ablamin istetegi üzere konu acmam gerekiyor sizlerinde fikrini merak ediyor

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Iyi aksamlar hanimlar,

Ablam ailesiyle bende dahil yurtdisinda ayni sehirde yasiyoruz. Ablamin 2 senedir Türkiyeden görüştüğü sevgilisi var. Memleketlimiz tatilde tanıştılar. Ablam onu ilk tanıdığında Üniversite okuyordu sonra ise yarida birakti. Şimdi ise elinde mesleği olmayan, geçici olarak Pastanede çalışan biri kendisi. Erkeğin niyetide ciddi bu yaz nisanlanalim diyor ablama. Ablamin istegi üzerine anneme actim konuyu ama net bir tavırla onayi olmadigini söyledi. Söyledigi şu: Ben kizimi taniyorum varliktan yokluğa üstüne bide özlem cekemez. Ailesi yok yaninda. Herzaman kafasina estiginde yanimiza gelemicek maddi sıkıntı yüzünden yapamaz diyor. Ben anne olarak ona iyi bir gelecek saglayan biriyle evlenmesini istiyorum diyor. Ablam sevgi ile mantığı arasinda kalmis durumda. Sevgilisi ahlak bakimindan cok iyi gercekten. Sadece maddiyat bide uzakta olmasi işi bozuyor. Ben onla konusurken acaba kadinlarkulübüne konu acsam onlar neder diyince, tabiiki ac banada yardimci olsunlar dedi kendisi. Benim fikrim anneminki gibi bunuda belirteyim. Yardimci olursaniz sevinirim..

Anneniz hakli kendi gozunde bence gene son karar kardesinde iyi dusunup karar vermeli mantik yonunde hakli anne ama okadrda beraberler uzucu olacak ayrilik olursa ama oglanda uzakta anladigim kadariyla haklarinda hayirlisi olsun

Ablanız çok seviyosa yanına getirtme şansı yokmu sevgilisini evlenince yani benim cevremde çok yani turkiyeden evlenip yanına götüren

Vallahi bende ewlat sahibiyim evladimin nelere alisik nelerle yapip yapamayacagini cok iyi bilirim. Anneniz sizi sizden iyi tanir emin olun ve sizin iyiliginiz içinkonustugunu asla unutmayin. Erkek arkadaşınin kisiligi ile alakali sikinti yoksa maddiyat aşilir bence. Bunu ailenize sizin anlatmaniz gerekiyor hani ben şükür maddi sikinti çekmedim anne ama sevdigim icin katlanirim para nedirki önemli olan huzur gibisinden cunku yarinin ne olacagi belli degil. Dusmez kalkmaz bir allah. Eger gercrkten cok seviyorsan maddiyat benim icin sorun degil diyorsan ailene bunu anlat ve tanistir. Birde tanıştıktan sonra konuşun. Kisiligi icin birsey derlerse uzak durun. Tabi bu bence. Hayirlisi olsun hakkinizda.

Bence annen haklı oturup mantıklı bir şekilde düşünmek lazım bir yerden sonra bunlar çok büyük sıkıntı yaratcak şeyler

Sorun şuki yurtdışınada gelmek istemiyor.

Komsumuzun oglu da avrupa meraklisi gibi gorunmemek icin bastan bir kac ay kizi annesinin evine getirdi. Sonra guzel bir isi varken olmadik yerden sorun cikardi istfa etti. Girdigi heryerle bozustu is bulamiyorum ayagina mecburmus gibi yurtdisina gitti. Simdi evde yatiyor karisi hem okuyup hem calisiyor. Sizin enistenin simdiden duzenli isi yok.

Anneniz hakli ama ablayla hep beraberce konusulup onu nelerin bekledigini enine boyuna anlatmak laxim. Vazgececekse de akli yatmali ki akli onda kalmamali

Sorun şuki yurtdışınada gelmek istemiyor.

Hepsi ayni rolü oynuyor zaten. Adam elbette yurtdisina gitmek istedigini göstermez. Düz mantik ile velev ki ablan gitse, oraya zaten alisamaz.

Heleki kocasinin az maasi ile. Bunun üstüne bide kocasi gaz verse "hadi geri dönelim, orada sartlarimiz daha iyi olur" diyerek diyerek kendini yurtdisinda bulur.

Türkiyede kalmak istiyen insan gidip üniyi birakip, pastane isi yapmaz!

Nedense yurtdisindan evlenen erkeklerin buyuk bir cogunlugu universite terk oluyor.

sen benden çok yaşayacaksın
ayrıca adamın Avrupaya gitme gibi bir planı olmasa da ki hiç inanmıyorum
kız buraya gelip ne yapsın
işsiz güçsüz ailesinden bilmem kaç km uzakta kaynana görümceyle bir başına kocasının baskısına boyun eğerken mi bulsun kendini
bir de bu adamlar hiç doktor mühendis öğretmen falan olmaz dikkatli bakarsan yani Türkiye de uzunca bir süre aynı işi yapıp burada kalacaklar olmaz
kesinlikle küçük gördüğümden falan demiyorum alıntılanıp yanlış anlaşılmasın
adamların Avrupa da ki kızdan maddi anlamda beklentisi ve çıkarı olmasından dolayı konuşuyorum

Nedense yurtdisindan evlenen erkeklerin buyuk bir cogunlugu universite terk oluyor.

Yahu zaten isinde gücünde biri, niye ülkesini terk etmek istesin ki? Elbette gidenler fakir yada tembel kisim oluyor. Türkiyede cabalamak istemiyorlar. Avrupayi "oh yan gelip yatim" olarak görüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…