• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın evliliğindeki bitmek bilmeyen sorunlar

Hasta olmasından korkuyorsunuz ya korkmayın. İçinde ne var ne yok döken insanlar hasta olmuyor ama döktükleri kişiler hep hasta. Kime dert anlatılır çok iyi biliyorlar, çok iyi seçiyorlar merak etmeyin ve inanın sizden bizden daha sağlıklı oluyorlar. Derdi yokken aramaz sormaz demişsiniz bu bile kendisini ne kadar çok sevdiğini gösterir. Siz de kendinizi sevin ve iletişimi kesin. Yarın bir gün bir şey olduğunda yine suçlu siz ve yüzüne bakılmayan sizler olacaksınız. Bırakın ne hali varsa görsün. Siz her yükü taşıyabiliyorsanız emin olun o da taşır.
Müsait olmasam her aradığında belki yönünü başka tarafa çevirir. Direk bana anlatma demek de istemiyorum yeğenlerim çocuğum gibi çünkü onlarla bağım zedelensin istemiyorum bir taraftan. Ama gerçekten suçu kendimde de aramalıyım. Ben hep dert dinleyen bir pozisyonda buluyorum kendimi. Bu tamamen karşı tarafın hatası olamaz heralde

Ablan çok bencil ve narsisistik biri
Dünya kendi etrafında dönüyor
Spot ışıkları hep onun üzerinde olmalı
Senin karın ağrın ya da Sedef olman umurunda bile değil

Üstelik böyleleri şikayet edip konuşup asla çözüm bulmanızı istemezler
O sana çöp döker gibi içini dökecek
Ama asla boşanmayacak
Çözüm önerilerini reddedecek
Sen de kölesi gibi onu dinleyeceksin

Ben olsam söylerim, “abla karnım ağrıyor” dedikten sonra halen kendi derdini anlatıyorsa “bugün gündem sen olmasan olur mu? Biraz da benim dertlerinle ilgilensen olur mu, dünya senin etrafında dönmüyor” derim
Bi fırsat bulup yine kendi konusuna getirirse yine uyarırım, ben önemli değilim, yine sen önemlisin farkında mısın derim

Sürekli uyarmanız lazım
Asla taviz vermeyin
Küserse küssün
Her defasında öyle şeyler anlatıyor ki insan bana odaklan diyemiyor inanın ki. Bugün bunu diyecektim Çok kötüyüm diyorum bi beni sormuyosun diyecektim. Kocası bir kadına çiçek almış bunu görmüş telefonunda ağlıyor. O anda insan bunu diyemiyor işte.

O kendini bugüne kadar düşünmemiş, yükünü çöpünü senin ya da ailein ya da kendi çocuklarının sırtına yüklemiş, takılmış bir adamın peşinde gidiyor.
Sen kendini korumak zorundasın, hayır demelisin. Bunları dinlemek istemiyorum demelisin.
Aslında senin sorunun cevabı şurada: eğer sen ablanın yerinde olup arasaydın ablan senin gib rahatsız oluyor olsaydı ve “nasılsın” bile demeseydin ablana; seni dinler miydi?

Ay bu benim kız kardeşim. İçindeki bütün negatiflikleri herkese anlatıp ağlayıp zırlar. Tabi onun derdi başka çalıştığı çevre iş arkadaşları falan fişman. Sonra bakarsın hiçbir şey yok gibi hayatına devam ediyor. O sebeple çoğu kez telefonlarını açmıyorum. Kız kardeşini dinlemeyen kötü abla da oldum aman ne düşünürse düşünsün sonuçta benim de sorumlu olduğum bir ailem ve çevrem var.

O kendini bugüne kadar düşünmemiş, yükünü çöpünü senin ya da ailein ya da kendi çocuklarının sırtına yüklemiş, takılmış bir adamın peşinde gidiyor.
Sen kendini korumak zorundasın, hayır demelisin. Bunları dinlemek istemiyorum demelisin.
Aslında senin sorunun cevabı şurada: eğer sen ablanın yerinde olup arasaydın ablan senin gib rahatsız oluyor olsaydı ve “nasılsın” bile demeseydin ablana; seni dinler miydi?
Dinlemezdi. Çocuklar durmuyo falan derdi muhtemelen. Ben ablamın bu huyundan dolayı kimseye derdimi anlatamaz oldum zaten. İnsanlar bunalmasın sıkılmasın diye. Kötü de olmadı. Kendi aklımla çözmeyi öğrendim sorunlarımı. Bugün dedim ki sana bir psikolog bulalım. Maddi olarak da ben karşılayabilirim. Benim sana artık bi faydam olmuyor belki onun olur dedim

ne ablasi ya
gitsin chatgptnin beynini bipsin derdiyle. acsin konu, kkda lincleyelim.
hic acma bile bence telefonunu. hatta sessize al. her gece uyku saatinde yaz "abla beni aramışsın gormedim" diye.
ya da yazma bile. aranizda saygi sevginin oldugu bir kardeslik bagi yok nasolsa .
su an kendine odaklan, gereksiz stres almaya hic gerek yok

Ablam üzülmesin diye düşünme, ağzına geleni çatır çatır söyle ya boşansın yada ağzını kapatsın dertlenip durmasın, sende çocuk tedavisi görüyormuşsun bak o seni hiç düşünüyor mu? Bu kızın stresten uzak durması lazım arayıp ona dertlenmiyeyim hiç demiyor. Bnm bi teyzem var evleneli beri kocasından dert yanıyo bütün aileyi perişan etti herkes kendi derdini bırakıp onun için ağlıyo ama o asla boşanmayı aklına bile getirmiyo eniştenin maddi olanaklarından yararlanıyor ama her telefonda kardeşlerine ağlıyo. Onu bu duruma getirende kardeşleri biri bile yeter ya boşan ya da sus demiyor bahsettiğim kişiler 70 yaş civarı yani sende ablanı ya susturacaksın ya da ölene kadar onun dert yanmasını çekeceksin, kendini de düşün cnm ‘abla ben artık tedavi görüyorum stres bana yasak bana hiç bişey anlatma anlatacaksan telefonu kapatıyorum hadi grşrz’ deyip kapat telefonu, kurtar yakanı.

ne ablasi ya
gitsin chatgptnin beynini bipsin derdiyle. acsin konu, kkda lincleyelim.
hic acma bile bence telefonunu. hatta sessize al. her gece uyku saatinde yaz "abla beni aramışsın gormedim" diye.
ya da yazma bile. aranizda saygi sevginin oldugu bir kardeslik bagi yok nasolsa .
su an kendine odaklan, gereksiz stres almaya hic gerek yok
Kendimle ilgili şunu çözmem lazım sadece telefonu açmadığımda bunu düşünmemem lazım. Evde çocuklar var ya onlar benim öz çocuğum gibi gerçekten ikisine de yarı annelik yaptım çok farklı bir sevgim var onlara karşı. Evde tartışma kavga olunca onların etkilendiğini düşünüp konuşsam sakinleştirsem belki tartışma olmaz çocuklar da huzurlu olur diye düşünüyorum. Bunu aşabilirsem çok iyi olacak. Ablamın derdi sıkıntısı yüzünden üniversite yıllarımda antidepresan kullandım hep. Ama esas hasta olan karı koca antidepresan kullanmadılar çok enteresan değil mi

Ablam 10 senelik evli. 2 çocuğu var üçüncüye de hamile şuan. Nişanlılık zamanlarından beri sorunları bitmedi. Ailece çok yıprandık bu yüzden. Nişanlıyken çok konuşmuştum ablamla ayrılması yönünde. o zamanlar 17 yaşında olmama rağmen ben bile görebiliyordum. Evlendiler ve tabi ki sorunları bitmedi. Ablam kendisine yapılan türlü zorbalıklara tepki vermezken kıskançlık mevzularından olay çıkartırdı hep. Eşinin ona saygı duymaması sorun değildi ama iş yerinden bir kızın ona işle ilgili mesaj yazması kavga sebebiydi. Esas soruna odaklanmadan yıllar geçirdiler.
Ablam bir kere bile beni halimi hatrımı sormak için aramadı. Beni aradığında hep ruhum daralır acaba bu defa ne oldu diye. Eşi iki kez şiddet uyguladı ablama. Yalvardım ağladım ayrılsın diye ayrılıcam dedi. Avukat ayarladık ona ama eşi özür diledi ve barıştılar. Eşinin özür dilediğine asla inanmıyorum hala. Barışmak için bize kendi uydurdu bunu bence. Bu süreçte de yuva yıkan pozisyonuna düşen ben ve ailem oldum. Eşi benimle görüşmesini yasakladı sonra annemle görüşmesini yasakladı. Ve çok ciddi tartışmalar yaşandı ve görüşmeme kararı aldı ailem onunla. Ablama da sen bizimle istediğin zaman görüşebilirsin ama eşinle görüşmek istemiyoruz dediler.
Aradan çok uzun zaman geçti ve ablamın eşi bir rahatsızlık geçirdi ve bu vesiyleyle duygusala bağladı ölüm korkusuyla ve tüm aileden özür diledi. Biz de görüşmeye başladık. Görüşmeye başlayınca benim kabusum geri döndü ablam tekrar her sorununu bana anlatmaya başladı. Beni arıyorsa ağlıyordur kesinlikle. ve bir derdi vardır. Arar 1 saat derdini anlatır konuşup konuşmamam önemli değil onun için. Nasıl olduğum da önemli değil. Az önce aradığında karnım çok ağrıyordu şuan konuşamıyorum karnım ağrıyor dedim 10 dakika sonra aradı nasıl oldun bile demeden anlatmaya başladı.
2 çocuğu var ve hamile şuan. Çocuklarına odaklanacağına hala kocasına kafayı takmış durumda. Çocuklar hep aynı şeyi giyiyorlar aynı şeyleri yiyorlar. Onlara özensiz annelik yapıyor ama kocasının her hareketini takip ediyor. Bu karakteri beni o kadar yoruyor ki. Geçmişte onun sorunlarını dinlemekten vucudumda sedef çıkmıştı. Şimdi de çocuk tedavisi görüyorum ve bu stresin bana zarar vereceğini düşünüyorum yine de ablam diye konuşuyorum telkinde bulunuyorum sakinleştirmeye çalışıyorum ama benim de gücüm bu kadar. Artık bu stresi kaldıramıyorum. Hiç konuşmasam da hamile ve troid hastası bu stres onu hasta eder yalnız kalmak iyi gelmez diye korkuyorum. Yine düşünücem çünkü bir sıkıntı var mı acaba diye yapım bu tamamen rahat olamıyorum ailemden biri kötüyken. Ablama verdiğim telkinler tamamen evinde durması haline şükretmesi yönünde. Asla düşünmediğim şeyleri söylemek zorunda kalıyorum. Çünkü ben aksi yönde telkinde bulunsam da bu defa yalandan evden gidecek ama sonra hiçbir özür almadan evine geri dönecek bunu bildiğim için evinde oturması daha mantıklı geliyor bana.

Benim de derdim sıkıntım oluyor bütün hayatımı ablamın dertlerine adayamayacağımı fark ettim. Onu üzmeden kırmadan bu durumu nasıl çözebilirim sizce?
Sınır koy..Senın de bır hayatın var..Psıkologa gıtsın..Açma telefonları kırmakta ıstemıyorsun vs.bı kac kez ac abla ben sana donerım de donme..Mesajlarına da donme ..Kızarsa kızsın..Kırk yılda bır denklesırsenız guzelce konus..Bunlar ruh emiciler...

Ablam üzülmesin diye düşünme, ağzına geleni çatır çatır söyle ya boşansın yada ağzını kapatsın dertlenip durmasın, sende çocuk tedavisi görüyormuşsun bak o seni hiç düşünüyor mu? Bu kızın stresten uzak durması lazım arayıp ona dertlenmiyeyim hiç demiyor. Bnm bi teyzem var evleneli beri kocasından dert yanıyo bütün aileyi perişan etti herkes kendi derdini bırakıp onun için ağlıyo ama o asla boşanmayı aklına bile getirmiyo eniştenin maddi olanaklarından yararlanıyor ama her telefonda kardeşlerine ağlıyo. Onu bu duruma getirende kardeşleri biri bile yeter ya boşan ya da sus demiyor bahsettiğim kişiler 70 yaş civarı yani sende ablanı ya susturacaksın ya da ölene kadar onun dert yanmasını çekeceksin, kendini de düşün cnm ‘abla ben artık tedavi görüyorum stres bana yasak bana hiç bişey anlatma anlatacaksan telefonu kapatıyorum hadi grşrz’ deyip kapat telefonu, kurtar yakanı.
Tedavi görmem onun umrunda değil ki. ben de yeni yeni aydınlanma yaşıyorum. Benim hiçbirşeyim onun umrunda değil ki o sadece o an derdini anlatmak istiyor. Çöp kutusu olarak kullanıyor yorumları çok doğru bu yüzden

Kendimle ilgili şunu çözmem lazım sadece telefonu açmadığımda bunu düşünmemem lazım. Evde çocuklar var ya onlar benim öz çocuğum gibi gerçekten ikisine de yarı annelik yaptım çok farklı bir sevgim var onlara karşı. Evde tartışma kavga olunca onların etkilendiğini düşünüp konuşsam sakinleştirsem belki tartışma olmaz çocuklar da huzurlu olur diye düşünüyorum. Bunu aşabilirsem çok iyi olacak. Ablamın derdi sıkıntısı yüzünden üniversite yıllarımda antidepresan kullandım hep. Ama esas hasta olan karı koca antidepresan kullanmadılar çok enteresan değil mi
peki sana bir soru
sen acinca konusunca cocuklarina bir yarari oluyor mu?
1 saat telefonda senle konuşuyor, cocuklar tv karsisinda.
herhangi bir yarar sagliyor musun?
"sakinleştirsem belki tartışma olmaz çocuklar da huzurlu olur diye düşünüyorum" demissin. sen konusunca sakinlesiyor mu? esi gelince kavgayi kesiyor mu?
bence dediklerini duymuyor bile. anlatiyor anlatiyor hem rahatliyor hem kendiji dolduruyor. ustelik boyle bir kadin belki de cocuklarin yaninda konusuyordur onlarin bilincaltini da çöplük yapmistir. aslinda cocuklara bir yararin olmuyor bence

Bu karı 2 kere anne olmuş çok becermiş gibi 3. Yapılmış tepki almamak için kaza yhaaa diyor çocukların en temel ihtiyaçlarını karşılamıyor yemek yapmayan derslerine sosyal gelişimine de bakmaz ziyan olmuş bebeler

peki sana bir soru
sen acinca konusunca cocuklarina bir yarari oluyor mu?
1 saat telefonda senle konuşuyor, cocuklar tv karsisinda.
herhangi bir yarar sagliyor musun?
"sakinleştirsem belki tartışma olmaz çocuklar da huzurlu olur diye düşünüyorum" demissin. sen konusunca sakinlesiyor mu? esi gelince kavgayi kesiyor mu?
bence dediklerini duymuyor bile. anlatiyor anlatiyor hem rahatliyor hem kendiji dolduruyor. ustelik boyle bir kadin belki de cocuklarin yaninda konusuyordur onlarin bilincaltini da çöplük yapmistir. aslinda cocuklara bir yararin olmuyor bence
Sadece bir gün tartışma olmuyor ertesi gün yine aynı zaten. Bir faydası olmuyor açıkçası. Çocuklar da hep tartışmalara maruz kalıyor konuşsam da konuşmasam da. Ablam bana 5 yıl anlatmadı bişey aramız bozuktu eşiyle diye. O zaman nasıl sürdürdüler hayatlarını demek ki aslında ben yüklüyorum bu misyonu kendime

Bana bu konu biraz abartılmıs geldi niyeyse bizde hep dertlesiriz ablamla bence sen ablanı sevmiyorsun gibi geldi çünkü bu kadın hep mi dert anlatıyor anlatıyorsada kime anlatacak kardesim sonucta ne olmus yani burda konu açacak kadar demekki abla kardes ilişkisi çokta gelişmemiş sizde bu kadının hiç mi iyi yanı yok çocuklarının bakımına kadar laf söylemişssiniz

Dinlemezdi. Çocuklar durmuyo falan derdi muhtemelen. Ben ablamın bu huyundan dolayı kimseye derdimi anlatamaz oldum zaten. İnsanlar bunalmasın sıkılmasın diye. Kötü de olmadı. Kendi aklımla çözmeyi öğrendim sorunlarımı. Bugün dedim ki sana bir psikolog bulalım. Maddi olarak da ben karşılayabilirim. Benim sana artık bi faydam olmuyor belki onun olur dedim
Siz de dinlemeyin, ablanız da olsa çöp kutusu değilsiniz. Yaşarken yaşasın istemediğini çöpe atsın oh ne ala. Kendiniz için destek alın, kendinize lazımsınız ve doğacak çocuklarınızın size ihtiyacı var. Eliniz varsa kendi başınızı okşayın, Emin olun ondan sonra başkası da okşamaya başlayacaktır.

Sadece bir gün tartışma olmuyor ertesi gün yine aynı zaten. Bir faydası olmuyor açıkçası. Çocuklar da hep tartışmalara maruz kalıyor konuşsam da konuşmasam da. Ablam bana 5 yıl anlatmadı bişey aramız bozuktu eşiyle diye. O zaman nasıl sürdürdüler hayatlarını demek ki aslında ben yüklüyorum bu misyonu kendime
e sen cocuklari bahane ediyorsun ama seninle 3 saat de konussa cocuklara bir yarari olmayacak ki zaten.
cocuklara yararin olsun istiyorsan somestrlarda, yaz tatillerinde izin al 3 gün sana versin cocuklari. onlari gezdir, dolastir, sohbet edin, rahatlatin.
su an yaptiginiz seyin ne size ne ablanize en ufak bir yarari bile yok.
bjr de cocuklar oz cocugum gibi demissin 5 sene gorusmemissiniz.
e bu ne demek , o kadar da öz cocugun gibi degilmis. malesef onlar bu aileye dogdular. bu onlarin gerçekleri. sizin yapacaginiz tek sey ablanizla degil onlarla saglam baglar kurmak.
bence de bu gorevi gereksiz yere sirtlanmissiniz. olan size olmus
ne cocuklara ne ablaniza ne de onun evliligine en ufak katkiniz yok. hatta bosan bosan dediginiz icin ona kendini daha ezik hissettiriyorsunuz. "bu saatten sonra bosanma, uc cocukla babam seni kabul etmez, bebegin babasiz kalmasin" deseniz cook daha mutlu olacagina eminim çünkü bu evlilikte kalmak icin motivasyonu olacak "ben ezik degilim, mecburum" diye icten ice kendine bahane bulacak.
yani sizinle konusmasi ona arti birsey sağlamıyor aslinda. cocuklarin yaninda konusuyorsa belki "nasil kocamdan ayrilayim, cocuklar babalarını cok seviyor, evlerini birakamazlar" cumlelerini defalarca duyup "teyzem bizi babamdan ayirmak istiyor" diye bile yorumlayabilirler. çünkü o evin icine dogdular ve normalleri bu.
kisacasi hicbir ise yaramiyor sizin kendinizi hirpalamaniz.
ablaniz icin de kardes degil şöyle birseysiniz
1000127609.webp

zaten azicik empatisi olsa yillardir cocuk deneyen, cocuk tedavisi icin ne zahmetler ceken kardesine "ucuncu iyi korunmadan oluverdi" diye anlatmazdi

Bana bu konu biraz abartılmıs geldi niyeyse bizde hep dertlesiriz ablamla bence sen ablanı sevmiyorsun gibi geldi çünkü bu kadın hep mi dert anlatıyor anlatıyorsada kime anlatacak kardesim sonucta ne olmus yani burda konu açacak kadar demekki abla kardes ilişkisi çokta gelişmemiş sizde bu kadının hiç mi iyi yanı yok çocuklarının bakımına kadar laf söylemişssiniz
Bu sevgi meselesi değil. Kaldı ki insanın sevgisi de bitebilir. O sevgi tek taraflı diri dutulmaz kardeş de olsa. Ben liseden beri ablamın derdini dinliyorum. üniversitede başka şehirde okudum ablam bana bir ihtiyacın var mı diye bile sormadı sadece arayıp derdini anlattı. Beni tanımıyor ki ablam. Bana dair bildiği bişey yok. Hiç mi derdini anlatmayacak bu insan kardeşine mevzusu değil bu artık yani. İyi yönleri olabilir ama artık ama bunun da şu iyi yönü var diyip şükretmek komik geliyor.

Bu sevgi meselesi değil. Kaldı ki insanın sevgisi de bitebilir. O sevgi tek taraflı diri dutulmaz kardeş de olsa. Ben liseden beri ablamın derdini dinliyorum. üniversitede başka şehirde okudum ablam bana bir ihtiyacın var mı diye bile sormadı sadece arayıp derdini anlattı. Beni tanımıyor ki ablam. Bana dair bildiği bişey yok. Hiç mi derdini anlatmayacak bu insan kardeşine mevzusu değil bu artık yani. İyi yönleri olabilir ama artık ama bunun da şu iyi yönü var diyip şükretmek komik geliyor.
Anladım ama dediginız gibi yeri gelir tabiki bende onunkini dinlerim hep birbirimize anlatırız destek veririz ama anladığım kadarıyla ablan sadece kendini düşünüyor öyleyse mesafeni koy abla anlatsanda bşy degişmeyecek bir daha bana anlatma de bakalım bu sefer ne yapacak herhalde sizde tepki vermiyorsunuz yoksa normal bir insan anlatma dediginde anlatmaz zaten derdini

Yetersiz korunma nedeniyle oldu çocuk. Böyle bir evliliğin içindeysem gerekirse zırhla korunurum. Böyle konuşunca acıtasyon yapıyor bana
Ablan akilsizin teki. Kendi düşen ağlamaz sen ne sedef falan oluyorsun halinden memnun ki bir çocuk daha yapmış. Ararsa her zaman açma. Anlatmaya başlayınca da ben strese giriyorum dinleyemicem de. Kendini düşün artık ne hali varsa görsün. Sana üzülen var mı da sen ona üzülüyorsun? Sikayetcisin ama 1 saat dinliyorsun maşallah...

Back
X