Ablamın istediği yardım...!

sekerparem_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
217
3
46
İstanbul
Evet kızlar yine bir derdim var...
Ablam bizden uzak bir sehirde yasıyor evli cocukları var..
Senede bir anca görüsürüz yüz yüze..
Enistem cok ıyı bı ınsandır cok severım...Ablam gecenlerde beni aradı enistemden gizli bi iş yapmıs..
Bir arkadasından borc para almıs..
İkinci çocuğuna hamile olduğu dönemde...
Aradan 1 yıla yakın zaman gecmıs nerdeyse..
Borcunu ödeyememis tabı kendısının herhangi bi geliri yok enistem calısıyo ona da söyleyemediği için borc öylece kalmıs.. Şimdi arkadası da zor durumda kalmıs parayı ıstemis..
Benden bu borcu kapatmak için yardım istedi şaşırdım böyle bisey yapmıs olmasına...
Neden gizli saklı iş yaptın diye sorduğumda enişten o ara cok sıkışıktı para lazımdı ondan isteyemedim sonra bir şekilde hallederim diye düşündüm ama olmadı dedi...Kızdım tabi yaptığı yanlıs bisey ama olan olmus..
Tamam öderim diye söz verdım ödicem de...
Enistem böyle seylere cok kızar, ablamda duyarsa bi daha ona güvenmez diye cok korkuyor..Araları bozulsun istemıyorum böyle bir sebepten...
Ama simdi ben bu parayı ablama verınce anneme her ay verdiğim mıktarda para veremicem bu ay maaşımdan...Annem parayı naptın dıye sorucak...Söylesem bir dert söylemesem bir dert..
Anneme işin gerçeğini anlatmazsam ben zan altında kalıcam...Anlatırsam da annem enisteme söylemez de babama anlatır dıye endiselenıyorum ondan hic bisey saklamaz ne yapsam bilemedim ya...:44:

Ablandan annene anlatmasını isteyebilirsin. Yoksa bütün yük senin omzuna biner. Babanın haberi olsa da ablanın eşine söyler mi ? :26:

İlginc aile ici sir tutamaz misiniz. Annene soyle ama annen niye desinki babana. Ablanin bir isi dusmus. Sessizce hallediverilemez mi? Sikilma bu kadar acik acik de annene.

Babam biraz patavatsız bi insandır herseyi heryerde konusur kötü niyetinden değil ama yapısı öyle...Boşluğuna gelir lafın arasında söyler falan ne bilim bir de önümüzdeki ay annem -babam yanlarına gidecekler..Sohbet ortamı da yakın...Kimseye birsey söylemeden halletmek dahamı iyi bilemedim..Her zaman fedakarı oynamak bana düsüyo içlerinde çünkü sır saklarım kimsenin açığını ortalığa dökmem hep kapatırım ( benımkine gelince kapatan olmaz ya neyse ) yine aynısı olucak sanırım..

işte kardeş olmak budur...abla kardeş dayanışması olarak çok güzel bir şey yapmış olacaksınız...annenize illa ki bunu açıklamak durumunda iseniz anneniz de bir zahmet bunu hiç kimseyle paylaşmasın, sözkonusu kızının huzuru ve mutluluğu....aile içi kadınlar dayanışması oluversin....

Ben tek çocuğum, kardeşlik nasıl oluyor tam bilmem. Ama bu iş senin başına patlar, yarın bir gün para getiremediğinde sana soracaklar ne oldu para diye, uyuşturucuya başladım ona gidiyor da diyemeyeceğine göre, mecbur ortaya çıkacak.

Bence ablana söyle, annene babana söylememesi şartıyla anlatsın.

Tek başına ben olsam bu sorumluluğu almam.

ablan ne yapmis ki o parayla,
annene lazim oldugunu soyliyebilirsin paranin sonucta kazanan sensin,
anlatmak zorunda degilsin bence..

canım annene anlatmak zorun da degılsın .
ablan senden bır yardım ıstemıs sen de yardım ederken annene
olan bıtenı anlatırsan da yanlıs olur .uzulur ablan .
gururu rencıde olabılır .
annen sana parayıne yaptın dıye sorsa da "bır ısım vardı oraya suraya verdım"dersın .
sonuc da senın kazandıgın paranın hesabını yapacak degıller ya.

Evet kazanan benim doğru ama biraz sabıkalıyım bu konuda parayı pek hoşlanmadıkları bir şekilde harcayacağımı düşünür...
Yanlış anlaşılmasın kötü bir alıskanlığım falan yok...Daha önce canımdan çok sevdiğim çok değer verdiğim birine çok zor durumda olduğu için yardımda bulunmuştum kımseye söylemeden...Benim kontrolüm dısında bunu öğrendıler ve pek hoş karsılamadılar..Eğer anlatmazsam yine böyle düşünürler bu sefer bana yüklenırler yıne aynı şeyi yaptın diye...

yakın ve annenizin de güvendiği bir arkadaşınız varsa, çok sıkışmış ona borç verdim diyebilirsiniz, bende anneden gizli saklı olmaz diye birde bu aralar hep evdeyim diye herşeyi anneme anlatır oldum, sakın babama söyleme diyorum ohoo çoktan duyurmuş.. Sonra olan bana oluyor haklısın canım bu durumunu anlayabiliyorum,, Söyleme annene tamam söylemem der yine söyler, yani benim annem öyle yapardı

şekerparem... zor zamanında ablanıza yardım ettiğiniz için annenize bunun hesabını vermek zorunda mı kalacaksınız....bir an için kendimi annenizin yerine koydum ve küçük kızım büyük kızıma yardım eli uzatmış ve ben bunun hesabını soruyorum...yok böyle birşey bunun hesabı olmaz....kaldı ki siz çalışıp para kazanacak yaştasınız bu kadar özgürlüğünüz olsun...

Evet üzülür biliyorum...Bir yandan da diyorum ben elımden gelenı yapıcam bu kadarına da katlansın bi zahmet..
Baskalarını düsünmekten kendımı düsünecek halımde kalmadı zaten yoruldum artık...

çok büyük miktar değilse ablanıza verin ve annene söyleme,miktar yüklü ise annene uygun dille söyleyin ama ablanında haberi olsun.ayrıca şunuda söylemedn geçemiycem kazanan sen çalışan da sen niye kara kara düşündün bu kadar anlamadm.ayrıca senin ihtiyacn olamaz mı.ha bir de her ay annene ne parası veriyosun senin adına biriktiriyor mu yoksa mutfak masraflarımı.

çok büyük bır mıktar mı bu?
Olmadı ablanıza duruma ızah etsenız en azından annenızın haberı olur durumdan ve sıze yüklenmez bu konuda :26: olamaz mı

çok büyük bi para değilse annene durumu çaktırmadan hallet bence sonuç olarak annene söylemende bi sorun olmasa ablanda söylerdi dimi annene söylediğin zaman ablan kırılır güvenide azalır ne güzel başı sıkıştığında sana geliyor bence bunun gibi değerli bişeyi kaçırma benim de bi ablam var ve aramızda asla sır olmaz her şeyi anneme direk anlatırız ama keşke böyle olmasıydı bence abla kardeş aralarında sır tutmalı bezen anneye bile söylenemicek şeyler var :)

Annnene söyle,annene söyleyeceğini ablanda bilsin
Olay üçünüzün arasında kalsın ve kapansın konu
Anneler saklar genelde böyle şeyleri

Bu yıl abimin düğünü var edilen masrafların haddı hesabı yok..Annem şunu bunu nasıl yapıcam diye laf ettikce ben dayanamam verırim.. Çok yufka yürekli biriyim en ufak biseye dayanamam kendı özel ihtiyaclarımı karsılayamamısım 3-5 bisey alamamısım kendıme diye düsünmem kım yardım istese geri cevıremem çevremdekiler de bunu iyi biliyor dolayısıyla kımden yardım isticeklerini de..
Zaten baskalarına yardım etmekten kenara 3 kurus atamıyorum ne olacak benım sonum böyle bilmiyorum...

madem oyle anneme birsey uydururum ablama parayı veririm neticede kardes bazen anneler bile bilmez kız kardesler arasındaki sırları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…