İşte duygusal manipülasyonu çok iyi ablamın. Ben ona benim dediğimi yapmayacaksan bana bir daha anlatma dedim. Ağladı sen beni azarladın benim zaten birsürü derdim var kardeşim azarlıyor beni bir de diye. Ben de ben çok kötü bir kardeşim sen mükemmel bir ablasın haklısın dedim. Anlamak istemediği şeyi asla anlamıyor

Ben dinlemem, açık açık söyler kapatırım.

Ablanız kaosu, erkekler tarafından hor görülmeyi seviyor bunlar garip gelebilir ama maalesef durum bu. Böyle dert anlattığına da bakmayın 3.ye hamile olması da içinde bulunduğu durumundan geyete bir memnun olduğunu açıklıyor sizde üzüldüğünüzle kalıyorsunuz. Onun dertleri ile asla kafa yormayın. Ona açık açık dert dinlemek istediğinizi söyleyin.

En nefret ettiğim şey
Birinin sürekli aynı sıkıntısını dinlemek.
Asla çözüm odaklı olmuyor bu tipler o an yaşadıkları acıyla besleniyorlar sanki.
Sal gitsin ne ablan yola gelir ne de enişten adam olur.
Madem çok mutsuz ailesi olarak kaç kere boşan demişsiniz seçenek sunmuşsunuz demek ki çaresiz de değil.
Kendine odaklan, vicdanını da rahat tut

En nefret ettiğim şey
Birinin sürekli aynı sıkıntısını dinlemek.
Asla çözüm odaklı olmuyor bu tipler o an yaşadıkları acıyla besleniyorlar sanki.
Sal gitsin ne ablan yola gelir ne de enişten adam olur.
Madem çok mutsuz ailesi olarak kaç kere boşan demişsiniz seçenek sunmuşsunuz demek ki çaresiz de değil.
Kendine odaklan, vicdanını da rahat tut
Boşanıcam diyip duruyor şimdilerde. Ama yine evi terk edip anneme gitmesini istemiyorum. Olan cidden anneme oluyor. O adamla muhatap olan saygısızlığını yaşayan annem oluyor. Tek sorunlu adam da değil tabi. Ablam da sorunlu onunla yaşamak bir imtihan gibidir ben kaç yıl yaşadığım için biliyorum. Annemle ben yıllarca ablamın arkasını topladık. Evlendi haftada bir evine giderdik temizlik yapardık eşinin ailesine mahcup olmasın diye. Temizlik yapmıyordu evinde. Çocuklara da özensiz. Kocası daha iyi babalık yapıyor ondan. Para sıkıntıları yok ama düşünüp de ya çocuğun pantolonu küçülmüş yenisini alayım demez. Kendi üstüne başına da bişey almaz. Kocasını takip etmek için airtag satın alır ama. Ona açık açık dedim ki geçen sen hastasın git tedavi ol. Bugün yine yazdım sana bir psikolog ayarlayalım ben karşılıcam dedim ücretini beni salar belki diye

Iyilesmek istemeyen birini iyilestirmeye calisirsaniz siz hasta olursunuz. Elinize de zerre birsey gecmez. Ablaniz zayif bir insan oldugu gibi kötü de bir anne. O su anda cocuk sevdigi icin hamile degil, kocayi eve baglamak.derdinde. sahsen ne telkin ederim nede dinlerim. O cocuklara acırım sadece. Allah ablaniza akil fikir versin

Iyilesmek istemeyen birini iyilestirmeye calisirsaniz siz hasta olursunuz. Elinize de zerre birsey gecmez. Ablaniz zayif bir insan oldugu gibi kötü de bir anne. O su anda cocuk sevdigi icin hamile degil, kocayi eve baglamak.derdinde. sahsen ne telkin ederim nede dinlerim. O cocuklara acırım sadece. Allah ablaniza akil fikir versin
Benim de tek üzüldüğüm çocuklar. Müthiş çocuklar gerçekten onu kocasıyla başbaşa bırakıp çocukları yanıma alasım bile geliyor bazen.

İliskini kesip gorusmeyeceksin, haftada birden fazla telefonunu acmayacaksin. Ablan seni sorunlarini coz diye aramiyor. Seni cop kutusu / klozet gibi gordugunden icindeki pisligi atip atip mukemmel hayatina devam ediyor. Kendini kullanidrma akilli davran.

İliskini kesip gorusmeyeceksin, haftada birden fazla telefonunu acmayacaksin. Ablan seni sorunlarini coz diye aramiyor. Seni cop kutusu / klozet gibi gordugunden icindeki pisligi atip atip mukemmel hayatina devam ediyor. Kendini kullanidrma akilli davran.
Tek düşündüğüm şey çok yalnız kalacak olması ve bu stresle başa çıkamayıp hasta olması. Zayıf bir karakter çünkü. Yine de kendimi korumak için minimuma düşürmek zorundayım. Müsait değilim falan demem gerek çoğu zaman.

Benim de tek üzüldüğüm çocuklar. Müthiş çocuklar gerçekten onu kocasıyla başbaşa bırakıp çocukları yanıma alasım bile geliyor bazen.

Yani. Ben sadece cocuklara ilgi gösteririm bundan sonra, cünkü onlar saglikli rol modellere ihtiyac duyacaklar cocukluklarinda.

Hasta olmasından korkuyorsunuz ya korkmayın. İçinde ne var ne yok döken insanlar hasta olmuyor ama döktükleri kişiler hep hasta. Kime dert anlatılır çok iyi biliyorlar, çok iyi seçiyorlar merak etmeyin ve inanın sizden bizden daha sağlıklı oluyorlar. Derdi yokken aramaz sormaz demişsiniz bu bile kendisini ne kadar çok sevdiğini gösterir. Siz de kendinizi sevin ve iletişimi kesin. Yarın bir gün bir şey olduğunda yine suçlu siz ve yüzüne bakılmayan sizler olacaksınız. Bırakın ne hali varsa görsün. Siz her yükü taşıyabiliyorsanız emin olun o da taşır.

Tek düşündüğüm şey çok yalnız kalacak olması ve bu stresle başa çıkamayıp hasta olması. Zayıf bir karakter çünkü. Yine de kendimi korumak için minimuma düşürmek zorundayım. Müsait değilim falan demem gerek çoğu zaman.
Zaten sürekli destek olduğunuz için karakteri zayıf. Bırakın düşsün sonra kendi kendine kalkmaya çalışsın. Bu kadar yardım fayda değil zarar verir her iki tarafa da. Genelde ülkede erkekler böyle mesela batar ailesi borcunu öder vs vs o da akillanmaz. Aynı hikaye

Ablan çok bencil ve narsisistik biri
Dünya kendi etrafında dönüyor
Spot ışıkları hep onun üzerinde olmalı
Senin karın ağrın ya da Sedef olman umurunda bile değil

Üstelik böyleleri şikayet edip konuşup asla çözüm bulmanızı istemezler
O sana çöp döker gibi içini dökecek
Ama asla boşanmayacak
Çözüm önerilerini reddedecek
Sen de kölesi gibi onu dinleyeceksin

Ben olsam söylerim, “abla karnım ağrıyor” dedikten sonra halen kendi derdini anlatıyorsa “bugün gündem sen olmasan olur mu? Biraz da benim dertlerinle ilgilensen olur mu, dünya senin etrafında dönmüyor” derim
Bi fırsat bulup yine kendi konusuna getirirse yine uyarırım, ben önemli değilim, yine sen önemlisin farkında mısın derim

Sürekli uyarmanız lazım
Asla taviz vermeyin
Küserse küssün

Back
X