Ablamın istediği yardım...!

Ablanız eşinden saklayarak borç aldığı bu parayla ne almış ? Ne için harcamış bunu sizinle paylaştı mı ?? Kendi özel ihtiyacı için mi,çocuklarının ya da evinin bir ihtiyacı için mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok acık acık söylemedi hamileyken almıstım dedi..Çocuklara bisey lazım olmustur hamileliğiyle alakalı bi masrafı falan vardır büyük ihtimal (sorunlu oluyo hep hamileliği ilaçlar iğneler vs.) ona harcamıstır...Yoksa cok sıkısmasa zaten böyle bişey yapmaz kolay kolay..

Ne tür bir sorunu vardı hamileliğinde ?? Eğer hastanede yatan hasta değilse proluton,innohep gibi iğneler çok pahallı tutmuyorlar zaten...

tam net bilgim yok yaptırdığı bi iğne vardı sadece düşük tehlikesi için..Belki de doğum masraflarında falan kullandı hani giysi falan aldı cocuğa ne bıleyım cok da arastırmadım o kadar caresız konusunca telefonda...

bebek icin lazim olan ilac vs, neden enistene soylemiyor ondan istemiyorda arkadasindan para isteme geregi duyuyor bana gercekci gelmedi bilemiyorum...

Eşi ekstra masrafları pek kaldıramıcak bir maasla calıstığı için...
Bir süredir biraz da borcu var ..Onu üzmemek sıkıntıya sokmamak için isteyemedim ondan dedi..Kendıni yetemiyor gibi hissetmesin diye düsünmüstür tahminimce..

bebek dusmesin diye yapilacak ilac ekstra masrafmi oluyormus
ama kiyafet filan aldiysa o olabilir tabi...

Ben de düşük tehlikesi ile neredeyse tüm hamileliğini hastanede geçirmiş bir anneyim..Düşük için kullanılan iğneleri yazdım..Ben de kullandım çünkü..Onlar eğer hastanede yatan bir hastaysanız ve hastanenin eczanesinde yoksa,kendiniz almak zorundaysanız daha pahallı..Ama hastanede yatan bir hasta değilseniz,ayakta hastaysanız daha ucuza denk geliyor...Ki anladığım kadarıyla ayakta hastaymış ablanız...Ben olsam yerinize araştırırdım..Üstelik eşinin durumu o an ne kadar zor durumda olursa olsun bunu eşiyle paylaşmaması da bana mantıklı gelmedi..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ablanın ne yaptığı neden söylemediği vs artık çokta önemli değil olan olmuş ama bana bu iş bi şekilde sana patlar gibi geliyor.Yardım etmek isterken işler daha da sarpasarabilir,annene söylersen babana söyleyebilir diyorsun söylemessen senden şüphelenir ne yaptın parayı diye.ama madem para kazanan bir insansın kendi ihtiyaçlarıa harcamanda çok normal annene bir ay da eksik versen kıyamet kopmaz sanırım.yinede bir arkadaşın yazdığı gibi yalan yalanı doğurur.Ne olursa olsun bence ablan eniştene durumu olduğu gibi anlatmalı eğer bebek içinse ve enişteni üzmemek için söylemediyse bu çocuğu tek başına yapmadı heralde bi şekilde uygun bi dille anlatabilir.

Bebeğin ilaç masrafını eşinden neden gizlemişki
Açıçası bana pek inandırıcı gelmedi
Sosyal güvencesi yokmu ablangilin
Tutsun tutsun da bi ilaç en fazla ne kadar tutabilir:26:

bebek dusmesin diye yapilacak ilac ekstra masrafmi oluyormus
ama kiyafet filan aldiysa o olabilir tabi...

Ya yok onu demek istemedim..Hani sıkıntılı bi dönemde bir harcama yaparken kılı kırk yarar insan...Ekstra masraftan kastım ona fazla yüklenmek istememiş olsa gerek bunu da kendım halledım demıs aklınca ama cocukluk etmis...Bana göre yapılmaması gereken bir davranıs bi evlilikte..Güvenı zedeler sonucta..

evet bak sende farkindasin guveni zedeler,umarim enisten duymadan kapanir konu,
bence sende ailene soylemeden gonder ablana parayi annenede kiyafet alacagim vs diyebilirsin yada telefonum bozuldu tamire vercem filan de borc ne kadar herkes sormus cvb alamamis merak ettim acikcasi:26:

Ablanız borç aldığı kişiyle yüz göz olacağına varsın sizlerle olsun
Ablanızı ne olursa olsun zor durumda bırakmayın derim,anneniz söylemezse ortada hiçbir problem yok sanırım

Son düzenleme:
Fazla müge anlımı izledim bilemiyorum ama böyle gizli saklı işlerden hiç hoşlanmıyorum ben.
Bir insan kocasından neden gizli borç alır ..

Anneme anlatmaktan baska carem yok sanırım zaten ona anlatınca annem rahat durmaz ablama sorar illa ki ne yaptın nereye harcadın niye yaptın böyle bişey diye? Benım arastırmama gerek bile kalmaz o zaman..

Mebla büyük galiba canım bu kadar düşündüğüne göre
En iyisi sen bu parayı ver ablana baksana arkadaşına bile vermişsin vakti zamanında ablana mı vermeyeceksin
Annenede söyle tembihle babana bundan bahsetmesin sadece 3ünüzün arasında kalsın
Çok zor bir iey değilki bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…